Vind de beste trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Traprenovatie prijzen

Traprenovatie prijzen

Minimale kosten
€ 1.300
Gemiddelde kosten
€ 2.250
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.845 - € 2.655

Ben je blij met je woning, maar is de trap toe aan een opfrisser? Kies dan voor een traprenovatie. Hiermee worden overzettreden naar keuze over de huidige treden van jouw trap geplaatst, waardoor je trap binnen no-time een compleet nieuwe look heeft. Traprenovatie prijzen liggen bovendien een stuk lager dan de kosten van een volledig nieuwe trap. Lees in dit artikel alles over de prijzen en mogelijkheden.

Wat kost een traprenovatie?

Gemiddeld kost een traprenovatie rond de € 2.000, voor een rechte trap met 13 tot 14 traptreden. Heb je veel traptreden, een gesloten trap of een trap met onder- of bovenkwart of dubbelkwart, dan kunnen de traprenovatie prijzen stijgen tot gemiddeld € 3.200. Een traprenovatie duurt over het algemeen 1 à 2 dagen.

Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen van traprenovaties van de meest voorkomende soorten trappen:

Soort trapGem. kosten per trap, incl. materiaal, montage en btw
Rechte open trap€ 1.700
Open trap met onder- of bovenkwart€ 2.250
Gesloten trap met onder- of bovenkwart€ 2.800

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

wat kost een traprenovatie

Prijsvoorbeelden

In onderstaande prijsvoorbeelden lees je welke soort traprenovatie je voor een bepaalde prijs kunt verwachten.

Goedkoopste prijs:
Je bent voor een traprenovatie het goedkoopst uit wanneer je een rechte open trap hebt. Dit komt doordat er minder materiaal nodig is dan voor het renoveren van een gesloten trap of eentje met een draai. De € 1.750 uit het prijzenoverzicht is gebaseerd op het renoveren van de trap met overzettreden van laminaat. Laminaat laat zich door de diverse kleuren makkelijk matchen met de rest van je interieur.

Middenweg:
De meeste trappen hebben een onder- of bovenkwart in het ontwerp, oftewel een bocht. Een trap met onder- of bovenkwart heeft iets meer hoeken en oppervlakte dan een rechte trap. Om deze reden is de traprenovatie duurder. Een open trap met onder- of bovenkwart laten renoveren met overzettreden kost gemiddeld € 2.250. Bij deze traprenovatie prijs is het renoveren van de trapwangen (de zijkanten) vaak inbegrepen.

Hoogste prijs:
De hoogste prijs betaal je wanneer je een traprenovatie wilt laten uitvoeren voor een gesloten trap waarop je eikenhouten overzettreden laat plaatsen. Een eikenhouten trap is de meest duurzame, gezien de uitstekende kwaliteit van het materiaal. De trapspecialist renoveert je gesloten trap met eiken overzettreden, inclusief stootborden en trapwangen voor gemiddeld € 3.200. De traprenovatie prijzen voor een open trap liggen in dit geval rond de € 2.800.

Prijsopbouw van traprenovatie prijzen

Kostenoverzicht Traprenovatie prijzen

Welke keuzes bepalen de traprenovatie prijzen?

De hoogte van de totaalprijs heb je deels zelf in de hand. Bekijk de volgende keuzes waar je voor komt te staan.

Keuze 1: Vorm van de trap

Vaak is de vorm van je trap meer een gegeven dan een keuze, omdat deze al vast staat. De vorm van je trap is echter wel belangrijk voor de vakspecialist om vooraf meer over te weten. Dit om een goede indicatie van de traprenovatie prijzen te kunnen geven. Hoe meer materiaal er nodig is, hoe hoger de prijs uitvalt. Gegevens die de trap specialist o.a. wilt weten zijn:

  • Heb je een rechte trap, een trap met een onder- of bovenkwart of een dubbelkwart trap?
  • Is jouw trap open of gesloten?
  • Heb of wil je wel of geen trapwangen?
  • Om hoeveel treden gaat het?
  • Hoeveel trappen wil je laten renoveren?

houten trap

Keuze 2: Soort traprenovatie

Het tweede waar je over na moet denken voor je een traprenovatie laat doen, is het kiezen tussen de verschillende soorten overtreden. De meeste trappen zijn van hout gemaakt, maar worden met verschillend materiaal afgewerkt. Traprenovatie werkt door middel van overzettreden. HPL / CPL overzettreden zijn treden van een harde kunststof laag met daarop een toplaag van bijvoorbeeld hout, laminaat of PVC naar wens. Ook worden van houtsoorten als eikenhout vaak overzettreden gemaakt die in één keer over de huidige trede gezet worden. 

Wil je liever je  trap laten schilderen of kiezen voor een zachte trapbekleding als tapijt? Ook dat is uiteraard mogelijk, al heet dat dan geen traprenovatie meer. De kosten voor het schilderen van een trap variëren van € 400 tot € 1.000, afhankelijk van hoe uitgebreid de werkzaamheden zijn (van één keer witten tot schuren, schoonmaken en schilderen). Trapbekleding is al mogelijk vanaf € 600. In onderstaand prijsoverzicht zie je de diverse mogelijkheden voor daadwerkelijke traprenovatie.

MateriaalGem. prijs per overzettrede, incl. btw, excl. montage
Laminaat€ 35
PVC-laag€ 45
Eikenhout€ 65
HPL/CPL€ 70

Keuze 3: Extra opties
Wanneer je de basis van ideale traprenovatie duidelijk voor ogen hebt, kun je nog kiezen voor extra opties om je trap compleet te maken.

OptiesPrijs incl. btw, excl. montageToelichting
Anti-slip strips€ 3 - € 15 per meterTegen het uitglijden op de trap
Trapmatten€ 3 - € 15 per matAls accessoire, tegen het uitglijden op de trap
Verlichting € 10 - € 40 per spot of LED stripModern accessoires voor de trap

Prijsvoorbeeld: Stel je kiest voor een traprenovatie met HPL / CPL overzettreden (€ 70 per overzettrede). Je laat hier trapmatten op plaatsen (€35 per mat) en kiest voor een nieuwe moderne trapleuning (€ 70 per stuk). Een vakspecialist gaat de traprenovatie professioneel voor je aanpakken. Die maakt een berekening op basis van de tijd die hij of zij voor de traprenovatie nodig heeft. Gemiddeld kost deze traprenovatie inclusief accessoires en montage je € 2.100.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Help mee door voorwerk te doen

Maak zelf vooraf je trap klaar voor de renovatie en bespaar zo op de arbeidskosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afhalen van de oude bekleding, of het alvast schuren van de trap zodat hij klaar is om gerenoveerd te worden.

Kies voor een vakspecialist in de buurt

Vaak berekent de vakspecialist die jouw traprenovatie uitvoert voorrij- en reiskosten. Door een vakspecialist in de buurt te kiezen zijn deze kosten een stuk lager of vervallen ze zelfs. Hiermee bespaar je gemiddeld € 60 op alleen al de voorrijkosten.

Laat meerdere projecten in één keer uitvoeren

Laat je je trap opknappen door hem te laten schilderen? Bedenk dan welke projecten de vakspecialist verder nog kan uitvoeren in je woning. Door dezelfde de vakspecialist ook te vragen voor het schilderen van bijvoorbeeld de kozijnen, heb je een betere onderhandelingspositie voor het bepalen van de prijs.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden