Homedeal.nl Inspiratie Tuin Onder de zon koken in je buitenkeuken

Onder de zon koken in je buitenkeuken

Buitenkeuken

De zwoele zomeravonden staan weer op ons te wachten. Hoe lekker is het om te koken en tafelen in de buitenlucht. Wij hebben de perfecte oplossing gevonden voor jou: een buitenkeuken. Benieuwd naar stylingtips op het gebied van buitenkeukens en de prijzen? Lees dan even verder.

Light up the sky

Sfeervolle verlichting hoort bij je buitenkeuken. Versier deze dan ook met lampjes en spots. Zo zit je de avonden heerlijk tot laat buiten en geniet je optimaal van je buitenkeuken en het gezelschap.

Buitenkeuken met steenoven

Een verse pizza smaakt het beste als je hem zelf maakt. Met deze ingebouwde pizza-oven in je buitenkeuken, waan je jezelf voor altijd in Italië, waar jij de beste pizzabakker van het land bent.

Om de levensduur van een ingebouwde pizza-oven of fornuis te verlengen, is het verstandig om een afdak boven je buitenkeuken te plaatsen. Zo bescherm je belangrijke elementen in je buitenkeuken, zoals het kookgerei en het aanrechtblad.

Eigen stijl

Een buitenkeuken heeft vele opties. Je richt deze in naar jouw smaak en voorkeuren, van de vloer tot lades. Welke tafel of koelkast past bij jouw stijl? Wil je een traditionele keuken van steen of juist een strak en modern exemplaar, gemaakt van hout? Natuurlijk zijn buitenkeukens ook kant-en-klaar te koop. Er zijn veel bedrijven waar je een volledige buitenkeuken of onderdelen ervan kunt bestellen. Onze tip voor jou: begin met de aanschaf van een grill of fornuis. Vanuit daar bouw je de buitenkeuken uit, zodat alles netjes wordt afgewerkt. Heb je geen zin om je buitenkeuken zelf te bouwen? Dan zijn er genoeg bedrijven die je daar een handje bij willen helpen.

Maak jouw buitenkeuken uniek

 • Bouw een openhaard in
  Een openhaard in een buitenkeuken creëert veel sfeer. Door de warmte breng jij tot ‘s avonds laat door in de buitenlucht samen met een groot gezelschap.
 • Kies een thema
  Breng interieurtrends naar buiten. Een blijvende trend als urban jungle past perfect in de tuin en dus in jouw buitenkeuken. Hoe meer groen, hoe beter!

Kosten buitenkeuken

De kosten van een buitenkeuken hangen af van je eisen en wensen. Over het algemeen schaf  je voor gemiddeld € 1.500 al een luxe buitenkeuken aan. Kastjes, het soort fornuis, materiaal als hout of steen en een kraan zijn de grootste prijsbepalers. Vooral de keuze voor het type grill of fornuis is belangrijk voor het bepalen van de totaalprijs. Deze prijzen lopen uiteen van € 200 tot € 2.000.

Verveelt je huidige buitenkeuken? Check onze tips!

 • Verf mogelijke delen van de buitenkeuken in een andere kleur.
  Een hardhouten buitenkeuken is het meest populair, omdat de buitenkeuken hierdoor een natuurlijke uitstraling heeft. Wil je een buitenkeuken met een kleurtje? Verf het hout met houtverf en geef je buitenkeuken in een handomdraai een nieuwe look.
 • Wissel de accessoires elk jaar
  Door accessoires te wisselen oogt jouw buitenkeuken als nieuw. Verander de kaarsen, kussens en theedoeken naar jouw favoriete kleur van het moment. Om kosten te besparen, wissel je de accessoires om het jaar. Je hebt elke zomer een andere sfeer, maar je schaft 2 sets accessoires aan.

Gerelateerde artikelen:

Bronnen:

Recycled Crats, Pinterest, Pinterest