Vind de beste trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Trapbekleding kosten

Trapbekleding kosten

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 910
Maximale kosten
€ 1.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 665 - € 1.155

Wat is een trap zonder mooie bekleding? Door middel van trapbekleding laat je de trap samensmelten met de rest van je interieur of geef je de ruimte een compleet nieuwe look. Trapbekleding kosten beginnen al bij € 800. Bekijk in dit artikel de kosten en je verschillende opties.

Wat kost trapbekleding?

Je laat je trap al bekleden vanaf € 800 per trap, maar de prijs kan oplopen tot € 2.800, afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Een trap bekleed met laminaat is bijvoorbeeld goedkoper dan vinyl. Ook het model van de trap en of  de trapbekleding makkelijk gelegd kan worden of niet hebben invloed op de prijs. Bekijk in onderstaande tabel de diverse trapbekleding kosten. Hierbij kunnen houtsoorten als eiken ook door middel van overzettreden over de huidige treden geplaatst worden. Dit proces wordt traprenovatie genoemd. 

MateriaalGem. kosten, incl. btw, ex. montage
Laminaat€ 600
Tapijt€ 800
Vinyl€ 1.000
Eiken€ 2.200

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

trap bekleden

Prijsvoorbeelden

Trapbekleding is verkrijgbaar voor vrijwel elk budget. In de voorbeelden hieronder vindt je trapbekleding voor elke portemonnee.

Lage prijs:
Wil je de prijs voor trapbekleding laag houden? Laat je trap dan bekleden met laminaat. Laminaat is een veel gekozen trapbekleding en geeft je trap een strakke uitstraling. Laminaat biedt veel opties qua kleur, en laat zich daarom makkelijk matchen met de rest van je interieur. Vanaf € 800 laat je je trap door een specialist bekleden met laminaat. Laminaat komt daarnaast ook veel voor in de vorm van overzettreden die over je huidige treden heen geplaatst worden. In dit geval spreekt men van traprenovatie.

Gemiddelde prijs:
Een gemiddelde prijs betaal je voor het bekleden van je trap met vinyl. Omdat vinyl een makkelijk materiaal is om mee te werken, bekleedt de vakspecialist hier ook eenvoudig trappen met bochten en veel hoeken mee. Bij vinyl trapbekleding is het niet gebruikelijk om de zijkanten te bekleden. De gemiddelde trapbekleding kosten van € 1.100 betaal je voor het materiaal en de gemaakte arbeidsuren.

Hoge prijs:
De hoogste prijs voor trapbekleding betaal je wanneer je ervoor kiest je trap te laten bekleden met eikenhouten overzettreden. Dit wordt ook wel traprenovatie genoemd. Eikenhout is een duur materiaal vanwege de hoge kwaliteit en duurzaamheid. Heb je een koophuis waar je nog jaren blijft wonen? Dan is je trap bekleden met hout een goede keuze. Maak de trap compleet én veilig door ook anti-slipstrips aan te brengen. De trapbekleding kosten voor eikenhouten overzettreden en anti-slip strips zijn gemiddeld € 2.800.

Prijsopbouw van trapbekleding kosten

Kostenoverzicht Trapbekleding kosten

Welke keuzes bepalen de trapbekleding kosten?

De uiteindelijke kosten van jouw trapbekleding hangen af van een aantal factoren. Natuurlijk hangen de kosten allereerst af van de vorm van jouw trap. Heb je een open of een dichte trap? Is de trap recht (een steektrap), heeft de trap een onder- of bovenkwart, of wellicht zelfs een dubbelkwart? Heb je een open trap, maar wil je die open trap dichtmaken, dan is dit daar het uitgelezen moment voor. De vorm van de trap bepaalt hoeveel materiaal nodig is en hoe lang de vakspecialist bezig is met het bekleden van de trap. Het overige gedeelte van de trapbekleding kosten is afhankelijk van de volgende keuzes:

Keuze 1: Welk materiaal trapbekleding kies je?
Welk materiaal wil je gebruiken voor de trapbekleding? De eigenschappen van het gebruikte materiaal bepalen de de uitstraling van de ruimte. Ga je voor een zacht tapijt, of heb je liever warm eikenhout op je traptreden?

trap bekleden

Keuze 2: Laat je de trapwangen en stootborden bekleden?
Een standaard trap heeft naast de treden zelf ook trapwangen (de zijkanten) en stootborden in het geval van een gesloten trap. Maak de keuze of je deze mee laat bekleden, of dat je deze bijvoorbeeld laat verven of wellicht juist ongemoeid laat. Het bekleden van de trapwangen zit vaak bij de prijs in. Voor stootborden betaal je een meerprijs van gemiddeld € 200 per trap.

Keuze 3: Extra opties
De trapbekleding zit op je trap en hij is bijna klaar voor gebruik. Om je trap compleet te maken kun je kiezen voor diverse extra’s. Bepaal welke opties je wilt toevoegen aan je vernieuwde trap en bereken zo de uiteindelijke trapbekleding kosten.

OptiesPrijs incl. btw, excl. montageToelichting
Anti-slip strips€ 3 - € 15 per meterTegen het uitglijden op de trap
Trapmatten€ 3 - € 15 per matAls accessoire, tegen het uitglijden op de trap
Verlichting € 10 - € 40 per spot of LED stripModern accessoires voor de trap

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Zelf voorwerk doen

Doe zelf voorwerk door het oude materiaal alvast te verwijderen voordat de specialist de nieuwe trapbekleding komt leggen. Bekleding als tapijt en vinyl haal je eenvoudig zelf van de trap, hiermee bespaar je op de tijd van de vakspecialist en geniet je sneller van de nieuwe trapbekleding.

Kies voor een vakspecialist in de buurt

Wanneer je je binnen een straal van 10 kilometer van de vakspecialist bevindt worden vaak geen voorrijkosten in rekening gebracht. Door voor een specialist in de buurt te kiezen, bespaar je al gauw € 65 op voorrijkosten.

Kwantumkorting

Kies voor eenheid in je woning en laat alle trappen in één keer bekleden. Wanneer de vakspecialist meerdere projecten op één adres heeft, ontvang je vaak kwantumkorting. Vraag ook eens of je buren hun trap willen laten bekleden om zo gezamenlijk lagere kosten te hebben.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden