Vind de beste architect voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Architect Interieurstylist kosten

Interieurstylist kosten

Minimale kosten
€ 50
Gemiddelde kosten
€ 395
Maximale kosten
€ 950
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 325 - € 465

Vind je in iedere interieurstijl wel iets leuk, en is het resultaat dat je huis een ratjetoe van alles is? Je bent niet de enige, dat weten interieurstylisten maar al te goed. Het is best moeilijk om al je ideeën samen te brengen tot een geheel. Stel je schakelt een interieurstylist in, wat zijn de interieurstylist kosten en wat doet de interieurstylist precies voor jou? Antwoord op deze vragen, vind je in dit artikel.

Wat kost een interieurstylist?

Wil je enkel een kleuradvies, of wil je je interieur compleet verfrissen met nieuwe meubels? De prijzen hiervoor verschillen behoorlijk, en daarom is het verstandig voorkennis op te doen en daar je voordeel uit te halen. De interieurstylist kosten gaan  per uur of per ruimte en de interieurstylist kijkt ook naar de omvang van de opdracht.

Soort interieuradviesGemiddelde prijs per ruimte, incl. btwInbegrepen in prijs
Kleuradvies€ 50 - Kleuradvies voor de juiste sfeer
Basis interieuradvies€ 200 - € 400- Kleuradvies voor de juiste sfeer
- Inrichtingsadvies
Uitgebreid interieuradvies, inclusief aankoopadvies en materiaalkosten
€ 650 - € 950- Kleuradvies voor de juiste sfeer
- Inrichtingsadvies
- Plattegrond op schaal
- Lichtplan
- Boodschappenlijst met passende meubels/accessoires, incl. verkoopadressen

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Interieurstylist kosten

Goedkoopste keuze:

De laagste prijs betaal je wanneer je kiest voor enkel een kleuradvies over een of meerdere ruimtes in je huis. Je interieurstylist geeft kleuradvies over verf, behang, gordijnen en eventueel accessoires. In dit geval zijn de interieurstylist kosten gemiddeld € 50 per ruimte.

Middenweg:

Het meest wordt gekozen voor een compact advies over 1 ruimte in huis. Je interieurstylist geeft interieuradvies over de kleuren en indeling van het meubilair, vaak op basis van een plattegrond. Dit advies kost gemiddeld tussen de € 200 en € 240 per ruimte.

Meest uitgebreide keuze:

Je interieurstylist biedt de meeste luxe door het geven van een uitgebreid interieuradvies, inclusief een aankoopadvies. Stylisten geven een boodschappenlijst, inclusief verkoopadressen, aan je mee met de juiste meubels om jouw woning een mooi geheel te maken. Dit advies kost gemiddeld tussen de € 650 en € 950.

Hoe ziet de prijsopbouw van een interieurstylist eruit?

Kostenverdeling interieurstylist kosten

Welke keuzes bepalen de kosten van een interieurstylist?

De hoogte van interieurstylist kosten interieurstylist worden bepaald door de volgende keuzes:

Keuze 1: Eén of meerdere ruimtes

De kosten van je interieurstylist hangen grotendeels af van de ruimtes die je laat stylen. Wil je interieuradvies over de inrichting van je woonkamer of slaapkamer, of meteen het hele huis laten restylen? Ook de grootte van de verschillende ruimtes telt mee in de kosten van een interieurstylist. Hierbij wordt namelijk rekening gehouden met het uurtarief dat kan variëren van € 60 tot € 120. De prijzen voor advies voor een extra ruimte liggen rond € 75 per uur.

Keuze 2: Het verschil tussen een interieuradvies, -ontwerp of -uitvoering

De werkzaamheden die je interieurstylist voor je uitvoert zijn op te delen in advies, ontwerp en uitvoering. Het verschil zit in het werk dat de stylist echt gaat uitvoeren versus het werk dat je na het interieuradvies zelf gaat doen.

 • Een interieuradvies is het advies dat je interieurstylist mondeling of schriftelijk overhandigt na het bekijken van de ruimte(s) en bespreken van je wensen, dit duurt vaak 1 á 2 uur.
 • Bij een interieurontwerp is je interieurstylist uiteraard langer bezig. Hij of zij inventariseert het meubilair en maakt naast het kleuradvies, een nieuwe plattegrond met indeling voor je.
 • De uitvoering van het interieuradvies is de meest luxe optie waarvoor je kunt kiezen. Je laat na overleg van je wensen en het maken van afspraken de interieurstylist geheel zijn/haar gang gaan met je huis. De indeling en de kleuren worden aangepast en de aankoop van eventueel nieuw meubilair wordt voor je gedaan. Hier heeft de interieurstylist vaak een dagtaak aan, reken op een duur van 8 á 10 uur.

Een interieuradvies krijg je al vanaf € 200 per ruimte en een interieurontwerp kost gemiddeld € 750. Voor de tijd en het materiaal dat de interieurstylist gebruikt tijdens het geven en uitvoeren van het interieuradvies liggen de kosten gemiddeld rond de € 950.

Keuze 3: Extra’s

Elke interieurstylist is anders en iedereen wil zich onderscheiden van anderen. Dit wordt veelal gedaan door het aanbieden van extra’s naast een goed interieuradvies. De belangrijkste extra’s die je interieurstylist aanbiedt zijn het uittekenen van een plattegrond en aanvullend of online advies. In de tabel hieronder zie je de gemiddelde prijzen van verschillende extra’s.

Extra optiePer uur of ruimteGemiddelde prijs, incl. btwToelichting
Aanvullend adviesPer uur€ 75Advies voor een extra ruimte of advies voor verandering op de lange termijn
Online advies*Per ruimte€ 75Antwoorden op vragen over je inrichting en styling
PlattegrondPer ruimte€ 95Tekening van je woning/ruimte met nieuwe indeling
MoodboardPer ruimte€ 95Een bord met afbeeldingen, stoffen, kleuren en sfeer ideeën
AccessoirepakketPer ruimte€ 100Advies over geschikte accessoires in je interieur, incl. boodschappenlijst
LichtplanPer ruimte€ 125
Een plan waar welk soort lampen moeten staan om de juiste sfeer te creëren

* Online advies wordt niet vaak aangeboden door interieurstylisten omdat ze vaak de ruimte willen ervaren om goed advies te geven. Let er op bij online advies dat je zelf goede foto’s van de ruimte moet maken en de ruimte ook goed moet opmeten!

Interieurstylist inhuren

Veelgestelde vragen voor interieurstylisten

Als je nog nooit met een interieurstylist gewerkt hebt, dan heb je waarschijnlijk nog veel vragen in je hoofd. Bekijk onderstaand of je vraag er tussen staat.

1. Voert een interieurstylist niet de eigen smaak door in mijn interieur?

Nee, zeker niet. Een interieurstylist is er om jou te helpen een thuis te creëren en heeft er niets aan om de eigen smaak door te drukken. De interieurstylist hoeft er niet te wonen, maar is wel erg blij met een tevreden klant.

Schakel je een interieurstylist in, dan gaat deze altijd met je om tafel om al jouw wensen boven tafel te krijgen, hiervoor hebben zij gesprekstechnieken. Na aanleiding van het gesprek krijg je een moodboard die als het goed is volledig aansluit bij je wensen. Is dit niet het geval, dan is dit een moment voor feedback en kan je de interieurstylist gewoon terugsturen naar de tekentafel tot je wel tevreden bent. Kortom, geen zorgen, je zit straks niet in een modelwoning (tenzij je dit natuurlijk wil).

2. Wat als ik het uiteindelijke resultaat niet mooi vindt?

Die kans is klein. Jij laat weten wat je allemaal mooi vindt, de interieurstylist kijkt vooral naar praktische aspecten en samenhang. Veel interieurstylisten werken op een manier dat jullie het traject samen doen met daarin veel feedbackmomenten. Doordat er overleg is, en er niets in werking wordt gezet zolang jij geen akkoord geeft, is de kans heel klein dat je uiteindelijk niet blij bent met het resultaat. Vraag gerust ook aan je interieurstylist wat zijn of haar manier van werken is.

3. Hoeveel tijd neemt interieuradvies in beslag?

In principe is een interieurstylist er in getraind om je met één gesprek een ontwerp te kunnen opleveren, daarna is er natuurlijk altijd ruimte voor feedback.

Hoeveel tijd het uitvoeren van het interieuradvies gaat kosten is afhankelijk van of je zelf aan de slag gaat of het laat doen en natuurlijk het aantal ruimtes die je laat aanpakken. Enkel de woonkamer laten aanpakken kan binnen een dag voor elkaar zijn.

4. Wat voor pakketten kan ik afnemen bij een interieurstylist?

De meeste interieurstylisten leveren maatwerk. Jij hebt een ‘interieurprobleem’, die leg je voor en de interieurstylist laat weten waar hij of zij jou bij kan helpen. Denk aan onderdelen als:

 • Kleuradvies
 • Interieuradvies
 • Interieurontwerp (2d of 3d plattegrond)
 • Boodschappenlijst meubelen
 • Uitvoering interieurontwerp

In gesprek stellen jullie een ‘pakket’ samen met daarin wie wat doet. Vaak bieden interieurstylisten een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek aan (kan ook telefonisch of via Skype) om de opties en werkwijze met je door te nemen.

5. Hoe gaat een interieurstylist precies te werk?

Iedere interieurstylist heeft een eigen manier van werken, maar over het algemeen gaat het ongeveer zo:

 1. Eerste gesprek: al je wensen worden besproken, julle maken afspraken over de werkwijze.
 2. Ontvangen moodboard (is niet hetzelfde als een collage): je krijgt een moodboard, via de weg die jullie hebben afgesproken, met daarop een sfeerimpressie van het idee.
 3. Feedback moodboard: of je bent direct enthousiast of je wil nog wat laten aanpassen, dat kan.
 4. Ontvang interieurontwerp: Als het moodboard akkoord is, gaat de interieurspecialist een interieuradvies/interieurontwerp maken voor de ruimtes die je hebt opgegeven.
 5. Feedback interieurontwerp: Heb jij nog kleine punten die je anders zou willen zien, dan kan dit nog in overleg.
 6. Uitvoering interieurontwerp: Afhankelijk van jullie afspraken kan je hierna of zelf aan de slag, of opdracht geven dit interieurontwerp te laten uitvoeren.
6. Hoe weet ik of ik met een goede interieurstylist te maken heb?

Het is natuurlijk best spannend om iemand die je niet kent op zijn of haar woord te geloven, daarom hebben veel interieurstylisten een portfolio van projecten die ze eerder hebben gedaan. Vraag hier gerust naar, zo heb je een goed beeld van hoe de interieurstylist werkt.

Omdat stylist een vrij beroep is, is er ook beroepsvereniging voor stylisten, interieur en Nederlandse stylisten in het leven geroepen, de ‘Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten’ (BNS Crisp). Is een interieurstylist hierbij aangesloten, dan ben je zekerder van goede voorwaarden en een interieurstylist met ervaring als in opleidingen en kennisdeling.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vooraf inspiratie opdoen

Verzamel voorafgaand aan het bezoek van de interieurstylist afbeeldingen van stijlen en stoffen die je mooi vindt. De kosten van een interieurstylist worden vaak berekend aan de hand van tijd en door zelf voorwerk te doen bespaar je daarop al gauw een uurtarief van € 60 tot € 120.

Plattegrond van je huis of kamer

Zorg zelf voor een plattegrond van je huis of kamer. Deze heb je misschien al ergens liggen, of kun je zelf of door een kennis laten maken. Het bespaart een hoop tijd wanneer de interieurstylist de ruimte niet hoeft op te meten en uit te tekenen. Zo is er meer tijd over voor het bespreken van je wensen en het daadwerkelijke advies.

Kies voor een interieurstylist in de buurt

De meeste interieurstylisten berekenen een bedrag per kilometer wanneer ze een bezoek aan huis leveren. Door een stylist in de buurt in te schakelen bespaar je eenvoudig op de reiskosten, of komen deze zelfs te vervallen!

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden