Vergelijk trap offertes
Vind dé trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Trap kopen

Trap kopen

Wil je een nieuwe trap kopen en ben je op zoek naar meer informatie? Bekijk op deze pagina wat er komt kijken bij het kopen van een trap, gemiddelde prijzen en informatie over de mogelijkheden om je huidige trap te vernieuwen.

Wat kost het om een trap te kopen? 

Een nieuwe trap kopen kost gemiddeld € 1.700, uitgaande van een rechte trap. De exacte kosten van de trap zijn onder andere afhankelijk van het model, materiaal en de afmetingen. Bekijk het onderstaande overzicht van de gemiddelde kosten die komen kijken bij een nieuwe trap kopen. Niet genoeg ruimte in je woning voor de onderstaande meest voorkomende modellen? Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden, waaronder een ruimtebesparende spiltrap.

Model trap*Kosten, incl. montage en btw
Rechte trapVanaf € 1.500
Onder- of bovenkwart trapVanaf € 2.000
Dubbelkwart trap (onder en boven)Vanaf € 2.500

* Een trap waarbij een of meerdere draaien worden gemaakt. Bij één draai kies je voor een kwart trap en bij een dubbele draai kies je voor een dubbelkwart trap.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Trap kopen

Een nieuwe trap kopen of je huidige trap opfrissen?

Voor de vernieuwing van je trap heb je twee keuzemogelijkheden. Je kiest ervoor een volledig nieuwe trap te kopen of je steekt je oude trap in een nieuw jasje. De voor- en nadelen van beide opties? Die lees je in onderstaand overzicht.

VergelijkingNieuwe trapTrap opknappen
Hoe lang duurt het?Levertijd van ongeveer 1 à 2 maanden. Plaatsen van de trap neemt gemiddeld 1 dag in beslag.Het plaatsen van overzettreden of nieuwe bekleding duurt 1 à 2 dagen.
Wanneer wel?– Slechte constructie van oude trap (bijvoorbeeld door houtworm.)– Grote en complexe trappen in woningen waarbij de trap doorloopt op meerdere verdiepingen.
– Wanneer de trap verder nog in goede staat is.
Nadelen– Verwijderen oude trap is niet altijd mogelijk, of de kosten lopen daardoor erg hoog op.
– Meer rommel in verband met verwijderen oude trap.
– Extra kosten voor verwijderen oude trap en afwerken stucwerk.
– Niet mogelijk als de huidige trap niet in een goede staat is.
– Kan een ingewikkelde klus zijn, met name het opmeten en plaatsen.
De gemiddelde totale kosten (incl. montage en btw)Uitbreken oude trap: € 500
Rechte trap: € 1.700
Afwerking: € 500
Rechte trap: € 1.700 *

* Afhankelijk van de manier waarop de trap vernieuwd wordt.

Kosten huidige trap opknappen

De kosten voor het vernieuwen van je huidige trap zijn afhankelijk van een aantal keuzes. Zo heb je de mogelijkheid om je trap opnieuw te laten bekleden, te laten verven of kun je kiezen voor traprenovatie en overzettreden laten plaatsen. Bekijk de betreffende prijsgidsen voor een overzicht met alle mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Trap kopen – Stappenplan

Ga jij een nieuwe trap kopen? Bijvoorbeeld omdat je een vaste trap naar zolder wilt laten plaatsen of een nieuw huis hebt gekocht. Dan zijn er een aantal belangrijke keuzes te maken. Volg het onderstaande stappenplan en stel jouw ideale trap samen.

Stap 1: Open of gesloten trap kopen

Als eerste maak je een keuze tussen een open of een gesloten trap. Bekijk in de onderstaande tabel de voor- en nadelen van beide soorten en kies de trap die het best bij jouw wensen en woning aansluit.

Model trapVoordelenNadelen
Open trap– Oogt ruimtelijk
– Goedkopere optie
– Minder veilig
– Warmteverlies
Gesloten trap– Verdieping afsluiten, gunstig voor stookkosten
– Voorraadkast onder de trap mogelijk
– Prominent aanwezig
– Duurdere optie

*Onbewerkte, rechte en houten trap

Stap 2: Materiaal trap

Het materiaal bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de trap. Omdat een trap vaak goed zichtbaar is in de woning, is de keuze van het materiaal een belangrijk onderdeel in het koopproces. Bekijk in de onderstaande tabel de verschillende mogelijkheden van de meest voorkomende materiaalsoorten, van een houten trap tot aan beton.

MateriaalVoordelenNadelen
Hout– Hoge kwaliteit
– Eventuele beschadigingen zijn eenvoudig weg te werken
– Natuurlijke uitstraling
– Voelt warm aan
– Gevoelig materiaal, kan beschadigen
– Gekraak
Metaal– Gemakkelijk te monteren
– Heeft een grote draagkracht waardoor weinig steunpunten nodig zijn
– Maakt meer lawaai bij bijvoorbeeld hakken
– Voelt koud aan
Glas– Glas is buigbaar, dit biedt vele mogelijkheden
– Trap laat veel licht door
– Treden kunnen wat glad zijn
– Mensen met hoogtevrees voelen zich minder veilig
Beton– Eenvoudig te plaatsen
– Robuust en duurzaam materiaal
– Amper geluid
– Slijtvastheid
– Functioneel maar qua design beperkt

Stap 3: Afwerking

Behoud je graag look van het door jouw gekozen materiaal, of ga je voor een trap die je bekleed met bijvoorbeeld tapijt of eentje die je voorziet van overtreden? Wil je trapleuningen of een balustrade laten installeren, en voor welke stijl ga je dan? Trapleuningen bieden extra bescherming en houvast, beschermen de muren en geven jouw trap bovendien extra karakter.

Stap 4: Overige opties

Geef je trap een extra gezellige uitstraling met trapverlichting of kies voor extra veiligheid door middel van anti-slip strips. Met extra opties maak je jouw trap helemaal af. Bekijk de mogelijkheden in de onderstaande tabel.

Extra optiesVoordelenNadelen
Anti-slipstrips– Houden valpartijen tegen – Bedekken niet de gehele treden.
Trapmatten– Tegen het uitglijden op de trap
– Tegen slijtage en beschadigingen
– Dempen geluid
– Moeilijk om vlekken uit te halen
Verlichting– Maakt het gebruik van de trap veiliger.
– Voegt extra sfeer toe
Geen
Trapleuning– Biedt veiligheid en houvast
– Beschermt de wanden
Geen

Tip: schakel een vakspecialist in

Bij het kopen van een nieuwe trap komen zoals je ziet veel keuzes kijken. Heb je geen idee wat de beste keuzes zijn voor jouw situatie? Ga dan op zoek naar een trapspecialist en laat je adviseren.

Waarom een trapspecialist?

Bekijk hier de voordelen van het inschakelen van een trapspecialist.

 • Een trapspecialist geeft advies op maat
  Een trap kopen doe je niet elke week. Het is dus belangrijk dat de trap aansluit bij jouw wensen zodat je er jarenlang plezier van hebt. Een vakspecialist geeft passend trap advies op maat zodat je geen verkeerde keuzes maakt.
 • Een trapspecialist is vakkundig
  Het inmeten van een nieuwe trap is een lastige project waarbij geen fouten mogen worden gemaakt. Een vakspecialist biedt vaak een inmeetservice aan. Hierdoor voorkom je dat de trap niet voldoet aan de juiste afmetingen.
 • Een trapspecialist helpt bij de verbouwing
  Veel trapspecialisten helpen bij het verwijderen van de oude trap. Nadat de trap is geplaatst zorgen de vakspecialisten bovendien voor de afwerking van bijvoorbeeld stucwerk. Vraag de vakspecialist naar de mogelijkheden.

Zo vind jij de beste trapspecialist

Vergelijk meerdere trapspecialisten en vind de beste vakspecialist voor jouw project. Waar moet je op letten bij het vergelijken van trap offertes van vakspecialisten?

 • De prijs. Vergelijk meerdere prijzen en check de prijs-kwaliteitverhouding van meerdere vakspecialisten.
 • Mogelijkheden. Heb jij bepaalde wensen voor een trap? Bekijk de mogelijkheden van meerdere vakspecialisten en kies de trapspecialist die het best bij jou past.
 • Tijdsplanning. Is de vakspecialist beschikbaar in dezelfde periode dat je jouw trap wilt kopen? Dit is een logisch maar belangrijk punt om te controleren bij het vergelijken van trapspecialisten.
 • Keurmerken en recensies. Keurmerken vertellen meer over de kwaliteit van de vakspecialist. Bekijk daarnaast recensies en lees meer over de werkwijze en geleverde kwaliteit van de trapspecialist om zo de juiste keuze voor jouw project te maken.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost gemiddeld een houten trap?

De kosten voor een nieuwe trap kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type trap, de afmetingen, de gekozen materialen, de moeilijkheidsgraad van de installatie en de arbeidskosten van de vakspecialist. Over het algemeen kunnen de kosten voor een nieuwe trap variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s. Een standaard rechte trap kan bijvoorbeeld beginnen bij ongeveer 1.500 euro, terwijl een op maat gemaakte trap van een duurdere houtsoort en met speciale details duizenden euro’s kan kosten. Het is daarom verstandig om verschillende trap offertes te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

Hoeveel kost een op maat gemaakte trap?

De kosten van een trap op maat variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, het ontwerp, de grootte en de complexiteit van de trap. Over het algemeen kan een op maat gemaakte trap variëren van enkele duizenden euro’s tot tienduizenden euro’s.

Wat kost een nieuwe trap?

De kosten van een nieuwe trap variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte en het ontwerp van de trap. Over het algemeen kan een nieuwe trap tussen de € 1.500 en € 5.000 of meer kosten. Een rechte trap van een standaard formaat en gemaakt van een goedkoper materiaal, zoals vurenhout, kan relatief goedkoop zijn, terwijl een complexe trap gemaakt van duurdere materialen zoals eikenhout of staal, aanzienlijk duurder kan zijn.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden