Vind de beste architect voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Architect Interieurarchitect kosten

Interieurarchitect kosten

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 7.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.000 - € 4.997

Het interieur van je huis wil je in een mooi jasje steken. Daarom is het belangrijk dat het interieur precies aansluit op jouw woonwensen. Bekijk op deze pagina een handig prijzenoverzicht en lees nuttige tips voor het vinden van een interieurarchitect.

Wat kost een interieurarchitect?

De interieurarchitect kosten starten vanaf € 500. Dit pakket kun je uitbreiden vanaf € 1.500 met een volledig ontwerp, begeleiding bij de vergunningsaanvraag en bouwbegeleiding. In onderstaand prijzenoverzicht vind je gemiddelde prijzen van een klein project, een gemiddeld project en het grootste project dat een interieurarchitect uitvoert.

WerkzaamhedenGem. kosten per ruimte, incl. btwToelichting
Advies en schetsen€ 500 - € 800De interieurarchitect denkt mee over wensen en plannen en schetst een eerste ontwerp.
Volledig ontwerp€ 1.500- € 3.000De interieurarchitect maakt een volledig ontwerp en begeleidt de vergunningsaanvraag.
Volledig ontwerp met bouwbegeleidingVanaf € 7.000De interieurarchitect maakt een volledig ontwerp, begeleidt de vergunningsaanvraag en zorgt voor begeleiding tijdens de bouw.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Interieurarchitect kosten

Interieurarchitect prijsvoorbeelden

Benieuwd naar een specifiek voorbeeld? In de onderstaande prijsvoorbeelden krijg je een beter beeld van de mogelijkheden.

Een goedkoop advies

Ben je op zoek naar advies en een nieuw ontwerp? Een interieurarchitect denkt graag mee over de mogelijkheden. Na het bespreken van jouw wensen worden ruwe schetsen gemaakt zodat er een beeld gevormd wordt bij de mogelijkheden van je interieur. Je betaalt voor dit advies een redelijk lage prijs. De interieurarchitect kosten zijn dan gemiddeld tussen de € 140 – € 300.

De middenweg

Ben je enthousiast over de eerste ruwe schetsen die je interieurarchitect voor je gemaakt heeft? Dan kan je ervoor kiezen om het ontwerp verder te laten uitwerken door de architect. Deze visualisatie gebeurt vaak in de vorm van een 3D-tekening, zo krijg je echt een duidelijk beeld van het ontwerp. Dit traject kost je gemiddeld tussen de € 600 – € 2.000.

Een volledig pakket

Doe je het liefste zo min mogelijk zelf? Kies dan voor een uitgebreid adviestraject, inclusief bouwbegeleiding. De interieurarchitect is de gehele verbouwing aanwezig om het hele traject  zo goed mogelijk te laten verlopen. Kies je voor een compleet traject? De kosten hiervan zijn afhankelijk van de situatie. Gemiddeld genomen kost dit traject ongeveer € 7.000.

Hoe ziet de prijsopbouw van een interieurarchitect eruit?

Kosten interieurarchitect kosten

Vergelijking: interieuradviseur of interieurarchitect?

Je wilt graag hulp bij het inrichten of verbouwen van je woning: heb je hier een interieurarchitect of interieuradviseur voor nodig? Bekijk de vergelijking om de juiste keuze te maken.

VergelijkingInterieuradviseurBinnenhuisarchitect
OmschrijvingEen interieuradviseur geeft advies over kleuren en aankleding in de vorm van meubels, accessoires en verlichting.Een interieurarchitect geeft naast advies over het interieur ook advies over bouwkundige constructies.
Werkzaamheden- Onderzoek doen naar jouw woonwensen
- Kleur- en meubeladvies
- Materialenadvies
- Accessoiresadvies
- Verlichtingsplan
- Plattegrond en moodboard ontwerpen
- Onderzoek doen naar jouw woonwensen
- Ontwerpen van het interieur inclusief bouwwerkzaamheden
- Regelen van bouw- en vergunningsaanvragen
- Maken van schetsen en tekeningen (2D- of 3D-ontwerp)
- Opstellen van offertes
Extra mogelijkheden- Personal shopping
- Woningfotografie
- Verkoopstyling
- Inkoopbegeleiding
- Bouwbegeleiding
- Contractvorming*
Gemiddelde prijzen€ 800€ 3.000
ErkenningenEen interieuradviseur heeft geen erkende opleiding en is niet aangesloten bij de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI).Een interieurarchitect is een beschermde titel. Dit betekent dat zij alleen deze naam mogen gebruiken als zij staan ingeschreven bij de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI).

interieurarchitect inhuren

Tips: vind de beste interieurarchitect

Hoe vind je een architect die past bij jouw woonstijl en die zijn of haar werkzaamheden verricht binnen het budget dat jij voor ogen hebt? En hoe maak je  de beste vergelijking tussen interieurarchitecten? Bekijk deze 5 handige tips voor de antwoorden op deze vragen:

Kies voor een specialisatie

Veel interieurarchitecten kiezen ervoor zich te specialiseren.Deze specialisatie kan gericht zijn op stijl of op een element, zoals:  verlichting of verbouwingen van keukens. Er zijn ook interieurarchitecten die allround ervaring hebben. Maak een keuze die aansluit bij jouw woonwensen.

Bekijk het portfolio

Het portfolio van een interieurarchitect staat vaak op de website. In het portfolio bekijk je voorgaande projecten en krijg je een indruk van het werk van de architect. Is een interieurarchitect gespecialiseerd in een bepaalde stijl die perfect aansluit bij jouw wensen? Bekijk het portfolio en bepaal of er raakvlakken zijn tussen jou en de interieurarchitect.

Werkwijze

Bekijk de verschillende opties die een interieurarchitect aanbiedt. Ben je op zoek naar een interieurarchitect die ook de bouwbegeleiding verzorgt? Bekijk dan of de interieurarchitect deze werkzaamheden aanbiedt.

Vergelijk prijzen

De interieurarchitect kosten lopen flink uiteen. De prijzen van een architectenbureau zijn vaak hoger dan die van een zzp’er. Daar tegenover ontvang je van een bureau vaak meerdere contactmogelijkheden. Er is altijd iemand die jou te woord kan staan. Bij een zzp’er is dit afhankelijk van zijn of haar beschikbaarheid. Vergelijk de prijzen met het aanbod en de service. De interieurarchitect kosten zijn op 3 manieren te berekenen:

  • Procentueel
  • Uurtarief
  • Prijs per vierkante meter

Houd rekening met de verschillende prijsopgavenmogelijkheden bij het vergelijken van interieurarchitecten.

Garantieregeling

Veel interieurarchitecten bieden vaak een klanttevredenheidsregeling. Dit houdt in dat als jij niet tevreden bent met een ontwerp of plan, zij opnieuw een ontwerp maken net zolang totdat het ontwerp naar jouw wensen is. Bekijk van tevoren goed of de interieurarchitect een garantie biedt.

Extra opties bij een interieurarchitect

Als je de perfecte interieurarchitect hebt gevonden, start je samen met het samenstellen van het traject. Je bent nu op de hoogte van de gemiddelde interieurarchitect kosten, vul de dienst aan met extra opties. Bekijk hiervoor de onderstaande tabel.

Extra optieGemiddelde prijs incl. btwToelichting
Quickscan€ 440 Tijdens een quickscan bekijkt de interieurarchitect de woning. Hij komt zelf met ideeën en opties voor je interieur. Je ontvangt schetsen van deze ideeën.
3D visualisatie€ 300Met een 3D-visualisatie laat de interieurarchitect je de tekeningen in 3D zien, zodat je een goed beeld krijgt van het geheel.
Contractvorming€ 1.100De architect begeleidt je bij de aannemersselectie en de contractvorming.
Managen inkoopproces € 5.000Inkopen van producten, contact onderhouden met betrokken partijen.

* Het proces van de aannemersselectie en contractvorming bestaat uit het selecteren van een aantal aannemers. Deze aannemers geven informatie over de werkzaamheden en brengen offertes uit. De interieurarchitect zet deze informatie en offertes om in duidelijke en heldere taal, geeft jou advies over het aantal beschikbare aannemers en maakt een contract voor je op.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Doe van tevoren inspiratie op voor de inrichting van je nieuwe interieur

Bespaar op de kosten voor het inhuren van een interieurarchitect door van tevoren inspiratie op te doen voor je nieuwe wooninrichting. Bekijk hiervoor woonmagazines of struin het internet af. De interieurarchitect berekent de kosten vaak per uur. Je bespaart al snel 2 à 3 uur als je van tevoren al weet wat je graag wilt en mooi vindt. Gemiddeld bespaar je hierdoor € 45 tot € 90 per uur.

Gratis verkennend gesprek

Vraag een verkennend gesprek aan bij een interieurarchitect bij jou in de buurt. In dit oriënterende gesprek brengt de interieurarchitect jouw wensen beter in kaart en bekijkt hij of zij wat hij voor jou kan doen. Dit eerste kennismakingsgesprek is vaak gratis of wordt gereduceerd wanneer je ervoor kiest je project door de interieurarchitect te laten uitvoeren.

Kies een interieurarchitect in de buurt

De prijzen van verschillende interieurarchitecten liggen vaak dicht bij elkaar. Bespaar daarom op de kleine dingen, zoals reistijd en -kosten. Hierdoor bespaar je gemiddeld € 0,25 per kilometer.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden