Vergelijk architect offertes
Vind dé architect voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Architect Kleuradvies interieur

Kleuradvies interieur

Ben je uitgekeken op je interieur en ben je toe aan een frisse blik? Door een interieurstylist of binnenhuisarchitect in te huren voor professioneel kleuradvies voor jouw woning, haal je het meeste uit je inrichting en voelt je huis weer als nieuw. Wil je weten wat interieur kleuradvies voor jouw huis kost en wat de mogelijkheden zijn voor jou? Lees dan dit artikel. 

Wat kost kleuradvies voor je interieur?

Een kleuradvies kan je helpen met het (her)inrichten van je interieur. Met de juiste kleuren kun je een kamer bijvoorbeeld ruimtelijker maken of een warme sfeer creëren. Een kleuradvies kan je al aanvragen vanaf ongeveer € 100 per ruimte. Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen van kleuradvies voor je interieur. 

Soort interieuradviesGemiddelde prijs per ruimte (incl. btw)Inbegrepen in prijs
Kleuradvies€ 100- Kleuradvies voor de juiste sfeer
Basis interieuradvies€ 200 - € 400- Kleuradvies voor de juiste sfeer
- Inrichtingsadvies
Uitgebreid interieuradvies, inclusief aankoopadvies en materiaalkosten
€ 650 - € 950- Kleuradvies voor de juiste sfeer
- Inrichtingsadvies
- Plattegrond op schaal
- Lichtplan
- Boodschappenlijst met passende meubels/accessoires, incl. verkoopadressen
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Kleuradvies interieur

De mogelijkheden voor interieur kleuradvies

Als je professioneel kleuradvies voor je woning wilt krijgen, zijn er verschillende opties. Van een interieurstylist tot een interieurarchitect, de keuze is aan jou. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.

Eenvoudig interieur kleuradvies

Wil je alleen advies over het creëren van een bepaalde sfeer met kleuren? Kies dan voor een eenvoudig kleuradvies. Vertel de interieurstylist over je wensen en de stylist vertelt je bijvoorbeeld over het combineren van kleuren in de woonkamer. Ook voor het combineren van bepaalde elementen of het optisch groter laten lijken van een ruimte is goed te regelen met het gebruik van de juiste kleuren aan de hand van een kleurschema.

Uitgebreid interieuradvies

Ben jij op zoek naar iemand met een scherp oog voor design en trends? Dan is een interieurstylist de beste keuze. Combineer het interieur kleuradvies in dit geval met een nieuwe indeling of aankleding van je huis. Zo heb je het gevoel alsof je in een nieuw huis woont, terwijl dit niet zo is. De interieurstylist kosten zijn vaak lager dan die van een interieurarchitect.

Het roer om met een interieurarchitect

Een interieurarchitect denkt met je mee over de mogelijkheden voor jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan het samentrekken van twee ruimtes of het omgooien van de indeling op de benedenverdieping. De interieurarchitect maakt schetsen en houdt rekening met de bouwkundige constructies van jouw woning. De interieurarchitect kosten liggen doorgaans een stuk hoger dan kosten voor een kleuradvies.

Kleuradvies voor je interieur: de voordelen

Als je kiest voor kleuradvies voor je woning, dan doe je dit natuurlijk met een reden. Vaak is het omdat je uitgekeken bent op de kleuren die je nu in huis hebt, maar je niet goed weet wat een mooi alternatief is. Bekijk hier alle voordelen van interieur kleuradvies.

Interieur kleuradvies op basis van de lichtinval

De interieurstylist geeft niet zomaar kleuradvies, maar kijkt ook goed naar de lichtval in je huis en specifiek de kamer. Zo weet je zeker dat een kleur niet te flets of veel te donker uitvalt en geniet je sowieso van het eindresultaat

Afstemming met de ruimte

Wil je ook kleuradvies voor je slaapkamer interieur? Dan geeft de stylist een ander kleuradvies dan in je woonkamer. De interieurstylist houdt er namelijk bij het kleuradvies rekening mee voor welke ruimte in huis de kleuren bedoeld zijn. In de slaapkamer kunnen bijvoorbeeld koele kleuren beter werken, ook omdat je hierdoor beter en rustiger slaapt.

Ontdek onbekende mogelijkheden

Door de ervaring van de interieurstylist kom je met kleuradvies voor het interieur van je woning vaak tot verrassende ontdekkingen. Je ziet kleurencombinaties voorbij komen waar je zelf misschien niet aan had gedacht, maar toch goed werken.

Hoe wordt een interieur kleuradvies gegeven?

Het klinkt allemaal heel leuk zo’n kleuradvies voor je interieur, maar hoe gaat het in zijn werk? Lees hier alles over het interieur kleuradvies; van begin tot eind.

Start met een oriënterend gesprek

Een kleuradvies begint altijd met een oriënterend gesprek. Hierin leert de interieurstylist jouw smaak kennen en vormt een beeld van de woning. Ook spreek je af hoeveel je zelf wilt doen en wat de stylist voor je doet. Schilder je bijvoorbeeld de muren zelf of laat je dit door iemand doen? Ook op gebied van inrichting is het mogelijk om afspraken te maken.

Visualiseer een moodboard

Na het maken van de afspraken gaat de stylist aan de slag. Hij of zij maakt een moodboard rondom het kleuradvies en eventueel voor het interieur. Met een moodboard visualiseert ze de nieuwe sfeer voor jouw woning. De interieurstylist stuurt het moodboard naar je op en jij geeft feedback. Vervolgens gaat de stylist verder aan de hand van het moodboard en de feedback.

Ontvang passend advies

Afhankelijk van de gemaakte afspraken krijg je advies over het gebruik van bepaalde verf en kleuren. Laat je de muren verven? Dan gaat hier iemand mee aan de slag. Vraag je advies over je interieur? Dan verzorgt de stylist dit natuurlijk ook voor je. Zo geniet je binnen no time van het prachtige resultaat van het interieur kleuradvies.

Welke interieurstylist past het beste bij jouw wensen?

Schakel je binnenkort iemand in om te helpen met je interieur? Oriënteer je dan goed op alle mogelijkheden. Kies aan de hand van je wensen en budget uit verschillende vakspecialisten.

Advies over kleurgebruik

Ben jij op zoek naar iemand die langskomt met kleurenpaletten en muurverf kleuren voorbeelden? Dan volstaat een kleuradvies voor je interieur. Een stylist helpt je kiezen uit de nieuwste kleuren voor je woonkamer of vertelt je bij het kast verven welke kleur je het beste kiest.

Specialist voor jouw interieur

Wil jij meer begeleiding dan alleen advies over welke muur kleur te geven? Dan is een interieurstylist wellicht de beste keuze. Jij gaat met de stylist op zoek naar items die je mooi vindt. De stylist adviseert en geeft je interieuradvies over kleurgebruik, maar ook over de aanschaf en plaatsing van meubels. Hierbij is het vooral belangrijk dat alles een mooi geheel vormt. Samen met de stylist ga je op zoek naar een geschikt thema voor verschillende ruimtes in jouw woning.

Bouwkundige expertise

Er is ook de mogelijkheid een interieurarchitect in te huren. Een interieurarchitect denkt mee op structureel niveau. Allereerst maakt een architect tekeningen voor de inrichting. Daarnaast denkt een architect ook mee over de constructie en indeling van je woning. Ben je toe aan heel iets anders en sta je open voor een verbouwing? Dan is een interieurarchitect de beste keuze.

Handige tips voor interieur kleuradvies

Nu je alles weet over interieur kleuradvies en wat erbij komt kijken, is het tijd om een vakspecialist in te schakelen. Lees hier een aantal handige tips voordat je aan de slag gaat met het kleuradvies.

Maak zelf een moodboard

Voordat je een vakspecialist inschakelt voor het interieur kleuradvies, is het slim om zelf alvast een moodboard te maken. Zo heb je een goed beeld van wat je mooi vindt en hier heeft de interieurstylist ook veel aan. Verzamel kranten, (interieur) magazines en folders om een zo compleet mogelijk moodboard te maken.

Ga voor verantwoorde materialen

Na het ontvangen van het kleuradvies voor je woning, is het goed om naar de materialen te kijken. Denk bijvoorbeeld na over ecologische verf die minder schadelijk is voor het milieu. Deze verfsoort herken je aan het EU Ecolabel. Verwerk je hout in je interieur voor een warme tint? Let dan op het FSC keurmerk om voor duurzaam hout te kiezen.

Vergelijk verschillende interieurstylisten

Iedere stylist hanteert andere prijzen, waardoor de prijs van een stylist inhuren flink uiteen loopt. Het is daarom altijd goed om offertes te vergelijken. Hierdoor weet je precies wat er inbegrepen is bij het interieur kleuradvies en kies je voor de stylist die jouw woonwensen waar maakt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een kleuradvies?

De kosten voor een kleuradvies voor je woning kunnen best wel uiteenlopen en verschillen per interieurstylist. Gemiddeld gezien kost een kleuradvies van een interieurstylist € 100 per ruimte. Vraag vrijblijvend en gratis offertes aan om erachter te komen hoeveel kleuradvies voor jouw project precies kost.

Hoe kleuren kiezen voor interieur?

De interieurstylist of binnenhuisarchitect kijkt allereerst welke kleuren bij jouw wensen passen. Denk bijvoorbeeld aan warme of koele tinten. Daarnaast wordt er rekening gehouden met welke kleuren goed bij elkaar passen en hoe je interieur het beste tot z’n recht komt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden