Vind de beste trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Traprenovatie prijzen

Traprenovatie prijzen

Minimale kosten
€ 1.300
Gemiddelde kosten
€ 2.250
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.845 - € 2.655

Blij met je woning, maar is de trap toe aan een opfrisser? Kies dan voor een traprenovatie. De kosten voor een traprenovatie liggen een stuk lager dan de kosten van een nieuwe trap, maar is net zo effectief. Lees in dit artikel alles over de prijzen en mogelijkheden.

Wat kost een traprenovatie?

Gemiddeld kost een traprenovatie rond de € 1.750, voor een rechte trap met 13 tot 14 traptreden. Heb je veel traptreden, een gesloten trap of draaien in je trap dan stijgen de traprenovatie prijzen tot gemiddeld € 3.200. Gemiddeld duurt een traprenovatie 1 à 2 dagen.

Bekijk onderstaand de prijzen van de meest voorkomende traprenovaties:

Soort trapGem. kosten per trap (13-14 treden), incl. materiaal, montage en btw
Rechte open trap€ 1.500
Open trap één kwart€ 2.100
Gesloten trap met één kwart € 3.600

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

wat kost een traprenovatie

Prijsvoorbeelden

In onderstaande prijsvoorbeelden lees je welke soort traprenovatie bij welke prijs hoort.

Goedkoopste prijs:
De goedkoopste traprenovatie is wanneer je een rechte open trap hebt. Dit komt doordat er minder materiaal nodig is dan voor het renoveren van een gesloten trap. De € 1.750 uit het prijzenoverzicht is gebaseerd op het renoveren van de trap met laminaat. Laminaat is de goedkoopste optie en laat zich door de diverse kleuren makkelijk matchen met de rest van je interieur.

Middenweg:
De meeste trappen hebben één kwart in het ontwerp, oftewel een bocht. Een trap met één kwart heeft iets meer hoeken en oppervlakte dan een rechte trap, om deze reden is de traprenovatie duurder. Een open trap met één kwart laten renoveren met laminaat kost gemiddeld € 2.250. Bij deze prijs zit vaak het renoveren van de trapwangen (zijkanten) in. De meest gekozen materialen voor deze traprenovatie zijn laminaat en vinyl. Vinyl is gemiddeld per trede € 10 duurder dan laminaat.

Hoogste prijs:
De hoogste prijs betaal je wanneer je een traprenovatie wilt laten uitvoeren voor een gesloten trap waar je eiken overzettredes op laat plaatsen. Een eikenhouten trap is de meest duurzame, gezien de uitstekende kwaliteit van het materiaal. De trapspecialist renoveert je gesloten trap met eiken overzettredes, inclusief stootborden (gesloten trap) en trapwangen, voor € 3.200. De prijs voor een open trap renoveren met eiken ligt rond de € 2.800.

Prijsopbouw van traprenovatie prijzen

Kostenoverzicht Traprenovatie prijzen

Welke keuzes bepalen de traprenovatie prijzen?

De hoogte van de totaalprijs heb je deels zelf in de hand. Bekijk de volgende keuzes waar je voor komt te staan.

Keuze 1: Vorm van de trap
Vaak is de vorm van je trap niet echt een keuze, omdat deze al vast staat in je huis. De vorm van je trap is echter wel belangrijk voor de vakspecialist om vooraf meer over te weten. Dit om een goede indicatie van de prijs van de traprenovatie te geven. Hoe meer materiaal er nodig is, hoe hoger de prijs. Gegevens die de trapspecialist o.a. wilt weten zijn:

  • Rechte trap, trap met één kwart of een trap met twee kwarten
  • Open of gesloten trap
  • Wel of geen trapwangen
  • Aantal treden
  • Aantal trappen

houten trap

Keuze 2: Soort traprenovatie
Het tweede waar je over na moet denken voor je een traprenovatie laat doen, is het kiezen tussen de verschillende afwerkingen. De meeste trappen zijn van hout gemaakt, maar worden met verschillend materiaal bekleed en gerenoveerd. Het meest gekozen materiaal voor een traprenovatie is laminaat of vinyl maar een traprenovatie bestaat vaak ook uit het schilderen van de trap. De kosten voor een trap schilderen variëren tussen € 400 en € 1.000, afhankelijk van hoe uitgebreid de werkzaamheden zijn (van 1 keer witten tot schuren, schoonmaken en schilderen). In onderstaand prijsoverzicht zie je de diverse materialen voor trapbekleding.

MateriaalGem. prijs per overzettrede, incl. btw, excl. montage
Laminaat€ 35
Tapijt€ 45
Vinyl€ 50
Eiken€ 65

Keuze 3: Extra opties
Wanneer je jouw ideale traprenovatie duidelijk voor ogen hebt, heb je daarnaast nog deze extra opties om je trap compleet te maken.

OptiesPrijs incl. btw, excl. montageToelichting
Anti-slip strips€ 3 - € 15 per meterTegen het uitglijden op de trap
Trapmatten€ 3 - € 15 per matAls accessoires, tegen het uitglijden op de trap
Verlichting € 10 - € 40 per spot of LED stripModern accessoires voor de trap
Trapleuning€ 40 - € 150 voor de gehele trapVoor veiligheid en houvast

Prijsvoorbeeld: Stel je kiest voor een traprenovatie met laminaat (€ 35 per overzettrede). Je laat hier trapmatten op plaatsen (€35 per mat) en kiest voor een nieuwe moderne trapleuning (€ 70 per stuk). Een vakspecialist gaat de traprenovatie professioneel voor je aanpakken. Die maakt een berekening op basis van de tijd dat hij of zij met de traprenovatie bezig is. Gemiddeld kost deze traprenovatie inclusief accessoires en montage je € 1.120.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Help mee door voorwerk te doen

Maak zelf vooraf je trap klaar voor de renovatie en bespaar zo op de arbeidskosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afhalen van de oude bekleding, of schuur je trap alvast zodat hij klaar is om opnieuw geschilderd te worden.

Kies voor een specialist in de buurt

Het is vaak zo dat de specialist die jouw traprenovatie uitvoert voorrij- en reiskosten berekent. Door voor een specialist in de buurt te kiezen zijn deze kosten een stuk lager of vervallen ze zelfs. Hiermee bespaar je gemiddeld € 60 op alleen al de voorrijkosten.

Laat meerdere projecten in één keer uitvoeren

Laat je je trap renoveren door hem te laten schilderen? Bedenk dan welke projecten de specialist verder nog kan uitvoeren in je woning. Door dezelfde de specialist ook te vragen voor het schilderen van bijvoorbeeld de kozijnen, heb je een betere onderhandelingspositie voor het bepalen van de prijs.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden