Vind de beste schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Schuifpui kopen

Schuifpui kopen

Ben je op zoek naar een schuifpui en wil je op die manier meer licht in je huis creëren? Bekijk de prijzen van schuifpuien op deze pagina en lees handige tips om kosten te besparen.

Wat kost een schuifpui?

Een schuifpui schaf je niet zomaar aan. De kosten voor een schuifpui lopen soms hoog op. Afhankelijk van het aantal delen en het soort materiaal, bepaal je de prijs van je schuifpui. Bekijk het onderstaande overzicht om een indicatie te krijgen van de gemiddelde prijzen van een schuifpui.

SchuifpuiGem. kosten per schuifpui, incl. montage en btw
Hout
2-delige schuifpui, 3 - 3.2m breed€ 1.800 - € 3.000
3-delige schuifpui, 4.3 - 4.5m breed€ 3.000 - € 4.500
4-delige schuifpui, 5 - 6m breed€ 4.100 - € 5.300
Kunststof
2-delige schuifpui, 3 - 3.2m breed€ 1.800 - € 2.500
3-delige schuifpui, 4.3 - 4.5m breed€ 2.600 - € 3.300
4-delige schuifpui, 5 - 6m breed€ 3.300 - € 4.300
Aluminium
2-delige aluminium schuifpui, 3 - 3.2m breed€ 3.000 - € 3.300
3-delige aluminium schuifpui, 4.3 - 4.5m breed€ 3.300 - € 3.800
4-delige aluminium schuifpui, 5 - 6m breed€ 3.900 - € 4.200

De montagekosten voor het verwijderen en plaatsen van een schuifpui bedragen gemiddeld € 400, omdat hier vaak 2 specialisten voor worden ingeschakeld.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Schuifpui kopen

Waarom zou ik een schuifpui kopen?

De aanschaf van een schuifpui heeft een aantal voordelen. Deze vind je hieronder.

1. Ruimtelijk gevoel creëren

Door een schuifpui te kopen zorg je ervoor dat de huiskamer groter lijkt en creëer je op die manier een ruimtelijk gevoel. Vooral als je een kleine, donkere huiskamer hebt, is het slim om te kiezen voor een schuifpui.

2. Meer daglicht

Een schuifpui heeft grote glazen schuifdeuren die ervoor zorgen dat er veel licht de huiskamer binnenkomt. Dit zorgt er niet alleen voor dat het een betere uitstraling geeft aan de huiskamer, ook bespaar je op energiekosten doordat de temperatuur in huis stijgt.

3. Verschillende materialen beschikbaar

Een schuifpui wordt gemaakt van diverse materialen. Je kunt kiezen uit 3 soorten materialen: hout, kunststof of aluminium. Elk materiaal heeft een andere prijs. Bekijk de prijzen per materiaalsoort in de tabel.

3-delige schuifpuiGem. kosten, incl. montage en btw
Houten schuifpui€ 3.000 - € 4.500
Kunststof schuifpui€ 2.600 - € 3.300
Aluminium schuifpui€ 3.300 - € 3.800

4. Een schuifpui naar jouw wensen

Je stelt je schuifpui volledig samen naar jouw wensen. Bepaal bijvoorbeeld zelf welke kleur je de schuifpui geeft. Kleed je schuifpui verder aan met zonwering. Bekijk hieronder het volledige overzicht van extra opties voor het samenstellen van je schuifpui.

Extra optieGem. meerprijs per schuifpui, incl. btwToelichting
Aangepaste kleur€ 60 - € 90Kies voor een andere kleur om de schuifpui aan te sluiten op je woonstijl.
HR++ isolatieglas€ 170 - € 600Extra isolerend waardoor je bespaart op de energiekosten. De meerprijs is afhankelijk van de breedte van de schuifpui.
Zonwering plaatsen€ 150 - € 1.050Keuze uit screens, zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm en markiezen. De meerprijs is afhankelijk van de afmetingen.
Ventilatierooster€ 50 - € 150Een ventilatierooster is een goedkope manier om de woning te ontluchten. Hierdoor bespaar je niet alleen op de energierekening, ook is het goed voor het milieu.

houten schuifpui

Schuifpui aankooptips

Naast het uiterlijk van je schuifpui, is het belangrijk om de kwaliteit ervan te controleren.. Het is zonde om veel geld te besteden aan een schuifpui dat binnen no-time defect is. Lees daarom hieronder 3 tips die je helpen om een kwalitatief goede schuifpui te kopen.

1. Ga voor een betrouwbaar merk
Bekende schuifpuimerken zijn onder andere:  Finstral, Select Windows, Rehau, Gealan, Veka en Schueco. Deze merken staan bekend om hun degelijke kwaliteitsproducten en bieden je vaak een goede garantieperiode aan.Voordat je een schuifpui aanschaft, is het belangrijk om deze garantieperiode te checken. Vraag hiernaar bij de specialist.

2. Controleer de keurmerken

Er zijn diverse keurmerken die je meer zekerheid bieden op het gebied van kwaliteit. Een keurmerk zegt iets over de kwaliteit van de geleverde werkzaamheden van de specialist. Hieronder vind je een overzicht van de keurmerken.

  • KOMO Keurmerk: Dit keurmerk is een kwaliteitskeurmerk. Wanneer je een bedrijf inschakelt die over dit keurmerk beschikt, ben je er zeker van dat het bedrijf werkt volgens de relevante regelgeving in de bouw.
  • BouwGarant: Bedrijven met een BouwGarant keurmerk beschikken over een bepaald niveau van vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit.
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen: Als een schuifpuispecialist beschikt over dit keurmerk, dan weet je zeker dat je woning goed beveiligd is. Woningen met dit keurmerk hebben namelijk tot 90% minder kans op een inbraak.
  • Kiwa Nederland: Schuifpuispecialisten die over een Kiwa-certificering beschikken, verkopen alleen schuifpuien die voldoen aan internationale kwaliteitseisen.

3. Vraag na wat is inbegrepen

Vraag bij het ontvangen van de offertes altijd na welke werkzaamheden er zijn inbegrepen bij plaatsen van de schuifpui. Het is mogelijk dat er namelijk ook van jou wat verwacht wordt. Overleg daarnaast vooraf wat de garantietermijn is. Dit verschilt namelijk per specialist.

4. Kwantumkorting

Vraag bij je buren of zij ook geïnteresseerd zijn in het plaatsen van een nieuwe schuifpui. Door meerdere schuifpui tegelijk te bestellen, krijg je kwantumkorting. Hierdoor profiteer je beiden van deze korting.

5. Verf je houten schuifpui zelf

Bespaar op schilderkosten door zelf de schuifpui te verven. De kosten voor een schilder bedragen al gauw € 30 per uur. Hierdoor bespaar je gemiddeld € 100 tot € 150 per schilderproject.

6. Maak de schuifpui schoon

Bespaar op de kosten van een schuifpui door langer te genieten van de investering die je straks hebt gedaan. Dit wordt namelijk regelmatig vergeten. Als je je schuifpui regelmatig schoonmaakt voorkom je dat je schuifpui snel verouderd waardoor je dus ook geen nieuwe schuifpui hoeft aan te schaffen. Hierdoor geniet je langer van je investering.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden