Vergelijk stratenmaker offertes
Vind dé stratenmaker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Bestraten Bestrating reinigen

Bestrating reinigen


Wil je jouw bestrating reinigen of overweeg je bestrating te laten reinigen? Ontdek in dit artikel effectieve methoden om jouw terras of oprit weer als nieuw te krijgen. We bieden praktische stappen en handige tips voor een stralend resultaat.

Inhoudsopgave.

Hoeveel kost bestrating reinigen?

Omdat het reinigen van je bestrating op verschillende manieren kan, lopen de kosten hiervan behoorlijk uiteen. Heb je de tijd om het regelmatig schoon te maken? Doe dat dan eenvoudig zelf met huis-, tuin- en keukenmiddelen. Onderhoud je je bestrating eens in de zoveel tijd, dan moet hier waarschijnlijk een hogedrukreiniger aan te pas komen.

In onderstaand prijsoverzicht zie je de prijzen voor het reinigen van je bestrating.

Bestrating reinigingGem. kosten per stuk
Standaard schoonmaakmiddelen (groene zeep, azijn)€ 0,50 – € 1,00
Speciale schoonmaakmiddelen€ 10 – € 30
Hoge drukreiniger€ 80 – € 350
Tuinonderhoud door een hovenier€ 35 – € 55

Ben je van plan om je oprit of tuinpaden opnieuw te laten bestraten en ben je benieuwd naar wat dit gaat kosten? Een nieuwe bestrating kan een grote impact hebben op het uiterlijk van je buitenruimte en de functionaliteit ervan. Het is belangrijk om een overzicht te hebben van de kosten, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen die binnen jouw budget past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Huis-, tuin- en keukentip: Kook je regelmatig aardappels? Dan biedt het kookvocht een goede manier om groene aanslag op je bestrating te voorkomen. Giet het kookvocht over je tegels om groene aanslag geen kans te bieden. Let op: doe dit niet als het hard vriest, dan worden je tuintegels gevaarlijk glad.

Bestrating reinigen

Bestrating reinigen: zelf doen of uitbesteden?

Het reinigen van bestrating kun je zelf aanpakken of uitbesteden aan professionals. Zelf reinigen geeft je volledige controle over het proces en kan kostenbesparend zijn, maar vergt wel de juiste kennis en materialen.

Uitbesteden biedt gemak en vaak een grondiger resultaat, maar brengt wel kosten met zich mee. Het is belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen om te bepalen wat het beste past bij jouw situatie.

Bekijk in onderstaande tabel de voordelen van het tuinonderhoud zelf doen versus uitbesteding aan een vakspecialist:

Tuinonderhoud zelf doen

Tuinonderhoud uitbesteden

Bij wekelijks onderhoud ben je niet veel tijd kwijt.Door het reinigen van je bestrating uit te besteden kost dit je geen tijd.
Er zijn veel schoonmaakmiddelen voor bestrating te koop voor de consument.Een hovenier heeft kennis van de juiste schoonmaakmiddelen voor je bestrating en de wijze van reinigen.
De kosten voor het reinigen van je bestrating liggen lager wanneer je het zelf doet.Tuinonderhoud door een hovenier is niet duur (vanaf € 35 per uur).
Door regelmatig dezelfde hovenier in te schakelen, biedt deze korting aan.

De voordelen van stralende bestrating

Groene aanslag is het grootste probleem waar het tegelwerk mee te maken krijgt. Vooral op plekken die vochtig worden en waar geen zon schijnt ontstaat groene aanslag snel. Het resultaat: onverzorgd uitziende tegels.

Ben je van de groene aanslag af, dan geniet je van:

  • Verzorgde uitstraling: Een schone bestrating zorgt voor een verzorgde uitstraling van je tuin en woning.
  • Verlengde levensduur: Door regelmatig vuil en groei van algen te verwijderen, blijven de stenen in betere staat.
  • Verhoogde veiligheid: Een schone bestrating is minder glad, waardoor het risico op uitglijden en vallen vermindert.
  • Waardevermeerdering van je woning: Een goed onderhouden buitenruimte kan de waarde van je woning verhogen.
  • Gemakkelijker onderhoud: Regelmatig reinigen maakt toekomstig onderhoud eenvoudiger en minder tijdrovend.

Bedenk ook dat het belangrijk is een goed afwateringssysteem in je tuin te hebben. Waar geen water blijft staan, vormt ook geen groene aanslag.

Tips bij bestrating reinigen

Of je het reinigen van je bestrating nu zelf doet of laat doen, lees deze tips over het makkelijk reinigen van je bestrating voor de beste prijs.

1. Kies voor de juiste soort reiniging

Bestrating is verkrijgbaar in diverse soorten en materialen met allemaal hun eigen specificaties. Bedenk dus goed welke vorm van reiniging geschikt is voor jouw bestrating om beschadigen te voorkomen.

Grofweg verdelen we de reiniging van bestrating in 2 methodes:

  • eenvoudige reiniging
  • grondige reiniging.

Eenvoudige reiniging is met standaard schoonmaakmiddelen, zoals allesreiniger, en het gebruik van een zachte borstel. Deze methode is voor elke soort bestrating toe te passen. Sommige soorten hebben echter een grondige reiniging nodig om goed schoon te worden. Er worden speciale schoonmaakmiddelen gebruikt zoals een terrasreiniger, een harde borstel en eventueel een hogedrukspuit.

De grondige reiniging wordt toegepast op grove tegels zoals betontegels en natuursteen. Gladde tegels zoals siertegels beschadigen sneller door grondige reiniging, dus bij dit soort tegels wordt dat afgeraden.

2. Vergelijk prijzen en ga opzoek naar aanbiedingen

Zie je al het onderhoud niet zitten en schakel je een hovenier in? Dan doe je er verstandig aan om altijd prijzen te vergelijken.

Door concurrentie lopen de tarieven namelijk behoorlijk uiteen, het is zonde om onnodig te veel te betalen. Door te vergelijken spoor je eenvoudig de hovenier met de beste prijs-kwaliteitverhouding op.

Ga je zelf aan de slag in je tuin? Hou dan aanbiedingen in de gaten voor speciale reinigingsmiddelen voor jouw bestrating.

3. Vraag om informatie en advies bij een hovenier

Ben je niet zeker over welke middelen het meest effectief zijn om jouw bestrating weer stralend te krijgen? Denk er aan dat tegels ook kunnen beschadigen bij het verkeerd gebruiken van chemische schoonmaakmiddelen. Hoveniers werken dagelijks met diverse soorten tegelwerk, vraag advies over welke reinigingsmiddelen en schoonmaaktechnieken relevant zijn voor jouw bestrating.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Klaar voor een sprankelende bestrating?

Nu je weet hoe je jouw bestrating grondig kunt reinigen en wat de opties zijn voor verschillende type ondergronden, voel je je misschien geïnspireerd om deze klus aan te pakken. Het reinigen van bestrating kan sterk bijdragen aan de uitstraling en levensduur van je terras of oprit.

Mocht je het reinigen liever overlaten aan een specialist, dan kunnen we je helpen de juiste vakman voor jouw project te vinden. Zoek je naar meer gedetailleerde informatie of ben je benieuwd naar de kosten? Neem dan gerust een kijkje op onze website voor meer inzichten en speciale aanbiedingen.

Veelgestelde vragen.

Welke milieuvriendelijke methodes bestaan er voor bestrating reinigen?

Je kunt kiezen voor een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel of simpelweg heet water met een borstel gebruiken. Vermijd chemische reinigingsmiddelen die het milieu kunnen schaden.

Kan bestrating beschadigen door hogedrukreiniging?

Ja, hoge druk kan bepaalde soorten bestrating beschadigen zoals zachte steensoorten of oude bestrating. Het is belangrijk om de juiste drukinstelling te gebruiken of te kiezen voor een zachtere reinigingsmethode.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden