Vind de beste trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Kosten nieuwe trap

Kosten nieuwe trap

Minimale kosten
€ 1.750
Gemiddelde kosten
€ 2.475
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.030 - € 2.920

De hal van je huis is de aanloop naar alle andere vertrekken en een van de eerste dingen die je ziet bij binnenkomst. Niet gek dus, dat je graag wilt dat die er goed uitziet. Met een mooie nieuwe trap maak je de hal helemaal compleet. Benieuwd naar de kosten van een nieuwe trap? Homedeal heeft alle prijzen en opties voor je in kaart gebracht.

Wat kost een nieuwe trap?

De kosten voor een nieuwe trap liggen gemiddeld tussen de € 1.750 en € 3.200, afhankelijk van je wensen. Ga je voor een rechte trap, of kies je er één met draaiingen? En wil je een open of juist gesloten trap? Vervolgens moet je ook nog nadenken over de de afwerking met verf, traprenovatie door middel van overzettreden of trapbekleding. Bekijk in dit artikel alle kosten die komen kijken bij een nieuwe trap.

Soort trapGem. kosten per trap, incl. leveren, plaatsen en btwToelichting
Rechte trap€ 1.750 - € 2.500Vurenhouten open trap, ongegrond*
Trap met onder- of bovenkwart€ 1.900 - € 3.000
Vurenhouten open trap, ongegrond*
Trap met dubbelkwart € 2.300 - € 3.200Vurenhouten gesloten trap, ongegrond*

* Ongegrond houdt in dat de trap onbewerkt is en er een meerprijs wordt gerekend wanneer je de trap geverfd of bekleed wilt hebben.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Moderne nieuwe trap

Waarom het ene model duurder is dan het ander? Dat lees je in onderstaande voorbeelden.

Laagste prijs:
Je bent het goedkoopst uit wanneer je een rechte open trap wilt. Er is namelijk minder materiaal en tijd voor het maken en plaatsen nodig dan bij een gesloten trap of een trap met bochten erin. De kosten van een nieuwe trap zijn voor een standaard model vurenhouten open trap gemiddeld € 2.000.

Gemiddelde prijs:
Iets duurder ben je uit met een trap met een boven- of onderkwart. Deze trap zie je in de meeste Nederlandse huizen terug. Voor  vurenhouten open trap met een boven- of onderkwart betaal je gemiddeld € 2.500. De hogere prijs komt voort uit het extra hout dat nodig is voor de bocht boven- of onderaan de trap en de montage die meer tijd in beslag neemt.

Hoogste prijs:
Kies je voor een nieuwe trap met dubbelkwart draai? Aan dit model trap hangen de hoogte kosten. De gemiddelde gesloten vurenhouten trap met dubbelkwart kost gemiddeld € 2.800. Het extra materiaal dat nodig is om je trap gesloten te maken kost gemiddeld € 200 tot € 300 meer dan de kosten van een open trap van hetzelfde model.

Prijsopbouw van nieuwe trap kosten

Een nieuwe trap plaatsen brengt twee soorten kosten met zich mee: materiaal (trap, trapbekleding en accessoires zoals anti-slip strips) en arbeid (het leveren en plaatsen van de nieuwe trap).

Kostenoverzicht Kosten nieuwe trap

Welke keuzes bepalen de kosten van een nieuwe trap?

Om je een goede indicatie te geven van de kosten voor het plaatsen van een nieuwe trap, hebben we hieronder diverse keuzes op een rij gezet waar je voor zal komen te staan.

Keuze 1: Het model van de trap
Het model van de trap is de belangrijkste keuze die je maakt met betrekking tot de prijs. In veel woningen is er weinig ruimte voor een vrije keuze in het model. Heb je deze ruimte wel, dan is het van belang vooraf te bepalen welk model trap je wilt. Een trap met een onder- of bovenkwart of een dubbelkwart  neemt een stuk meer ruimte in beslag dan een rechte trap. Dat is dan ook een reden waarom de kosten van zo’n nieuwe trap hoger liggen. Een vakspecialist is namelijk langer bezig met het plaatsen van je nieuwe trap omdat dit werk gecompliceerd is en er meer materiaal gebruikt wordt.

Keuze 2: Een open of gesloten trap
Naast het model van de trap beslis je of je een open of dichte trap wilt. Elk model trap wordt standaard als open trap geleverd en wordt naar wens aangevuld met stootborden. De stootborden die een open trap tot een gesloten trap maken kosten gemiddeld € 150 tot € 200 voor de gehele trap.

nieuwe trap

Keuze 3: Inclusief of exclusief montage

Vaak is het plaatsen van een nieuwe trap binnen één dag gedaan. In complexe gevallen, bijvoorbeeld wanneer het verwijderen van de oude trap problemen oplevert, duurt het iets langer. De gemiddelde prijs voor een nieuwe trap is € 2.475 waarvan ongeveer € 250 is voor het leveren en plaatsen van de nieuwe trap. 

Het plaatsen van een nieuwe trap is geen project dat iedereen zomaar uit kan voeren. Het vergt veel precisie; het is immers van belang dat je zeker bent dat je veilig de trap op en af kunt lopen. Om die reden worden de prijzen van een nieuwe trap meestal aangegeven inclusief montage.

Keuze 4: Is de trap gegrond of ongegrond?
Een nieuwe trap wordt meestal onbewerkt geleverd, maar in het geval van een trap op maat is een geverfde trap, bekleedde trap of een trap met overzettreden ook zeker een optie. De prijzen voor het plaatsen van een nieuwe trap worden altijd gegeven op basis van een ongegronde trap. Wil je graag dat je nieuwe trap meteen afgewerkt wordt, dan wordt dat pas bij jou thuis gedaan. De kosten voor afwerking van jouw trap variëren van € 400 tot € 1.500, afhankelijk van welke soort afwerking je kiest en het soort trap dat je laat plaatsen.

Keuze 5: Extra opties
De laatste keuze die je maakt voordat je een nieuwe trap laat plaatsen is welke extra’s je graag aan je nieuwe trap wilt toevoegen. Bekijk in onderstaande tabel hoe je jouw nieuwe trap veiliger maakt of van een moderne look voorziet.

OptiesPrijs incl. btw, excl. montageToelichting
Anti-slip strips€ 3 - € 15 per meterTegen het uitglijden op de trap
Trapmatten€ 3 - € 15 per matAls accessoire, tegen het uitglijden op de trap
Verlichting € 10 - € 40 per spot of LED stripModern accessoires voor de trap

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Meerdere projecten in één keer

De meeste huizen hebben meer dan één trap, zijn deze ook toe aan vervanging? Dan loont het meerdere projecten in één keer uit te laten voeren door een specialist. Om de eenheid te bewaren kies je voor dezelfde trappen in je gehele woning. De specialist rekent voorrijkosten maar één keer en daarmee bespaar je gemiddeld € 65. Zijn jouw buren ook toe aan een nieuwe trap? Tip jouw specialist ook bij de buren, en ontvang samen met je buren kwantumkorting wanneer zij ook gebruik maken van de diensten.

Kies voor een specialist in jouw omgeving

Door voor een specialist in je eigen regio te kiezen bespaar je op de reis- en voorrijkosten. Binnen een straal van 10 km worden vaak zelfs geen reiskosten in rekening gebracht door de specialist.

Zelf meehelpen

Meestal wanneer een nieuwe trap geplaatst wordt, staat de oude trap nog in je woning. Door zelf de oude trap te verwijderen en ruimte vrij te maken voor de specialist, bespaar je op de arbeidskosten en geniet je sneller van je nieuwe trap!

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden