Vind de beste trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Kosten trap op maat

Kosten trap op maat

Minimale kosten
€ 1.750
Gemiddelde kosten
€ 2.475
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.175 - € 2.920

Je maakt je woning persoonlijk door te kiezen voor producten die perfect aansluiten op jouw wensen. Dat geldt ook voor een nieuwe trap in je huis. Laat een trap op maat maken en heb daarmee zelf de touwtjes in handen over het ontwerp en materiaal van je nieuwe trap. Bekijk de verschillende opties en materialen in de kostenoverzichten.

Wat kost een trap op maat?

De kosten voor een trap op maat variëren tussen de € 1.750 en € 3.200 euro, afhankelijk van de houtsoort, of het om een open trap of gesloten trap gaat en de hoeveelheid draaien in de trap. Wil je nog veel gekkere dingen met je trap op maat, dan stijgen automatisch natuurlijk ook de kosten. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde prijzen per soort trap op maat:

Soort trapVanaf prijzen, incl. plaatsing en btw
Open steektrap in vurenhout€ 1.000
Gesloten trap met 1 kwart in vurenhout
€ 1.300
Gesloten trap met 2 kwarten in eiken
€ 3.600

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

trap op maat

Benieuwd naar hoe de prijzen zijn opgebouwd? Dat lees je in onderstaande prijsvoorbeelden.

Goedkoopste optie:
De goedkoopste optie voor een trap op maat is een open steektrap van vurenhout. Omdat bij een open trap geen stootborden worden gemonteerd ligt de prijs lager dan voor een dichte trap. Vurenhout is het meest gebruikte houtsoort voor een trap op maat. Vanaf € 1.225 heb je al een open streektrap, inclusief plaatsen wordt de prijs rond de € 1.750.

Meest gekozen optie:
Een gesloten vurenhouten trap met 1 kwart is de meest gekozen optie voor een trap op maat. Een trap met een kwart wordt ook wel een trap met een bocht of draai genoemd. Dit zijn trappen die makkelijk in een hoek in je woning te plaatsen zijn. Vanaf € 1.450 heb je een gesloten vurenhouten trap, inclusief de trap plaatsen wordt de prijs rond de € 2.000.

Meest uitgebreide optie:
Ga je voor een gesloten eiken trap met 2 kwarten, dan ga je voor de meest luxe optie. Eiken is de meest sterke houtsoort en daardoor ook de duurste. Heb je veel ruimte in je woning voor een trap op maat, dan is een trap met 2 kwarten geschikt. Exclusief plaatsen kost deze trap op maat gemiddeld € 2.750. Vanaf € 3.200 wordt deze eiken trap voor je op maat gemaakt en geplaatst.

Prijsopbouw van de kosten voor een trap op maat

Kostenoverzicht Kosten trap op maat

Welke keuzes bepalen de kosten van een trap op maat?

Een trap op maat is een trap die je visueel zelf ontworpen hebt. Voordat je tot dit ontwerp komt zijn er een aantal keuzes die je maakt, die invloed hebben op het uiteindelijke kosten voor een trap op maat.

Keuze 1: Welke houtsoort kies je?
De meest gekozen houtsoort voor een trap is vurenhout, dit is tevens de goedkoopste optie. Natuurlijk zijn er meerdere houtsoorten voor je trap op maat, waarvan de meest gebruikte beuken, mahonie of eiken zijn. Bekijk hieronder het verschil in prijs van de verschillende houtsoorten.

Houtsoort
Gem. prijs per gesloten trap met 1 kwart, incl. plaatsing en btw
Vurenhout€ 1.400
Beuken€ 2.400
Mahonie€ 2.800
Eiken€ 3.200

Keuze 2: Wat voor soort trap wil je?
De keuze in het model trap maakt veel verschil voor de prijs van je trap op maat. Je hebt de keuze uit een steektrap (een rechte trap) of een trap met bochten. Trappen met 1 of 2 bochten worden gemaakt met meer materiaal en zijn iets complexer waardoor de prijs stijgt. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht het verschil in prijs afhankelijk van het model.

Model
Gem. prijs vurenhouten trap, incl. plaatsing en btw
Steektrap€ 1.000 - € 1.200 *
Onder- of bovenkwart
€ 1.300 - € 1.400 *
Twee kwarten
€ 1.500 - € 1.600 *

* De prijzen variëren tussen een open of gesloten trap. Een gesloten trap is een trap met stootborden, dit kost gemiddeld € 100 extra per trap.

Keuze 3: Extra opties
Wanneer je de keuze voor de houtsoort en het model van je trap hebt gekozen, wordt de trap op maat gemaakt. Denk voordat de trap daadwerkelijk geplaatst wordt nog even na over de volgende extra opties die je trap op maat compleet maken.

ExtraGem. prijs incl. btwToelichting
Anti-slip strips€ 3 - € 15Per meter
Verlichting€ 10 - € 40Per spot of LED strip
Trapleuning € 70Voor de gehele traplengte
Bekleding€ 600Voor de gehele trap*

* De kosten van trapbekleding zijn afhankelijk van het materiaal dat voor het bekleden van de trap wordt gekozen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Ga voor een trap op maat inclusief bekleding

Een trap op maat wordt standaard geleverd zonder bekleding. Wil je je trap meteen laten bekleden? Geef dit dan aan bij de specialist. Trapbekleding is bij een specialist meestal goedkoper dan wanneer je dit zelf achteraf nog aanschaft.

Kies een trapspecialist bij jou in de buurt

Door voor een specialist in de buurt te kiezen bespaar je op reis- en voorrijkosten. Vaak wanneer je je binnen een straal van 10 kilometer vanaf de specialist bevindt worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht. Hiermee bespaar je al gauw tot € 65.

Kwantumkorting

Een specialist biedt vaak korting wanneer meerdere projecten in één keer uitgevoerd kunnen worden. Heb je meerdere trappen in huis die aan vervanging toe zijn, of buren die ook een nieuwe trap willen? Geef dit aan bij de specialist en profiteer samen van een aantrekkelijke kwantumkorting op jullie trap op maat.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden