Vergelijk asbest offertes
Vind dé asbest specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Asbest verwijderen Asbest dak vervangen kosten

Asbest dak vervangen kosten

Minimale kosten
€ 1.500
Gemiddelde kosten
€ 4.200
Maximale kosten
€ 13.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.800 - € 5.900

Heb je ontdekt dat er asbest in je dak aanwezig is en wil je het dak laten vervangen? Op deze pagina vind je alle informatie over de asbest dak verwijderen kosten, het vervangen voor een nieuw dak en alle bijbehorende mogelijkheden.

Wat kost het verwijderen van mijn asbest dak?

De asbest dak verwijderen kosten beginnen bij gemideld € 1000 en zijn verder afhankelijk van het aantal m2Het vervangen van een asbest dak bestaat uit 3 soorten werkzaamheden: asbestinventarisatie, asbestsanering en het plaatsen van het nieuwe dak. Bekijk het onderstaande overzicht voor de richtprijzen voor het verwijderen van de asbest:

AsbestinventarisatieGem. kosten, incl. btw
Inventarisatie zichtbaar materiaal€ 300 - € 500
Volledige inventarisatieVanaf € 450
AsbestsaneringGem. kosten, incl. btw
1 - 10 m2€ 600 - € 800
11 - 20 m2€ 700 - € 900
21 - 30 m2€ 800 - € 1.000
31 - 50 m2€ 900 - € 1.100

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat kost het plaatsen van een nieuw dak?

Na het verwijderen van je oude dak moet ook een nieuw dak geplaatst worden. De prijzen per dak zijn sterk afhankelijk van het type dak dat je kiest en het soort materiaal. Bekijk het onderstaande overzicht voor een kostenoverzicht van het plaatsen van een dak van 50 m2 (inclusief arbeid en btw).

Type dakGemiddelde kosten
bij een dak van 50 m2
Plat dak
Bitumen€ 3.300
EPDM€ 3.300
PVC€ 4.000
Schuin dak
Dakpannen€ 4.300
Riet€ 5.300
Asbest dak verwijderen kosten

Prijsvoorbeelden

De volgende situaties geven je een goed beeld van de totale kosten voor het onderzoek, het laten verwijderen van asbest in je schuur en het plaatsen van een nieuw dak.

Klein dak

Heb je een klein dak van 10 m2 met asbest die vervangen moet worden en wil je er een goedkoop dak voor in de plaats? Gemiddeld kost laten verwijderen van het asbest dak rond de € 1.800, dit is inclusief het vervangen ervan.

Gemiddelde situatie

Gaat het om een groter dak van 30 m2 met asbest en wil je er een degelijk dak voor terug? In dit geval liggen de totale kosten rond de € 4.700.

Groot oppervlak

Heb je een zeer groot dak van 100 m2 met asbest en wil je een duur dak ervoor in de plaats? Dan komen de totale kosten voor het onderzoek naar asbest en het verwijderen ervan en het plaatsen van het nieuwe dak uit op gemiddeld € 13.000.

Wat is de prijsopbouw van een asbest dak vervangen?

Kostenverdeling asbest dak vervangen kosten

Welke onderdelen beïnvloeden de kosten voor het vervangen van jouw asbest dak?

Wanneer je je asbest dak wilt laten vervangen, zijn er een aantal onderdelen die invloed hebben op de hoogte van de totaalprijs.

1: Asbestinventarisatie

Voordat een gecertificeerd asbestbedrijf je dak verwijdert, moet je eerst in het bezit zijn van een asbestinventarisatierapport. Gemiddeld kost dit onderzoek € 350. Bestaat er een vermoeden dat er asbest aanwezig is, maar is dit niet direct waarneembaar? Dan is er destructief onderzoek nodig. De kosten voor dit onderzoek beginnen bij € 450 en zijn afhankelijk van de grootte van het onderzoek. Overleg met de asbestspecialist welk type onderzoek nodig is voor jouw situatie.

2: Het aantal m2

Uiteraard speelt het aantal vierkante meters een rol bij de berekening van de prijs voor het verwijderen van het asbest dak. Des te hoger het aantal vierkante meters, des te hoger vallen de kosten uit voor het verwijderen van het dak.

3: Storten asbesthoudend materiaal

Laat je het dak afvoeren door het asbestsaneringsbedrijf of vervoer je het – als dat volgens de regels mag – zelf? De prijs die gehanteerd wordt voor het afvoeren van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen een prijs per gewicht. De prijs voor het storten varieert van € 0 tot € 25 per 100 kilogram.

4: Nieuw dak

Na het verwijderen van je oude dak zal een nieuw dak, moet er een nieuw dak voor in de plaats komen. Er zijn veel verschillende soorten en type daken waaruit je kunt kiezen. De kosten voor het plaatsen van een nieuw dak verschillen dus enorm per situatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kies voor materialen met een lange levensduur

Kies bij de keuze voor het nieuwe dak voor materialen met een lange levensduur. In de meeste gevallen is dit namelijk voordeliger. Voorbeelden van materialen die lang meegaan, zijn: aluminium en pvc.

Kies voor een lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestverwijderingsbedrijven die je graag helpen met het verwijderen van asbest. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf dat niet bij in de buurt is gevestigd, waardoor je onnodig hoge voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf om deze kosten te besparen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden