Vergelijk airco offertes
Vind dé airco specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Airco Split airco kopen

Split airco kopen

Minimale kosten
€ 1.250
Gemiddelde kosten
€ 1.550
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.400 - € 1.800

Wil jij een split airco kopen en ben jij benieuwd naar de kosten van een split airco inclusief montage? Als je overweegt om een split unit airco te kopen, dan vind je hier alle informatie op een rijtje: de prijsvoorbeelden, de montage en extra’s. Een split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit en kan verschillende koelvermogens hebben. Bekijk het handige kostenoverzicht en gebruik de bespaartips.

Wat kost een split airco kopen inclusief montage?

De kosten voor een split airco variëren van € 1.300 tot € 2.500, inclusief montage. Het prijsverschil komt vooral voort uit het koelvermogen van de airco. Een split airco bestaat uit een binnenunit die de ruimte op jouw favoriete temperatuur houdt en een buitenunit dat fungeert als motor. Bekijk in onderstaande kostenoverzicht per koelvermogen de gemiddelde prijzen als je een split airco zou kopen in die vermogenscategorie.

KoelvermogenGemiddelde prijs incl. btw en installatie
2.5 kW€ 1.300 – € 1.600
3.5 kW€ 1.500 – € 1.700
5.0 kW€ 1.600 – € 2.200
7.0 kW€ 2.000 – € 2.500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kies het juiste koelvermogen

Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen met de split airco? Het koelvermogen van een split airco is afhankelijk van de ruimte die je op temperatuur wilt hebben. Bekijk onderstaand schema en ontdek hoeveel vermogen jouw split airco zou moeten hebben.

VermogenKoel oppervlakte in m³
2.8 kWRuimtes tot 70 m³
4.8 kWRuimtes tot 120 m³
6.8 kWRuimtes tot 170 m³
9.6 kWRuimtes tot 240 m³
Man die een afstandsbediening van de airco vast heeft voor de airco.

Split airco prijsvoorbeelden

Kleine ruimte

Wil jij ‘s avonds slapen in een slaapkamer die aangenaam koel is? Dan is een slaapkamer airco met een vermogen van 2.5 kW geschikt voor jou. De split airco kosten zijn gemiddeld € 1.300, inclusief montage door een vakspecialist.

Middelgrote ruimte

Wil jij genieten van een koele, grote ruimte tot wel 120 m3, zoals een kantoor? Dan zijn de airco’s met een vermogen van 3.5 kW voor jou geschikt. De kosten zijn gemiddeld € 1.700, inclusief montage door een airco specialist.

Grote ruimte

Wil jij een ruimte tot wel 240 m3 koelen? Kies dan voor een split airco met 7.0 kW vermogen. Een krachtige airco voor grote ruimtes kost je gemiddeld € 2.500, inclusief installatie.

Type airco

Het is essentieel om te weten welke verschillende soorten split units er beschikbaar zijn en welke het beste bij jouw behoeften past wanneer je een airconditioningsysteem overweegt om de juiste airco split unit te kopen. Er zijn twee hoofdtypen airco’s: Single split airco en multi split airco.

Single split airco

Dit airco type bestaat uit een buitenunit die verbonden is met de buitenunit. De single split airco kan één ruimte koelen, zoals een slaapkamer of woonkamer. Single split airco’s zijn populair voor kleine ruimtes die koeling nodig hebben, omdat ze vaak kosteneffectief en gemakkelijk te installeren zijn.

Multi split airco

Multi split airco’s bestaan uit meerdere binnenunits die zijn aangesloten op één buitenunit, in tegenstelling tot single split airco’s. Dit maakt het mogelijk om een buitenunit te gebruiken om meerdere kamers in een huis of kantoor te koelen. Multisplit systemen bieden flexibiliteit en efficiëntie door verschillende binnenunits aan te sluiten op dezelfde buitenunit en te plaatsen in verschillende kamers of zones.

Opbouw split airco kosten

Kostenverdeling split airco prijzen

Bediening

Je kunt je split airco op verschillende manieren bedienen. Spreekt een bediening via een mobiele app jou aan of wil je toch liever een traditionele afstandsbediening? Beide opties zijn mogelijk. De mobiele app is wel gemiddeld € 100 tot € 200 duurder dan de variant met de traditionele afstandsbediening.

Kosten split airco inclusief montage

Heb jij net als vele anderen weinig kennis over airco’s? Kies dan voor een split airco inclusief montage en laat de airco plaatsen door een vakspecialist. Dit heeft meerdere voordelen:

  • De airco wordt stevig aan de muur bevestigd.
  • De montage wordt goed en zonder beschadigingen uitgevoerd
  • Het scheelt jou moeite en tijd.

De montagekosten bestaan uit voorrijkosten, arbeid en uitleg. De gemiddelde montagekosten voor een split airco bedragen € 400.

Tips om een airco split unit te kopen

1. Schakel een vakspecialist in.

Een airco specialist beschikt over alle benodigde kennis om de luchtkwaliteit en de temperatuur in jouw ruimtes goed te reguleren. De airco specialist geeft bovendien advies op maat om een airco split unit te kopen. Hij weet dus precies wat geschikt is voor de ruimte die je gekoeld wil hebben, van een airco in je woonkamer tot slimme airco’s in je kantoor.

2. Vergelijk offertes voor het kopen van een split airco

Vraag tot 6 offertes van airco specialisten aan en vergelijk deze. Hoe weet je welke airco specialist het beste bij jou past? Dit hangt af van de volgende factoren:

  • Prijzen: wat is het verschil in prijzen?
  • Garantieregeling: wat is het verschil in de garantieperiode en -voorwaarden?
  • Tijdsplanning: wat is het verschil in levertijd?
  • Extra mogelijkheden: voldoet de airco specialist aan jouw aanvullende wensen?

Extra mogelijkheden

Een split airco maakt weinig geluid en neemt weinig ruimte in. In dat opzicht is de split airco dus al een fijne toevoeging aan jouw woning. Daarnaast zijn er nog extra mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw split airco optimaal voldoet aan jouw behoeftes. Bekijk de verschillende extra opties voor je airco hieronder.

OptieGemiddelde prijs, incl. btwOmschrijving
Verwarmen via je aircoStandaardVerwarmen via je airco is vaak voordeliger dan stoken op gas. Een airco haalt namelijk een rendement van 350%.
Onderhoudscontract€ 110 – € 150 per jaarVaak voorkom je hoge kosten door goed onderhoud. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde STEK-specialist.
Design airco€ 400 extraEen design airco zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur, maar is ook een lust voor het oog.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een split airco inclusief montage?

De kosten voor een split airco inclusief montage variëren van € 1.300 tot € 2.500. Het prijsverschil zit vooral in het koelvermogen van de airco. De goedkoopste split airco heeft een koelvermogen van 2.5 kW en de allerbeste split airco een vermogen van 7.0 kW. Vergelijk gratis airco offertes.

Kan ik zelf een split airco installeren?

Het is lastig om zelf een split airco te installeren. De binnen- en buitenunit moet namelijk verbonden worden met de koelleidingen. Hier is dus enige technische kennis voor nodig. Om lekkages te voorkomen raden we altijd aan een vakspecialist in te schakelen om een airco te plaatsen.

Heb je een aparte groep nodig voor een airco?

Meestal heb je voor een single split airco geen extra groep nodig in de meterkast. Als je kiest voor een multi split unit dan kan dit wel nodig zijn.

Homedeal bespaartips split airco kopen

Kies energiebewust

Let bij de aanschaf van een airco bewust op het energielabel A tot A++. Deze airco’s zijn namelijk energiebewust, waardoor je bespaart op de energiekosten. Het energielabel wordt omgeschreven in de specificaties van het product.

Meer airco’s aanschaffen

Wil jij meer dan één airco aanschaffen? Informeer bij de buren wie nog meer behoefte heeft aan een airco. Door meer airco’s aan te schaffen, ontvang je kwantumkorting.

Doe zelf deels het onderhoud

1. Zuig het stof op van de buitenkant van de filters, zodat de airco dit niet de kamer in blaast.
2. Zet het raam af en toe open voor een verse luchtdoorstroming, zodat de airco beter functioneert en niet lekt.
3. Maak je buitenunit schoon en verhoog zo de efficiëntie van het systeem.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden