Vergelijk stratenmaker offertes
Vind dé stratenmaker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Bestraten Tuintegels kopen

Tuintegels kopen

Heb je een mooie tuin, maar bijvoorbeeld nog geen fijne plek om te zitten? Creëer met tuintegels een gezellig terras. Tuintegels zijn bepalend voor de uitstraling van jouw tuin. Daarom is het belangrijk goed na te denken over welke tuintegels je wilt kopen. Lees hier over de kosten van tuintegels kopen, welke soorten tuintegels er zijn en bespaartips.

Hoeveel kost tuintegels kopen?

Tuintegels kopen kan al vanaf € 15 per m2. Wanneer je tuintegels koopt, heb je de keuze uit verschillende vormen, maten en materialen. De meeste bekende tuintegel is betonbestrating, maar ook populair zijn tegenwoordig houten tuintegels, ook wel vlonders genoemd. In onderstaand prijsoverzicht zie je de gemiddelde prijs van verschillende soorten tuintegels en de kenmerken ervan.

Soort tuintegelPrijs per m²Kenmerken
Koppelstones€ 15 - € 25Doordat de scherpe randen zijn
afgespleten hebben ze een
nostalgische en natuurlijke uitstraling.
Betonbestrating€ 15 - € 35 Erg stevige tuintegels die lang
meegaan. Verkrijgbaar in
verschillende vormen, maten
en kleuren.
Flagstones€ 25 - € 40Platte natuurstenen in diverse natuurlijke
vormen; grootte, dikte en structuur.
Waaltjes€ 40 - € 60Waaltjes zijn bakstenen met een vaste
maat van 214 x 201 x 55 mm.
Zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.
Hout€ 20 - € 65Hardhouten tuintegels hebben relatief
weinig onderhoud nodig en ze kunnen
goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen€ 40 - € 70Natuurstenen hebben een natuurlijke en
luxe uitstraling en bestaan uit verschillende
kleuren en structuren.
Portugese tegels€ 60 - € 70Door de vrolijke kleuren en patronen
brengen Portugese tegels het Mediterraans
gevoel naar je tuin.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je graag meer prijsinformatie over het kopen van tuintegels? Bekijk de prijsgids: Prijzen bestraten.

Tuintegels kopen

Wat zijn de voordelen van tuintegels?

Voordat je tuintegels koopt is het belangrijk te bedenken welke oplossing de tuintegels voor je tuin bieden.

  • Tuintegels creëren sfeer: Door het gebruik van tuintegels straalt je tuin meer karakter uit. Bedenk een leuk ontwerp voor het bestraten van je tuin of koop verschillende kleuren tuintegels om een gezellige sfeer te creëren.
  • Met tuintegels leg je een mooi terras aan: Een terras is essentieel om lekker in je tuin te zitten. Je tuinset blijft ook langer goed wanneer deze op een degelijke ondergrond staat. Kleed het terras verder aan met leuke planten en een buitenhaard waar je gezellig zit met vrienden en familie.
  • Tuintegels vormen een schoon en veilig pad: Leg tuintegels aan om een schoon en veilig pad van je woning naar bijvoorbeeld de schuur te creëren. Reinig je tuinbestrating door het regelmatig schoon te vegen en af en toe groene aanslag te reinigen, zo blijven je tuintegels langer goed.

Koop tuintegels aan de hand van de stijl van je tuin

De keuze voor welke tuintegels je koopt doe je aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren. Door een stijl te kiezen voor je tuin maak je het jezelf makkelijker om materiaal en meubels te kopen die naadloos op elkaar aansluiten. Bekijk hieronder drie voorbeelden van populaire tuinstijlen met bijbassende tuintegels:

  • Moderne tuinstijl: De tuintegels die bij deze stijl passen zijn groot, van beton of natuursteen en veelal in grijstinten.
  • Romantische tuinstijl: De tuintegels voor deze stijl zijn kleine tegels zoals klinkers in rode of bruine kleuren.
  • Mediterraanse tuinstijl: Tuintegels voor deze tuinstijl zijn kleine tegels met een print in vrolijke kleuren, ook bekend als Portugese tegels.

Laat je inspireren voor een tuinstijl door verschillende woonmagazines en -blogs te bekijken. Beide staan vol mooie afbeeldingen van tuinen met een duidelijke stijl.

Tips bij tuintegels kopen

Ben je toe aan wat verandering in je tuin? Laat een mooi ontwerp aan tuintegels leggen. Bekijk deze 4 tips om je tuintegels te kopen voor de beste deal.

1. Tuintegels online kopen

Tuintegels zijn ook online te koop. Hierdoor heb je niet alleen keuze uit een groot assortiment en vele verschillende aanbieders, maar koop je voor een lage prijs tuintegels door deze aanbieders onderling te vergelijken.

2. Restpartijen

Restpartijen zijn vaak tuintegels die in een showtuin hebben gelegen en na enige tijd niet meer gebruikt worden. Deze tuintegels worden te koop aangeboden door hoveniers, stratenmakers of tegelleveranciers. Hierdoor weet je dat dit kwalitatief goede tuintegels zijn, maar dan voor een lagere prijs.

3. Combineer tuintegels

Een leuke manier om je tuinontwerp creatief aan te leggen is het combineren van tuintegels. Door dure tuintegels te combineren met een goedkopere variant bespaar je op de totale kosten van tuintegels. Leg bijvoorbeeld een terras aan met betonbestrating á gemiddeld € 15 tot € 35 per m² en leg in de rest van de tuin grind voor zo’n € 6 tot € 10 per m².

4. Op zoek naar aanbiedingen

Voordat je tuintegels gaat kopen is het handig op zoek te gaan naar aanbiedingen. Blader folders door van verschillende bouwmarkten of vraag na wanneer er weer acties voor tuintegels lopen. Zo bespaar je op de kosten van tuintegels, maar heb je wel goede kwaliteit.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden