Vergelijk airco offertes
Vind dé airco specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Airco Airco kopen

Airco kopen

Wil je een airco kopen en laten installeren? Voordat je een airco koopt, is het verstandig om je goed in te lezen en zo goed geïnformeerd een keuze te maken. Lees in dit artikel alles wat er komt kijken bij een airco kopen, van de gemiddelde prijzen tot slimme tips.

Wat kost een airco kopen?

De kosten van een airco hangen af van verschillende factoren: het soort airco, de bediening en de montage. We hebben hieronder alle informatie op een rijtje gezet, zodat jij de airco vindt die bij jou past.

Welke soorten airco’s kan ik kopen?

Airco’s zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Hierbij is de split airco de meest gekozen optie. Deze airco heeft een binnenunit die de temperatuur van de ruimte controleert en een buitendeel dat fungeert als de motor van de airco. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimtes die je wilt verkoelen en eventuele andere wensen, kun je altijd een airco kopen die bij je past. Bekijk de opties en de bijbehorende prijzen in de tabel.

Soort aircoGemiddelde prijs incl. btw en installatieOmschrijving
Split airco€ 1.250 - € 2.000Een binnenunit die je kamer op de gewenste temperatuur houdt en een buitendeel dat fungeert als motor.
Multi split airco€ 2.100 - € 2.800Een split airco, maar met meerdere binnenunits.
Airco zonder buitenunit€ 1.400 - € 2.200Enkel een niet verplaatsbare binnenunit.
Mobiele airco€ 350 - € 600Niet gebonden aan een vaste plek.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Soorten bediening

Je kunt airco’s op twee manieren bedienen. Veel airco’s beschikken over een draadloze afstandsbediening waarmee je de airco kunt aan- en uitzetten. Er zijn echter ook airco’s op de markt die door middel van een mobiele app bediend worden. Handig als je bijvoorbeeld onderweg naar huis de ruimte(s) alvast wilt laten verkoelen, zodat je bij thuiskomst direct de koelte instapt. Ben je van plan een airco te kopen met een mobiele app, dan ben je over het algemeen wel wat duurder uit. Deze airco’s kosten gemiddeld € 100 tot € 200 extra.

Airco met of zonder montage

Terwijl de mobiele airco zo een kamer ingereden kan worden, moeten de meeste split airco’s in je woning gemonteerd worden. Deze montagekosten komen bovenop de prijs van de airco zelf. Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde montagekosten per airco. Of bekijk het assortiment mobiele airco’s van bol.com.

Soort aircoGemiddelde montagekosten, incl. btw
Split airco€ 400
Multi split airco€ 650
Airco zonder buitenunit€ 500
Airco kopen

Stappenplan airco kopen en laten installeren

1. Kijk naar de omgeving

Is de ruimte goed geïsoleerd? Dan heb je voldoende aan een airco met minder koelvermogen. Zijn er veel apparaten in de ruimte die warmte afgeven, zoals computers? Of bevindt de ruime zich bijvoorbeeld direct onder het dak? Dan heb je een airco met een hoger vermogen nodig om de ruimte van een prettig koele temperatuur te voorzien.

2. Kies het juiste koelvermogen

Het vermogen van een airco is bovendien afhankelijk van de het aantal m3 dat je gekoeld wilt hebben. Bekijk onderstaand schema voor het vermogen en de bijbehorende ruimte.

VermogenKoel oppervlakte in m³
2.5 kWRuimtes tot 70 m³
3.5 kWRuimtes tot 120 m³
5.0 kWRuimtes tot 170 m³
7.0 kWRuimtes tot 240 m³

3. Koop de juiste soort airco

Er zijn verschillende soorten airco’s op de markt. In onderstaande tabel hebben we deze op een rijtje gezet, samen met een omschrijving van de airco’s. Het VRF-systeem wordt vooral gebruikt in bedrijfspanden. Kies de airco die het best bij jouw wensen aansluit.

Soort aircoOmschrijving
Split aircoEen binnenunit die je kamer op de gewenste temperatuur houdt en een buitendeel dat fungeert als motor.
Multi split aircoHetzelfde systeem als een splitairco met meerdere binnenunits.
Airco zonder buitenunitEnkel een niet verplaatsbare binnenunit.
Mobiele aircoAirco is niet gebonden aan een vaste plek.
VRF-systeemCompleet klimaatsysteem dat koelt en verwarmt.

Handige tips voor een airco kopen

Tip 1. Kies energiebewust

Let bij de aanschaf van een airco op het energielabel. De meest energiebewuste airco’s dragen het label A tot A++. Deze airco’s zijn de beste keuze voor het milieu en besparingen op de energiekosten. Het energielabel wordt benoemd in de specificaties van het product.

Tip 2. Informeer bij je buren

Vele airco specialisten doen aan kwantumkorting. Informeer bijvoorbeeld eens bij de buren wie nog meer behoefte heeft aan een airco. Door in een keer meerdere airco’s te kopen, ontvang je kwantumkorting. Voordeel voor jou en voordeel voor je buren. Een win-winsituatie dus.

Voordelen van airco specialisten

1. Een vakspecialist weet de beste plek.

Na de aanschaf van je airco wil je dat de temperatuur in de ruimte altijd voldoet aan je wensen. Het is daarom belangrijk dat de airco op een strategische plek hangt, zodat jouw ruimte op de juiste manier wordt gekoeld of verwarmd. Een vakspecialist heeft daar verstand van en kiest bij het plaatsen van de airco de beste plek in jouw kamer.

2. Een vakspecialist heeft kennis over airco’s.

Een airco specialist is op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van airco’s. Hij geeft advies op maat en weet precies welke airco voor jouw ruimte geschikt is. Kennis en ervaring zijn erg belangrijk, omdat de luchtkwaliteit en temperatuur in huis van invloed zijn op je functioneren. Schakel daarom altijd een STEK-gecertificeerde airco specialist is, zodat je de juiste airco koopt voor jouw ruimte.

3. Een airco kopen met hulp scheelt moeite en tijd.

Ben jij niet zo handig? De montage laten uitvoeren door een airco specialist scheelt jou veel moeite, tijd en frustratie na het kopen van de airco. Vraag airco offertes aan, vergelijk de prijs en geniet van een koel huis.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden