1 miljoen projecten verricht

Beste asbestverwijdering deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Asbest verwijderen > Asbest schuur verwijderen

Asbest schuur verwijderen

Gemiddelde kosten:
850
Dit project kost gemiddeld tussen:
700 - € 1.000
Minimale kosten:
500
Maximale kosten:
1.500

Vermoed je dat het dak van je schuur asbest bevat? Vanaf 2024 zijn asbestdaken die blootgesteld worden aan de buitenlucht verboden. Laat je dak dus onderzoeken door een professioneel asbestsaneringsbedrijf. Op deze pagina vertellen we je alles over het verwijderen van asbest; van kostenoverzichten tot handige bespaartips.

Kosten golfplaten verwijderen | Prijsvoorbeelden | Onderdelen asbest verwijderen | Beste deal | Bespaartips

Wat kost het verwijderen van asbest golfplaten op de schuur?

Veel oude schuren bevatten een dak dat gemaakt is van asbesthoudende golfplaten.Tegenwoordig is het verboden om asbest als bouwmateriaal te gebruiken. Het is dus tijd om deze oude asbest golfplaten te vervangen. Bereken de gemiddelde verwijderingskosten aan de hand van het aantal m2.

GolfplatenGem. kosten, incl. btw
1 - 10 m2€ 675
11 - 20 m2€ 800
21 - 30 m2€ 850
31 - 50 m2€ 925
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Asbest schuur verwijderen

Prijsvoorbeelden asbest schuur verwijderen

Zit er ook asbest in het isolatiemateriaal van de muren van je schuur en moet dit verwijderd worden? Bekijk dan de prijsgids: Asbest verwijderen.

Voordat een bedrijf asbest golfplaten mag verwijderen, moet er eerst een asbestonderzoek (asbestinventarisatie type A) gedaan worden. De volgende situaties geven je een goed beeld van de totale kosten voor het onderzoek en het laten verwijderen van de asbest golfplaten in je schuur.

Goedkoopste situatie:

Heb je een kleine oude schuur van ongeveer 10 m2 waarop een dak ligt dat gemaakt is van asbesthoudende golfplaten? Gemiddeld kost de verwijdering van de asbesthoudende golfplaten op je schuur € 1.025, dit is inclusief asbestonderzoek.  

Gemiddelde situatie:

Is jouw schuur ongeveer 30 m2 en bevat het een dak van asbesthoudende golfplaten? Dan komen de gemiddelde kosten inclusief onderzoek uit op € 1.200  

Duurste situatie:

Heb je een zeer grote schuur van ongeveer 100 m2 en een dak van asbesthoudende golfplaten? Dan komen de totale kosten voor het onderzoek naar asbest en het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten op gemiddeld € 1.850 uit.

Welke onderdelen bepalen de kosten voor het verwijderen van asbest van de schuur?

Wanneer je asbesthoudende golfplaten van je schuur wilt laten verwijderen, kom je voor de volgende keuzes te staan die invloed hebben op de hoogte van de totaalprijs.

1: Asbestinventarisatie
Voordat er begonnen kan worden met het slopen van schuurdak asbest golfplaten van je schuur moet je eerst in het bezit zijn van een asbestinventarisatierapport. Deze krijg je na het asbestonderzoek type A. Gemiddeld kost dit onderzoek € 350. Bestaat er een vermoeden dat er asbest aanwezig is, maar is dit niet direct waarneembaar? Dan is er destructief onderzoek nodig, type B. Dit onderzoek kost gemiddeld tussen de € 650 en € 1.500, afhankelijk van de grootte van het onderzoek. Overleg met je asbestspecialist welk type onderzoek voor jouw situatie het beste is.

2: Het aantal m2
Uiteraard is het aantal vierkante meter golfplaten dat besmet is met asbest een belangrijke factor die veel invloed heeft op de prijs. Des te hoger het aantal vierkante meters, des te hoger vallen de kosten uit voor het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten op je schuur.

3: Storten asbesthoudend materiaal
Laat je de golfplaten afvoeren door het asbestsaneringsbedrijf of vervoer je deze zelf weg? De prijs die gehanteerd wordt voor het afvoeren van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen een prijs per gewicht. De prijs voor het storten varieert van € 0 tot € 25 per 100 kilogram.

Vind de beste deal

  1. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 asbestsaneringspecialisten offertes aan.Offertes aanvragen
  2. HomeDeal selecteert de meest geschikte asbestsaneringspecialist bij jou uit de buurt.
  3. Binnen 2 werkdagen nemen de asbestsaneringspecialisten contact met je op.
  4. Je ontvangt een e-mail met daarin tot maximaal 6 geschikte asbestsaneringspecialisten.
  5. Vergelijk de offertes op basis van kwaliteit en prijs en vind de beste asbestspecialist voor jouw project.

HomeDeal bespaartips

Subsidie aanvragen

Beschik je over een ruimte die groter is dan 35m2 waar asbest verwijderd moet worden? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij de gemeente. Je krijgt namelijk € 4,50 per m2 met een maximum van € 25.000. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de website van de rijksoverheid.

Voer asbesthoudend materiaal zelf af

Het is mogelijk om asbesthoudende materialen zelf af te voeren. Wel is het zo dat dit erg gevaarlijk is en zeker niet is aan te raden. Daarom zijn er een voorwaarden verbonden aan het zelf afvoeren van asbest.
Allereerst mag de plek waar je asbest wil verwijderen alleen hechtgebonden asbest bevatten. Daarnaast mag er het perceel maximaal 35m2 asbesthoudend materiaal bevatten en moet het materiaal zonder beschadiging weg te halen zijn. Om dit risico te voorkomen is het verstandig om het door een professional te laten doen.

Kies voor een lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestsaneringsbedrijven die je graag helpen met het verwijderen van asbest. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf dat niet bij in de buurt is gevestigd, waardoor je onnodig hoge voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf om deze kosten te besparen.