Vergelijk aannemer offertes
Vind dé aannemer voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Verbouwing Bouwbedrijf gezocht 

Bouwbedrijf gezocht 

Op zoek naar een bouwbedrijf? Er zijn uiteenlopende redenen waarom voor werkzaamheden een bouwbedrijf wordt gezocht. Doorgaans wordt hiervoor gekozen als het werk zich over meerdere vakgebieden uitstrekt. Het inhuren van een aannemer of een compleet bouwbedrijf is dan ook de meest logische keuze bij een specialistisch of ingrijpend project. Je kunt daarbij denken aan grootschalig onderhoud, een renovatie, een interne verbouwing of het uitbreiden van een woning. Via Homedeal kom je eenvoudig in contact met gespecialiseerde bouwbedrijven.

Inhoudsopgave

Bouwbedrijf gezocht: kosten van een project

Hoeveel je betaalt als je een bouwbedrijf inhuurt is afhankelijk van wat je wilt laten bouwen of verbouwen. Bepalend voor het prijskaartje zijn onder meer de duur van het project, hoeveel bouwvakkers erbij betrokken zijn, welke materialen er worden gebruikt en of er eventuele bijkomende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Bij onderstaande prijzen van bouwbedrijven zijn de kosten van het voorafgaande sloopwerk inbegrepen.

Type werkzaamhedenGemiddelde kosten
Toilet€ 1.850 - € 2.650
Badkamer€ 6.500 - € 9.500
Zolder€ 9.000 - € 13.000
Keuken€ 12.500 - € 17.500
Aanbouw€ 19.000 - € 27.000
Uurtarief aannemer€ 30 - € 50 (incl. btw)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Waarom een bouwbedrijf zoeken?

Met een bouw- of aannemersbedrijf kies je voor vakspecialisten die zijn gespecialiseerd in allerlei projecten. Doorgaans gaat het daarbij om werkzaamheden die voor de gemiddelde doe-het-zelver te complex zijn, zoals een zolder verbouwen, toilet verbouwen of bijvoorbeeld voor een bouwkundige keuring. Bijvoorbeeld doordat er bepaalde kennis of apparatuur voor nodig is. Voor het uitbreiden van een huis met een aanbouw wordt traditioneel meestal een bouwbedrijf gezocht. Bij dit soort bouwprojecten zijn er zoveel zaken en details om rekening mee te houden, dat het beter is om een vakspecialist in te huren. Je wilt immers dat het in één keer goed is. En daarbij moet alles ook nog eens aan de wettelijke voorschriften voldoen.

Waarvoor kan je bouwbedrijven zoal inhuren?

Behalve voor het laten aanbouwen van bijvoorbeeld een garage of bijkeuken kun je bouwbedrijven voor talloze projecten inhuren. Andere veelvoorkomende werkzaamheden bouwbedrijven ingeschakeld worden zijn: 

Bouwbedrijf gezocht

Waar moet je op letten bij het vergelijken van bouwbedrijven?

Heb je nooit eerder naar een aannemer of bouwbedrijf gezocht? Dan kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Een van de eerste zaken waar je op moet letten is of het bouwbedrijf over een keurmerk beschikt. Een keurmerk controleert bedrijven op veiligheid, bekwaamheid en kwaliteit. Wanneer een bedrijf een keurmerk voert weet je dus dat je met een professionele en betrouwbare vakman samenwerkt. De belangrijkste keurmerken voor bouw- en aannemersbedrijven zijn BouwGarant en KOMO. 

  • BouwGarant: een BouwGarant-aannemer is in het bezit van de juiste diploma’s en verzekeringen, heeft aantoonbare ervaring, voldoet aan hoge kwaliteitseisen die regelmatig worden getoetst en staat voor duidelijke en transparante afspraken. BouwGarant beschikt bovendien over een klachtenpunt voor huiseigenaren en staat ervoor in dat een project ook bij faillissement van het bouwbedrijf wordt voltooid.
  • KOMO: is een vergelijkbaar keurmerk. Oorspronkelijk begon KOMO als orgaan voor Keuring en Onderzoek van Materialen voor Openbare werken. Tegenwoordig is het een collectief keurmerk voor de Nederlandse bouwwereld. Bouwbedrijven met het KOMO-keurmerk leveren gecertificeerd vakwerk en garanderen producten, dienstverlening en processen van hoge kwaliteit. De bedrijven worden objectief beoordeeld door onafhankelijke deskundigen.

Aanvullend zijn er diverse andere afwegingen op basis waarvan je een bouw- of aannemersbedrijf kunt selecteren. Vind je een vakspecialist via Homedeal? Dan ben je ervan verzekerd dat de vakspecialist is aangesloten bij de KvK en dat alle keurmerken gecontroleerd zijn. Verdere zaken om je vooraf over te informeren zijn de algemene voorwaarden, garantiebepalingen en de hoogte van de aanbetaling. Wat dit laatste betreft is het aan te raden om nooit meer dan 50% van de totale prijs vooruit te betalen.

Verder is het slim om te kijken of aannemers bij jou in de buurt goedkoper zijn dan aannemers die iets verder weg wonen en of dit opweegt tegen de voorrijkosten. Zeker aannemers in de Randstad of bijvoorbeeld Amsterdam kunnen soms prijziger zijn dan aannemers buiten deze zone.

Hoe kies je het beste bouwbedrijf?

De beste manier om aannemers en bouwbedrijven met elkaar te vergelijken is door offertes aan te vragen. Zo kom je er al snel achter welk bedrijf het meest in aanmerking komt voor jouw bouwproject. Kijk bij het doornemen van de offertes in het bijzonder naar:

  • Omschrijving van de werkzaamheden
  • Welke kosten zijn inbegrepen bij de prijs
  • Geplande start- en opleverdata
  • Hoogte van de aanbetaling
  • Betalingstermijnen voor het resterende bedrag
  • Algemene voorwaarden en garantie

Bij het indienen van een offerteaanvraag geef je door wat jouw wensen en eisen zijn. Vermeld daarin zoveel mogelijk details zodat de vakspecialist een passende offerte kan opstellen voor jouw project. Heb je je keuze gemaakt? Zorg er dan voor dat alle afspraken zwart op wit worden vastgelegd, zodat hier geen onduidelijkheden over kunnen ontstaan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat rekent een bouwbedrijf per uur?

De prijzen die je bij het inhuren van een bouw- of aannemersbedrijf per uur betaalt verschillen sterk. Bij een voordelig bouwbedrijf ligt het uurtarief per werknemer tussen de € 20 en € 30. Over het algemeen kun je echter uitgaan van een uurprijs van € 30 of € 40. De duurdere bouwbedrijven rekenen 45 tot 55 euro per uur. Vergelijk gratis offertes voor jouw project.

Wat is het verschil tussen een aannemer en een bouwbedrijf?

Hoewel de termen ‘aannemer’ en ‘bouwbedrijf’ vaak door elkaar worden gebruikt, zijn ze niet altijd gelijk. Een aannemer is de eindverantwoordelijke, die de werkzaamheden coördineert en bijvoorbeeld ook de vergunningen regelt. Een bouwbedrijf is de uitvoerende partij en kan door een aannemer worden ingehuurd. Veel aannemers hebben echter eigen bouwpersoneel in dienst. Daarmee zijn ze zowel aannemer als bouwbedrijf.

Hoe kom je aan een aannemer?

Als je bouw- of verbouwingsplannen hebt moet je ruim van tevoren beginnen met het aanschrijven van bouwbedrijven en/of aannemers. Voor het vinden van een bouwbedrijf in jouw woonplaats of regio kun je via Homedeal gemakkelijk meerdere offertes aanvragen. Op die manier kom je in contact met verschillende vakspecialisten en kun je zelf bepalen welke vakspecialist het beste bij jouw project past. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden