Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer 4 tips waarmee je de natuur in huis haalt

4 tips waarmee je de natuur in huis haalt

In een wereld die steeds duurzamer wordt, ligt de focus meer en meer op de natuur. Deze trend zie je daarom ook steeds meer terug in het interieur, voor zowel binnen als buiten. Ben je benieuwd hoe jij de natuur in huis kan halen? Dan volgen hieronder een viertal tips voor je.

Tip 1: Planten mogen niet ontbreken
De meest logische manier om natuur in huis te halen, klinkt logisch: door het plaatsen van planten. Het voordeel hiervan is dat je ermee kunt experimenteren. In iedere kamer past weer een ander soort plant. Zo zijn er meerdere tropische planten die gek zijn op het vocht in de badkamer. Planten die veel zuurstof afgeven zijn daarentegen ideaal voor de slaapkamer. En in de keuken komen plantjes, zoals peterselie, basilicum, munt en thijm goed tot hun recht.

Tip 2: Experimenteer met hout
De tijden dat je maar 1 soort hout kunt gebruiken in het interieur is al lang voorbij. Mix er dus gerust op los. De kleur voor 2017? Bruin. Een tip: kies 1 meubelstuk voor je woonkamer waar je de nadruk op wilt leggen. Zo houd je de woonkamer rustig en komt deze eyecatcher beter tot zijn recht.

Tip 3: Ontdek de verborgen natuur in huis
Achter veel gestucte muren schuilen vaak grove, onbewerkte stenen. Steen kan je op vele manieren terug laten komen in je interieur. Zo creëer je gemakkelijk een stenen wand door deze gestucte muur af te breken of de oude elementen in tact te houden. Is je budget niet toereikend? Denk dan eens aan een stenen behang. Ook stenen voorwerpen doen het goed in je interieur. In combinatie met strakke meubels, geeft het je kamer een moderne uitstraling met een rauw randje.

Tip 4: Denk ook eens aan rubber
Rubber in het interieur is een beetje een vreemde eend in de bijt. Uiteraard is een rubberen wand, plafond of vloer niet praktisch. Daarom adviseren we dit materiaal alleen te gebruiken als woonaccessoire. In combinatie met planten of bloemen fleur je de kamer hiermee direct op.

 

Geralateerde artikelen:

Bronnen: 

Pinterest Pinterest Roomed Pinterest Pinterest Pinterest Interieurliefde