Vergelijk architect offertes
Vind dé architect voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Architect Interieuradvies kosten

Interieuradvies kosten

Minimale kosten
€ 80
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 3.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.400 - € 2.081

Heb jij een aantal interieur vragen over bepaalde ruimte(s) in je huis of ben je juist op zoek naar een uitgebreid 3D ontwerp voor jouw woning? Dan kun je ervoor kiezen om advies voor je interieur in te winnen bij een interieurstylist. Een interieurstylist vertaalt jouw woonwensen naar een passend ontwerp of geeft je concrete tips hoe je dit zelf kunt aanpakken. Bekijk hier de kosten van interieuradvies aan huis en lees meer over de mogelijkheden.

Wat is interieuradvies?

Ga jij je huis herinrichten of heb je net een nieuw huis gekocht en weet je nog niet helemaal wat je met de ruimte(s) in je woning wilt doen? Dan kan het handig zijn om advies aan te vragen voor je interieur. Interieuradvies is het mondelinge of schriftelijke advies wat een interieurstylist geeft voor jouw interieur.

De interieurstylist komt tot dit advies door het bekijken van de ruimte(s) en het bespreken van je wensen voor het interieur. Waar dit advies precies uit bestaat is afhankelijk van de interieurstylist en het soort interieuradvies dat hij of zij aanbiedt.

Voorafgaand aan dit gesprek kun je alvast een moodboard maken voor de interieurstylist. Dit is niet alleen handig om je eigen stijl mee te ontdekken, maar ook zodat je een goede keuze kan maken in welke interieurstylist het beste gehoor kan geven aan jouw wensen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Interieuradvies

Welke soorten interieuradvies zijn er?

Interieurstylisten bepalen zelf welke soorten advies zij aanbieden op het gebied van interieur. Over het algemeen geldt dat bij de meeste interieurstylisten je kunt kiezen uit: kort, uitgebreid of een compleet interieuradvies. 

Kort interieuradvies

Een kort interieuradvies aan huis is de goedkoopste optie. Dit advies bestaat vaak uit een 1 tot 3 uur durend gesprek waarin de interieurstylist jouw vragen beantwoordt en meedenkt over de eventuele problemen waar je tegenaan loopt met jouw interieur. Wat er allemaal in dit advies is opgenomen dat is afhankelijk van de interieurstylist. In de meeste gevallen houdt een kort interieuradvies het volgende in: 

 • Je hebt een persoonlijk interieuradvies gesprek aan huis. 
 • Al je vragen omtrent interieur worden beantwoord.
 • Je krijgt kleuradvies over de desbetreffende ruimte(s). 
 • Na afloop krijg je voorbeelden, kleurstalen en/of een adviesrapport toegestuurd. 

Uitgebreid interieuradvies

Wanneer je wat meer sturing nodig hebt dan kan een uitgebreid interieuradvies aan huis uitkomst bieden. Vaak bestaat dit advies uit de volgende onderdelen: 

 • Je krijgt een 2D of 3D visualisatie van de ruimte.
 • Er wordt een sfeer moodboard gemaakt.
 • Je krijgt een artikelenlijst waarop je kunt zien wat je in huis kan halen en waar je het kunt kopen. 
 • Er wordt een plattegrond op schaal gemaakt voor de indeling van de desbetreffende ruimte. 
 • Je krijgt kleuradvies over de desbetreffende ruimte(s)
 • Je ontvangt een materialen-, licht-, armaturen-, meubel-, en stylingsplan. 

Compleet interieuradvies

Bij een compleet interieuradvies aan huis wordt er niet alleen een interieurplan gemaakt, maar wordt dit ook nog uitgevoerd door de interieurstylist. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is je wensen doorgeven en de stylist zal met een plan komen dat volledig aan jouw wensen voldoet. Een compleet interieuradvies ziet er meestal als volgt uit: 

 • Je krijgt een volledig interieurplan met dezelfde onderdelen als bij het uitgebreide interieuradvies, bijvoorbeeld de 2D of 3D visualisatie, moodboard etc. 
 • Het plan wordt gepresenteerd aan huis. 
 • Alle interieurartikelen worden ingekocht. 
 • De ruimte wordt volgens het interieurplan ingedeeld. 
 • De ruimte wordt afgestyled.

Wat kost een interieuradvies?

Een interieurarchitect of -stylist biedt verschillende mogelijkheden aan om jouw interieur te restylen. De kosten voor interieuradvies starten vanaf € 100 per ruimte voor een mondeling interieuradvies op locatie. Dit kun je uitbreiden met 2D of 3D plattegrond, personal shopping door de stylist of het volledig realiseren van het interieurplan door de stylist. Bekijk in dit prijzenoverzicht de mogelijkheden met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Soort adviesGemiddelde kosten (incl. btw)Toelichting
Uurtarief interieurstylist€ 80 per uurVoor extra tijd die niet in de pakketten is opgenomen wordt het normale uurtarief gerekend.
Kort interieuradvies
Vanaf € 100Een bezoek aan huis waarbij je mondeling kleur- en interieuradvies krijgt, dit advies duurt ongeveer 2 uur en na dit advies ga je zelf aan de slag.
Uitgebreid interieuradvies
€ 1.500 - € 2.500
Mondeling of schriftelijk kleur- en interieuradvies, aangevuld met een 2D of 3D visualisatie, plattegrond en moodboard. Daarnaast krijg je een licht-, armaturen-, meubel-, materialen- en stylingsplan. Vervolgens kunnen je de artikelen aanschaffen aan de hand van de artikelenlijst en het plan gaan uitvoeren.
Compleet interieuradvies
€ 2.500 - € 3.500
Naar aanleiding van een intakegesprek presenteert de adviseur een interieurplan met plattegrond en verschillende indelingsvoorstellen. De plattegrond is weergegeven in 2D of 3D. Vervolgens wordt het interieurplan gerealiseerd door de interieurstylist.

Hoe ziet de prijsopbouw van interieuradvies eruit?

Kostenverdeling interieuradvies kosten

Interieuradvies prijsvoorbeelden

De kosten van het interieuradvies hangen af van het pakket dat je kiest. Vaak biedt een interieurstylist verschillende pakketten aan, hiervoor geldt: hoe uitgebreider het pakket, hoe hoger de kosten. Bekijk de onderstaande prijsvoorbeelden en krijg een beter beeld van de verschillende mogelijkheden die interieurstylisten bieden.

Een goedkoop advies

Ben je op zoek naar een interieurstylist, maar betaal je er liever niet te veel voor? Kies dan voor kort interieuradvies. De interieurstylist geeft bijvoorbeeld een basic kleur- en interieuradvies. Na dit advies ga je zelf aan de slag met de geadviseerde aanpassingen. Kort interieuradvies is al mogelijk vanaf ongeveer € 100.

Uitgebreid interieurplan 

Wil je je interieur grondig veranderen? Dan is een uitgebreid advies op maat misschien wel iets voor jou. Je krijgt hierbij een uitgebreid interieurplan, inclusief een artikelenlijst. Waarna je je alle artikelen zelf kan aanschaffen en inrichten zoals  in het interieurplan beschreven. De kosten voor een uitgebreid advies liggen gemiddeld rond de € 1.900 per traject.

Tijdbesparend

Wil je een volledige ruimte laten verbouwen of herinrichten en heb je hier zelf geen tijd of zin in? Kies dan voor een uitgebreid interieuradvies. Je ontvangt in het interieurplan onder andere verschillende indelings voorstellen in de vorm van een 2D- of 3D-tekening. Samen met de interieurstylist kom je tot een passend plan. Waarna het project volledig door de interieurstylist gerealiseerd wordt . De kosten voor een het ontwerpen en realiseren van het interieurplan bedragen gemiddeld € 3.000 per ruimte.

Extra opties voor interieuradvies

Stel je liever je eigen traject met mogelijkheden samen? Dan betaal je vaak het uurtarief van de adviseur. Bekijk de prijzen van een aantal extra opties die vaak mogelijk zijn bij een interieuradvies.

Extra optiePer uur of ruimteGemiddelde prijs, incl. btwToelichting
Aanvullend adviesPer uur€ 80Advies voor een extra ruimte of advies voor verandering op de lange termijn.
Online adviesPer ruimte€ 100Antwoorden op vragen over je inrichting en styling.
PlattegrondPer ruimte€ 95Tekening van je woning/ruimte met nieuwe indeling.
MoodboardPer ruimte€ 95Een bord met afbeeldingen, stoffen, kleuren en sfeer ideeën.
AccessoirepakketPer ruimte€ 100Advies over geschikte accessoires in je interieur, incl. artikelenlijst.
LichtplanPer ruimte€ 125Een plan waar welk soort lampen moeten staan om de juiste sfeer te creëren.
Personal shoppingPer dagdeel€ 195De interieurstylist gaat samen met jou op zoek naar de juiste meubels en woonaccessoires.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een interieur advies?

Een kort interieuradvies kost gemiddeld tussen de € 100 en € 400. De prijs kan erg verschillen per interieurstylist en de pakketten die ze aanbieden. Ben je benieuwd wat een interieuradviseur voor jou kan betekenen en hoeveel dit gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan

Hoe vind ik een goede interieurstylist?

Een goede interieurstylist vind je gemakkelijk door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij verschillende interieurstylisten. Vergelijk deze met elkaar om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en kosten.

Wat is het verschil tussen een binnenhuisarchitect en interieurstylist?

Een binnenhuisarchitect is een beschermde titel voor een architect die zich gespecialiseerd heeft in het interieur van een woning. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, voordat je jezelf een binnenhuisarchitect mag noemen. Een interieurstylist houdt zich ook bezig met het interieur van de woning, maar dit is geen beschermde titel. Dit betekent dat iedereen hierin een bedrijf mag starten en zichzelf een interieurstylist mag noemen. 

Homedeal bespaartips

Kies voor een interieuradviseur in de buurt

De prijzen van interieurstylisten liggen vaak dichtbij elkaar. Bespaar daarom op de kleine dingen, zoals reistijd en -kosten. Je bespaart hierdoor gemiddeld al snel € 0,25 per kilometer.

Online interieuradvies

Sommige interieurstylisten geven ook een advies via internet. Je stuurt een gedetailleerde omschrijving van je woonwensen en foto’s van de ruimte toe. Vervolgens houdt de interieurstylisten via de telefoon of e-mail een intakegesprek. Naar aanleiding van dit gesprek ontvang je een moodboard, plattegrond en shoplist. Een online adviestraject is vaak goedkoper dan een normaal traject. Je bespaart hiermee al gauw tussen de € 100 en € 150.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden