Vind de beste asbest specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Asbest verwijderen Asbest verwijderen kosten

Asbest verwijderen kosten

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 1.400
Maximale kosten
€ 20.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.150 - € 1.650

Heb je last van asbest in je huis en ben je benieuwd naar de kosten voor het verwijderen hiervan? Op deze pagina lees je informatie over asbest verwijderen kosten en handige bespaartips.

Wat kost asbest verwijderen?

Asbest laten verwijderen voor 1 ruimte voor 1-35 m2 kost gemiddeld € 1.100 en voor het verwijderen van een asbesthoudende golfplaten dak begint de prijs bij € 675 voor 1-10 m2. Daarbij komen de kosten voor een asbestinventarisatie van gemiddeld € 650 per inventarisatie.

Bekijk onderstaand de asbest verwijderen kosten voor diverse m2:

Asbestsanering projectGem. kosten, incl. btw
Asbestinventarisering (voor woonhuis)
- Type 0€ 150
- Type A€ 350
- Type B€ 650 - € 1.500
Asbest verwijderen
- Golfplaten 1 - 10 m2€ 675
- Golfplaten 11 - 20 m2€ 800
- Golfplaten 21 - 30 m2€ 850
- Golfplaten 31 - 50 m2€ 925
- 1 ruimte tot 35m2€ 1.050
- 2 ruimtes tot 40m2€ 1.150
- 3 ruimtes tot 50m2€ 1.450
- 2 ruimtes tot 70m2€ 1.700
Asbesthoudend materiaal verwerken
- Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 0 - € 30 (geschikt voor 1.500 kg)
- Asbesthoudend materiaal storten€ 0 - € 25 per 100 kg

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Asbest verwijderen kosten

Prijsvoorbeelden asbest verwijderen

De totale kosten voor het verwijderen van asbest verschilt enorm per situatie. Dit ligt aan de ruimte, de grootte, het materiaal en de concentratie asbestvezels. Bekijk het volgende overzicht om een beeld te krijgen van verschillende situaties van veel voorkomende projecten voor het verwijderen van asbest.

Asbest verwijderen kostenGoedkoopste situatieGemiddelde situatieDuurste situatie
GrootteSchuur met golfplaten van 3x3 meter3 ruimtes (tot 50 m2)Gehele huis
Gem. kosten, incl. btw€ 675€ 1.400Loopt op tot € 20.000

Prijsopbouw asbest verwijderen

Kostenverdeling asbest verwijderen kosten

Welke onderdelen bepalen de kosten voor het verwijderen van asbest?

De hoogte van de kosten voor het verwijderen van asbest zijn afhankelijk van een aantal onderdelen. Dit hangt af van de inventarisatie, het materiaal en het storten van het asbesthoudende afval. Lees hieronder meer over de verschillende situaties.

1: Asbestinventarisatie

Voordat je het asbest mag laten verwijderen, moet er eerst een asbestinventarisatie plaatsvinden. Er zijn 3 typen onderzoeken, namelijk: type 0, type A en type B. Na de inventarisatie krijg je een asbestinventarisatierapport waarna het verwijderen van asbest kan beginnen. Zie onderstaand welke inventarisatie op jouw situatie van toepassing is.

Onderzoek
Gemiddelde kosten (incl. btw)
Aanvullende informatie
Type 0
€ 100 - € 200Het type 0 onderzoek is een visuele beoordeling of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn die direct waarneembaar zijn.
Type A
€ 300 - € 400Het type A onderzoek omvat een inspectie naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen die ‘direct’ waarneembaar zijn.
Type B
€ 650 - € 1.500Het type B onderzoek moet worden uitgevoerd wanneer tijdens het Type-A onderzoek wordt vermoed dat er niet waarneembaar asbest aanwezig is.
2: Ruimte of golfplaten

De asbest verwijderen kosten hangen af van waar het asbest aanwezig is. Zit het asbest in de muren of vloeren van je huis verwerkt of bestaat het dak van je schuur uit asbesthoudende golfplaten? Het verwijderen van asbest in muren of vloeren is duurder dan het verwijderen van asbesthoudende golfplaten, omdat dit lastiger is.

3: Storten asbesthoudend materiaal

Wanneer het asbesthoudend materiaal is verwijderd, dient het te worden afgevoerd. Je kunt dit overlaten aan een asbestsaneringspecialist of het asbest zelf wegbrengen naar de vuilstort van je gemeente. De prijs voor het storten van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen een kostprijs per kilogram. Deze prijs kan variëren van € 0 tot € 25 per 100 kilogram.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Subsidie aanvragen

Beschik je over een ruimte die groter is dan 35m2 waar asbest verwijderd moet worden? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij de gemeente. Je krijgt namelijk € 4,50 per m2 met een maximum van € 25.000. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de website van de rijksoverheid.

Voer asbesthoudend materiaal zelf af

Het is mogelijk om asbesthoudende materialen zelf af te voeren. Wel is het zo dat dit erg gevaarlijk is en zeker niet is aan te raden. Daarom zijn er een voorwaarden verbonden aan het zelf afvoeren van asbest.
Allereerst mag de plek waar je asbest wil verwijderen alleen hechtgebonden asbest bevatten. Daarnaast mag er het perceel maximaal 35m2 asbesthoudend materiaal bevatten en moet het materiaal zonder beschadiging weg te halen zijn. Om dit risico te voorkomen is het verstandig om het door een professional te laten doen.

Kies voor een lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestsaneringsbedrijven die je graag helpen met het verwijderen van asbest. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf dat niet bij in de buurt is gevestigd, waardoor je onnodig hoge voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf om deze kosten te besparen.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden