Vergelijk asbest offertes
Vind dé asbest specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Asbest verwijderen Asbest dak vervangen

Asbest dak vervangen

Minimale kosten
€ 1.500
Gemiddelde kosten
€ 4.200
Maximale kosten
€ 13.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.800 - € 5.900

Heb je ontdekt dat er asbest in je dak aanwezig is en wil je het dak laten vervangen? Op deze pagina vind je alle informatie over de asbest dak verwijderen kosten, het vervangen voor een nieuw dak en alle bijbehorende mogelijkheden.

Kosten van een asbest dak vervangen

De asbest dak verwijderen kosten beginnen bij gemiddeld € 1.000 en zijn verder afhankelijk van het aantal m2Het vervangen van een asbest dak bestaat uit 3 soorten werkzaamheden: asbestinventarisatie, asbestsanering en het plaatsen van het nieuwe dak. Bekijk het onderstaande overzicht voor de richtprijzen voor het verwijderen van de asbest:

AsbestinventarisatieGem. kosten, incl. btw
Inventarisatie zichtbaar materiaal€ 300 - € 500
Volledige inventarisatieVanaf € 450
AsbestsaneringGem. kosten, incl. btw
1 - 10 m2€ 600 - € 800
11 - 20 m2€ 700 - € 900
21 - 30 m2€ 800 - € 1.000
31 - 50 m2€ 900 - € 1.100
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat kost het plaatsen van een nieuw dak?

Na het verwijderen van je oude dak moet ook een nieuw dak geplaatst worden. De prijzen per dak zijn sterk afhankelijk van het type dak dat je kiest en het soort materiaal. Bekijk het onderstaande overzicht voor een kostenoverzicht van het plaatsen van een dak van 50 m2 (inclusief arbeid en btw).

Type dakGemiddelde kosten
bij een dak van 50 m2
Plat dak
Bitumen€ 3.300
EPDM€ 3.300
PVC€ 4.000
Schuin dak
Dakpannen€ 4.300
Riet€ 5.300
Asbest dak verwijderen kosten

Prijsvoorbeelden

De volgende situaties geven je een goed beeld van de totale kosten voor het onderzoek, het laten verwijderen van asbest in je schuur en het plaatsen van een nieuw dak.

Klein dak

Heb je een klein dak van 10 m2 met asbest die vervangen moet worden en wil je er een goedkoop dak voor in de plaats? Gemiddeld kost laten verwijderen van het asbest dak rond de € 1.800, dit is inclusief het vervangen ervan.

Gemiddelde situatie

Gaat het om een groter dak van 30 m2 met asbest en wil je er een degelijk dak voor terug? In dit geval liggen de totale kosten rond de € 4.700.

Groot oppervlak

Heb je een zeer groot dak van 100 m2 met asbest en wil je een duur dak ervoor in de plaats? Dan komen de totale kosten voor het onderzoek naar asbest en het verwijderen ervan en het plaatsen van het nieuwe dak uit op gemiddeld € 13.000.

Wat is de prijsopbouw van een asbest dak vervangen?

Kostenverdeling asbest dak vervangen kosten

Onderdelen die asbest dak vervangingskosten beïnvloeden

Wanneer je je asbest dak wilt laten vervangen, zijn er een aantal onderdelen die invloed hebben op de hoogte van de totaalprijs.

1: Asbestinventarisatie

Voordat een gecertificeerd asbestbedrijf je dak verwijdert, moet je eerst in het bezit zijn van een asbestinventarisatierapport. Gemiddeld kost dit onderzoek € 350. Bestaat er een vermoeden dat er asbest aanwezig is, maar is dit niet direct waarneembaar? Dan is er destructief onderzoek nodig. De kosten voor dit onderzoek beginnen bij € 450 en zijn afhankelijk van de grootte van het onderzoek. Overleg met de asbestspecialist welk type onderzoek nodig is voor jouw situatie.

2: Asbesttype

De kosten voor het verwijderen van een asbestdak worden grotendeels bepaald door het type asbest dat aanwezig is. Het hechtgebonden asbest en het niet hechtgebonden asbest worden onderscheiden. Hechtgebonden asbest, waarbij de asbestvezels stevig verankerd zijn in het materiaal, zoals in asbest golfplaten, is minder gevaarlijk als het in goede staat wordt gehouden.

Het voordeel hiervan is dat de verwijderingskosten lager kunnen zijn, omdat de schadelijke asbestvezels minder snel vrijkomen. Maar als deze asbestgolfplaten beschadigd raken, kan het verwijderen moeilijker en duurder worden door de schadelijke asbestvezels die vrijkomen. Vanwege de lossere structuur van niet hechtgebonden asbest kunnen de vezels gemakkelijker in de lucht terechtkomen. Als gevolg hiervan zijn meer voorzorgsmaatregelen en gespecialiseerde technieken nodig bij het verwijderen van niet hechtgebonden asbest om de verspreiding van schadelijke asbestvezels te voorkomen, wat de kosten aanzienlijk verhoogt.

3: Het aantal m2

Uiteraard speelt het aantal vierkante meters een rol bij de berekening van de prijs voor het verwijderen van het asbest dak. Des te hoger het aantal vierkante meters, des te hoger vallen de kosten uit voor het verwijderen van het dak.

4: Storten asbesthoudend materiaal

Laat je het dak afvoeren door het asbestsaneringsbedrijf of vervoer je het – als dat volgens de regels mag – zelf? De prijs die gehanteerd wordt voor het afvoeren van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen een prijs per gewicht. De prijs voor het storten varieert van € 0 tot € 25 per 100 kilogram.

5: Nieuw dak

Na het verwijderen van je oude dak zal een nieuw dak, moet er een nieuw dak voor in de plaats komen. Er zijn veel verschillende soorten en type daken waaruit je kunt kiezen. De kosten voor het plaatsen van een nieuw dak verschillen dus enorm per situatie.

Veelgestelde vragen

Is er nog subsidie op asbest verwijderen?

Er is geen landelijke regeling om asbestdaken te verwijderen. Mogelijk kun je een lening of subsidie aanvragen via jouw provincie of gemeente.

Is het verplicht om asbest te verwijderen?

Asbestverwijdering is in Nederland niet verplicht. Wel komt er een verbod op asbestdaken, dat betekent dat asbestdaken per 2025 moeten worden verwijderd. Er zijn ook situaties waarin verwijdering noodzakelijk is, zoals bij het renoveren of slopen van een gebouw met asbest.

Kan ik mijn huis verkopen met asbest?

Ja, je kunt je huis verkopen als er asbest in zit, maar je moet de kopers erover informeren. Dit behoort tot jouw mededelingsverplichting. Asbest kan de waarde van een huis verminderen, omdat kopers de kosten moeten betalen om het te verwijderen. Een professionele asbestinventarisatie kan potentiële kopers duidelijkheid geven. In bepaalde situaties kan het verwijderen van asbest voorafgaand aan de verkoop worden aanbevolen om de verkoopbaarheid te vergroten en juridische problemen te voorkomen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Bespaartips

Kies voor materialen met een lange levensduur

Kies bij de keuze voor het nieuwe dak voor materialen met een lange levensduur. In de meeste gevallen is dit namelijk voordeliger. Voorbeelden van materialen die lang meegaan, zijn: aluminium en pvc.

Kies voor een lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestverwijderingsbedrijven die je graag helpen met het verwijderen van asbest. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf dat niet bij in de buurt is gevestigd, waardoor je onnodig hoge voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf om deze kosten te besparen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden