Vergelijk asbest offertes
Vind dé asbest specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Asbest verwijderen Asbestsaneringsbedrijven kosten

Asbestsaneringsbedrijven kosten

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.450 - € 2.150

Voor de start van renovatie- of sloopwerkzaamheden moet duidelijk zijn of er asbest in het gebouw aanwezig is. Is er asbest gevonden? Dan zijn er in Nederland gelukkig altijd wel een asbestverwijderingsbedrijf dat je snel van het asbestprobleem af kan helpen.

Wat kosten asbestsaneringsbedrijven?

De kosten die een asbestverwijderingsbedrijf hanteert voor het verwijderen van asbest variëren gemiddeld van € 1.000 voor 1 ruimte van 35 m2 tot € 1.700 voor ruimtes tot 70 m2. Een asbestinventarisatie met bijbehorend rapport kost gemiddeld € 350, dit rapport is nodig indien je asbest wil laten verwijderen.

Bekijk onderstaand de gemiddelde asbestsaneringsbedrijf kosten per project:

ProjectGem. kosten, incl. btw
Asbestinventarisering (voor woonhuis)
- Inventarisatie zichtbaar materiaal€ 300 - € 500
- Volledige inventarisatievanaf € 450
Asbest verwijderen
- 1 ruimte tot 35 m2€ 900 - € 1.100
- 2 ruimtes tot 40 m2€ 1.100 - € 1.300
- 3 ruimtes tot 50 m2€ 1.300 - € 1.500
- 2 ruimtes tot 70 m2€ 1.600 - € 1.800
Asbesthoudend materiaal verwerken
- Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 0 - € 30 (geschikt voor 1.500 kg)
- Asbesthoudend materiaal storten€ 0 - € 25 per 100 kg

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Asbestverwijderingsbedrijf

Prijsvoorbeelden

De volgende 3 situaties geven je een beeld van de totale kosten voor het inschakelen van een asbestsaneringsbedrijf:

Golfplaten op een schuur

Wil je 10 m2 aan asbesthoudende golfplaten laten verwijderen van je schuur? Dan heb je eerst een asbestinventarisatierapport nodig. Reken op gemiddeld € 1.100 aan kosten voor de inventarisatie van zichtbaar materiaal en het laten verwijderen van asbest door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf.

Asbest in meerdere ruimtes van je huis

Wil je asbest in je huis laten verwijderen en gaat het om 3 ruimtes tot 50 m2? Laat een asbestinventarisatie uitvoeren om het asbestinventarisatierapport te verkrijgen. Vervolgens gaat het asbestverwijderingsbedrijf aan de slag om je te verlossen van de asbest. Reken op gemiddeld € 1.800 aan kosten voor dit project.

Grotere ruimtes met sloopwerkzaamheden

Wil je 2 ruimtes (tot 70 m2) verbouwen waarbij sloopwerkzaamheden nodig zijn? Dan is een volledige asbestinventarisatie nodig om te controleren of de asbest zich ook op onzichtbare plekken bevindt. Reken op zo’n € 3.000 om asbest te laten inventariseren (beide onderzoeken) en verwijderen.

Hoe is de prijs van asbestverwijderingsbedrijven opgebouwd?

Kostenverdeling Asbestsaneringsbedrijven kosten

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van asbestsaneringsbedrijven?

Wanneer je een asbestverwijderingsbedrijf inschakelt, kom je voor de volgende keuzes te staan die invloed hebben op de hoogte van de totale kosten.

Invloed 1: Type asbestinventarisatie

Voordat een asbestsaneringsbedrijf aan de slag mag om het asbest te verwijderen, dient er eerst een asbestinventarisatie plaats te vinden. Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Inventarisatie zichtbaar materiaal (vroeger type A): Bij een inventarisatie van zichtbaar materiaal wordt, zoals de naam al zegt, enkel zichtbaar materiaal onderzocht op asbest. Dit betekent dat geen zaken weggebroken worden om te kijken of er iets achter zit. De gemiddelde kosten voor dit onderzoek zijn € 350.
  • Volledige inventarisatie (vroeger type B): Wanneer er (licht) sloopwerk nodig is om asbest te inventariseren heb je een volledige inventarisatie nodig. De prijzen hiervoor beginnen bij € 450 en zijn afhankelijk van de grootte van het onderzoek.

Invloed 2: Ruimte of golfplaten

De kosten voor het verwijderen van asbest door een professioneel asbestverwijderingsbedrijf hangen af van waar het asbest aanwezig is. Zit het asbest bijvoorbeeld in het isolatiemateriaal van je huis verwerkt of bestaat het dak van je schuur uit asbesthoudende golfplaten?

Het verwijderen van asbest in je huis is duurder dan het verwijderen van asbesthoudende golfplaten omdat het meer werk is. Naast de locatie heeft uiteraard ook het aantal vierkante meters dat besmet is met asbest invloed op de totale kosten.

Invloed 3: Het asbesthoudend materiaal storten

Wil je niets te maken hebben met het asbesthoudende materiaal, dan kies je ervoor om het asbestsaneringbedrijf je asbest direct te laten afvoeren. Het is ook mogelijk om dit zelf te doen, mits het asbest voldoet aan de voorwaarde voor zelf storten.

De kosten voor het storten van asbest variëren per gemeente; bij enkele gemeenten is het storten gratis terwijl het bij andere gemeenten tot € 25 per 100 kilogram kost. De hoeveelheid en het reglement van de gemeente bepalen de hoogte van de kosten voor het storten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Lokaal asbestsaneringsbedrijf

Er zijn veel asbestsaneringsbedrijven in Nederland, ook bij jou in de buurt. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf van ver weg waardoor je onnodig veel voorrijkosten moet betalen. Kies daarom voor een lokaal bedrijf. en bespaar hierop.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden