1 miljoen projecten verricht

De beste trap deals

timer

Ontvang offertes en bespaar tot 40%

Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Kosten houten trap

Gemiddelde kosten:
1.300
Dit project kost gemiddeld tussen:
1.070 - € 1.535
Minimale kosten:
600
Maximale kosten:
3.000

Kijk je rond in huizen, dan zie je in de meeste gevallen een houten trap. Hout als materiaal voor je trap biedt namelijk veel mogelijkheden. HomeDeal heeft al je opties en de bijbehorende kosten voor je op een rij gezet.

Wat kost een houten trap?

De kosten voor een standaard houten trap liggen gemiddeld rond de € 600. Deze prijs loopt op naarmate er voor duurdere houtsoorten worden gekozen als eikenhout en wanneer de trap gesloten moet zijn en draaien bevat. Daarnaast is de kans groot dat je ervoor kiest op de houten trap te laten afwerken met verf of trapbekleding, ook dit levert extra kosten op. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde houten trap prijzen.

Soort houten trapGem. kosten per houten trap, incl. btw, excl. plaatsen
Open vurenhouten steektrapGem. € 600
Dichte vurenhouten trap met 1 kwartGem. € 925
Dichte eikenhouten trap met 2 kwartenGem. € 3.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

kosten houten trap

Prijsvoorbeelden

Bekijk hoe de verschillende prijzen van een houten trap zijn opgebouwd in de onderstaande prijsvoorbeelden.

Laagste prijs:
De laagste prijs betaal je voor een open steektrap van vurenhout. Vurenhout is de meest gekozen houtsoort voor trappen. Voor gemiddeld € 600 heb je al een open steektrap (een rechte trap zonder stootborden), exclusief het plaatsen van de trap. Inclusief plaatsen is de prijs gemiddeld € 1.000.

Middelste prijs:
De meest gekozen trap is een dichte trap met 1 kwart, oftewel 1 draai, van vurenhout. Deze trap wordt geleverd inclusief stootborden (het verticale stuk hout tussen twee treden) van € 100 – € 200 per trap. Exclusief plaatsen heb je deze trap voor gemiddeld € 925, inclusief het plaatsen van de houten trap betaal je gemiddeld € 1.400.

Hoogste prijs:
De hoogste prijs voor een houten trap betaal je voor een dichte trap met 2 kwarten (2 draaien) van eikenhout. Eikenhout is een sterkere houtsoort en is daarom duurzamer en prijziger dan andere houtsoorten. Een trap met 2 draaien van eikenhout kost gemiddeld € 2.600. Inclusief plaatsen betaal je voor deze houten trap gemiddeld € 600 meer.

Hoe ziet de prijsopbouw van een houten trap eruit?
Kosten Houten trap

Welke keuzes bepalen de kosten van een houten trap?

De hoogte van de totale kosten voor een houten trap heb je deels zelf in de hand. Bekijk de onderstaande keuzes waar je voor komt te staan.

Keuze 1: De kosten per houtsoort voor je trap
De houtsoort van je nieuwe trap bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs van je nieuwe trap. In de meeste huizen zien we vurenhout terug, dit is tevens de goedkoopste optie. Vurenhout is een prima houtsoort voor een trap maar eiken is bijvoorbeeld een sterkere houtsoort waardoor de kwaliteit hoger ligt en de trap langer meegaat. De meest voorkomende houtsoorten die worden aangeboden en het prijsverschil zie je in het kostenoverzicht hieronder.

Soort hout gesloten trap met 1 kwartGem. kosten per houten trap, incl. btw, excl. plaatsen
VurenhoutGemiddeld € 925
BeukenGemiddeld € 1.800
MahonieGemiddeld € 2.200
EikenGemiddeld € 2.600

Keuze 2: Het model van de trap
Een gesloten houten trap met 1 kwart is het model trap dat we in de meeste huizen zien. Echter is niet elk huis hetzelfde en kies je voor het model trap dat in jouw woning het beste past. In onderstaand kostenoverzicht zie je het prijsverschil tussen de verschillende houten trap modellen.

Gesloten trap van vurenhoutGem. kosten per trap, incl.btw, excl. plaatsen
Steektrap (rechte trap)€ 700
Trap met bovenkwart€ 925
Trap met onderkwart€ 925
Halfslag trap (hoek van 180 graden)€ 1.000
Trap met twee kwarten€ 1.100

Keuze 3: Een open of gesloten trap
De keuze of je wel of geen stootborden bij je trap wilt, bepaalt de keuze of je houten trap open of gesloten is. Wanneer de trap in de hal van de woning geplaatst wordt, kiezen de meeste mensen voor een gesloten trap. Wordt de trap bijvoorbeeld in of aangrenzend aan de woonkamer geplaatst, dan wordt vaak gekozen voor een open trap. De kosten voor stootborden van een houten trap variëren tussen € 100 en € 200 per trap.

Keuze 4: Inclusief of exclusief plaatsen
Ben je een echte doe-het-zelver of kies je er liever voor de trap stevig te laten plaatsen door een specialist? Kiezen voor een specialist is een goede investering. Zo weet je zeker dat de trap deskundig geplaatst wordt en heb je garantie wanneer er toch is mis mee blijkt te zijn. De kosten voor het laten plaatsen van een houten trap variëren tussen € 300 en € 700 per trap.

Keuze 5: Extra opties
Door gebruik te maken van extra opties maak je de nieuwe trap in je woning compleet, veiliger en klaar voor gebruik.

 Prijs incl. btw, excl. montageToelichting
Trapbekleding€ 450 - € 850Voor de gehele trap*
Trapleuning€ 40 - € 100Voor de gehele traplengte
Verlichting€ 10 - € 40Per spot of LED strip
Anti-slip strips€ 3 - € 15Per meter

* De kosten van trapbekleding zijn afhankelijk van het materiaal dat je kiest.

Vind de beste deal

Je hebt de keuze voor je nieuwe houten trap gemaakt en wilt natuurlijk de beste prijs-kwaliteitverhouding. Door prijzen van meerdere specialisten te vergelijken ontvang je altijd de beste deal. Vraag via HomeDeal tot wel 6 offertes op van specialisten in jouw omgeving. Het aanvragen van offertes kost je 2 minuten en binnen 48 uur heb je alle prijsinformatie in huis om de juiste professional voor jouw project te kiezen.

HomeDeal bespaartips

Een specialist in je eigen omgeving

Door voor een specialist in je eigen omgeving te kiezen, bespaar je op de reis- en eventuele voorrijkosten. Voorrijkosten lopen al gauw op tot € 65 maar worden vaak niet in de factuur opgenomen wanneer je binnen een straal van 10 kilometer vanaf de specialist woont.

Kwantumkorting

Laat meerdere trappen tegelijk plaatsen, of vraag je buren of zij ook een nieuwe trap willen, en profiteer samen van korting. De specialist heeft graag meer projecten. Door meerdere trappen tegelijkertijd te laten plaatsen ontvang je korting op de prijs van je houten trap.

Doe zelf voorwerk en bespaar op arbeidskosten

Laat je je nieuwe houten trap plaatsen door een specialist? Bespaar dan op de arbeidskosten door zelf voorwerk te doen. Zorg bijvoorbeeld dat de ruimte waar de houten trap geplaatst gaat worden vrij is en haal materiaal voor je gekozen accessoires alvast in huis zodat de specialist meteen aan het werk kan.