Vergelijk aannemer offertes
Vind dé aannemer voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Verbouwing Aannemer Amsterdam

Aannemer Amsterdam

Ben je op zoek naar een aannemer in Amsterdam centrum of bijvoorbeeld West of Noord? Hieronder vind je de top 10 beste aannemers in Amsterdam en omgeving. Gemiddeld krijgen ze een Homedeal score van 9.0. Vergelijk de aannemers en bespaar op jouw project.

Inhoudsopgave

Vergelijk aannemers in Amsterdam

Kotan Bouw

Kotan Bouw

8,5/10 (4 reviews)

Review icon Laatste review 14-04-2023

Location icon Amsterdam

Calendar icon 10 jaar ervaring

Kotan Bouw is uw bouw- en renovatiebedrijf gespecialiseerd in alle aspecten van woningrenovatie…

Offerte aanvragen
LucKey Construction B.V.

LucKey Construction B.V.

9,2//10 (6 reviews)

Review icon Laatste review 24-04-2024

Location icon Zaandam

Calendar icon 5 jaar ervaring

LucKey Construction is a construction and renovation company with a mission…

Offerte aanvragen
SR Bouw Multidiensten.

SR Bouw Multidiensten

9,0//10 (18 reviews)

Review icon Laatste review 11-01-2024

Location icon Koog aan de Zaan

Calendar icon 10 jaar ervaring

SR Bouw Multidiensten heeft jarenlange ervaring met verbouwingen…

Offerte aanvragen
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Dural Bouwgroep

BTB Bouwbedrijf

8,5/10 (11 reviews)

Review icon Laatste review 27-03-2023

Location icon Amsterdam

Calendar icon 20 jaar ervaring

BTB Bouwbedrijf is een familiebedrijf gevestigd in Amsterdam met jarenlange ervaring in de bouw…

Offerte aanvragen
Dural Bouwgroep

J.P. Lifestyle & Afbouw

8,5/10 (11 reviews)

Review icon Laatste review 14-06-2023

Location icon Amsterdam

Calendar icon 6 jaar ervaring

Je kunt terecht bij João Paulo Allround voor vrijwel al jouw woonprojecten. Denk aan verbouwingen, schilderwerk…

Offerte aanvragen
Menklusser

Menklusser

9,7/10 (4 reviews)

Review icon Laatste review 26-10-2021

Location icon Amsterdam

Calendar icon 18 jaar ervaring

Menklusser is gespecialiseerd is renovatieprojecten. Van schilderwerk tot badkamerrenovaties…

Offerte aanvragen
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
RSW Renovatie & Installatie

RSW Renovatie & Installatie

9,3//10 (3 reviews)

Review icon Laatste review 11-04-2023

Location icon Diemen

Calendar icon 5 jaar ervaring

Voor luxe badkamers, keukens of toiletten ben je bij RSW Renovatie & Installatie op de juiste adres….

Offerte aanvragen
Klusbedrijf El abdi

Klusbedrijf El abdi

9,2//10 (4 reviews)

Review icon Laatste review 03-12-2019

Location icon Haarlem

Calendar icon 11 jaar ervaring

Klusbedrijf El abdi is gespecialiseerd in maatwerken en interieur afwerking…

Offerte aanvragen
Toeroe Timmerbedrijf

Toeroe Timmerbedrijf

9,2//10 (4 reviews)

Review icon Laatste review 31-10-2023

Location icon Heemskerk

Calendar icon 5 jaar ervaring

Wij werken met het beste materiaal en gereedschap om kwaliteit te leveren…

Offerte aanvragen

Staat jouw bedrijf er niet tussen?

Aannemer Amsterdam prijzen

Als je van plan bent om een bouw- of renovatieproject te starten in Amsterdam, is het belangrijk om te weten dat de prijzen van aannemers kunnen variëren afhankelijk van de regio. In dit artikel lees je meer over de gemiddelde kosten van aannemers, de specifieke prijsverschillen tussen aannemers in Amsterdam en andere regio’s in Nederland, en hoe je kunt besparen op deze kosten.

Gemidelde kosten van een aannemer

Aannemersbedrijven hanteren doorgaans een vaste prijs, een richtprijs of een uurtarief. Het gemiddelde uurtarief van een bekwame en efficiënte aannemer ligt tussen de €30 en €45. Een vaste prijs biedt zekerheid, omdat de aannemer de prijs achteraf niet kan verhogen. Ook komen richtprijzen vaak voor, waarbij de uiteindelijke prijs maximaal tien procent mag afwijken van de afgesproken prijs. Een andere veelgebruikte methode is betaling per uur. In dat geval worden de kosten voor materialen, hulpmiddelen en een kilometervergoeding meestal apart in rekening gebracht. Lees meer over de kosten van een aannemersbedrijf.

AannemersbedrijfGemiddeld uurtarief
Beginnende aannemer€ 25 tot € 30
Ervaren aannemer€ 30 tot € 40
Zeer ervaren aannemer€ 40 tot € 50

Ben je benieuwd hoeveel jouw verbouwing ongeveer gaat kosten? Hieronder zie je de gemiddelde verbouwingskosten per ruimte in het huis, inclusief sloopwerk en afvoeren afval.

Volledige verbouwingGemiddelde kosten, incl. materiaal-,
arbeidskosten en btw
Toilet€ 1.850 - € 2.650
Badkamer€ 6.500 - € 9.500
Zolder€ 9.000 - € 13.000
Keuken€ 12.500 - € 17.500
Aanbouw€ 19.000 - € 27.000

Prijsverschillen tussen aannemers in Amsterdam en andere regio’s

In Amsterdam liggen de tarieven voor aannemers doorgaans hoger dan in andere regio’s van Nederland. Dit prijsverschil wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Ten eerste zijn de arbeidskosten in de hoofdstad aanzienlijk hoger door de hogere kosten van levensonderhoud. Daarnaast is er in Amsterdam een grote vraag naar aannemers vanwege de vele woningen en commerciële panden die onderhoud en renovatie nodig hebben, wat de prijzen opdrijft. Bovendien kunnen de bereikbaarheid en beperkte parkeermogelijkheden in het stadscentrum extra kosten met zich meebrengen, zoals parkeerkosten en langere reistijden, die vaak worden doorberekend aan de klant. Deze factoren maken dat het inhuren van een aannemer in Amsterdam doorgaans duurder is dan in andere delen van het land.

Goedkope aannemer vinden in Amsterdam

Het vinden van een goedkope aannemer in Amsterdam kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategieën kun je aanzienlijke besparingen realiseren. Hier zijn enkele tips om een betaalbare aannemer te vinden:

1. Vergelijk offertes

Vraag offertes aan bij meerdere aannemersbedrijven. Door verschillende prijzen en diensten te vergelijken, krijg je een beter inzicht in wat een eerlijke prijs is en kun je mogelijk een goedkoper alternatief vinden.

2. Buiten het hoogseizoen

Plan je bouw- of renovatiewerk buiten het hoogseizoen (voorjaar en zomer). Veel aannemers bieden kortingen tijdens rustigere periodes om hun agenda gevuld te houden.

3. Doe-het-zelf

Overweeg om kleinere klusjes zelf te doen, zoals sloopwerk, schilderen of eenvoudige montage. Dit kan aanzienlijk schelen in de totale kosten van het project.

4. Samenwerken met buren

Als meerdere buren soortgelijke projecten willen laten uitvoeren, kun je samen een groepskorting bedingen bij een aannemer. Dit kan de kosten per huishouden aanzienlijk verlagen.

5. Controleer reviews

Lees reviews en klantbeoordelingen van de aannemers op Homedeal. Dit helpt je om betrouwbare aannemers te vinden die kwalitatief werk leveren tegen redelijke prijzen.

6. Onderhandel

Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs. Veel aannemers zijn bereid om te onderhandelen, vooral als je een grote klus hebt of als je flexibele startdata kunt bieden.

7. Controleer certificeringen

Kies voor aannemers die gecertificeerd zijn door erkende organisaties zoals BouwGarant of VCA. Hoewel dit niet per se goedkoper is, zorgt het ervoor dat je kwaliteit krijgt voor je geld, wat uiteindelijk kosteneffectief kan zijn.

Hoe kies je de beste aannemer in Amsterdam

Het kiezen van de beste aannemer in Amsterdam vergt grondig onderzoek en zorgvuldige planning. Een van de eerste stappen is het controleren van online reviews op Homedeal. Deze recensies geven je inzicht in de ervaringen van eerdere klanten en helpen je een goed beeld te krijgen van de reputatie en betrouwbaarheid van de aannemer.

Het aanvragen van offertes bij meerdere aannemersbedrijven is een cruciale stap. Vergelijk de ontvangen offertes niet alleen op prijs, maar ook op details zoals de specificaties van de werkzaamheden, de gebruikte materialen en de voorgestelde tijdsplanning. Dit geeft je een goed overzicht van wat je kunt verwachten en helpt je een weloverwogen beslissing te nemen.

Ervaring en specialisatie van de aannemer spelen ook een grote rol. Zorg ervoor dat de aannemer ervaring heeft met soortgelijke projecten. Als je bijvoorbeeld een historisch pand of grachtenhuis in Amsterdam hebt, zoek dan een aannemer die bekend is met de specifieke uitdagingen en vereisten van dergelijke gebouwen. Dit zorgt ervoor dat de aannemer beter kan inspelen op de unieke aspecten van jouw project.

Het is ook belangrijk om vergunningen en regelgeving goed door te spreken met de aannemer. Vooral in Amsterdam, waar veel panden monumentenstatus hebben, is het essentieel dat de aannemer ervaring heeft met het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Dit voorkomt vertragingen en juridische problemen tijdens het bouwproces.

Controleer of de aannemer gecertificeerd is door erkende organisaties zoals BouwGarant of VCA. Deze certificeringen waarborgen dat de aannemer voldoet aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Aannemers met deze certificeringen bieden vaak een hoger niveau van vakmanschap en betrouwbaarheid.

Duidelijke communicatie met de aannemer is cruciaal. Zorg ervoor dat de aannemer goed communiceert en bereid is om al je vragen te beantwoorden. Dit zorgt voor een soepel verloop van het project en helpt om misverstanden te voorkomen.

Tot slot is het belangrijk om alle afspraken schriftelijk vast te leggen. Zorg voor een gedetailleerde overeenkomst waarin het tijdschema, de kostenraming, de specificaties van de werkzaamheden en de betalingsvoorwaarden duidelijk zijn beschreven. Dit biedt beide partijen duidelijkheid en voorkomt geschillen tijdens en na de uitvoering van het project.

Aannemer badkamer Amsterdam

Het renoveren van je badkamer in Amsterdam vereist een ervaren en betrouwbare aannemer die bekend is met de specifieke uitdagingen van stedelijke bouwprojecten. Een aannemer gespecialiseerd in badkamerrenovaties kan je helpen met alles, van ontwerp en materiaalkeuze tot installatie en afwerking. Door te kiezen voor een gecertificeerde aannemer met goede reviews en de juiste certificeringen, zoals BouwGarant of VCA, verzeker je jezelf van een hoogwaardige en veilige renovatie die voldoet aan de Amsterdamse bouwvoorschriften. Via Homedeal kom je in contact met ervaren aannemers in Amsterdam en omgeving die al vele badkamer renovaties hebben voltooid. Lees meer over badkamerrenovaties in Amsterdam.

Kwaliteisnormen en certificeringen voor aannemers in Amsterdam

Wanneer je een aannemer in Amsterdam inhuurt, is het essentieel te letten op kwaliteitsnormen en certificeringen zoals BouwGarant, VCA en ISO. Deze certificeringen garanderen dat de aannemer voldoet aan strenge eisen op het gebied van vakmanschap, veiligheid en milieuvriendelijkheid, wat zorgt voor betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig werk.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden