Vergelijk airco offertes
Vind dé airco specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Airco Kosten airco vervangen

Kosten airco vervangen

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 1.515
Maximale kosten
€ 4.295
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.245 - € 1.790

Werkt jouw airco niet meer naar behoren en is deze toe aan vervanging? De techniek van airco’s is er de laatste jaren sterk op vooruitgegaan. Airco’s zijn bijvoorbeeld een stuk energiezuiniger geworden. Ook zijn er tegenwoordig evenveel airco’s te vinden die je bestuurt met een mobiele app, als met een traditionele afstandsbediening. Homedeal heeft alle kosten voor een airco vervangen op een rij gezet.

Wat kost het om je airco te vervangen?

De kosten voor het vervangen van je airco hangen onder andere af van het koelvermogen dat jouw airco moet hebben. Het benodigde koelvermogen is weer afhankelijk van de grootte van de ruimte waar de airco geplaatst wordt. Weet je niet hoe groot de ruimte is? Kijk dan naar hoeveel vermogen je oude airco had om te bepalen hoeveel vermogen je nieuwe airco nodig heeft.

VermogenGemiddelde prijs inclusief btw en installatie
2.5 kW voor ruimtes tot 70 m³€ 1.300
3.5 kW voor ruimtes tot 120 m³€ 1.650
5.0 kW voor ruimtes tot 170 m³€ 1.900
7.0 kW voor ruimtes tot 240 m³€ 2.500

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

kosten airco vervangen

Prijsvoorbeelden

De kosten voor het vervangen van je airco hangen af van jouw persoonlijke situatie. We zetten drie situaties op een rij.

Kleine ruimte

Hangt jouw airco in een kleine ruimte en ga je die vervangen? Voor bijvoorbeeld de airco in je slaapkamer  heb je voldoende aan een airco met een vermogen van 2.5 kW. Deze airco’s kosten gemiddeld € 1.300 inclusief montage door een vakspecialist.

Middelgrote ruimte

Wil jij je airco vervangen die in een grotere kamer, bijvoorbeeld op kantoor of de airco in de woonkamer? Dan zijn de airco’s met een vermogen van 3.5 tot 5.0 kW voor jou geschikt. Of je voor een airco met een vermogen van 3.5 of 5.0 kW gaat hangt onder andere af van de grootte van de ruimte, of de ruimte goed geïsoleerd is en of er veel apparaten staan die warmte genereren. Een airco met 3.5 kW kost gemiddeld € 1.700 en een airco met 5.0 kW kost gemiddeld € 2.000, beide inclusief installatie.

Grote ruimte

Wanneer je een airco in een ruimte groter dan 240 m3 wilt vervangen, kies je voor een airco met 7.0 kW vermogen. Voor kleinere ruimtes waar veel computers of servers staan is het ook te overwegen om te kiezen voor een krachtige airco. Computers en servers geven namelijk veel warmte af en functioneren beter in gekoelde ruimtes. Een airco vervangen in grote ruimtes kost je gemiddeld € 2.500, inclusief installatie.

Hoe zijn de kosten voor het vervangen van je airco opgebouwd?

Kostenverdeling Kosten airco vervangen

De meeste kosten zitten in de airco zelf. De arbeidskosten van een airco specialist liggen tussen de € 50 en € 60 per uur. Gemiddeld heeft een specialist een halve dag nodig om je airco te vervangen.

Keuzes die de kosten van je airco vervangen beïnvloeden

De hoogte van de prijs van de airco heb je deels zelf in de hand. Bekijk onderstaande drie keuzes die de kosten van een airco vervangen beïnvloeden.

Keuze 1: Het merk

Het grootste verschil in de kosten voor het vervangen van je airco zit in de merkkeuze. Houd er rekening mee dat goedkopere airco’s vaak meer geluid maken dan airco’s uit een duurdere categorie. Ook is er verschil in garantie tussen verschillende merken airco’s. Over het algemeen is het garantietermijn voor een airco minimaal 2 jaar. Vraag je specialist altijd naar de voor- en nadelen van de door jou gekozen airco.

PrijsklasseBekende merkenGemiddelde airco prijzen inclusief btw en installatie
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 800 – € 2.100
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 – € 3.000

Keuze 2: Behoud goede onderdelen

Zijn onderdelen van je oude airco nog goed of wil je alleen een nieuwe buitenunit? Bekijk dan goed welke onderdelen van je airco echt aan vervanging toe zijn. Alleen een nieuwe binnenunit vervangen kost gemiddeld € 700. Wil je een nieuwe buiten- en binnenunit maar zijn de aansluitingen en leidingen nog in goede conditie? Ook dat kan schelen in de kosten. Overleg met je specialist wat er mogelijk is.

Keuze 3: Extra opties

Laat je jouw airco vervangen, dan is het goed om de volgende extra opties in overweging te nemen.

OptieGemiddelde prijs inclusief btwOmschrijving
Verwarmen met je aircoStandaardVerwarmen met je airco is vaak voordeliger dan stoken op gas. Een Airco haalt een rendement van 350%.
Airco met bediening via mobiele app€ 100 – € 200 extraMet deze extra optie bedien je jouw airco door middel van een applicatie vanaf elke plek.
Onderhoudscontract€ 110 – € 150 per jaarVaak voorkom je grote kosten door goed onderhoud. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde STEK specialist.
Design airco€ 400 extraEen design airco zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur, maar is ook een lust voor het oog.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Verkoop je oude airco

Doet je oude airco het nog? Overweeg dan om de airco te verkopen. Op online marktplaatsen worden split-unit airco’s gemiddeld verkocht voor een bedrag tussen de € 200 en € 900. Of vraag je specialist of je je oude airco kunt inruilen. Vaak kan de specialist de onderdelen van je oude airco nog goed gebruiken.

Help mee

Het is bij de wet verboden om zelf je oude airco compleet te demonteren. Bij het loskoppelen kunnen er namelijk giftige stoffen vrijkomen die schadelijk voor jezelf en het milieu zijn. Je mag wel zelf de binnenunit van de muur halen. Zorg ervoor dat de specialist zo snel mogelijk aan de slag kan door de ruimte rondom de airco vrij te maken. Hoe minder tijd de specialist nodig heeft om je airco te vervangen, hoe meer jij bespaart.

Kwantumkorting

Peil of je buren ook willen genieten van de voordelen van een airco of dat hun airco ook aan vervanging toe is. Hoe groter het project hoe sterker je staat in de onderhandelingen met de specialist. De kans is groot dat jullie beide profiteren van een aantrekkelijke kwantumkorting.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden