1 miljoen projecten verricht

De beste airco deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Airco > Airco reparatie kosten

Airco reparatie kosten

Gemiddelde kosten:
180
Dit project kost gemiddeld tussen:
145 - € 210
Minimale kosten:
60
Maximale kosten:
600

Werkt je airco niet meer naar behoren? Laat hem dan repareren door een specialist. Een goed uitgevoerde reparatie zorgt ervoor dat je direct weer geniet van je airco. Om je meer inzicht te geven in de kosten van airco reparaties hebben we de kosten voor je in kaart gebracht.

Wat kost airco reparatie?

De kosten voor een airco reparatie lopen uiteen van € 80 voor een kleine storing tot € 450 voor het vervangen van dure airco onderdelen. Iedere airco reparatie is uiteraard anders, daarom is het lastig exacte prijzen te geven. Bekijk onderstaand kostenschema voor een indicatie van de kosten.

Soort reparatieGemiddelde prijs incl. btwInbegrepen
Eenvoudig op te lossen€ 80Voorrijkosten, half uur arbeid, geen vervanging van onderdelen nodig
Gemiddeld€ 145 - € 210 Voorrijkosten, 1 uur arbeid, vervanging onderdelen
Grote reparatie€ 300 - € 600Voorrijkosten, halve dag werk, vervanging van dure onderdelen
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

airco vervangen

Onderstaand vind je 3 prijsvoorbeelden waar de prijzen verder worden toegelicht.

Kleine reparatie

Heeft je airco een klein mankement? De monteur heeft een half uur werk nodig en hoeft geen onderdelen te vervangen. Deze kleine reparatie kost gemiddeld € 80.

Gemiddeld

Bij de meeste reparaties moeten er onderdelen vervangen worden. Veel voorkomende reparaties aan airco’s zijn scheurtjes in de slangen of leidingen. Dit soort reparaties kosten gemiddeld tussen de € 145 en € 210.

Grote reparatie

Ja airco loopt al een tijdje mee en heeft een grote reparatie nodig. Soms is het nodig om de binnen- of buitenunit compleet te vervangen. Een reparatie waar de monteur een halve dag mee bezig is en waar veel materialen vervangen moeten worden kost gemiddeld tussen de € 300 – € 600. Vraag je specialist altijd vooraf wat de geschatte kosten van de reparatie zijn. Zo beslis jij of je de airco wilt laten repareren of toch voor je airco vervangen kiest.

Hoe ziet de prijsopbouw van het repareren van je airco eruit?

aircoreparatiekosten

Keuzes die de hoogte van de airco reparatiekosten bepalen

De kosten voor het repareren van je airco worden bepaald door de volgende 2 keuzes.

Keuze 1: Onderhoudscontract

Heb jij bij het aanschaffen van je airco gekozen voor een onderhoudscontract? In sommige contracten is er afgesproken dat bepaalde reparaties bij de jaarprijs inbegrepen zijn. Controleer dit van tevoren. Heb je al een airco en wil je reparaties voorkomen? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten. Een onderhoudscontract kost gemiddeld € 90 – € 160 per jaar. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je airco.

Keuze 2: Totaalprijs of een prijs per uur

Je hebt de keuze om met de specialist een uur- of totaalprijs af te spreken voor het repareren van je airco. Het uurloon van een specialist ligt rond de € 50 per uur en de gemiddelde voorrijkosten zijn € 0.45 per kilometer. Spreek jij liever van tevoren een totaalprijs af zodat je weet wat je te wachten staat? Wees zo specifiek mogelijk tegenover de specialist zodat de specialist een goed prijsvoorstel kan geven.

Vind de beste deal

Offertes aanvragenWelk prijskaartje hangt aan het repareren van je airco, heb je voor een deel zelf in de hand. Door eerst de prijzen van meerdere airco specialisten te vergelijken kun je namelijk tot wel 40% besparen op de airco reparatiekosten. Wil jij weten welke specialist in je buurt je airco het voordeligst repareert? Vraag dan gratis en vrijblijvend airco reparatie offertes aan van tot wel 6 specialisten. Binnen 48 uur heb je de offertes al in huis. Vergelijk de prijzen en vindt binnen enkele seconden de specialist met de beste deal.

HomeDeal Bespaartips

Specialist in je buurt

Waarom veel geld betalen aan voorrijkosten als er genoeg specialisten bij jou in de buurt zijn? In veel gevallen laten zij de voorrijkosten helemaal vervallen én ze zijn sneller aanwezig.

Repareer tegelijkertijd

Vaak zijn airco specialisten ook bekwaam in het onderhouden van cv-ketels. Is je cv-ketel aan onderhoud of reparatie toe? Vraag dan je specialist of hij gelijk de cv-ketel bekijkt. Zo sla je twee vliegen in één klap.