Vergelijk stratenmaker offertes
Vind dé stratenmaker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Bestraten Terras laten aanleggen

Terras laten aanleggen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 945

Overweeg je om tuintegels te laten leggen of een terras aan te leggen, maar ben je nieuwsgierig naar de prijs en het proces? In dit artikel ontdek je gedetailleerde informatie over de kosten, materialen en stappen die nodig zijn om jouw buitenruimte om te toveren. Ontdek praktische tips die passen bij jouw budget en behoeften.

Inhoudsopgave.

Wat kost een terras aanleggen?

Het laten aanleggen van een terras kost gemiddeld € 1.000. Houdt rekening met een prijs van minimaal € 70 per m2 voor het aanleggen van je terras, inclusief het materiaal en de arbeidskosten van een stratenmaker.

De grootste invloed op de prijs is welk type tuintegel je kiest en uiteraard de grootte van het terras. Bekijk in de onderstaande tabel de gemiddelde prijzen per onderdeel van het terras aanleggen.

StratenmakerPrijs, incl. btw
Per m²€ 20 – € 40
Per uur€ 30 – € 60
MateriaalPrijs. incl. btw
Grind/split€ 10 – € 12 per m2
Tegels€ 15 – € 70 per m2
Ophoog- en voegzand€ 50 – € 70 per m3
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Terras aanleggen

Prijsvoorbeelden

Voordelig terras aanleggen

De voordeligste optie is om voor klinkers of betonnen waaltjes te gaan en een makkelijk legpatroon, zoals tegels die om en om geplaatst worden. Je betaalt hiervoor gemiddeld € 800 bij 10 m². Alle bedragen zijn inclusief tegels en het laten leggen door een stratenmaker.

Gemiddeld terras

In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van gebakken waaltjes. Deze zijn sterker en slijten minder snel dan de betonnen waaltjes. Een terras van 10 m² met gebakken waaltjes kosten gemiddeld € 1.000.

Luxe terras aanleggen

Voor een luxe terras wordt zowel gebruik gemaakt van gebakken waaltjes als van een legpatroon. Een ingewikkeld patroon kost meer tijd om te leggen, waardoor een stratenmaker in de meeste gevallen om een uurtarief vraagt. De kosten voor het aanleggen van een luxe terras kost gemiddeld € 1.300 voor de tegels en de stratenmaker.

Prijsopbouw terras aanleggen

Kostenverdeling terras aanleggen prijs

Welke keuzes bepalen de prijs voor de aanleg van een terras?

De aanleg van je terras maak je zo duur als je zelf wilt. Je komt voor de volgende keuzes te staan die alle invloed hebben op de totale prijs.

Keuze 1: Soort tegels

Om er een mooi terras van te maken heb je de keuze uit een heleboel soorten tegels. Vooral gebakken tegels worden vaak gebruikt. Zie onderstaand prijzenoverzicht om een idee te krijgen van de kosten per soort tegel, zodat je weet welke tegels binnen je budget passen.

TuintegelsPrijs per m², incl. btwKenmerken
Betonnen tegels€ 15 – € 35Stevige tegels, waardoor de tegels
lang meegaan. Tegels beginnen na
enkele jaren te verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen en
verschillende kleuren.
Gebakken tegels€ 40 – € 60Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Houten tegels€ 20 – € 65Hout straalt veel sfeer uit. Vooral
hardhout is sterk en blijft lang goed.
Natuursteen tegels€ 40 – € 70Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame tegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

Keuze 2: Een stratenmaker inhuren

Stel jezelf eerst de vraag; heb je genoeg middelen en kennis om zelf een terras aan te leggen? De meeste mensen besteden het aanleggen van een terras uit aan een stratenmaker om pijn aan de rug en knieën te voorkomen, maar ook voor de beste kwaliteit om verzakking, verkleuren van tegels en water dat niet wegloopt te voorkomen. Een stratenmaker vraagt minimaal een bedrag van € 20 à € 40 per m².

Wil je graag een bijzonder legverband, een echte eye-cather in je tuin? Dan is de prijs vaak per uur (gemiddeld € 30 – € 60), omdat het aanleggen van een terras met sierbestrating, een bijzonder legmotief, meer tijd in beslag neemt.

Keuze 3: Extra opties

Liggen de tegels op je terras, dan wil je uiteraard dat deze zo lang mogelijk strak en stevig blijven liggen aangezien er veel gebruik van wordt gemaakt. Daar helpen deze extra opties je bij:

ProductPrijsVoordeel
Opsluitbanden€ 5 – € 10 per meterDe bestrating blijft extra stevig op
zijn plek liggen.
Sierkeien€ 7 – € 35 per m²Zorgt voor een extra mooie uitstraling
en is goed voor afwatering.
Afscheidingsbanden€ 10 – € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of
perken.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Wat zijn de voordelen van verschillende soorten terrasmateriaal?

Afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en budget, kun je kiezen uit diverse terrasmaterialen zoals beton, hout, tegels of natuursteen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen; beton is zeer duurzaam en onderhoudsarm, hout geeft een natuurlijke en warme uitstraling, tegels bieden eindeloze ontwerpopties, en natuursteen is uniek en verhoogt potentieel de waarde van je woning.

Hoe kan ik mijn terras onderhouden?

Het onderhoud van je terras hangt af van het gekozen materiaal. Houten terrassen dien je regelmatig te reinigen en om de paar jaar te behandelen met een houtbeschermer. Betonnen en stenen terrassen kun je schoonmaken met water en een milde zeep, en tegelvloeren kunnen goed schoongemaakt worden met een hogedrukreiniger.

Homedeal bespaartips

Kies een stratenmaker uit de omgeving

Kies een stratenmaker uit de buurt, zodat de voorrijkosten laag blijven. Er zijn zelfs bedrijven die adverteren met geen voorrijkosten.

Help zelf mee

Dat je het aanleggen van je terras overlaat aan een stratenmaker is verstandig. Dit betekent echter niet dat je niet kan helpen. Zorg dat het terras alvast leeg is zodat de stratenmaker meteen kan beginnen. Daarnaast kan je de tegels klaarleggen, waardoor je terras sneller af is en de kosten lager blijven.

Kwantumkorting

Vraag aan de buren of zij ook een terras willen laten aanleggen. Veel stratenmakers geven kwantumkorting als ze een groot project op één locatie hebben. Daarnaast deel je de eventuele voorrijkosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden