Vergelijk aannemer offertes
Vind dé aannemer voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Verbouwing Aannemersbedrijven

Aannemersbedrijven


Aannemersbedrijven zijn gespecialiseerd in verschillende soorten werkzaamheden. Of je nu op zoek bent naar nieuwbouw, renovaties, aanbouw, een dakkapel of specifieke werkzaamheden zoals installaties van keukens en badkamers of zonnepanelen: het inschakelen van een aannemersbedrijf is een slimme zet om jouw bouw- of verbouwproject tot een succes te maken.

Inhoudsopgave

Kosten van aannemersbedrijven

Aannemersbedrijven werken vaak op basis van een vaste prijs, richtprijs of uurtarief. Het uurtarief van een aannemer die goed en efficiënt werkt, ligt gemiddeld tussen de € 30 en € 45. Een vaste prijs biedt zekerheid, want de aannemer mag de prijs achteraf niet verhogen. Ook komen richtprijzen veel voor, een afspraak waarbij de uiteindelijke prijs niet meer dan tien procent mag afwijken. Een andere populaire mogelijkheid is betalen per uur. De kosten voor materialen, hulpmiddelen en een kilometervergoeding komen er dan vaak nog bij.

AannemersbedrijfGemiddeld uurtarief
Beginnende aannemer€ 25 tot € 30
Ervaren aannemer€ 30 tot € 40
Zeer ervaren aannemer€ 40 tot € 50
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Informeer altijd goed naar het uurtarief en overige kosten. Vraag de aannemer om deze te specificeren in de offerte.

Werkzaamheden van aannemersbedrijven

Een aannemersbedrijf voert het werk professioneel uit. Een aannemer beschikt namelijk over alle kennis en expertise om het werk goed en efficiënt uit te voeren. Bovendien bespaart het je vaak veel tijd. Daarnaast zorgt de aannemer voor een soepel verloop van het project, omdat hij alle taken coördineert en verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het werk.

Een aannemersbedrijf helpt je bij diverse werkzaamheden op het gebied van bouwen en verbouwen. Denk hierbij aan nieuwbouwprojecten, renovaties, verbouwingen en het aan- of uitbouwen van je woning. Ook voor specifieke werkzaamheden zoals het plaatsen van dakkapellen, het leggen van dakbedekking, het installeren van keukens en badkamers, het uitvoeren van elektrische installaties of een bouwkundig laten keuren van je woning kun je bij een aannemer terecht.

Voordelen van het inhuren van een aannemersbedrijf

Waarom zou je jouw project niet zelf doen, maar een bouwbedrijf zoeken? Het inschakelen van een aannemersbedrijf heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van het zelf uitvoeren van een bouwproject, bijvoorbeeld:

  • Een aannemersbedrijf beschikt over de benodigde expertise en ervaring om jouw project efficiënt en effectief uit te voeren. Dat levert je dus meestal niet alleen een grote tijdsbesparing op, maar ook een aanzienlijk betere kwaliteit en de zekerheid dat jouw bouwproject aan alle veiligheidseisen voldoet.
  • Een aannemer coördineert het project vaak van begin tot eind, waardoor je zelf minder tijd en moeite hoeft te investeren.
  • Een aannemersbedrijf heeft vaak toegang tot betere en goedkopere materialen en bedingen ze vaak betere prijzen bij leveranciers.
  • Een professioneel aannemersbedrijf biedt garantie op het werk en kan het eventuele problemen of fouten in het werk oplossen, wat vaak veel gemoedsrust oplevert.
Aannemersbedrijven

Vind het beste aannemersbedrijf voor jouw klus

Door het grote aanbod van verschillende aannemersbedrijven, is het belangrijk om een goede selectie te maken. Ga eerst op zoek naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in het type werk dat je wilt laten uitvoeren. Informeer bij bekenden of zij goede ervaringen hebben met een bepaald aannemersbedrijf. Ook online vind je veel gespecialiseerde aannemers. Vraag vervolgens naar referenties en check de beoordelingen van andere klanten. 

Controleer ook of het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en aangesloten bij brancheorganisaties, zoals Bouwend Nederland. Een aannemer met een keurmerk van BouwGarant of SWK, garandeert bovendien dat je je geen financiële zorgen hoeft te maken als jouw aannemer tijdens de werkzaamheden failliet gaat. Een andere aannemer neemt de werkzaamheden dan over.

Vraag via Homedeal gratis en gemakkelijk meerdere offertes op en vergelijk deze aandachtig op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Tot slot is het altijd een goed idee om duidelijke afspraken te maken met het aannemersbedrijf en deze vast te leggen in een contract. Zo voorkom je problemen achteraf.

Zo betaal je niet te veel voor het inhuren van een aannemer

Heb je inmiddels meerdere offertes ontvangen? Bekijk de specificaties van elke offerte dan goed. Zo krijg je duidelijk inzicht in het aantal benodigde uren, de kosten van materialen en andere diensten. Vraag ook naar referenties, om een beter beeld van de betrouwbaarheid van het bedrijf te krijgen. Op die manier schat je beter in of de prijs-kwaliteitverhouding goed is. 

Ziet alles er goed uit? Dan is het bijna altijd mogelijk om over de prijs en voorwaarden te onderhandelen en tot een betere prijs te komen. Maak altijd duidelijke afspraken en leg deze vast in een contract. Kijk daarbij ook naar de garanties die het aannemersbedrijf biedt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of een aannemer betrouwbaar is?

De betrouwbaarheid van een aannemer is een belangrijk punt. Controleer bijvoorbeeld referenties van vorige klanten en vraag om een schriftelijke offerte met een gedetailleerde beschrijving van het werk en de kosten. Kijk of de aannemer een vergunning heeft, verzekerd is en lid is van een branchevereniging. Controleer daarnaast de online reputatie van de aannemer door online reviews te bekijken. Vergelijk gratis offertes van betrouwbare aannemersbedrijven via Homedeal.

Wat zijn de verschillen tussen aannemers en bouwbedrijven?

Een aannemer is een individu of bedrijf dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van een specifiek bouwproject. Een bouwbedrijf is over het algemeen een bedrijf dat zich richt op het uitvoeren van verschillende soorten bouwprojecten en vaak verschillende aannemers in dienst heeft om deze projecten uit te voeren. Een aannemer richt zich dus op een specifiek bouwproject en is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Een bouwbedrijf kan je zien als een overkoepelende organisatie, die de verschillende bouwprojecten beheert.

Wanneer neem je contact op met een aannemer?

Een aannemer is voornamelijk nodig bij grotere verbouwingen die een omgevingsvergunning vereisen. Wanneer het aankomt op kleinere verbouwingen, zal de rol van een aannemer meestal kleiner zijn. In dat geval is er simpelweg minder coördinatie vereist. Voorbeelden van verbouwingen waarbij je de hulp van een aannemer meestal nodig hebt, zijn onder andere het bouwen van een aan- of opbouw, het verwijderen van een dragende muur of het aanleggen van een dakterras. Ook opdrachten voor het bouwen van een nieuwe berging of garage zijn populair. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden