Vergelijk trap offertes
Vind dé trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Goedkope traprenovatie

Goedkope traprenovatie

Ook als je geen groot budget hebt kun je met een goedkope traprenovatie je trap een nieuw leven geven. Bekijk hier welke mogelijkheden je hebt als je een traprenovatie zo goedkoop mogelijk wilt houden. Daarnaast vind je hier hoeveel dat gemiddeld kost, welke mogelijkheden er zijn en hoe je de beste traprenovatie aanbieding kunt vinden.

Wat kost een goedkope traprenovatie?

De kosten voor een goedkope traprenovatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de trap, het type materiaal dat wordt gebruikt, de complexiteit van het project en de locatie. Een eenvoudige traprenovatie zou gemiddeld tussen de € 1.250 en € 1.450 kosten. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van een traprenovatie

Soort traprenovatieGemiddelde prijzen, incl. montage en btwToelichting
Eenvoudige traprenovatie€ 1.250 - € 1.450Bijv. het plaatsen van trapmatten of strips.
Gemiddelde traprenovatie€ 1.450 - € 2.250Bijv. het vervangen van de stootborden, nieuwe overzettreden en antislip strips
Luxe traprenovatie€ 2.250 - € 3.500Bijv. het opnieuw bekleden van de trap met hout, led-verlichting toevoegen, luxe stootborden en een nieuwe trapleuning.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Goedkope traprenovatie

Welke goedkope soorten zijn er?

De vorm van je trap is iets wat je niet zomaar kunt veranderen, maar het is wel belangrijk dat de vakspecialist weet voor welke soort trap er een traprenovatie uitgevoerd moet worden. 

Er zijn verschillende soorten trappen, waaronder: 

 1. Steektrap: dit is een rechte trap waarbij de treden recht naar boven lopen, zonder bochten of veranderingen in de richting. Het is één van de goedkoopste soorten doordat ze sneller en makkelijker te plaatsen zijn. 
 2. Spiltrap: een spiltrap, ook wel draaitrap genoemd, is een trap waarbij de traptreden rond een centrale as draaien. Dit type trap is meestal kleiner en heeft minder ruimte nodig dan andere soort trappen. Dat maakt deze trap erg geschikt voor kleinere woningen of ruimtes. 
 3. Wenteltrap: deze trap gaat net zoals een spiltrap in een draaiende beweging recht omhoog, maar draait in tegenstelling tot een spiltrap niet rond één centrale as. 
 4. Zwevende trap: bij een zwevende trap kun je kiezen voor een open trap of een trap tussen twee muren. Voor beide types geldt dat de traptreden als het ware uit de muur komen, waardoor het net lijkt alsof de traptreden zweven. 
 5. Bordestrap: deze trap is voorzien van een soort rustpunt tussen de traptreden door. Dit is een soort klein plateau en wordt een bordes genoemd. Een bordestrap komt vaak voor bij grote trappenhuizen.

Daarnaast zit er ook nog verschil in een open of gesloten trap. Bij een traprenovatie kun je er vaak ook voor kiezen om een open trap dicht te maken of om een gesloten trap weer open te maken. 

Een open trap is een trap waarbij je tussen de treden door kunt kijken. Dit ontwerp zorgt voor meer ruimtelijkheid in de woning. 

Een gesloten trap daarentegen beschikt over stootborden die tussen de treden worden geplaatst. Deze stootborden zorgen ervoor dat de traptreden volledig zijn afgesloten waardoor dit type trap meer veiligheid en privacy biedt. 

Beide type trappen hebben hun eigen voor- en nadelen, en de keuze voor een open of gesloten trap hangt af van persoonlijke voorkeur, de beschikbare ruimte en de stijl van het interieur. Het is belangrijk om te overwegen wat voor jou belangrijk is, bijvoorbeeld de esthetiek, de veiligheid of de privacy, voordat je een beslissing maakt.

De goedkoopste soort trap is een open steektrap. Bij deze trap is er namelijk minder materiaal en tijd vereist om deze te plaatsen. De prijzen van een open steektrap met 13 traptreden starten vanaf ongeveer € 1.500. 

Welke goedkope materialen zijn er?

Er zijn verschillende goedkope materialen die gebruikt kunnen worden voor het bekleden van een trap, waaronder:

 1. Tapijt: is een betaalbare en zachte optie voor het bekleden van treden. Het is gemakkelijk te installeren en biedt een comfortabele grip. Je trap bekleden met tapijt is vaak de goedkoopste optie. 
 2. Vinyl: is een waterbestendig materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is en in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar is. Het is ook een budgetvriendelijke optie voor het bekleden van treden.
 3. Laminaat: is een populair materiaal voor trapbekleding omdat het gemakkelijk te installeren is en een natuurlijke uitstraling heeft. Het is ook betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.

Houd er rekening mee dat de kosten voor trapbekleding en installatie kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van je trap en de specifieke materialen die je kiest. Het is aan te raden om trap offertes op te vragen van verschillende vakspecialisten om een idee te krijgen van de gemiddelde kosten voor jouw specifieke project. Daarnaast kun je ook letten op eventuele traprenovatie aanbiedingen van vakspecialisten of bouwmarkten. In sommige gevallen kun je in overleg zelf de materialen aanleveren waarna de vakspecialist het project uitvoert.

Welke redenen zijn er om te kiezen voor een goedkope traprenovatie?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een goedkope traprenovatie:

 • Kostenbesparing: een goedkope traprenovatie is een betaalbare manier om je trap een nieuwe look te geven zonder al te veel geld uit te geven.
 • Verbeteren van de uitstraling van de woning: een opgeknapte trap kan de uitstraling van je huis verbeteren en het interieur een frisse en moderne look geven.
 • Verhogen van de waarde van de woning: een renovatie van de trap kan de waarde van je huis verhogen, wat nuttig kan zijn als je van plan bent om je huis te verkopen.
 • Verbeteren van de veiligheid: een renovatie van de trap kan ook de veiligheid verbeteren, bijvoorbeeld door beschadigde treden te vervangen of door nieuwe verlichting te installeren.
 • Oplossen van functionele problemen: als je trap bijvoorbeeld beschadigd is of gebreken vertoont, kan een renovatie deze problemen oplossen en de trap weer veilig maken voor gebruik.

Houd er rekening mee dat een goedkope traprenovatie niet altijd betekent dat je concessies moet doen aan de kwaliteit. Door de juiste materialen en technieken te gebruiken, kun je een mooie en duurzame renovatie realiseren tegen een betaalbare prijs.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een traprenovatie bij 13 treden? 

De kosten van een traprenovatie variëren van ongeveer € 1.250 tot € 3.500 en zijn afhankelijk van de vorm van de trap, de materialen en de montagekosten. Ben je benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend op Homedeal traprenovatie offertes aan. 

Wat is de goedkoopste trapbekleding? 

Tapijt is vaak de goedkoopste soort trapbekleding. Daarnaast zijn laminaat en vinyl ook goedkope opties. Gemiddeld gezien betaal je voor tapijt trapbekleding tussen de € 70 en € 110 per traptrede, afhankelijk of je voor een open of gesloten trap kiest. 

Wat is duurder een open of gesloten trap?

Over het algemeen is een open trap goedkoper dan een gesloten trap. Dit komt doordat er bij een open trap geen stootborden zijn en er dus minder materiaal vereist is. Daarnaast kost het vaak ook minder tijd om deze trap te plaatsen. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden