Vergelijk aannemer offertes
Vind dé aannemer voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Verbouwing Bouwbedrijf prijzen

Bouwbedrijf prijzen

Minimale kosten
€ 1.850
Gemiddelde kosten
€ 13.000
Maximale kosten
€ 27.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 10.500 - € 15.500

Om een verbouwing aan je huis te realiseren komen er diverse vakgebieden aan bod. Gelukkig zijn er bouwbedrijven die graag al het werk oppakken en de boel coördineren. Homedeal zet de kosten van veel voorkomende projecten voor je op een rij en laat zien wat de voordelen zijn van het werken met een bouwbedrijf.

Wat kost een bouwbedrijven?

De prijzen voor het inschakelen van een bouwbedrijf lopen compleet uiteen omdat het om diverse projecten gaat, van verschillende grootte en met een scala aan materiaalkeuze. Allemaal factoren die de prijs flink laat verschillen. Wel kunnen we je gemiddelde prijzen geven van projecten zodat je een inschatting kan maken. De gegeven prijzen zijn inclusief de kosten voor het sloopwerk om de oude ruimte leeg te maken.

Volledige verbouwingGemiddelde kosten, incl. materiaal-,
arbeidskosten en btw
Toilet€ 1.850 – € 2.650
Badkamer€ 6.500 – € 9.500
Zolder€ 9.000 – € 13.000
Keuken€ 12.500 – € 17.500
Aanbouw€ 19.000 – € 27.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Bouwbedrijf prijzen

Wanneer je op zoek bent naar een bouwbedrijf, wil je ook weten wat je terug krijgt je voor de kosten die je maakt voor het inschakelen van een bouwbedrijf. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • De volledige aansprakelijkheid ligt bij het bouwbedrijf. Dus ook als het bouwbedrijf niet alle werkzaamheden zelf uitvoert en onderaannemers in dienst neemt.
  • Het bouwbedrijf draagt het volledige risico tijdens de verbouwing. Maar let op; zodra de verbouwing klaar is, draag je zelf het volledige risico en moet je je woning verzekeren.

Bekijk onderstaande 3 prijsvoorbeelden om een beter beeld te krijgen van de totale kosten voor het inschakelen van een bouwbedrijf:

Goedkoopste situatie:
Je gaat je toilet verbouwen. Eerst vinden er sloopwerkzaamheden plaats. Vervolgens worden de waterleidingen en afvoer aangelegd. De vloer wordt voorzien van mooie nieuwe tegels en de wanden van tegels in combinatie met keurig stucwerk. Daarna wordt het toilet en een stijlvol fontein gemonteerd en vindt de afwerking plaats. Ga in dit geval uit van de gemiddelde kosten van € 2.225 voor de verbouwing.

Gemiddelde situatie:
Je wilt je zolder omtoveren tot een fijne, bruikbare ruimte. De zolder wordt voorzien van dakisolatie en er wordt elektriciteit en centrale verwarming aangelegd. Je laat een kunststof dakkapel en een gipswand plaatsen voor uiterst comfort. Het plafond, de wanden en de vloer worden mooi afgewerkt en er wordt een vurenhouten trap geplaatst met één kwart draai. De gemiddelde prijs om je zolder te laten verbouwen komt uit op € 11.000.

Duurste situatie:
Je wilt graag een grotere woonkamer, je gaat uitbreiden met een aanbouw. Je kiest voor een aanbouw op maat zodat deze perfect aansluit bij je woning. Inclusief de afwerking en elektra, ligt de prijs voor het laten plaatsen van een aanbouw door een bouwbedrijf rond de € 23.000.

Hoe ziet de prijsopbouw van een bouwbedrijf eruit?

Kostenverdeling bouwbedrijf prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van een bouwbedrijf?

Het is belangrijk dat je goede prijsafspraken maakt met het bouwbedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden, we lichten ze voor je toe:

Keuze 1: Vaste prijs
Een vaste prijs biedt zekerheid. Contractueel gezien mag het bouwbedrijf, indien er sprake is van meerwerk, de prijs niet achteraf verhogen. Een nadeel van het afspreken van een vaste prijs is dat je geen recht hebt op een gespecificeerde rekening. Je hebt dus geen inzicht in de kosten.

Keuze 2: Richtprijs afspreken
Ook is het mogelijkheid om een richtprijs af te spreken. Dit is de prijs die het bouwbedrijf baseert op geschatte kosten. In de meeste gevallen is het uitgangspunt dat de uiteindelijke prijs niet meer dan 10% mag afwijken van de richtprijs. Indien dit onoverkomelijk is, dient het bouwbedrijf je tijdig in te lichten. In dat geval kun je ervoor kiezen om bepaalde taken niet uit te laten voeren. Ga je wel akkoord met de extra kosten, dan moet het bouwbedrijf je een gespecificeerde rekening waarop alle kostenposten staan kunnen laten zien.

verbouwing kosten

Keuze 3: Bouwbedrijf betalen per uur
Of kies ervoor het bouwbedrijf per uur te betalen. De kosten voor materialen, hulpmiddelen en vervoeren komen er nog bij. Je hebt dan alleen geen idee wat het project je gaat kosten. Informeer daarom goed naar het uurtarief, de prijs voor de materialen, hulpmiddelen en voorrijkosten. Vraag of het bouwbedrijf deze wil specificeren in de offerte. Het uurtarief van een werkman ligt gemiddeld tussen de € 30 en € 45 euro.

Keuze 4: Extra opties
Bij een verbouwing hoort een bouwtekening. Informeer of het maken van de bouwtekening in de prijs van het bouwbedrijf is inbegrepen. Als dit niet het geval is, reken dan op de volgende prijzen voor een bouwtekening.

Tekening voorGemiddelde prijs incl. btw
Badkamer€ 280 – € 450
Aanbouw/zolder€ 300 – € 500
Keuken€ 400 – € 650
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Help mee

Steek je handen uit je mouwen en help, indien mogelijk, mee. Overleg met het bouwbedrijf wat je vooraf, tijdens en na de verbouwing kan doen. Maak bijvoorbeeld de ruimte vrij van spullen en ruim achteraf zelf de rommel op. Het bouwbedrijf werkt zo effectiever en sneller, zo bespaar je op de arbeidskosten.

Bouwtekening

Diverse bouwbedrijven bieden aan gratis een bouwtekening te maken als je vervolgens het project door hen laat uitvoeren. Maak hier gebruik van en bespaar zo gemiddeld € 400 op de totale verbouwkosten. Ook verkoopspecialisten werken met dit principe. Laat een badkamerspecialist een 3D-tekening maken voor de verbouwing van je badkamer, neem vervolgens de badkameronderdelen af bij de desbetreffende specialist en bespaar op deze manier op de kosten voor een tekening.

Lokaal bedrijf

Er zijn veel bouwbedrijven in Nederland, dus ook bij jou in de buurt. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf van ver weg en daardoor onnodig veel aan voorrijkosten te betalen. Het loont om te kiezen voor een lokaal bedrijf, zeker als het bouwbedrijf meerdere dagen met de verbouwing bezig is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden