Homedeal.nl Bestraten Legverbanden

Legverbanden

legverband

Als je tegels laat leggen in je woning, heb je de keuze uit verschillende legverbanden. De keuze voor een bepaald legverband kan de uitstraling van een ruimte behoorlijk beïnvloeden. Homedeal zet alle legverbanden die binnenshuis mogelijk zijn voor je op een rij, zodat je een beter idee hebt wat er bij jouw woning past.

legverbanden

Standaard legverbanden

Standaard legverbanden zijn legverbanden die niet moeilijk in elkaar zitten en bovendien snel gelegd kunnen worden door jou of een tegelzetter. Omdat deze legverbanden vrij eenvoudig zijn kiezen veel mensen hiervoor, waardoor de legverbanden iets minder uniek zijn. Om een standaard legverband wat speelser te maken, kun je bijvoorbeeld variëren met tegels in verschillende tinten of kleuren.

Halfsteensverband

Het halfsteensverband is veruit het bekendste legverband, waarbij elke rij tegels halverwege de rij er boven begint. Om dit legverband wat unieker te maken kun je de tegel bijvoorbeeld ook op een derde van de bovenste rij laten beginnen.

Diagonaal verband

Het diagonaal verband lijkt erg op het volsteensverband, alleen liggen de tegels nu niet recht, maar schuin.

Visgraat

Bij de visgraat liggen de tegels steeds haaks op elkaar, wat een mooi effect creëert. Dit legverband wordt vaak gebruikt bij langwerpige tegels, zoals bij keramisch parket.

Bijzondere legverbanden

Bijzondere legverbanden kosten meer tijd om te leggen, waardoor deze iets duurder zijn dan de standaard legverbanden. Hier staat wel tegenover dat je iets unieks creëert in je huis, waardoor je woning een bijzondere uitstraling krijgt.

Wildverband

Het wildverband is een legverband wat per tegelsoort verschilt. Dit komt doordat de mogelijkheden afhankelijk zijn van de vorm en afmetingen van de tegel. Bij het wildverband wordt vaak gevarieerd met verschillende maten in één legverband. Voorbeelden van wildverbanden zijn het Romaans verband en de molenwiek. Die laatste zie je op de afbeelding.

Heb je de keuze gemaakt voor een legverband in jouw huis?

En wil je dat het mooi, strak en bovendien snel gelegd wordt? Denk er dan eens over om een professionele tegelzetter in te huren. Tegelzetters hebben veel ervaring en leggen de tegels daarom met gemak binnen een dag. Voor het laten leggen van een standaard legverband betaal je € 25 tot € 40 per m2. Het laten leggen van een bijzonder legverband wordt per uur berekend, omdat dit meer tijd kost. Hiervoor betaal je tussen € 30 en € 40 per uur.