Vind de beste trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Kosten vaste trap naar zolder

Kosten vaste trap naar zolder

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 1.750
Maximale kosten
€ 2.700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.540 - € 2.065

Het gebruiksgemak van je zolder verbeteren door er een vaste trap naartoe te plaatsen? Het laten plaatsen van een vaste trap naar de zolder is een kleine investering, maar het levert je veel plezier op. Bekijk op deze pagina de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Wat kost een vaste trap naar de zolder?

De kosten van een vaste trap naar de zolder, worden bepaald aan de hand van een aantal keuzes. Gemiddeld kost een nieuwe vaste trap naar je zolder € 1.750 inclusief montage. Bekijk in de onderstaande tabel de mogelijkheden en gemiddelde prijzen.

Model trap*Gem. kosten, incl. levering, montage en btw
Rechte trapVanaf € 1.500
Onder- of boven kwart trapVanaf € 2.000
Dubbelkwart trap (onder en boven)Vanaf € 2.500

* Een trap waarbij een of meerdere draaien worden gemaakt. Bij 1 draai kies je voor een kwart trap en bij een dubbele draai kies je voor een dubbelkwart trap.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Vaste trap naar zolder

Het samenstellen van je nieuwe vaste trap naar zolder

Welke stappen je neemt in het samenstellen van je nieuwe trap? De keuzes die je maakt voor bepalen de totale kosten van een nieuwe vaste trap naar zolder. Volg onderstaand stappenplan en ontdek specifieke prijzen voor jouw situatie.

Stap 1: Bepaal de afmetingen

De afmetingen zijn afhankelijk van de hoogte en wijze waarop de trap geplaatst wordt. Het inmeten van de trap vereist behoorlijk wat rekenwerk, waarbij geen fouten gemaakt mogen worden. Een trappenspecialist biedt in de meeste gevallen een (gratis) inmeetservice aan.

De volgende twee onderdelen zijn belangrijk bij het inmeten van een trap:

 • Aantal traptreden: De meeste trappen bestaan uit 14 treden. Maar let op, niet iedere trap is hetzelfde. Het aantal traptreden wordt berekend aan de hand van de staplengte en de hoogte van de trap.
 • Rechte trap of draaiende trap: Is het mogelijk de trap recht naar boven toe te plaatsen? Of is een enkele of dubbele draai nodig? Laat je adviseren en bekijk in de onderstaande tabel de prijzen.

Stap 2: Maak een keuze tussen een open of gesloten trap

Je kunt een keuze maken tussen 2 soorten trappen: een open of gesloten. Een open trap is lager in prijs omdat hierbij geen stootborden geplaatst worden tussen de traptreden. Een gesloten trap is daarentegen veilig, isolerend en stijlvol.

Model trap*VoordelenNadelen
Open trap- Oogt ruimtelijk
- Goedkopere optie
- Minder veilig
- Warmteverlies
Gesloten trap- Verdieping afsluiten, gunstig voor stookkosten
- Voorraadkast onder de trap mogelijk
- Prominent aanwezig
- Duurdere optie

*Onbewerkte, rechte, open en houten trap

Stap 3: Kies het materiaal voor de trap

Als je een nieuwe trap laat plaatsen, kun je kiezen uit verschillende materialen. Het materiaal is bepalend voor de uitstraling van je trap. Bekijk de mogelijkheden inclusief voor- en nadelen in de onderstaande tabel.

Materiaal trap*VoordelenNadelen
Laminaat- Slijt niet snel
- Onderhoudsvriendelijk
- Niet duur
- Het materiaal is glad, waardoor de kans bestaat dat je uitglijdt.
Tapijt- Dempt geluid
- Zacht en warm
- Het materiaal is stevig, waardoor je niet uitglijdt.
- Snel gelegd
- Slijt snel
- Moeilijk om vlekken te verwijderen
Vinyl- Dempt geluid
- Gemakkelijk te onderhouden
- Slijt niet snel
- Het materiaal is glad, waardoor de kans bestaat dat je uitglijdt
Eiken- Goede kwaliteit, enkele centimeters dik
- Afstemmen op interieur
- Prijzig in vergelijking tot andere materialen
- Slijt snel

* Bij een rechte en open trap, kosten voor bedekking traptreden

Stap 4: Maak de trap veilig

Zeker als je kleine kinderen hebt, is de veiligheid van de trap erg belangrijk. Maak je trap veilig door anti-slipstrips te bevestigen of een trapleuning te plaatsen. Bekijk de mogelijkheden en prijzen in de onderstaande tabel.

OnderdeelPrijs per traptrede incl. levering en btw
Anti-slipstrips€ 3 - € 15 per meter
Trapmatten€ 20 - € 55 per mat
Trapleuning€ 50 - € 100 per trap

Stap 5: Decoreer je trap

Kies voor verlichting en verhoog de sfeer in de ruimte met  je nieuwe trap. Door het aanbrengen van deze  extra opties maak je jouw trap naar zolder helemaal af. Bekijk de mogelijkheden van de extra opties en de gemiddelde meerprijs in de onderstaande tabel.

OnderdeelPrijs per traptrede incl. Levering en btw
Traptreden bekledenVanaf € 80 excl. montage
Traptreden vervenVanaf € 15
Verlichting€ 15 - € 35 per spot of traptreden
Trapwangen*Afhankelijk van materiaal en soort trap
Stickers€ 15 - € 75 per trap sticker

* De trapwang is de zijkant van de trap, een trapwang geeft de trap een mooi uiterlijk

Stap 6: Overige kosten

Houd rekening met bijkomende kosten zoals verbouwings- en afwerkingskosten. Let op de onderstaande 2 overige kostenposten.

 • Het trappegat
  Is er al een trapgat gemaakt naar je zolder? Zo ja, is deze groot genoeg? Het uitbreiden of maken van het trapgat is een veelvoorkomende kostenpost die veel huiseigenaren vergeten. Een trappenspecialist adviseert je over mogelijke bijkomende kosten om het trappengat te vergroten.
 • De afwerking
  Je wilt natuurlijk  dat de muren rondom je trap netjes worden afgewerkt, bijvoorbeeld door stucwerk aan te brengen.Deze overige kosten zijn zeer afhankelijk van de situatie. Laat je voor specifieke prijsinformatie adviseren door een vakspecialist.

houten vaste trap naar zolder

Prijsvoorbeelden vaste trap naar zolder

Aan de hand van het bovenstaande stappenplan stel je jouw gewenste trap samen. Deze persoonlijke wensen bepalen de totale kosten van je nieuwe trap naar zolder. Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden en krijg een beter beeld van mogelijke opties.

Goedkoopste optie
Ga je het liefste voor een goedkope optie? Kies dan voor een open, rechte en vuren vaste trap van laminaat of hout. Laat de trap schilderen in de gewenste kleur en kies eventueel om een deel van de trap te bekleden met tapijt of anti-slipstrips. Voor deze optie betaal je gemiddeld € 1.450.

De gemiddelde prijs
Een gemiddelde prijs voor een trap betalen? Dan kies je voor een gesloten trap, eventueel met een onder- of bovenkwart. Kies voor een vinyl of houten trap inclusief vloerbedekking. De trap is geleverd inclusief bijpassende trapleuning en stootborden. Deze trap kost gemiddeld € 1.950.

Duurste optie
Een veilige én aantrekkelijke vaste trap naar zolder? Dan kies je voor een gesloten, dubbelkwart trap inclusief trapleuning en verlichting. Het materiaal van de trap is eikenhout en eventueel bekleed met bijpassende vloerbedekking. Deze trap kost gemiddeld € 2.450.

Prijsopbouw vaste trap naar zolder

 

Kostenoverzicht Kosten vaste trap naar zolder

Tip: Zoek een trappenspecialist

Je bent op zoek naar een geschikte vaste trap naar zolder, maar bent geschrokken van de vele keuzemogelijkheden? Een trappenspecialist geeft advies op maat. Hoe je de beste vergelijking maakt tussen trapspecialisten? Bekijk onderstaande punten:

 • De prijs: De prijzen zijn niet alleen afhankelijk van jouw wensen, maar ook van de vakspecialist. Bepaal van tevoren een budget en ga op zoek naar een trappenspecialist die hierbij aansluit.
 • De mogelijkheden: Biedt de trappenspecialist de mogelijkheden aan waar jij naar op zoek bent? Informeer naar de mogelijkheden en bekijk welke vakspecialist het beste aansluit bij jouw wensen.
 • De tijdsplanning: Is de trappenspecialist beschikbaar in de gewenste periode? Bepaal het tijdsbestek waarbinnen je de trap wilt laten plaatsen en vraag naar de beschikbaarheid van verschillende vakspecialisten.
 • De keurmerken en reviews: Keurmerken en reviews vertellen je meer over de kwaliteit en werkwijze van de vakspecialist. Lees deze door en kom meer te weten over de trappenspecialisten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Laat meerdere trappen in een keer plaatsen

In de meeste huizen vind je meerdere trappen. Controleer of de trappen in je huis allemaal toe zijn aan een opknapbeurt. Mocht dit niet zo zijn, informeer dan bij vrienden of familieleden of zij ook een nieuwe trap willen aanschaffen. Een trappenspecialist geeft vaak kwantumkorting en rekent zijn voorrijkosten maar een keer. Op voorrijkosten bespaar je zo gemiddeld € 65.

Kies voor een trappenspecialist uit de buurt

Een trappenspecialist uit de buurt rekent minder reis- en voorrijkosten, waardoor jij geld bespaart. Binnen een straal van 10 km brengt de trappenspecialist vaak geen reiskosten in rekening.

Gratis inmeetservice

Vraag de trappenspecialist naar de mogelijkheden voor een gratis inmeetservice. De vakspecialist komt de situatie bekijken, brengt jouw wensen in kaart en geeft een passend advies op maat. Deze inmeetservice is vaak gratis of wordt verrekend zodra je besluit in zee te gaan met de specialist. Je bespaart hierdoor al gauw tussen de € 30 en € 60 per uur.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden