Vergelijk asbest offertes
Vind dé asbest specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Asbest verwijderen Asbest verwijderen kosten

Asbest verwijderen kosten

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 1.400
Maximale kosten
€ 20.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.150 - € 1.650

Heb je last van asbest in huis en ben je benieuwd naar de kosten voor het verwijderen hiervan? Op deze pagina lees je informatie over asbest verwijderen kosten en handige bespaartips.

Wat kost asbest verwijderen?

Asbest laten verwijderen kan al vanaf € 600 voor golfplaten op het dak en gemiddeld € 1.000 voor een ruimte tot 35 m2. Daarbij komen de kosten voor een asbestinventarisatie beginnend bij € 350 per inventarisatie.

Bekijk onderstaand gemiddelde kosten voor asbest verwijderen.

ProjectGem. kosten, incl. btw
Asbestinventarisering (voor woonhuis)
- Inventarisatie zichtbaar materiaal€ 300 - € 500
- Volledige inventarisatievanaf € 450
Asbest verwijderen
- 1 ruimte tot 35 m2€ 900 - € 1.100
- 2 ruimtes tot 40 m2€ 1.100 - € 1.300
- 3 ruimtes tot 50 m2€ 1.300 - € 1.500
- 2 ruimtes tot 70 m2€ 1.600 - € 1.800
Asbesthoudend materiaal verwerken
- Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 0 - € 30 (geschikt voor 1.500 kg)
- Asbesthoudend materiaal storten€ 0 - € 25 per 100 kg

Heb je astbesthoudende golfplaten die je wilt laten verwijderen? Bekijk dan ons artikel: Golfplaten verwijderen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Asbest verwijderen kosten

Prijsvoorbeelden asbest verwijderen

De totale kosten voor het verwijderen van asbest verschilt enorm per situatie. Dit hangt bijvoorbeeld af van de ruimte en de concentratie asbestvezels. Bekijk het volgende overzicht om een beeld te krijgen van verschillende situaties van veel voorkomende projecten voor het verwijderen van asbest.

Asbest verwijderen kostenGoedkoopste situatieGemiddelde situatieDuurste situatie
GrootteSchuur met golfplaten van 3x3 meter3 ruimtes (tot 50 m2)Gehele huis
Gem. kosten, incl. btw€ 700€ 1.400Loopt op tot € 20.000

Prijsopbouw van asbest verwijderen

Kostenverdeling asbest verwijderen kosten

Een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf inschakelen via Homedeal

De veiligheid en de kosten zijn belangrijke factoren bij het verwijderen van asbest. Om zowel de veiligheid als de strenge regels voor asbestsanering na te leven, is het nodig om een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf in te schakelen.

Waarom zou een gecertificeerd bedrijf moeten worden gekozen?

Een gecertificeerd bedrijf voert een grondige visuele inspectie uit om te bepalen welke asbesthoudende materialen verwijderd moeten worden en in welke hoeveelheid. Deze nauwkeurigheid helpt bij het minimaliseren van onverwachte kosten en helpt bij het berekenen van de totale uitgaven. Door een gecertificeerd bedrijf te kiezen, krijg je de volgende voordelen:

  • Nauwkeurige inventarisatie: Een deskundig inventariseerder (DIA) onderzoekt zowel zichtbaar als niet-zichtbaar materiaal om een volledig beeld te krijgen van de aanwezige asbest.
  • Veiligheid: Gecertificeerde bedrijven beschikken over de juiste apparatuur en kennis om asbest veilig en zonder gezondheidsrisico’s voor de bewoners te verwijderen.
  • Naleving van de regels: Ze houden toezicht op het voldoen aan de wettelijke voorschriften en richtlijnen voor asbestverwijdering tijdens alle werkzaamheden.

Waarom Homedeal?

Als je een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf via Homedeal inschakelt, bieden wij je een aantal voordelen:

  • Lokale vakspecialisten: Homedeal heeft een groot netwerk van gecertificeerde lokale bedrijven. Door een lokaal bedrijf te kiezen, krijg je snelle service en bespaar je op voorrijkosten.
  • Betrouwbaarheid: Alle bedrijven die via Homedeal werken, zijn zorgvuldig gekozen en gecontroleerd op basis van hun certificeringen en reputatie. Dit geeft je vertrouwen in de kwaliteit van de service.
  • Gemak: Homedeal maakt het gemakkelijk om offertes van verschillende gecertificeerde bedrijven te vergelijken. Dit helpt bij het vinden van de beste prijs-kwaliteitverhouding en voorkomt onnodige kosten.

Door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf via Homedeal te kiezen, kun je zowel jouw veiligheid garanderen als de totale kosten voor het verwijderen van asbest verlagen door jouw plannen zorgvuldig te plannen.

Factoren die de kosten van asbestverwijdering beïnvloeden.

De hoogte van de kosten voor het verwijderen van asbest zijn afhankelijk van diverse factoren. Prijsinvloeden zijn bijvoorbeeld de inventarisatie, het asbesthoudende materiaal en het storten van het asbesthoudende afval. Lees hieronder meer over de verschillende situaties.

1: Asbestinventarisatie

Voordat je het asbest mag laten verwijderen, moet er eerst een asbestinventarisatie plaatsvinden. Dit wordt gedaan door een asbestinventariseerder. Je hebt twee soorten inspecties:

  • Inventarisatie zichtbaar materiaal
  • Volledige inventarisatie

In beide gevallen begint de asbestinventariseerder met een bureauonderzoek. Hierbij wordt aan de hand van de historie en documenten als bouwtekeningen en bouwaanvragen bekeken waar asbest zou kunnen zitten.

Tijdens de inspectie wordt voor de inventarisatie zichtbaar materiaal enkel zichtbare materialen onderzocht. Bij een volledige inventarisatie breekt de DIA (deskundig inventariseerder asbest) ook zaken weg om te zien of er eventueel asbest achter zit.

Overleg met het asbestinventarisatiebedrijf welke ruimtes jij wilt laten inventariseren en wat jouw uiteindelijke doel is. Zo kan de inventariseerder bepalen welke inspectie het best bij jouw situatie past. Na de inventarisatie en het onderzoeken van de monsters in een laboratorium ontvang je een asbestinventarisatierapport. Deze heb je nodig voor het verwijderen van asbest.

Zie onderstaand welke inventarisatie op jouw situatie van toepassing is.

Type asbestinventarisatieGemiddelde kosten
Inventarisatie zichtbaar materiaal
(vroeger type A)
€ 300 - € 500
Volledige inventarisatie
(vroeger type B)
Vanaf € 450

2: Waar is het asbest aanwezig?

De asbest verwijderen kosten hangen af van waar het asbest aanwezig is. Zit het asbest in de muren of vloeren van je huis verwerkt of bestaat het dak van je schuur uit asbesthoudende golfplaten? Het verwijderen van asbest in muren of vloeren is duurder dan het verwijderen van asbesthoudende golfplaten, omdat dit lastiger is.

3: Storten asbesthoudend materiaal

Wanneer het asbesthoudend materiaal is verwijderd, dient het te worden afgevoerd. Je kunt dit overlaten aan een asbestsaneringsbedrijf. In specifieke gevallen mag je asbest zelf wegbrengen naar de vuilstort van je gemeente. Hiervoor gelden strenge eisen. Zo moet je dit van te voren melden, mag je het materiaal niet breken om het makkelijker te vervoeren en moet het luchtdicht verpakt zijn.

De prijs voor het storten van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen € 0 tot € 25 per 100 kilogram.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost asbest verwijderen?

De kosten voor asbest verwijderen zijn afhankelijk van onder andere het soort asbesthoudend materiaal en de omvang. Prijzen beginnen bij € 600. Dit exclusief de asbestinventarisatie die hieraan vooraf gaat.

Is het verplicht om asbest te verwijderen?

Asbest verwijderen is alleen verplicht als het een direct risico voor de gezondheid vormt. Een asbestinventariseerder onderzoekt tijdens een asbestinventarisatie of asbest aanwezig is in jouw gebouw en of dit verwijderd moet worden, of een asbestbeheersplan opgesteld kan worden.

Kun je asbest zelf verwijderen?

Ondanks dat het om gezondheidsredenen wordt afgeraden, mag je onder strenge voorwaarden asbest zelf verwijderen. Het oppervlakte moet kleiner zijn dan 35 m2, de asbest hechtgebonden en onbeschadigd. Bekijk de rest van de voorwaarden hier.

Homedeal bespaartips

Kies voor een lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestsaneringsbedrijven die je graag helpen met het verwijderen van asbest. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf dat niet bij in de buurt is gevestigd, waardoor je onnodig hoge voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf om deze kosten te besparen.

Een gedetailleerd asbestinventarisatierapport

Tijdens renovatie- of sloopwerkzaamheden kun je onverwachte kosten vermijden door snel een gedetailleerd asbestinventarisatierapport aan te vragen. Een nauwkeurig rapport kan ervoor zorgen dat u precies weet waar asbesthoudende materialen zich bevinden en in welke hoeveelheid, zodat u alleen betaalt voor de verwijdering van het nodige materiaal.

Combineren van projecten

Door meerdere projecten tegelijk aan te pakken, kunnen sommige kosten worden gedeeld, zoals de kosten voor het bouwen van een steiger of het verwerken van afval. Dit kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van de totale kosten van het project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden