1 miljoen projecten verricht

Beste asbestverwijdering deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Asbest verwijderen > Asbest verwijderen kosten

Asbest verwijderen kosten

Gemiddelde kosten:
1.400
Dit project kost gemiddeld tussen:
1.150 - € 1.650
Minimale kosten:
600
Maximale kosten:
20.000

Heb je last van asbest in je huis en ben je benieuwd naar de kosten voor het verwijderen hiervan? Op deze pagina lees je informatie over asbest verwijderen; van kostenoverzichten tot handige bespaartips.

Op deze pagina:

Wat kost asbest verwijderen?

Asbest laten verwijderen voor 1 ruimte voor 1-35 m2 kost gemiddeld € 1.100 en voor het verwijderen van een asbesthoudende golfplaten dak begint de prijs bij € 675 voor 1-10 m2. Daarbij komen de kosten voor een asbestinventarisatie van gemiddeld € 650 per inventarisatie.

Bekijk onderstaande de kosten voor asbest verwijderen voor diverse m2:

Asbestsanering projectGem. kosten, incl. btw
Asbestinventarisering (voor woonhuis)
- Type 0€ 150
- Type A€ 350
- Type B€ 650 - € 1.500
Asbest verwijderen
- Golfplaten 1 - 10 m2€ 675
- Golfplaten 11 - 20 m2€ 800
- Golfplaten 21 - 30 m2€ 850
- Golfplaten 31 - 50 m2€ 925
- 1 ruimte tot 35m2€ 1.050
- 2 ruimtes tot 40m2€ 1.150
- 3 ruimtes tot 50m2€ 1.450
- 2 ruimtes tot 70m2€ 1.700
Asbesthoudend materiaal verwerken
- Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 0 - € 30 (geschikt voor 1.500 kg)
- Asbesthoudend materiaal storten€ 0 - € 25 per 100 kg
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

wat kost asbest verwijderen

Prijsvoorbeelden asbest verwijderen

De totale kosten voor het verwijderen van asbest verschilt enorm per situatie. Dit ligt aan de ruimte, de grootte, het materiaal en de concentratie asbestvezels. Bekijk het volgende overzicht om een beeld te krijgen van verschillende situaties van veel voorkomende projecten voor het verwijderen van asbest.

Asbest verwijderen kostenGoedkoopste situatieGemiddelde situatieDuurste situatie
GrootteSchuur met golfplaten van 3x3 meter3 ruimtes (tot 50 m2)Gehele huis
Gem. kosten, incl. btw€ 675€ 1.400Loopt op tot € 20.000

Welke onderdelen bepalen de kosten voor het verwijderen van asbest?

De hoogte van de kosten voor het verwijderen van asbest zijn afhankelijk van een aantal onderdelen. Dit hangt af van de inventarisatie, het materiaal en het storten van het asbesthoudende afval. Lees hieronder meer over de verschillende situaties.

1: Asbestinventarisatie
Voordat je het asbest mag laten verwijderen, moet er eerst een asbestinventarisatie plaatsvinden. Er zijn 3 typen onderzoeken, namelijk: type 0, type A en type B. Na de inventarisatie krijg je een asbestinventarisatierapport waarna het verwijderen van asbest kan beginnen. Zie onderstaand welke inventarisatie op jouw situatie van toepassing is.

Onderzoek
Gemiddelde kosten (incl. btw)
Aanvullende informatie
Type 0
€ 100 - € 200Het type 0 onderzoek is een visuele beoordeling of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn die direct waarneembaar zijn.
Type A
€ 300 - € 400Het type A onderzoek omvat een inspectie naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen die ‘direct’ waarneembaar zijn.
Type B
€ 650 - € 1.500Het type B onderzoek moet worden uitgevoerd wanneer tijdens het Type-A onderzoek wordt vermoed dat er niet waarneembaar asbest aanwezig is.

2: Ruimte of golfplaten
De kosten voor het verwijderen van asbest hangen af van waar het asbest aanwezig is. Zit het asbest in de muren of vloeren van je huis verwerkt of bestaat het dak van je schuur uit asbesthoudende golfplaten? Het verwijderen van asbest in muren of vloeren is duurder dan het verwijderen van asbesthoudende golfplaten, omdat dit lastiger is.

3: Storten asbesthoudend materiaal

Wanneer het asbesthoudend materiaal is verwijderd, dient het te worden afgevoerd. Je kunt dit overlaten aan een asbestsaneringspecialist of het asbest zelf wegbrengen naar de vuilstort van je gemeente. De prijs voor het storten van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen een kostprijs per kilogram. Deze prijs kan variëren van € 0 tot € 25 per 100 kilogram.

Vind de beste deal

  1. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 asbestsaneringspecialisten offertes aan.Offertes aanvragen
  2. HomeDeal selecteert de meest geschikte asbestsaneringspecialist bij jou uit de buurt.
  3. Binnen 2 werkdagen nemen de asbestsaneringspecialisten contact met je op.
  4. Je ontvangt een e-mail met daarin tot maximaal 6 geschikte asbestsaneringspecialisten.
  5. Vergelijk de asbest offertes op basis van kwaliteit en prijs en vind de beste asbestspecialist voor jouw project.

HomeDeal bespaartips

Subsidie aanvragen

Beschik je over een ruimte die groter is dan 35m2 waar asbest verwijderd moet worden? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij de gemeente. Je krijgt namelijk € 4,50 per m2 met een maximum van € 25.000. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de website van de rijksoverheid.

Voer asbesthoudend materiaal zelf af

Het is mogelijk om asbesthoudende materialen zelf af te voeren. Wel is het zo dat dit erg gevaarlijk is en zeker niet is aan te raden. Daarom zijn er een voorwaarden verbonden aan het zelf afvoeren van asbest.
Allereerst mag de plek waar je asbest wil verwijderen alleen hechtgebonden asbest bevatten. Daarnaast mag er het perceel maximaal 35m2 asbesthoudend materiaal bevatten en moet het materiaal zonder beschadiging weg te halen zijn. Om dit risico te voorkomen is het verstandig om het door een professional te laten doen.

Kies voor een lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestsaneringsbedrijven die je graag helpen met het verwijderen van asbest. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf dat niet bij in de buurt is gevestigd, waardoor je onnodig hoge voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf om deze kosten te besparen.