Vergelijk airco offertes
Vind dé airco specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Airco Airco slaapkamer kosten

Airco slaapkamer kosten

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Wil jij een airco kopen voor in de slaapkamer, inclusief montage en ben je benieuwd naar de kosten hiervan? Een airco in je slaapkamer zorgt ervoor dat jij je nachtrust weer terug krijgt tijdens de warme zomerdagen. Wist je dat een airco niet alleen verkoeling brengt, maar ook zorgt voor veel schonere lucht? Homedeal heeft alle kosten, mogelijkheden en voordelen voor je bij elkaar gezet in een overzicht.

Airco kopen: slaapkamer kosten

Om de ideale airco voor je slaapkamer te kiezen, zijn factoren zoals de afmetingen van de kamer, de isolatiekwaliteit en de hoeveelheid zonlicht cruciaal om mee te wegen. De prijsrange ligt tussen € 800 en € 3.000, gebaseerd op de verschillende behoeften en specificaties. Bekijk de tabel hieronder voor een overzicht van de kosten voor diverse oppervlakken.

VermogenGemiddelde vanaf prijs inclusief btw
2.5 kW voor slaapkamers tot 70 m³€ 900
3.5 kW voor slaapkamers tot 120 m³€ 1.300
5.0 kW voor slaapkamers tot 170 m³€ 1.595
Hier zie je een vrouw slapen met een airco in de slaapkamer.

Prijsvoorbeelden

De kosten van airco’s variëren op basis van ruimte, vermogen, en merk. Hier vind je prijsvoorbeelden voor zowel compacte opties voor kleine kamers als luxe systemen voor grote ruimtes, om je te helpen bij het maken van een passende keuze.

Klein en voordelig

Heb je een kleine slaapkamer? Bijvoorbeeld een kleine slaapkamer op het noorden. Kies dan voor een airco met 2.5 kW vermogen. Dit zorgt ervoor dat je slaapt in een optimaal klimaat. De kosten van deze airco’s liggen rond € 1.300, inclusief installatie. Airco’s van een B-merk zijn te verkrijgen vanaf gemiddeld € 800.

Gemiddelde kosten

Heb je een grote slaapkamer en wil jij gaan voor kwaliteit? Laat dan een A-merk airco plaatsen met 2.5 kW tot 3.5 kW vermogen. Laat de airco door een aircoinstallateur plaatsen en geniet dezelfde dag nog van een perfect klimaat in jouw slaapkamer. 

Een A-merk airco kopen voor in de slaapkamer met 2.5 tot 3.5 kW vermogen kost inclusief installatie gemiddeld € 1.700.

Luxe en groots

Heb jij een grote slaapkamer waar het van nature erg warm is? Kamers met veel ramen, waar de hele dag de zon op staat, vragen meer koelvermogen. Een slaapkamer met een plat dak of op zolder heeft ook baat bij een airco met veel vermogen. 

De kosten voor een airco met 5.0 kW beginnen bij € 1.595, inclusief installatie. Wil jij echt uitpakken met een design airco met 5.0 kW vermogen van een vooraanstaand merk? Houd dan rekening met prijzen tussen de € 2.500 en € 3.000.

Prijsopbouw van een airco in de slaapkamer

Kostenverdeling Airco slaapkamer prijzen

Welke keuzes bepalen de kosten van een airco in je slaapkamer?

Of jouw airconditioningsysteem in een lagere of hogere prijsklasse valt is afhankelijk van de volgende keuzes.

Keuze 1: Merk van je airco

Tussen merken bestaan grote prijsverschillen voor een airco in je slaapkamer. Split airco’s zijn al te koop vanaf € 800. Houd er rekening mee dat goedkopere airco’s vaak meer lawaai maken en een minder lange garantieperiode hebben. Standaard heeft een airco 2 jaar garantie.

 Bij een airco van een betrouwbaar merk uit een hoge prijsklasse loopt de garantie, bij goed onderhoud door een vakspecialist, op tot 5 jaar. In het volgende overzicht zie je wat de gemiddelde airco slaapkamer kosten voor een lage of hoge prijsklasse zijn.

Prijsklasse MerkenGemiddelde airco prijzen incl. btw
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 1.000 - € 1.900
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 - € 2.500

Keuze 2: Zelf installeren of uitbesteden

Ben jij handig? Dan kun je ervoor kiezen om de airco zelf te plaatsen in de slaapkamer. Let wel op dat je het onderhouden van de airconditioning door een STEK-gecertificeerde airco specialist laat doen. Een airco zelf bijvullen is bij wet verboden in Nederland. Daarnaast vervalt bij sommige leveranciers de garantie wanneer je de airco zelf plaatst. 

Een complete montage kost gemiddeld € 400 tot € 600. Plaats je de airco zelf en laat je hem alleen door de vakspecialist bijvullen en vacumeren, kost dit gemiddeld € 140. Vraag airco offertes op om een goed overzicht van de prijzen voor een airco slaapkamer inclusief montage te krijgen.

Keuze 3: Extra opties

Wil jij je airco verder uitbreiden met extra opties voor nog meer comfort? Zie hier wat je mogelijkheden zijn.

OptieGemiddelde prijs inclusief btwOmschrijving
Airco met bediening via mobiele app€ 100 - € 200 extraBedien je airco vanaf elke plek door middel van besturing via een mobiele app.
Meerdere binnen units€ 700 - € 800 per extra unitHet is mogelijk om op 1 buitenunit meerdere binnenunits aan te sluiten. Geniet op deze manier van meerdere koele kamers in je woning.
Onderhoudscontract€ 110 - € 150 per jaarVaak voorkom je grote kosten door goed onderhoud. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde STEK-specialist.
Design airco€ 400 extraKies voor een modern design zodat jouw airco bij de rest van je interieur past.

Voordelen van een airco op de slaapkamer

Hier zijn enkele voordelen van een airco kopen voor in de slaapkamer:

 • Je slaapt beter
  Een van de belangrijkste voordelen van een airco in de slaapkamer is dat het de slaapkwaliteit kan verbeteren. Een koele slaapkamer zorgt ervoor dat je niet wakker wordt door de hitte.
 • Comfort
  Een airco kopen voor in de slaapkamer zorgt voor extra comfort. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur als het gaat om slaaptemperatuur. Met een airco kun je de temperatuur precies instellen hoe jij het fijn vindt.
 • Gezondheid
  Een airco kan ook een positief effect hebben op je gezondheid. Het vermindert de luchtvochtigheid en kan helpen bij het verminderen van allergenen, zoals stof en pollen, die slaapproblemen en allergieën kunnen veroorzaken..
 • Betere slaap voor baby’s en kinderen
  Baby’s en kinderen hebben vaak meer moeite om te slapen als het te warm is in hun slaapkamer. Met een airco in de slaapkamer kun je de temperatuur aanpassen aan hun behoeften en zorgen voor een comfortabele omgeving waarin ze goed kunnen slapen.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Is een airco in de slaapkamer een goed idee?

Als jij een warme slaapkamer hebt, dan is een airco kopen voor in de slaapkamer zeker een goed idee. In de zomer zul je dan een stuk beter slapen in een koele kamer. 

Wat kost een airco plaatsen in de slaapkamer?

Een airco in de slaapkamer inclusief montage kost gemiddeld € 1.230 tot € 1.770, inclusief btw. De prijzen hangen af van de grootte van jouw slaapkamer, de mate van isolatie, hoeveel zonlicht op je kamer valt en het merk airco dat je uitkiest.

Is een airco op de slaapkamer stil?

Op de slaapkamer is het belangrijk dat een airco zo stil mogelijk is. Hoewel alle airco’s wel iets van geluid maken, kun je wel kiezen voor een stille airco waarbij het geluid minimaal is. Geef in de offerteaanvraag aan dat je graag een stille airco wilt, en de vakspecialist zal de mogelijkheden met je bespreken.

Homedeal bespaartips

Neem een mobiele airco

Zoek je een goedkope oplossing voor verkoeling in je slaapkamer? Kies dan voor een mobiele airco. Een mobiele airco is goedkoper en eenvoudiger aan te sluiten. Bedenk wel dat mobiele airco’s veel minder koelvermogen hebben dan een split unit airco en niet stil zijn. Een mobiele airco kost gemiddeld € 450.

Kies voor een onderhoudscontract

Een airco in je slaapkamer heeft onderhoud nodig. Filters worden smerig door vieze deeltjes in de lucht en ongeveer 1 keer in de 2 jaar moet je airco bijgevuld worden met koelmiddel. Om te besparen op de onderhoudskosten kies je voor een onderhoudscontract. Met goed onderhoud voorkom je grote reparaties, zorg je voor een goede en vooral veilige werking van je airco en verleng je de levensduur van je airco.

Profiteer van kwantumkorting

Overwegen je buren ook om een airco in hun slaapkamer te plaatsen? Of ben je van plan om naast de slaapkamer ook een airco in de woonkamer te plaatsen? Koop dan tegelijk een airco bij dezelfde vakspecialist. Bij een grotere afname is er vaak korting mogelijk en bespaar je op de voorrijkosten. Ga met je airco specialist in onderhandeling om tot een goede deal te komen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden