Vind de beste airco specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Airco Airco slaapkamer prijzen

Airco slaapkamer prijzen

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Een airco in je slaapkamer zorgt ervoor dat jij je nachtrust weer terug krijgt tijdens de warme zomerdagen. Wist je dat een airco in je slaapkamer niet alleen verkoeling brengt, maar ook zorgt voor veel schonere lucht? Homedeal heeft alle airco slaapkamer prijzen voor je bij elkaar gezet in een overzicht.

Wist je dat je jouw slaapkamer ook heel goed kunt verkoelen met een mobiele airco? Bekijk het assortiment mobiele airco’s op bol.com.

Wat kost airco in je slaapkamer?

Het is belangrijk om een airco te kopen die perfect bij jouw slaapkamer past. Meet van tevoren goed op hoe groot jouw slaapkamer is en stem daar je type airco op af. Andere factoren, zoals de mate van isolatie en de hoeveelheid zonlicht die in jouw slaapkamer valt, neem je mee in je besluit. Bekijk in de tabel hieronder bij welke prijzen de gemiddelde airco slaapkamer prijzen beginnen voor slaapkamers van verschillende groottes.

VermogenGemiddelde vanaf prijs inclusief btw
2.5 kW voor slaapkamers tot 70 m³€ 900
3.5 kW voor slaapkamers tot 120 m³€ 1.300
5.0 kW voor slaapkamers tot 170 m³€ 1.595

De Princess Air Conditioner is een fijne optie wanneer op zoek bent naar een voordelige mobiele airco voor in de slaapkamer. Deze airco bedien je met een afstandsbediening en hij beschikt over een handige ontvochtigingsfunctie en slaapstand.

Airco slaapkamer prijzen
Klein en voordelig

Heb je een kleine slaapkamer? Bijvoorbeeld een kleine slaapkamer op het noorden. Kies dan voor een airco met 2.5 kW vermogen. Deze zorgt ervoor dat je slaapt in een optimaal klimaat. De airco slaapkamer prijzen van deze airco’s liggen rond  € 1.300, inclusief installatie. Airco’s van een B-merk zijn te verkrijgen vanaf gemiddeld € 800.

Gemiddelde kosten

Heb je een grote slaapkamer en wil jij gaan voor kwaliteit? Laat dan een A-merk airco plaatsen met 2.5 kW tot 3.5 kW vermogen. Laat de airco door een specialist installeren en geniet dezelfde dag nog van een perfect klimaat in jouw slaapkamer. Een A-merk airco met 2.5 – 3.5 kW vermogen kost inclusief installatie gemiddeld € 1.700.

Luxe en groots

Heb jij een grote slaapkamer waar het van nature erg warm is? Kamers met veel ramen waar de hele dag de zon op staat vragen meer koelvermogen. Een slaapkamer met een plat dak of een slaapkamer op zolder heeft ook baat bij een airco met veel vermogen. De airco slaapkamer prijzen voor een airco met 5.0 kW begint bij € 1.595, inclusief installatie. Wil jij echt uitpakken met een design airco met 5.0 kW vermogen van een vooraanstaand merk? Houd dan rekening met prijzen tussen de € 2.500 en € 3.000.

Hoe ziet de prijsopbouw van een airco in je slaapkamer eruit?

Kostenverdeling Airco slaapkamer prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van een airco in je slaapkamer?

Of jouw slaapkamer airco in een lagere of hogere prijsklasse valt is afhankelijk van de volgende keuzes.

Keuze 1: Merk van je airco

Tussen merken bestaan grote prijsverschillen voor een airco in je slaapkamer. Split airco’s zijn al te koop vanaf € 800. Houd er rekening mee dat goedkopere airco’s vaak meer lawaai maken en een minder lange garantieperiode hebben. Standaard heeft een airco 2 jaar garantie. Bij een airco van een betrouwbaar merk uit een hoge prijsklasse loopt de garantie, bij goed onderhoud door een specialist, op tot 5 jaar. In het volgende overzicht zie je wat de gemiddelde airco slaapkamer prijzen voor een lage of hoge prijsklasse zijn.

Prijsklasse MerkenGemiddelde airco prijzen incl. btw
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 1.000 - € 1.900
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 - € 2.500
Keuze 2: Zelf installeren of uitbesteden

Ben jij handig? Dan kun je ervoor kiezen om de airco zelf te plaatsen. Let wel op dat het bijvullen en vacumeren van de airco altijd door een STEK-gecertificeerde specialist gedaan moet worden. Een airco zelf bijvullen is bij wet verboden in Nederland. Daarnaast vervalt bij sommige leveranciers de garantie wanneer je de airco zelf plaatst. Een complete montage kost gemiddeld € 400 tot € 600. Plaats je de airco zelf en laat je hem alleen door de specialist bijvullen en vacumeren, kost dit gemiddeld € 140. Vraag airco offertes op om je te oriënteren op de prijzen, dan kan je daarna beslissen wat je doet.

Keuze 3: Extra opties

Wil jij je airco verder uitbreiden met extra opties voor nog meer comfort? Zie hier wat je mogelijkheden zijn.

OptieGemiddelde prijs inclusief btwOmschrijving
Airco met bediening via mobiele app€ 100 - € 200 extraBedien je airco vanaf elke plek door middel van besturing via een mobiele app.
Meerdere binnen units€ 700 - € 800 per extra unitHet is mogelijk om op 1 buitenunit meerdere binnenunits aan te sluiten. Geniet op deze manier van meerdere koele kamers in je woning.
Onderhoudscontract€ 110 - € 150 per jaarVaak voorkom je grote kosten door goed onderhoud. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde STEK-specialist.
Design airco€ 400 extraKies voor een modern design zodat jouw airco bij de rest van je interieur past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Neem een mobiele airco

Zoek je een goedkope oplossing voor verkoeling in je slaapkamer? Kies dan voor een mobiele airco. Een mobiele airco is goedkoper en eenvoudiger aan te sluiten. Bedenk wel dat mobiele airco’s veel minder koelvermogen hebben dan een split unit airco en niet stil zijn. Een mobiele airco kost gemiddeld € 450.

Kies voor een onderhoudscontract

Een airco in je slaapkamer heeft onderhoud nodig. Filters worden smerig door vieze deeltjes in de lucht en ongeveer 1 keer in de 2 jaar moet je airco bijgevuld worden met koelmiddel. Om te besparen op de onderhoudskosten kies je voor een onderhoudscontract. Met goed onderhoud voorkom je grote reparaties, zorg je voor een goede en vooral veilige werking van je airco en verleng je de levensduur van je airco.

Koop samen met je buren

Overwegen je buren ook om een airco in hun slaapkamer te plaatsen? Koop dan tegelijk een airco bij dezelfde specialist. Bij een grotere afname is er vaak korting mogelijk en bespaar je op de voorrijkosten. Ga met je specialist in onderhandeling om tot een goede deal te komen.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden