1 miljoen projecten verricht

De beste trap deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Trap > Traprenovatie prijzen

Traprenovatie prijzen

Gemiddelde kosten:
1.080
Dit project kost gemiddeld tussen:
885 - € 1.275
Minimale kosten:
600
Maximale kosten:
4.200

Blij met je woning, maar is de trap toe aan een opfrisser? Kies dan voor een traprenovatie. De kosten voor een traprenovatie liggen een stuk lager dan de kosten van een nieuwe trap, maar is net zo effectief. HomeDeal zet je opties en de prijzen uiteen.

Op deze pagina:

Wat kost een traprenovatie

Gemiddeld kost een traprenovatie rond de € 600, voor een rechte trap met 13-14 traptreden. Heb je veel traptreden, een gesloten trap of draaien in je trap dan stijgen de traprenovatie kosten tot wel € 4.000. Gemiddeld duurt een traprenovatie 1 à 2 dagen.

Bekijk onderstaand de prijzen van de meest voorkomende traprenovaties:

Soort trapGem. kosten per trap (13-14 treden), incl. materiaal, montage en btw
Rechte open trap€ 600
Open trap één kwart€ 1.080
Gesloten trap met één kwart € 4.200
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

wat kost een traprenovatie

Prijsvoorbeelden

In onderstaande prijsvoorbeelden lees je welke soort traprenovatie bij welke prijs hoort.

Goedkoopste prijs:
De goedkoopste traprenovatie is wanneer je een rechte open trap hebt. Dit komt doordat er minder materiaal nodig is dan voor het renoveren van een gesloten trap. De € 600 uit het prijzenoverzicht is gebaseerd op het renoveren van de trap met laminaat. Laminaat is de goedkoopste optie en laat zich door de diverse kleuren makkelijk matchen met de rest van je interieur.

Middenweg:
De meeste trappen hebben één kwart in het ontwerp, oftewel een bocht. Een trap met één kwart heeft iets meer hoeken en oppervlakte dan een rechte trap, om deze reden is de traprenovatie duurder. Een open trap met één kwart laten renoveren met laminaat kost gemiddeld € 1.080. Bij deze prijs zit vaak het renoveren van de trapwangen (zijkanten) in. De meest gekozen materialen voor deze traprenovatie zijn laminaat en vinyl. Vinyl is gemiddeld per trede € 10 duurder dan laminaat.

Duurste prijs:
De hoogste prijs betaal je wanneer je een traprenovatie wilt laten uitvoeren voor een gesloten trap waar je eiken overzettredes op laat plaatsen. Een trap van eikenhout is de meest duurzame, gezien de uitstekende kwaliteit van het materiaal. De specialist renoveert je gesloten trap met eiken overzettredes, inclusief stootborden (gesloten trap) en trapwangen, voor € 4.200. De prijs voor een open trap renoveren met eiken ligt rond de € 3.000.

Hoe ziet de prijsopbouw van een traprenovatie eruit?

Traprenovatie prijzen

Welke keuzes bepalen de kosten van een traprenovatie?

De hoogte van de totaalprijs heb je deels zelf in de hand. Bekijk de volgende keuzes waar je voor komt te staan.

Keuze 1: De vorm van de trap
Vaak is de vorm van je trap niet echt een keuze, omdat deze al vast staat in je huis. De vorm van je trap is echter wel belangrijk voor de specialist om vooraf meer over te weten. Dit om een goede indicatie van de prijs van de traprenovatie te geven. Hoe meer materiaal er nodig is, hoe hoger de prijs. Gegevens die de specialist o.a. wilt weten zijn:

  • Rechte trap, trap met één kwart of een trap met twee kwarten
  • Open of gesloten trap
  • Wel of geen trapwangen
  • Aantal treden
  • Aantal trappen

houten trap

Keuze 2: De soort traprenovatie
Het tweede waar je over na moet denken voor je een traprenovatie laat doen, is het kiezen tussen de verschillende afwerkingen. De meeste trappen zijn van hout gemaakt, maar worden met verschillend materiaal bekleed en gerenoveerd. Het meest gekozen materiaal voor een traprenovatie is laminaat of vinyl maar een traprenovatie bestaat vaak ook uit het schilderen van de trap. De kosten voor een trap schilderen variëren tussen € 300 en € 700, afhankelijk van hoe uitgebreid de werkzaamheden zijn (van 1 keer witten tot schuren, schoonmaken en schilderen). In onderstaand prijsoverzicht zie je de diverse materialen voor trapbekleding.

MateriaalGem. prijs per overzettrede, incl. btw, excl. montage
Laminaat€ 35
Tapijt€ 45
Vinyl€ 50
Eiken€ 65

Keuze 3: Extra opties
Wanneer je jouw ideale traprenovatie duidelijk voor ogen hebt, heb je daarnaast nog deze extra opties om je trap compleet te maken.

OptiesPrijs incl. btw, excl. montageToelichting
Anti-slip strips€ 3 - € 15 per meterTegen het uitglijden op de trap
Trapmatten€ 20 - € 65 per matAls accessoires, tegen het uitglijden op de trap
Verlichting € 10 - € 40 per spot of LED stripModern accessoires voor de trap
Trapleuning€ 40 - € 100 voor de gehele trapVoor veiligheid en houvast

Prijsvoorbeeld: Stel je kiest voor een traprenovatie met laminaat (€ 35 per overzettrede). Je laat hier trapmatten op plaatsen (€35 per mat) en kiest voor een nieuwe moderne trapleuning (€ 70 per stuk). Een specialist gaat de traprenovatie professioneel voor je aanpakken. Die maakt een berekening op basis van de tijd dat hij/zij met de traprenovatie bezig is. Gemiddeld kost deze traprenovatie inclusief accessoires en montage je € 1.120.

Vind de beste deal

Offerte aanvragenGeef je trap een opknapper! Een traprenovatie is dé oplossing als je niet meteen de trap wilt laten vervangen. Om voor je traprenovatie de beste deal te ontvangen, vraag je meerdere prijzen op. Vraag via HomeDeal gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten in je buurt. Binnen 48 uur ontvang je tot 6 offertes en start het vergelijken. Wist je dat je door prijsconcurrentie tussen diverse specialisten tot wel 40% kan besparen op de totaalprijs van je traprenovatie?

HomeDeal bespaartips

Help mee door voorwerk te doen

Maak zelf vooraf je trap klaar voor de renovatie en bespaar zo op de arbeidskosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afhalen van de oude bekleding, of schuur je trap alvast zodat hij klaar is om opnieuw geschilderd te worden.

Kies voor een specialist in de buurt

Het is vaak zo dat de specialist die jouw traprenovatie uitvoert voorrij- en reiskosten berekent. Door voor een specialist in de buurt te kiezen zijn deze kosten een stuk lager of vervallen ze zelfs. Hiermee bespaar je gemiddeld € 60 op alleen al de voorrijkosten.

Laat meerdere projecten in één keer uitvoeren

Laat je je trap renoveren door hem te laten schilderen? Bedenk dan welke projecten de specialist verder nog kan uitvoeren in je woning. Door dezelfde de specialist ook te vragen voor het schilderen van bijvoorbeeld de kozijnen, heb je een betere onderhandelingspositie voor het bepalen van de prijs.