Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer 4 x duurzame interieurtrends

4 x duurzame interieurtrends

Bij de inrichting van ons huis houden we steeds meer rekening met de wereld om ons heen. Ook dit jaar zien we weer een aantal stijlvolle woontrends op het gebied van duurzaamheid! Lees hier hoe jij deze stijlvolle trends simpel toepast in je woonruimte.

1. Kurk aan de muur

Kurk is een materiaal afkomstig van de kurkeik. Niet gek dus dat dit materiaal duurzaam is. Kurk is niet alleen duurzaam, maar ook isolerend. Perfect om aan te brengen op je muur. Bovendien bespaar je zo eens op je energierekening. Een win-winsituatie dus!

2. Biologisch katoen

Plaids geven je woning een gezellige en warme uitstraling. Kies voor biologisch katoen dat geverfd is met natuurlijke kleurstoffen. Plaats ze op een houten vloer of op je bank en je creëert direct een gezellige sfeer. Je kunt natuurlijk ook kussen of gordijnen van dit materiaal aanschaffen. De kwaliteit van biologisch katoen is vaak vele malen hoger dan gewoon katoen, daar willen we best wat meer voor betalen, toch?

3. Recyclebare accessoires

Wist je dat je met oude kratjes heel veel leuks kunt doen in je woning? Gooi ze dus nooit weg. Plaats de kratjes aan je muur of zet ze op de grond als bijzettafeltje. Je tovert oude materialen eenvoudig om tot nieuwe accessoires of meubels voor je woning.

4. Bamboe

Dit milieuvriendelijke materiaal is niet alleen stijlvol, maar past ook perfect bij de minimalistische interieurtrend. Bamboe is licht materiaal en zeer bruikbaar om bijvoorbeeld stoelen of banken van te maken. Combineer deze trend met een kleed van biologisch katoen en je ruimte ziet er direct stylish uit.

Bronnen:

Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, PinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterest

Gerelateerde artikelen: