Vergelijk airco offertes
Vind dé airco specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Airco Airco woonkamer kosten

Airco woonkamer kosten

Minimale kosten
€ 1.300
Gemiddelde kosten
€ 1.700
Maximale kosten
€ 3.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.500 - € 2.000

Wil je af van een benauwde, warme woonkamer tijdens de zomermaanden? Met een airco in je woonkamer geniet je het hele jaar door van een perfect binnenklimaat. Wist je dat een airco niet alleen zorgt voor een betere temperatuur maar ook voor schone lucht? Op Homedeal vind je al je opties en de airco woonkamer kosten.

Wat kost airco in je woonkamer?

Welke airco je kiest is afhankelijk van de afmetingen van je woonkamer. Andere factoren die invloed hebben op de meest geschikte airco voor jouw woonkamer zijn: slechte isolatie, veel zonlicht dat de woonkamer in schijnt, een plat dak en of er veel deuren open en dicht gaan. Een airco in de woonkamer heeft bij deze factoren vaak meer vermogen nodig dan bijvoorbeeld een airco in je slaapkamer. Bespreek van tevoren goed met de vakspecialist welke airco geschikt is voor jouw woonkamer. In onderstaande tabel staan de gemiddelde airco kosten voor woonkamers van diverse groottes.

VermogenGemiddelde vanaf prijs inclusief btw en installatie
2.5 kW voor woonkamers tot 70 m³€ 1.300
3.5 kW voor woonkamers tot 120 m³€ 1.600
5.0 kW voor woonkamers tot 170 m³€ 1.800
7.0 kW voor woonkamers tot 240 m³€ 2.300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Airco woonkamer kosten

Prijsvoorbeelden

Door middel van drie voorbeelden worden de airco woonkamer kosten toegelicht.

Basis

Heb jij een kleine woonkamer waar niet de hele dag de zon op staat? Koop een airco met 2.5 kW – 3.5 kW vermogen. Dit vermogen is ruim voldoende om je woonkamer de temperatuur te geven waar jij je prettig bij voelt. Een airco met 2.5 kW – 3.5 kW vermogen is er vanaf € 1.300, inclusief btw en installatiekosten.

Gemiddeld

Is je woonkamer van gemiddelde grootte en wil je in de zomer genieten van de aangename verkoeling van een airco? Kies dan voor een airco met 3.5 kW – 5.0 kW vermogen. Deze krachtige airco’s zorgen voor het perfecte binnenklimaat in jouw woonkamer. Afhankelijk van het merk zijn de airco woonkamer kosten voor een gemiddelde woonkamer € 1.800, inclusief btw en installatiekosten.

Luxe en krachtig

Als je een grote woonkamer hebt waar veel koelvermogen voor nodig is, kies je voor een krachtige airco met minimaal 5.0 kW – 7.0 kW vermogen. Het prijsverschil tussen krachtige airco modellen is erg groot. Vooral het merk speelt hierin een grote rol. De airco woonkamer kosten voor deze airco’s zijn gemiddeld € 2.300, inclusief btw en installatiekosten.

Waaruit bestaan de kosten voor airco in je woonkamer?

Kostenverdeling Airco woonkamer kosten

Een airco zelf installeren is bij wet verboden in Nederland. Alleen een gecertificeerde STEK-specialist mag een airco installeren. Dit komt omdat bij een foute installatie koelmiddel kan weglekken uit de airco wat schadelijk is voor het milieu.

Keuzes die de prijs van een airco in je woonkamer bepalen

De hoogte van de airco woonkamer kosten heb je zelf in de hand: die wordt bepaald door de keuzes die je maakt.

Keuze 1: Merk van je airco

De belangrijkste keuze die je maakt is het merk dat je kiest. Er zijn krachtige B-merk airco’s die goedkoper zijn dan een minder krachtige airco van een A-merk. Het verschil in kwaliteit zit hem in de levensduur, de gebruikte materialen en de mate van geluid die de airco maakt. Vraag airco offertes op zodat je diverse merken kan vergelijken met elkaar. In onderstaand overzicht worden de gemiddelde prijzen per prijsklasse weergegeven.

Prijsklasse MerkenGemiddelde airco prijzen incl. btw
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 1.000 – € 1.900
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 – € 2.500

Keuze 2: Plafond of wandsysteem

De meeste mensen kiezen voor een wand airco. Dit type airco kan in vrijwel elke ruimte zonder problemen geplaatst worden. Een plafondsysteem heeft als voordelen dat deze mooi weggewerkt is in het plafond en door zijn centrale ligging de koude lucht beter verspreid. Een plafond airco plaatsen is in bestaande woningen niet altijd mogelijk. Wil jij een nieuwbouwwoning of een aanbouw laten bouwen waar je graag een plafond airco in wilt laten plaatsen? Betrek je airco specialist dan al vroeg in het proces, zodat er tijdens de bouw rekening mee gehouden wordt. Plafondsystemen zijn duurder dan een wandsysteem omdat deze veel vermogen hebben en de plaatsing meer tijd in beslag neemt. Ter vergelijking: een wand airco met 3.5 kW van Samsung kost gemiddeld € 1.900 terwijl een plafond airco van 3.5 kW van Samsung gemiddeld € 2.900 kost. Beide prijzen zijn inclusief btw en installatiekosten.

Keuze 3: Extra opties

Met extra opties pas jij je airco volledig aan naar jouw persoonlijke wensen.

OptieGemiddelde prijs inclusief btwOmschrijving
Airco met bediening via mobiele app€ 100 – € 200 extraBedien je airco vanaf elke plek door middel van besturing via een mobiele app.
Meerdere binnen units€ 700 – € 800 per extra unitHet is mogelijk om op 1 buitenunit meerdere binnenunits aan te sluiten. Geniet op deze manier van meerdere koele kamers in je woning.
Onderhoudscontract€ 110 – € 150 per jaarVaak voorkom je grote kosten door goed onderhoud. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde STEK-specialist.
Design airco€ 400 extraKies voor een modern design zodat jouw airco bij de rest van je interieur past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Willen je buren ook graag een airco laten plaatsen? Koop dan tegelijk een airco bij dezelfde vakspecialist. Bij een grotere afname profiteren jullie beide van kwantumkorting én bespaar je op de voorrijkosten. Ga met je specialist in de onderhandeling om een goede deal te sluiten.

Onderhoudscontract

Een airco in je woonkamer heeft onderhoud nodig. Filters worden smerig door vieze deeltjes in de lucht en ongeveer 1 keer in de 2 jaar moet je airco bijgevuld worden met koelmiddel. Om te besparen op de airco onderhoudskosten kies je voor een onderhoudscontract. Hiermee voorkom je grote reparaties en verleng je de levensduur van je airco.

Energielabel

Let bij het aanschaffen van een airco op het energielabel. De meeste airco’s beschikken minimaal over energielabel A maar er zijn ook airco’s verkrijgbaar met energielabel A+++. Hoeveel je hiermee gaat besparen op je energienota is afhankelijk van het type airco en de mate van gebruik. Vraag je vakspecialist naar het energieverbruik van je airco om hoor hoeveel je kunt besparen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden