Vergelijk trap offertes
Vind dé trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Kosten nieuwe trap

Kosten nieuwe trap

Minimale kosten
€ 1.500
Gemiddelde kosten
€ 3.250
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.665 - € 3.835

De hal van je huis is de aanloop naar alle andere vertrekken en een van de eerste dingen die je ziet bij binnenkomst. Niet gek dus, dat je graag wilt dat die er goed uitziet. Met een mooie nieuwe trap maak je de hal helemaal compleet. Benieuwd wat de kosten hiervan zijn? Homedeal heeft alle prijzen en opties voor je in kaart gebracht.

Wat kost een nieuwe trap?

De kosten voor een nieuwe trap liggen gemiddeld tussen de € 1.500 en € 5.000, afhankelijk van je wensen. Ga je voor een rechte trap, of kies je er één met draaiingen? En wil je een open of juist gesloten trap? Vervolgens moet je ook nadenken over de de afwerking met verf, traprenovatie door middel van overzettreden of trapbekleding. Bekijk in dit artikel alle kosten die erbij komen kijken.

Soort trapGem. kosten per trap, incl. leveren, plaatsen en btwToelichting
Rechte trap€ 1.750 – € 2.500Vurenhouten open trap, ongegrond*
Trap met onder- of bovenkwart€ 1.900 – € 3.000
Vurenhouten open trap, ongegrond*
Trap met dubbelkwart € 2.300 – € 3.200Vurenhouten gesloten trap, ongegrond*

* Ongegrond houdt in dat de trap onbewerkt is en er een meerprijs wordt gerekend wanneer je de trap geverfd of bekleed wilt hebben.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Nieuwe trap

Prijsvoorbeelden

Waarom het ene model duurder is dan het ander? Dat lees je in onderstaande voorbeelden.

Laagste prijs

Je bent het goedkoopst uit wanneer je een rechte open trap wilt. Er is namelijk minder materiaal en tijd voor het maken en plaatsen nodig dan bij een gesloten trap of een trap met bochten erin. De kosten van een trap zijn met een standaard model vurenhouten open trap liggen gemiddeld rond de € 2.000.

Gemiddelde prijs

Iets duurder ben je uit met een trap met een boven- of onderkwart. Deze trap zie je in de meeste Nederlandse huizen terug. Voor vurenhouten open trap met een boven- of onderkwart betaal je gemiddeld € 2.500. De hogere prijs komt voort uit het extra hout dat nodig is voor de bocht boven- of onderaan de trap en de montage die meer tijd in beslag neemt.

Hoogste prijs

Kies je voor een trap met dubbelkwart draai? Aan dit model trap hangen de hoogte kosten. De gemiddelde gesloten vurenhouten trap met dubbelkwart kost gemiddeld € 2.800. Het extra materiaal dat nodig is om je trap gesloten te maken kost gemiddeld € 200 tot € 300 meer dan de kosten van een open trap van hetzelfde model.

Prijsopbouw

Een nieuwe trap plaatsen brengt twee soorten kosten met zich mee: materiaal (trap, trapbekleding en accessoires zoals anti-slip strips) en arbeid (het leveren en plaatsen van de trap).

Kostenoverzicht Kosten nieuwe trap

Welke keuzes bepalen de kosten van een nieuwe trap?

Om je een goede indicatie te geven van de kosten voor het plaatsen van een nieuwe trap, hebben we hieronder diverse keuzes op een rij gezet waar je voor zal komen te staan. Ben je benieuwd naar de prijsopbouw voor jouw project? Vraag dan gratis en vrijblijvend trap offertes aan.

Keuze 1: Het model van de trap

Het model van de trap is de belangrijkste keuze die je maakt met betrekking tot de prijs. Bijvoorbeeld wanneer je een vaste trap naar de zolder wil plaatsen. In veel woningen is er weinig ruimte voor een vrije keuze in het model. Heb je deze ruimte wel, dan is het van belang vooraf te bepalen welk model trap je wilt. Een trap met een onder- of bovenkwart of een dubbelkwart  neemt een stuk meer ruimte in beslag dan een rechte trap. Dat is dan ook een reden waarom de kosten van zo’n nieuwe trap hoger liggen. Een vakspecialist is namelijk langer bezig met het plaatsen van je nieuwe trap omdat dit werk gecompliceerd is en er meer materiaal gebruikt wordt.

Keuze 2: Een open of gesloten trap

Naast het model van de trap beslis je of je een open of dichte trap wilt. Elk model trap wordt standaard als open trap geleverd en wordt naar wens aangevuld met stootborden. De stootborden die een open trap tot een gesloten trap maken kosten gemiddeld € 150 tot € 200 voor de gehele trap.

Keuze 3: Inclusief of exclusief montage

Als je een nieuwe trap wilt of je oude trap wilt vervangen kun je er voor kiezen om de montage hiervan zelf te doen of dit uit handen te geven aan een vakspecialist. Vaak is het plaatsen van een trap door een vakspecialist binnen één dag gedaan. In complexe gevallen, bijvoorbeeld wanneer het verwijderen van de oude trap problemen oplevert, duurt het iets langer. De gemiddelde prijs voor een nieuwe trap is € 2.475 waarvan ongeveer € 250 is voor het leveren en plaatsen van de trap. 

Het plaatsen van een trap is geen project dat iedereen zomaar uit kan voeren. Het vergt veel precisie; het is immers van belang dat je zeker bent dat je veilig de trap op en af kunt lopen. Om die reden worden de prijzen van een trap meestal aangegeven inclusief montage.

Keuze 4: Is de trap gegrond of ongegrond?

Een nieuwe trap wordt meestal onbewerkt geleverd, maar in het geval van een trap op maat is een geverfde trap, bekleedde trap of een trap met overzettreden ook zeker een optie. De prijzen voor het plaatsen van een trap worden altijd gegeven op basis van een ongegronde trap. Wil je graag dat je trap meteen afgewerkt wordt, dan wordt dat pas bij jou thuis gedaan. De kosten voor afwerking van jouw trap variëren van € 400 tot € 1.500, afhankelijk van welke soort afwerking je kiest en het soort trap dat je laat plaatsen.

Keuze 5: Extra opties

De laatste keuze die je maakt voordat je een nieuwe trap laat plaatsen is welke extra’s je graag aan je trap wilt toevoegen. Bekijk in onderstaande tabel hoe je jouw trap veiliger maakt of van een moderne look voorziet.

OptiesPrijs incl. btw, excl. montageToelichting
Anti-slip strips€ 3 – € 15 per meterTegen het uitglijden op de trap
Trapmatten€ 3 – € 15 per matAls accessoire, tegen het uitglijden op de trap
Verlichting € 10 – € 40 per spot of LED stripModern accessoires voor de trap
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een nieuwe trap laten plaatsen?

Een trap laten plaatsen kost gemiddeld tussen de € 1.500 en € 5.000, inclusief montage en btw. Deze prijs is afhankelijk van het soort trap, het aantal traptreden en het materiaal. Wil je de exacte prijs van jouw project weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend trap offertes aan op Homedeal.

Wat kost een nieuwe houten trap?

De houten trap kosten zijn afhankelijk van het soort materiaal. De prijzen van een eikenhouten trap starten vanaf € 155 per traptrede bij een open trap en € 185 per traptrede bij een dichte trap.

Wat kost een nieuwe draaitrap?

Een draaitrap laten plaatsen kan vanaf € 2.000, inclusief montage en btw. De totale prijs is afhankelijk van het materiaal, het soort trap en het aantal treden.

Homedeal bespaartips

Meerdere projecten in één keer

De meeste huizen hebben meer dan één trap, zijn deze ook toe aan vervanging? Dan loont het meerdere projecten in één keer uit te laten voeren door een vakspecialist. Om de eenheid te bewaren kies je voor dezelfde trappen in je gehele woning. De vakspecialist rekent voorrijkosten maar één keer en daarmee bespaar je gemiddeld € 65. Zijn jouw buren ook toe aan een nieuwe trap? Tip jouw trapspecialist ook bij de buren, en ontvang samen met je buren kwantumkorting wanneer zij ook gebruik maken van de diensten.

Kies voor een trapspecialist in jouw omgeving

Door voor een vakspecialist in je eigen regio te kiezen bespaar je op de reis- en voorrijkosten. Binnen een straal van 10 km worden vaak zelfs geen reiskosten in rekening gebracht door de specialist.

Zelf meehelpen

Meestal wanneer een nieuwe trap geplaatst wordt, staat de oude trap nog in je woning. Door zelf de oude trap te verwijderen en ruimte vrij te maken voor de vakspecialist, bespaar je op de arbeidskosten en geniet je sneller van je nieuwe trap!

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden