Vergelijk asbest offertes
Vind dé asbest specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Asbest verwijderen Asbestinventarisatie kosten

Asbestinventarisatie kosten

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 400
Maximale kosten
€ 1.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 350 - € 600

Ben jij op zoek naar asbestinventarisatie kosten? Sinds 1993 is het gebruik van asbest verboden. In huizen die voor 1994 gebouwd zijn wordt nog regelmatig asbest aangetroffen. Wil jij laten controleren of jouw woning asbest bevat? Laat een gespecialiseerd bedrijf een asbestinventarisatie doen. Via Homedeal kom je erachter wat de kosten hiervan zijn.

Wat kost een asbestinventarisatie?

De asbestinventarisatie kosten lopen uiteen afhankelijk van het soort inspectie dat je wilt laten doen. Gemiddeld beginnen de asbestinventarisatie kosten bij zo’n € 300. Iedere asbestinventarisatie is anders, dus in de praktijk kunnen de totale kosten hoger of lager uitvallen. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde asbestinventarisatie prijzen per type onderzoek.

Type asbestinventarisatieGemiddelde kosten
Inventarisatie zichtbaar materiaal
(vroeger type A)
€ 300 - € 500
Volledige inventarisatie
(vroeger type B)
Vanaf € 450

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Asbestinventarisatie kosten

Vergelijking situaties

De volgende situaties geven je een goed beeld van de kosten van asbestinventarisatie.

Verbouwen

Heb je een huis van voor 1 januari 1994 en ben je van plan te gaan verbouwen? Wellicht zit er asbest in je muren of plafond. Laat dan een inventarisatie doen van zichtbaar materiaal. De kosten hiervan liggen rond de € 350. Het asbestinventarisatierapport dat hieruit volgt kun je vervolgens gebruiken voor de benodigde vergunningen.

Asbest saneren

Is er asbest aanwezig en wil je dit laten verwijderen? Dan heb je een asbestinventarisatierapport nodig. Hiermee kan het asbestverwijderingsbedrijf de gezondheidsrisico’s voor henzelf inschatten. In dit rapport wordt bovendien aan de hand van schetsen en foto’s aangegeven waar de asbest zich bevindt. De gemiddelde kosten: € 350.

Slopen

Ben je van plan een gebouw van voor 1 januari 2014 te slopen? Ook dan dien je een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Bij een volledige inventarisatie controleert de inventariseerder niet alleen zichtbaar materiaal, maar neemt die bijvoorbeeld ook monsters van zaken waarvoor die (kleine) sloopwerkzaamheden uit moet voeren. De kosten van zo’n volledige inventarisatie beginnen bij € 450.

Wat is de prijsopbouw van asbestinventarisatie?

Kostenverdeling asbestinventarisatie kosten

Welke onderdelen hebben invloed op de asbestinventarisatie kosten?

De volgende keuzes beïnvloeden de hoogte van de kosten van de asbestinventarisatie:

Invloed 1: Type onderzoek

Zoals eerder besproken zijn de kosten afhankelijk van het type asbestinventarisatie.

Inventarisatie van zichtbaar materiaal (vroeger type A)

Een asbestinventarisatie begint met een historisch onderzoek. Aan de hand van documenten als bouwtekeningen en vroegere bouwaanvragen wordt vastgesteld op welke plekken de meeste kans van asbest is. Aan de hand van dit bureauonderzoek en jouw plannen voor het gebouw wordt een plan opgesteld.

Tijdens de inspectie onderzoekt de vakspecialist de benodigde ruimtes op asbestverdachte materialen. Die neemt hierbij monsters af welke later in een laboratorium onderzocht worden. Na de inventarisatie volgt een asbestinventarisatierapport, met daarin de resultaten, risicobeoordeling en adviezen rondom de vervolgstappen.

Volledige inventarisatie (vroeger type B)

Een volledige inventarisatie volgt dezelfde stappen als de inventarisatie van zichtbaar materiaal. Het verschil tussen beiden is dat de deskundig inventariseerder asbest (DIA) bij een volledige inventarisatie ook zaken weg breekt om te zien wat erachter zit. Denk hierbij aan voorwanden of plafonds.

Invloed 2: Extra monster

De gemiddelde kosten van een asbestinventarisatie voor een gemiddelde woning bedragen € 350. Bij dit onderzoek neemt de vakspecialist materiaalmonsters. Het is mogelijk dat er meer monsters nodig zijn. Reken op gemiddeld € 45 aan extra kosten per aanvullend monster.

Invloed 3: Grootte ruimte

De asbestinventarisatie kosten zijn uiteraard ook afhankelijk van de grootte van de ruimte en hoeveelheid ruimtes die onderzocht moet worden. Bij een verbouwing van je badkamer kun je alleen die ruimte inventariseren. Je betaalt dan uiteraard minder dan voor een asbestinventarisatie van een volledig gebouw of object.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een asbest inventarisatie?

De kosten van een inventarisatie van zichtbaar materiaal is gemiddeld € 350. Heb je een asbest inventarisatie nodig waarbij ook niet direct zichtbare plekken als plafonds gecontroleerd moeten worden? Volledige inspecties, waarbij zaken worden weggebroken, beginnen bij € 450.

Wie mag een asbestinventaris opstellen?

Asbest inventarisaties worden uitgevoerd door de Deskundig Inventarisatie Asbest (DIA). Kies voor het uitvoeren van een asbestinventarisatie altijd voor een gecertificeerd bedrijf. Een overzicht van gecertificeerde bedrijven vindt je op de website van Stichting Ascert.

Hoe duur is het om asbest te verwijderen?

Als uit het asbestinventarisatierapport blijkt dat asbest saneren nodig is, dan zullen zij een kostenindicatie meegeven. De asbest verwijderen kosten hangen af van de hoeveelheid asbest, de risico’s die het verwijderen met zich meebrengt en waar in het gebouw of object het zich bevindt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden