5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

De beste airco deals

timer

Ontvang offertes en bespaar tot 40%

Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Airco woonkamer kosten

Gemiddelde kosten:
1.550
Dit project kost gemiddeld tussen:
1.270 - € 1.830
Minimale kosten:
800
Maximale kosten:
3.500

Wil je af van een benauwde woonkamer? Met een airco in je woonkamer geniet je het hele jaar door van een perfect binnenklimaat. Wist je dat een airco niet alleen zorgt voor een betere temperatuur maar ook voor schone lucht in je woonkamer? Op HomeDeal vind je al je opties en de airco prijzen.

Wat kost airco in je woonkamer?

Welke airco je kiest is afhankelijk van de afmetingen van je woonkamer. Andere factoren die invloed hebben zijn: slechte isolatie, veel zonlicht dat de woonkamer in schijnt, een plat dak en of er veel deuren open en dicht gaan. Een airco in de woonkamer heeft bij deze factoren vaak meer vermogen nodig dan een airco in bijvoorbeeld je slaapkamer. Bespreek van tevoren goed met de specialist welke airco geschikt is voor jouw woonkamer.

VermogenGemiddelde vanaf prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
2.5 kw voor woonkamers tot 70m3€ 800
3.5 kw voor woonkamers tot 120m3€ 1.200
5.0 kw voor woonkamers tot 170m3€ 1.395
7.0 kw voor woonkamers tot 240m3€ 1.700
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Prijsvoorbeelden

Door middel van 3 voorbeelden worden de prijzen voor een airco in de woonkamer toegelicht.

Basis

Heb jij een kleine woonkamer waar niet de hele dag het zonlicht naar binnen valt? Kies dan voor een airco met 2.5 – 3.5 kw vermogen. Deze airco zorgt ervoor dat je woonkamer de temperatuur heeft waar jij je prettig bij voelt. Een airco met 2.5 kw – 3.5 kw vermogen is er vanaf € 800, inclusief btw en installatiekosten.

Gemiddeld

Is je woonkamer van gemiddelde grootte en wil je in de zomer genieten van de aangename verkoeling van een airco? Kies dan voor een airco met 3.5 kw – 5.0 kw vermogen. Deze krachtige airco’s zorgen voor het perfecte binnenklimaat in jouw woonkamer. Afhankelijk van het aircomerk kost een airco voor een gemiddelde woonkamer € 1.600, inclusief btw en installatiekosten.

Luxe en krachtig

Als je een grote woonkamer hebt waar veel koelvermogen voor nodig is, kies je voor een krachtige airco met minimaal 5.0 kw vermogen. Het prijsverschil tussen krachtige airco modellen is erg groot. Vooral het merk speelt hierin een grote rol. De prijs voor een krachtige airco in je woonkamer is gemiddeld € 2.300, inclusief btw en installatiekosten.

Waaruit bestaan de kosten voor airco in je woonkamer?

Aircoprijzen

Een airco zelf installeren is bij wet verboden in Nederland. Alleen een gecertificeerde STEK specialist mag een airco installeren. Dit komt omdat bij een foute installatie er koelmiddel kan weglekken uit de airco wat schadelijk voor het milieu is.

Keuzes die de prijs van een airco in je woonkamer bepalen

De hoogte van de prijs van de airco heb je zelf in de hand, die wordt bepaald door de keuzes die je maakt.

Keuze 1: Merk van je airco

De belangrijkste keuze die je maakt is het merk dat je kiest. Er zijn krachtige B-merk airco’s die goedkoper zijn dan een minder krachtige airco van een A-merk. Het verschil in kwaliteit zit hem in de levensduur, de gebruikte materialen en de mate van geluid die de airco maakt. In onderstaand overzicht worden de gemiddelde prijzen per prijsklasse weergegeven.

Prijsklasse MerkenGemiddelde airco prijzen incl. btw en installatie
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 1.000 - € 1.900
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 - € 2.500

Keuze 2: Plafond of wandsysteem

De meeste mensen kiezen voor een wand airco. Dit type airco kan in vrijwel elke ruimte zonder problemen geplaatst worden. Een plafond systeem heeft als voordeel dat deze mooi weggewerkt is in het plafond en door zijn centrale ligging de koude lucht beter verspreid. Een plafond airco plaatsen is in bestaande woningen niet altijd mogelijk. Wil jij een nieuwbouwwoning laten bouwen of een aanbouw waar je graag een plafond airco in wilt laten plaatsen? Betrek je airco specialist dan al vroeg in het proces, zodat er tijdens de bouw rekening mee gehouden wordt. Plafond systemen zijn duurder dan een wand systeem omdat deze veel vermogen hebben en de plaatsing meer tijd in beslag neemt. Ter vergelijking: Een wand airco met 3.5 kw van Samsung kost gemiddeld € 1.900 en een plafond airo 3.5 kw van Samsung kost gemiddeld € 2.900. Beide prijzen zijn inclusief btw en installatiekosten.

Keuze 3: Extra opties

Met extra opties pas jij je airco volledig aan naar jouw persoonlijke wensen.

OptieGemiddelde prijs inclusief btwOmschrijving
Airco met WiFi€ 100 - € 200 extraBedien je airco vanaf elke plek door middel van WiFi besturing.
Meerdere binnen units€ 700 - € 800 per extra unitHet is mogelijk om op 1 buiten unit meerdere binnen units aan te sluiten. Geniet op deze manier van meerdere koele kamers in je woning.
Onderhoudscontract€ 120 per jaarVaak voorkom je grote kosten door goed onderhoud. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde STEK specialist.
Design airco€ 400 extraKies voor een modern design zodat jouw airco bij de rest van je interieur past.

Vind de beste deal

Zoals je ziet lopen de prijzen van een airco erg uiteen. Ben je benieuwd naar de exacte prijzen van een airco in jouw woonkamer? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 airco specialisten bij jou in de buurt. Binnen 2 dagen heb je de prijsinformatie in huis. Omdat airco specialisten verschillende prijzen hanteren kun je door het vergelijken van offertes tot wel 40% besparen. Start met vergelijken en zorg ervoor dat jij de beste deal binnenhaalt.

HomeDeal bespaartips

Kwantumkorting

Willen je buren ook graag een airco laten plaatsen? Koop dan tegelijk een airco bij dezelfde specialist. Bij een grotere afname profiteren jullie beide van kwantumkorting én bespaar je op de voorrijkosten. Ga met je specialist in de onderhandeling om een goede deal te sluiten.

Onderhoudscontract

Een airco in je woonkamer heeft onderhoud nodig. Filters worden smerig door vieze deeltjes in de lucht en ongeveer 1 keer in de 2 jaar moet je airco bijgevuld worden met koelmiddel. Om te besparen op de airco onderhoudskosten kies je voor een onderhoudscontract. Hiermee voorkom je grote reparaties en verleng je de levensduur van je airco.

Energielabel

Let bij het aanschaffen van een airco op het energielabel. De meeste airco’s beschikken minimaal over energielabel A maar er zijn ook airco’s verkrijgbaar met energielabel A+++. Hoeveel je hiermee gaat besparen op je energienota is afhankelijk van het type airco en de mate van gebruik. Vraag je specialist naar het energieverbruik van je airco om hoor hoeveel je kunt besparen.