Vergelijk trap offertes
Vind dé trap specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Trap Kosten houten trap

Kosten houten trap

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 1.300
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.070 - € 1.535

Kom je bij iemand thuis dan zie je in de meeste gevallen een houten trap. Hout als materiaal voor je trap biedt namelijk veel mogelijkheden. Lees in dit artikel alles over de opties en de bijbehorende kosten van een houten trap.

Wat kost een houten trap?

De kosten voor een standaard houten trap liggen gemiddeld rond de € 800. Deze prijs loopt op als je voor duurdere houtsoorten als eikenhout kiest, wanneer de trap gesloten moet zijn of draaien bevat. Daarnaast is de kans groot dat je ervoor kiest de houten trap te laten afwerken met verf, trapbekleding of traprenovatie door middel van overzettreden. Ook dit levert extra kosten op. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde kosten van een houten trap.

Soort houten trapGem. kosten per houten trap, incl. btw, excl. plaatsen
Open vurenhouten steektrapGem. € 900
Gesloten vurenhouten trap met onder- of bovenkwartGem. € 1.250
Gesloten eikenhouten trap met dubbelkwartGem. € 3.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Houten trap kosten

Prijsvoorbeelden

Ben je benieuwd hoe de kosten van een houten trap tot stand komen? Door middel van drie prijsvoorbeelden illustreren we hoe de kosten zijn opgebouwd.

Laagste prijs

De laagste prijs betaal je voor een open steektrap van vurenhout. Vurenhout is de meest gekozen houtsoort voor trappen. Voor € 800 heb je al een open steektrap (dat wil zeggen een rechte trap zonder stootborden), exclusief het plaatsen van de trap. Inclusief plaatsen zijn de kosten van deze houten trap gemiddeld € 1.300.

Middelste prijs

De meest gekozen trap is een dichte trap met onder- of bovenkwart, oftewel één draai, van vurenhout. Deze trap wordt geleverd inclusief stootborden – het verticale stuk hout tussen twee treden – van € 100 tot € 200 per trap. Exclusief plaatsen heb je deze trap voor gemiddeld € 1.000, Je betaalt gemiddeld € 1.600 als je de houten trap ook direct door een ervaren vakspecialist laat plaatsen.

Hoogste prijs

Een houten trap in het duurdere segment is bijvoorbeeld een dichte trap met dubbelkwart, oftewel twee draaien,  van eikenhout. Eikenhout is een sterkere houtsoort en is daarom duurzamer en prijziger dan andere houtsoorten. Een trap met dubbelkwart van eikenhout kost gemiddeld € 2.600. Inclusief plaatsen kost deze houten trap gemiddeld € 600 meer.

Waar zijn de houten trap kosten uit opgebouwd?

Kostenoverzicht kosten houten trap

Welke keuzes bepalen de kosten van een houten trap?

De hoogte van de totale kosten voor een houten trap heb je deels zelf in de hand. Bekijk hieronder de  keuzes waar je voor komt te staan. Wil je een exaxte prijs weten voor de kosten van jouw houten trap? Dat kan via een trap offerte.

Keuze 1: Houtsoort

De houtsoort van je nieuwe trap bepaalt voor het grootste gedeelte de uiteindelijke kosten van de houten trap. In de meeste huizen zie je vurenhout terug. Dit is niet alleen de meest voorkomende houtsoort in Nederland, maar ook de goedkoopste optie. Vurenhout is een prima houtsoort voor een trap. Eikenhout is een voorbeeld van een sterkere houtsoort met een hogere kwaliteit, waardoor de trap langer meegaat. De meest voorkomende houtsoorten die worden aangeboden en het onderlinge prijsverschil zie je in het kostenoverzicht hieronder.

Soort hout gesloten trap met 1 kwartGem. kosten per houten trap, incl. btw, excl. plaatsen
VurenhoutGemiddeld € 925
BeukenGemiddeld € 1.800
MahonieGemiddeld € 2.200
EikenGemiddeld € 2.600

Keuze 2: Het model van de trap

Een gesloten houten trap met onder- of bovenkwart is het model trap dat in de meeste huizen voorkomt. Echter is niet elk huis hetzelfde. Kies daarom voor het model trap dat in jouw woning het beste past. In onderstaand kostenoverzicht zie je de prijsverschillen tussen de verschillende soorten houten trappen.

Gesloten trap van vurenhoutGem. kosten per trap, incl.btw, excl. plaatsen
Steektrap (rechte trap)€ 800
Trap met onder- of bovenkwart€ 1.025
Halfslag trap (hoek van 180 graden)€ 1.100
Trap met dubbelkwart€ 1.400

Keuze 3: Een open of gesloten trap

De keuze voor wel of geen stootborden maakt dat je houten trap open of gesloten is. Wanneer de trap zich in de hal van de woning bevindt, kiezen de meeste mensen voor een gesloten trap. Wordt de trap bijvoorbeeld in of aangrenzend aan de woonkamer geplaatst, dan wordt vaak gekozen voor een open trap. Een open trap zorgt namelijk voor een ruimtelijker effect. De kosten van stootborden voor een houten trap variëren tussen € 100 en € 200 per trap.

Keuze 4: Inclusief of exclusief plaatsen

Ben je een echte doe-het-zelver of kies je er liever voor de trap te laten plaatsen door een trap specialist? Kiezen voor een vakspecialist is een goede investering. Zo weet je namelijk zeker dat de trap deskundig en veilig geplaatst wordt en heb je garantie wanneer er toch iets mis blijkt te zijn. De kosten voor het laten plaatsen van een houten trap variëren tussen € 500 en € 800 per trap.

Keuze 5: Afwerking

Behoud jij graag de originele look van je houten trap, of voeg je er liever nog wat extra’s aan toe. Zo kun je bijvoorbeeld je houten trap schilderen of (deels) laten bekleden met trapbekleding als tapijt. Mocht je trap na jaren plezier wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken, kun je bovendien je trap een volledig nieuwe look geven door middel van traprenovatie. Hierbij worden overzettreden over de huidige traptreden heen geplaatst.

Keuze 6: Extra opties

Met extra opties maak je de nieuwe trap in je woning compleet, veiliger en klaar voor gebruik.

Prijs incl. btw, excl. montageToelichting
Trapleuning€ 40 – € 100Voor de gehele traplengte
Verlichting€ 10 – € 40Per spot of LED strip
Anti-slip strips€ 3 – € 15Per meter
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een rechte houten trap?

Een rechte houten trap laten plaatsen kan al vanaf € 1.500. Vraag voor de exacte prijs gratis en vrijblijvend trap offertes aan bij verschillende vakspecialisten die zijn aangesloten bij Homedeal.

Wat kost een dichte trap?

Als je een open trap dicht wil laten maken ben je gemiddeld € 5 tot € 20 kwijt per stootbord. Bij een trap van 14 treden komt dit neer op ongeveer € 70 tot € 280. Als je een nieuwe dichte trap wilt plaatsen kan dit vanaf € 1.500.

Wat kost een vaste trap laten maken?

Als je een vaste trap wilt laten maken kan dit al vanaf € 1.500 bij een rechte trap. Bij een draaitrap beginnen de kosten bij € 2.000, bij een wenteltrap vanaf € 3.000 en bij een zwevende trap vanaf € 4.000.

Homedeal bespaartips

Een vakspecialist in je eigen omgeving

Door voor een vakspecialist in je eigen omgeving te kiezen, bespaar je op de reis- en eventuele voorrijkosten. Voorrijkosten lopen al gauw op tot € 65 maar vervallen vaak wanneer je binnen een straal van 10 kilometer van de vakspecialist woont.

Kwantumkorting

Laat meerdere trappen tegelijk plaatsen, of vraag je buren of zij ook een nieuwe trap willen, en profiteer samen van korting. De vakspecialist heeft graag meer projecten. Door meerdere trappen tegelijkertijd te laten plaatsen ontvang je korting op de prijs van je houten trap.

Doe zelf voorwerk en bespaar op arbeidskosten

Laat je je nieuwe houten trap plaatsen door een vakspecialist? Bespaar dan op de arbeidskosten door zelf voorwerk te doen. Zorg bijvoorbeeld dat de ruimte waar de houten trap geplaatst gaat worden vrij is en haal materiaal voor je gekozen accessoires alvast in huis zodat de vakspecialist meteen aan het werk kan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden