Vergelijk trap offertes
Vind dé trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Kosten trap op maat

Kosten trap op maat

Minimale kosten
€ 1.750
Gemiddelde kosten
€ 2.475
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.175 - € 2.920

Een woning maak je persoonlijk door een inrichting te kiezen die perfect aansluit op jouw wensen. Dat geldt ook voor een nieuwe trap in je huis. Laat een trap op maat maken en houd zelf de touwtjes in handen over het ontwerp en materiaal van je nieuwe trap. Bekijk in dit overzicht de kosten van een trap op maat en de verschillende opties die je hebt.

Wat kost een trap op maat?

De kosten voor een trap op maat variëren van € 1.750 tot € 3.200, afhankelijk van de materiaalsoort, of het om een open of gesloten trap gaat en de hoeveelheid draaien in de trap. Hoe unieker je jouw trap op maat maakt, hoe hoger de kosten uiteindelijk zullen uitvallen. Om je een idee te geven hebben we in onderstaand overzicht de gemiddelde kosten van een aantal soorten trappen op maat weergegeven.

Soort trapVanaf prijzen, incl. plaatsing en btw
Open steektrap in vurenhout€ 1.000
Gesloten trap met onder- of bovenkwart in vurenhout
€ 1.300
Gesloten trap met dubbelkwart in eiken
€ 3.600
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsvoorbeelden

Benieuwd hoe de kosten van een trap op maat zijn opgebouwd? Dat lees je in onderstaande prijsvoorbeelden.

Goedkoopste optie

De goedkoopste optie voor een trap op maat is een open rechte trap, ook wel een steektrap genoemd, van vurenhout. Omdat bij een open trap geen stootborden worden gemonteerd, ligt de prijs lager dan die van een gesloten trap. Vurenhout is de meest gebruikte houtsoort in Nederland en vindt je dus vaak terug bij een houten trap. Vanaf € 1.300 heb je al een open steektrap. Inclusief plaatsen ligt de prijs rond de € 1.750.

Meest gekozen optie

Een gesloten vurenhouten trap met onder- of bovenkwart is de meest gekozen optie voor een trap op maat. Deze trap draait bovenaan of onderaan de trap een kwartslag en is daardoor makkelijk in een hoek van je woning te plaatsen. Vanaf € 1.450 heb je een gesloten vurenhouten trap. Laat je trap plaatsen, dan zijn de kosten gemiddeld € 2.000.

Meest uitgebreide optie

Kies je een gesloten dubbelkwart trap met eikenhout, dan ga je voor de meest luxe optie. Eiken is een sterkere houtsoort en daardoor duurzamer, maar ook duurder. Exclusief plaatsen zijn de kosten van deze trap op maat gemiddeld € 2.750. Inclusief montagekosten hangt aan een dergelijke luxe trap een gemiddeld prijskaartje van € 3.200.

Prijsopbouw van de kosten van een trap op maat

Kostenoverzicht Kosten trap op maat

Welke keuzes bepalen de kosten van een trap op maat?

Een trap op maat is een trap waarbij je de specificaties zelf bepaalt.  Zoals de naam al zegt wordt een trap op maat specifiek voor jouw wensen op maat gemaakt. Onderstaande keuzes hebben invloed op de uiteindelijke kosten van een trap op maat.

Keuze 1: Welk materiaal kies je?

De meest gekozen materiaalsoort voor een trap is nog altijd hout. Specifieker gezien vurenhout, wat tevens de goedkoopste optie is. Natuurlijk zijn er meerdere houtsoorten voor je trap op maat mogelijk, waarvan de voornaamste beuken, mahonie of eikenhout zijn. Echter zijn materialen als metaal, glas of beton ook zeker mogelijk. Bespreek met een vakspecialist welke optie het meest geschikt is voor jouw woning.

In de tabel hieronder hebben we voor verschillende houtsoorten de gemiddelde kosten opgesomd van een gesloten trap op maat met een onder- of bovenkwart.

HoutsoortGem. prijs per gesloten trap met onder- of bovenkwart, incl. plaatsing en btw
Vurenhout€ 1.400
Beuken€ 2.400
Mahonie€ 2.800
Eiken€ 3.200

Keuze 2: Wat voor soort trap wil je?

De keuze in het model trap maakt veel verschil voor de prijs van je trap op maat. Over het algemeen kies je tussen een rechte steektrap of een trap met draaiingen.  Trappen met onderkwart, bovenkwart of dubbelkwart worden gemaakt met meer materiaal en zijn iets complexer waardoor de prijs stijgt. Woningen met weinig ruimte voor een trap kunnen ook voor compactere modellen, als een spiltrap, kiezen. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht het verschil in prijs afhankelijk van het model.

ModelGem. prijs vurenhouten trap, incl. plaatsing en btw
Steektrap€ 1.500 - € 1.700 *
Spiltrap€ 1.700 - € 2.500
Onder- of bovenkwart
€ 1.800 - € 2.200 *
Dubbelkwart
€ 2.000 - € 3.100 *

* De prijzen variëren bij een open of gesloten trap. Een gesloten trap heeft stootborden die gemiddeld € 200 per trap extra kosten.

Keuze 3: Afwerking

Zodra je de keuze voor de materiaalsoort en het model van je trap hebt gekozen, wordt de trap op maat gemaakt. Denk voordat de trap daadwerkelijk geplaatst wordt na over de afwerking van je trap op maat.

ExtraGem. prijs incl. btwToelichting
Anti-slip strips€ 3 - € 15Per meter
Verlichting€ 10 - € 40Per spot of LED strip
Trapleuning € 100 - € 200Voor de gehele traplengte
Bekleding€ 800Voor de gehele trap*
Traprenovatie door middel van overzettreden€ 1.500Voor de gehele trap*

* De exacte kosten van trapbekleding en traprenovatie door middel van overzettreden zijn afhankelijk van het materiaal dat wordt gekozen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een trap op maat?

De kosten van een trap op maat variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, het ontwerp en de afmetingen van de trap. Over het algemeen kunnen op maat gemaakte trappen duurder zijn dan standaard trappen, vanwege het arbeidsintensieve productieproces en de hoogwaardige materialen die gebruikt worden. Een houten trap op maat kan bijvoorbeeld tussen de € 2.000 en € 10.000 kosten, terwijl een trap van staal of beton op maat nog duurder kan zijn. Het is daarom verstandig om gratis en vrijblijvend meerdere trap offertes aan te vragen en goed te vergelijken voordat je besluit een trap op maat te laten maken.

Wat kost een nieuwe trap laten plaatsen?

De kosten voor het laten plaatsen van een nieuwe trap kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type trap, het materiaal, de grootte en de complexiteit van de trap. Over het algemeen kun je rekening houden met een prijs van minimaal € 1.500 tot ongeveer € 5.000.

Hoe steil is een gemiddelde trap?

De meest voorkomende trap in woningen heeft een helling van 38 tot 45 graden, afhankelijk van de afmetingen en de functie van de trap. Een comfortabele hellingshoek voor een trap is meestal ongeveer 40 graden. Het Bouwbesluit schrijft voor dat de trap niet steiler mag zijn dan 70 graden en niet vlakker dan 30 graden.

Homedeal bespaartips

Ga voor een trap op maat inclusief bekleding

Een trap op maat wordt standaard geleverd zonder bekleding. Wil je je trap meteen laten bekleden? Geef dit dan aan bij de vakspecialist. Trapbekleding is bij een vakspecialist meestal goedkoper dan wanneer je dit zelf achteraf nog aanschaft.

Kies een trapspecialist bij jou in de buurt

Door voor een vakspecialist in de buurt te kiezen bespaar je op reis- en voorrijkosten. Vaak wanneer je binnen een straal van 10 kilometer van de vakspecialist woont worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht. Hiermee bespaar je al gauw tot € 65.

Kwantumkorting

Een vakspecialist biedt vaak korting wanneer meerdere projecten in één keer uitgevoerd kunnen worden. Heb je meerdere trappen in huis die aan vervanging toe zijn, of buren die ook een nieuwe trap willen? Geef dit aan bij de vakspecialist en profiteer samen van een aantrekkelijke kwantumkorting op jullie trap op maat.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden