Vergelijk asbest offertes
Vind dé asbest specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Asbest verwijderen Asbest schuur verwijderen

Asbest schuur verwijderen

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.100 - € 1.500

Vermoed je dat het dak van je schuur asbest bevat? Laat je dak onderzoeken door een professioneel asbestinventarisatiebedrijf. Op deze pagina vertellen we je alles over het inventariseren en verwijderen van asbest; van kostenoverzichten tot handige bespaartips.

Wat kost het verwijderen van asbest golfplaten op de schuur?

Veel oude schuren bevatten een dak dat gemaakt is van asbesthoudende golfplaten. Beschadigen deze golfplaten, dan kan de asbest vrijkomen. Dit is erg schadelijk voor je gezondheid. Vervang deze oude asbest golfplaten daarom. Bereken de gemiddelde kosten aan de hand van het aantal te vervangen m2.

Oppervlakte golfplatenGemiddelde kosten
1 - 10 m2€ 600 - € 800
11 - 20 m2€ 700 - € 900
21 - 30 m2€ 800 - € 1.000
31 - 50 m2€ 900 - € 1.100

Zit er ook asbest in het isolatiemateriaal of de muren van je schuur en moet dit verwijderd worden? Bekijk dan de prijsgids: Asbest verwijderen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Asbest schuur verwijderen

Prijsvoorbeelden asbest schuur verwijderen

Voordat een saneringsbedrijf asbest golfplaten mag verwijderen, moet eerst een asbestinventarisatie gedaan worden. De volgende situaties geven je een beeld van de totale kosten voor het onderzoek en het laten verwijderen van de asbest golfplaten in je schuur.

Kleine schuur

Heb je een kleine oude schuur van ongeveer 10 m2 waarop een dak ligt dat gemaakt is van asbesthoudende golfplaten? Gemiddeld kost het asbest van de schuur verwijderen in dit geval € 1.100. Dit is inclusief asbestinventarisatie.  

Gemiddelde situatie

Is jouw schuur ongeveer 30 m2 en bevat het een dak van asbesthoudende golfplaten? Dan komen de gemiddelde kosten van asbest verwijdering inclusief inventarisatie uit op € 1.300  

Groot oppervlak

Heb je een zeer grote schuur van ongeveer 100 m2 en een dak van asbesthoudende golfplaten? Dan komen de totale kosten voor het onderzoek naar asbest en het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten op minimaal € 1.850 uit.

Hoe is de prijs voor asbest verwijderen in een schuur opgebouwd?

Kostenverdeling asbest schuur verwijderen

Welke onderdelen bepalen de kosten voor het verwijderen van asbest in een schuur?

Wanneer je asbesthoudende golfplaten van je schuur wilt laten verwijderen, kom je voor de volgende keuzes te staan die invloed hebben op de hoogte van de totaalprijs.

1: Asbestinventarisatie

Voordat ze beginnen met het slopen van schuurdak asbest golfplaten van je schuur, moet je eerst in het bezit zijn van een asbestinventarisatierapport. Deze krijg je na een asbestinventarisatie. Gemiddeld kost een inventarisatie van zichtbaar materiaal € 350.

Bestaat er een vermoeden dat er asbest aanwezig is, maar is dit niet direct waarneembaar? Dan is er (licht) destructief onderzoek nodig. De kosten van deze volledige inventarisatie beginnen bij € 450 en zijn afhankelijk van de grootte van het onderzoek. Overleg met je asbestspecialist welk type inventarisatie voor jouw situatie het beste is.

2: Het aantal m2

Uiteraard is het aantal vierkante meter golfplaten met asbest een belangrijke factor die veel invloed heeft op de prijs. Des te hoger het aantal vierkante meters, des te hoger vallen de kosten uit voor het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten op je schuur.

3: Storten asbesthoudend materiaal

Laat je de golfplaten afvoeren door het asbestsaneringsbedrijf of voldoet het asbesthoudende materiaal aan de eisen om het zelf te mogen vervoeren? De prijs die gehanteerd wordt voor het afvoeren van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen een prijs per gewicht. De prijs voor het storten varieert van gratis tot € 25 per 100 kilogram.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kies voor een lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestsaneringsbedrijven die je graag helpen met het verwijderen van asbest. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf dat niet bij in de buurt is gevestigd, waardoor je onnodig hoge voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf om deze kosten te besparen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden