Vergelijk airco offertes
Vind dé airco specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Airco Mobiele airco kosten

Mobiele airco kosten

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 450
Maximale kosten
€ 820
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 370 - € 530

Heb je plannen om een mobiele airco te kopen en ben je benieuwd naar de mobiele airco kosten en welke opties je hebt? Wij hebben het voor je uitgezocht en alle informatie op een rij gezet.

Wat kost een mobiele airco?

De kosten voor een mobiele airco starten bij € 300 maar kunnen oplopen afhankelijk van het soort mobiele airco. Bekijk in onderstaande tabel wat de gemiddelde prijzen zijn voor diverse soorten mobiele airco’s.

Soort AircoPrijs inclusief btw
Mobiele airco met afvoerslang€ 300 - € 1.200
Mobiele airco met buitenunit€ 600 - € 2.000
Aircooler (geen airco)Gemiddeld € 150

Onze favoriet? De mobiele airco van Allteq. Zijn scherpe prijs, 3 verschillende snelheden en handige afstandbediening maken van deze airco een echte aanrader. 

Soorten mobiele airco’s

Het grote voordeel van mobiele airco’s is dat ze flexibeler inzetbaar zijn dan plafond- en wand airco’s, die na het plaatsen van de airco vast zitten. Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen, op te bergen en goedkoper in aanschaf doordat je geen kosten kwijt bent aan de installatie. Er zijn zowel mobiele airco’s met als zonder slang op de markt.

Mobiele airco met slang

De mobiele airco kosten van mobiele airco’s met slang variëren van € 300 tot € 1.200. Bij een mobiele airco met slang wordt de lucht door middel van koelvloeistof gekoeld en tegelijkertijd ook ontvochtigd. Warme lucht is namelijk vochtiger dan koele lucht. De airco blaast de koele lucht terug de ruimte in, terwijl de warmte via een afvoerslang wordt weggevoerd door het raam naar buiten. 

De aanwezigheid van een afvoerslang betekent dat het raam continu op een kier staat. Een te grote kier laat te veel warme lucht weer naar binnen, wat de werking van de mobiele airco teniet doet. Om dit te voorkomen bestaan er raamafdichting sets. Deze sets dichten de kier in je raam af waardoor warme lucht buiten blijft en je optimaal kunt genieten van de mobiele airco. Bij de Inventum AC125W krijg je zo’n set er gratis bij. Koop je een raamafdichting set los, dan zijn de kosten gemiddeld € 15 tot € 35. Het is ook mogelijk de slang niet via een raam, maar via een gat in de muur naar buiten te leiden. Dit maakt de mobiele airco wel moeilijker verplaatsbaar.

Mobiele airco zonder slang

Een tweede optie is een mobiele airco kopen zonder slang. Dit kan in de vorm van een mobiele airco met buitenunit of door in plaats van een airco voor een aircooler, ook wel luchtkoeler genaamd, te kiezen. Mobiele airco’s met buitenunit hebben net als de split airco een buitengedeelte. De twee onderdelen zijn met elkaar verbonden door een koelleiding die door het raam of een klein gat in de muur geleid kan worden. Deze koelleiding is veel dunner dan een afvoerbuis. Mobiele airco’s met buitenunit komen niet veel voor; ze worden met name bij caravans en campers gebruikt. Mocht je er één willen aanschaffen, dan lopen de mobiele airco kosten van deze airco’s uiteen van € 600 tot wel € 2.000. 

De meest voorkomende optie zonder slang is echter de aircooler. Hierbij wordt warme lucht langs een koelelement geleid dat de warme lucht verdampt. Deze gekoelde lucht wordt de ruimte weer ingeblazen waardoor de gevoelstemperatuur daalt. Aircoolers veranderen de daadwerkelijke temperatuur van een ruimte dus niet en zitten qua systeem tussen een ventilator en een airco in. Aircoolers kosten gemiddeld € 150. 

Mobiele airco’s zonder slang zijn vaak stiller dan mobiele airco’s met slang. Ze hebben over het algemeen wel een lager koelvermogen en ontvochtigen de lucht relatief minder goed. Weeg de voor- en nadelen dus goed tegen elkaar af en kies voor de mobiele airco die het best bij jouw situatie past.

mobiele airco kosten

Prijsvoorbeelden

Om je een beter inzicht te geven in de mogelijkheden wordt door middel van de volgende drie situaties uitgelegd wat je mag verwachten van een mobiele airco.

Basis

Je hebt al een mobiele airco met slang vanaf € 300. Op internet zijn er nog goedkopere airco’s te vinden, maar dit zijn in werkelijkheid niet meer dan veredelde waaiers. Let bij het aanschaffen van een verrijdbare airco goed op het vermogen. Een airco met 1.5 kW vermogen is alleen geschikt voor kleine ruimtes die zich niet direct onder een dak bevinden, of bijvoorbeeld ruimtes zonder grote ramen die veel warmte doorlaten.

Beste prijs/kwaliteit

De gemiddelde prijs van een mobiele airco ligt rond de € 450. Mobiele airco’s in deze prijsklasse beschikken over meer koelvermogen dan een basismodel, gemiddeld 2.5 kW, en zijn stiller in gebruik. Dit is een geschikte airco voor bijvoorbeeld de slaapkamer.

Luxe

Wil je een krachtige mobiele airco met een strak design? Dan is een luxe mobiele airco voor jou de juiste keuze. Deze kost je ongeveer € 600 tot € 1.200. Let erop dat als je de airco koopt, je niet te veel uitgeeft aan een mobiele airco. Een vaste split airco heb je namelijk al voor gemiddeld € 1.300 inclusief montage door een vakspecialist. Mocht je voor een luxe mobiele airco willen gaan, is een split airco dus ook zeker het overwegen waard. Split airco’s zijn stiller dan de gemiddelde mobiele airco omdat de motor zich in de buitenunit bevindt.

Prijsopbouw door een vakspecialist geïnstalleerde mobiele airco

Kostenverdeling Mobiele airco kosten

Een mobiele airco kun je zelf aansluiten. Mocht je toch besluiten de mobiele airco via een klein gat in de muur te laten werken, is het wel zo handig om een airco specialist in te schakelen om jouw airco te laten plaatsen. Het gaat dan tenslotte over de fundering van je huis. Bovenstaande afbeelding geeft het kostenplaatje van deze situatie weer.

Keuzes die de prijs van je mobiele airco bepalen

Keuze 1: Vermogen

Het vermogen van je verrijdbare airco bepaalt het aantal m3 dat hij kan verkoelen. Meet van tevoren goed hoe groot jouw ruimte is en welke airco daarbij past.

RuimteBenodigd vermogen
Kleine ruimte met weinig zonlicht tot 25 m³1.0 kW
Slaapkamer tot 70 m³2.5 kW

Keuze 2: Functies

Wil je alleen in de zomer ruimtes verkoelen met jouw mobiele airco of klinkt een verwarmingsfunctie voor in de winter jou ook goed in de oren? Bedien je jouw airco graag met een afstandsbediening of kies je voor een mobiele app? Mobiele airco’s bieden vele opties om ervoor te zorgen dat de airco aan al jouw wensen voldoet. Of je nou op zoek bent naar een mobiele airco met of zonder display, een timer of een stille nachtmodus, er is altijd een mobiele airco die aan al jouw wensen voldoet.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kies een specialist in de buurt

Er zijn in iedere regio meer dan genoeg airco specialisten. Waarom een specialist ver weg kiezen en extra betalen aan voorrijkosten? Kies lokaal.

Koop je mobiele airco in de winter

In de zomer loopt de vraag naar mobiele airco’s sterk op, waardoor de prijs stijgt. Ga in onderhandeling met je specialist en schaf je airco in de winter alvast aan voor de beste deal.

Energielabel

Let bij het aanschaffen van een mobiele airco goed op het energielabel. Airco’s vanaf label A tot A++ zorgen ervoor dat je bespaart op de energiekosten. Hoeveel je kunt besparen is afhankelijk van het type airco dat je kiest. Vraag de specialist daarom altijd naar het energieverbruik van de airco die je op het oog hebt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden