1 miljoen projecten verricht

De beste trap deals

timer

Ontvang offertes en bespaar tot 40%

Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Trapbekleding kosten

Gemiddelde kosten:
810
Dit project kost gemiddeld tussen:
665 - € 955
Minimale kosten:
600
Maximale kosten:
1.265

Wat is een trap zonder mooie bekleding? Door middel van trapbekleding laat je de trap samensmelten met de rest van je interieur of geef je de ruimte juist een nieuwe look. De kosten van een trap renoveren met nieuwe bekleding beginnen bij € 600. Bekijk in het prijsoverzicht je verschillende opties.

Wat kost trapbekleding?

Je laat je trap al bekleden vanaf € 600 per trap, maar de prijs kan oplopen tot € 1.300, afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Een trap bekleed met laminaat is bijvoorbeeld goedkoper dan vinyl. Ook het model van de trap en de moeilijkheidsgraad van de trapbekleding hebben invloed op de prijs. Bekijk in dit artikel alle trapbekleding prijzen.

PrijsklasseGem. prijs incl. arbeid, materiaal en btwToelichting
Lage prijs € 600Dichte trap, exclusief zijkanten
Gemiddelde prijs€ 810Dichte trap, exclusief zijkanten
Hoge prijs € 1.265Dichte trap, inclusief zijkanten
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Prijsvoorbeelden

Trapbekleding is verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Zie de voorbeelden hieronder om te weten te komen welke trapbekleding in welke prijsklasse valt.

Lage prijs:
Wil je de prijs voor trapbekleding laag houden? Laat je trap dan bekleden met laminaat. Laminaat is een veel gekozen trapbekleding en geeft je trap een strakke uitstraling. Laminaat biedt veel opties qua kleur, en laat je daarom makkelijk matchen met de rest van je interieur. Vanaf € 600 laat je je dichte trap door een specialist bekleden met laminaat.

Gemiddelde prijs:
De gemiddelde prijs van trapbekleding betaal je voor het bekleden van je trap met vinyl. Omdat vinyl een makkelijk materiaal is om mee te werken, legt de specialist dit ook eenvoudig op trappen met bochten en veel hoeken. Bij vinyl trapbekleding is het niet gebruikelijk om de zijkanten te bekleden. De gemiddelde prijs van € 810 betaal je voor de arbeid van de specialist inclusief het vinyl.

Hoge prijs:
De hoogste prijs voor trapbekleding betaal je wanneer je ervoor kiest je trap te laten bekleden met eiken overzettredes. Eiken is een duur materiaal vanwege de hoge kwaliteit. Heb je een koophuis waar je nog jaren blijft wonen? Dan is eiken een duurzame optie. Maak de trap compleet én veilig door ook anti-slipstrips aan te brengen. Voor het laten bekleden van je trap met eiken overzettredes en anti-slip strips betaal je gemiddeld € 1.390.

Hoe ziet de prijsopbouw van trapbekleding eruit?

Kosten Trapbekleding

Welke keuzes bepalen de kosten van trapbekleding?

Om een goede indicatie van de prijs van trapbekleding te vormen, maak je vooraf de volgende keuzes:

Keuze 1: Laat je een steektrap of een trap met draaien bekleden?
Specialisten willen weten of je een open of dichte trap laat bekleden, of er draaien in je trap zitten en natuurlijk om hoeveel trappen en tredes het gaat. Dit is bepalend voor de hoeveelheid materiaal dat nodig is en de tijd dat de specialist bezig is met je trap. Hoe meer werk, hoe hoger de prijs. De soorten trappen in volgorde van moeilijkheidsgraad zijn:

  • Rechte trap (steektrap)
  • Trap met één kwart draai
  • Trap met twee kwart draai

Keuze 2: Welk materiaal trapbekleding kies je?
Heb je in kaart gebracht wat voor model trap je laat bekleden? Dan is de volgende stap: bepalen met welk materiaal trapbekleding je je trap wilt verrijken.

MateriaalGem. prijs per overzettrede, incl. btw, excl. montage
Laminaat€ 35
Tapijt€ 45
Vinyl€ 50
Eiken€ 65

Tip: De kosten voor het materiaal liggen aanzienlijk lager wanneer je de trapbekleding laat doen door een specialist. Het het materiaal waarmee je je trap laat bekleden zit veelal inbegrepen in de prijs voor trapbekleding door een specialist.

Keuze 3: Laat je de trapwangen en stootborden bekleden?
Een standaard trap bestaat naast de treden uit trapwangen (zijkanten) en stootborden (in het geval van een gesloten trap). Maak de keuze of je deze mee laat bekleden. Trapwangen zitten vaak bij de prijs in. Voor stootborden betaal je een meerprijs van € 100 – € 200 per trap.

Keuze 4: Extra opties
De trapbekleding zit op je trap en hij is bijna klaar voor gebruik. Om je trap compleet te maken, heb je de keuze uit een aantal accessoires. Bepaal welke extra’s je wilt toevoegen aan je nieuw gestylede trap.

OptiesPrijs incl. btw, excl. montageToelichting
Anti-slip strips€ 3 - € 15 per meterTegen het uitglijden op de trap
Trapmatten€ 20 - € 65 per matAls accessoires, tegen het uitglijden op de trap
Verlichting € 10 - € 40 per spot of LED stripModern accessoires voor de trap
Trapleuning€ 40 - € 100 voor de gehele trapVoor veiligheid en houvast

Vind de beste deal

Trapbekleding heb je in verschillende vormen en maten waardoor de kosten enorm verschillen. Heb je besloten je trap mooi te laten bekleden door een specialist? Dan ga je natuurlijk voor de beste deal. Vraag bij HomeDeal gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 48 uur ontvang je tot wel 6 offertes van specialisten bij jou in de buurt. Door de kosten te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten van trapbekleding. Kies voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en geniet gauw van een prachtige trap in je huis.

HomeDeal bespaartips

Zelf voorwerk doen

Doe zelf voorwerk door het oude materiaal alvast te verwijderen voordat de specialist de nieuwe trapbekleding komt leggen. Bekleding als tapijt en vinyl haal je eenvoudig zelf van de trap, hiermee bespaar je op de tijd van de specialist en geniet je sneller van de nieuwe trapbekleding.

Kies voor een specialist in de buurt

Wanneer je je binnen een straal van 10 kilometer van de specialist bevindt worden vaak geen voorrijkosten in rekening gebracht. Door voor een specialist in de buurt te kiezen, bespaar je al gauw € 65 op voorrijkosten.

Kwantumkorting

Kies voor eenheid in je woning en laat alle trappen in één keer bekleden. Wanneer de specialist meerdere projecten op één adres heeft, ontvang je vaak kwantumkorting. Vraag ook eens of je buren hun trap willen laten bekleden om extra korting te ontvangen.