Homedeal.nl Inspiratie Tuin Bestrating trends 2015

Bestrating trends 2015

bestratingtrends

Een tuin is tegenwoordig voor veel mensen een plek waar ze tot rust kunnen komen. De tuin wordt steeds belangrijker en daarom gaan veel mensen aan de slag om van hun tuin een echt paradijs te maken. Bij de aanleg voor tuin is de bestrating ook sfeerbepalend. Wil je weten wat de bestrating trends van 2015 zijn? Je leest het hier!

Natuurlijke uitstraling

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een natuurlijke tuin. Een natuurlijke tuin heeft een warme en gezellige uitstraling en zorgt ervoor dat je je echt kan ontspannen. Bij een natuurlijke uitstraling horen uiteraard natuurstenen voor de bestrating. Natuursteen is uniek in kleur en structuur en wordt gevormd door de natuur. Elke tegel is anders waardoor je met natuurstenen altijd een unieke look creëert. Natuurtegels kosten gemiddeld tussen de € 30 en € 65 per m2.
De meest gebruikte soorten natuursteen tuintegels zijn:
Graniet
Leisteen
Marmer
Travertin
Kwartsiet

Andere tegels die goed in een natuurlijke tuin passen zijn flagstones. Dit zijn platte natuurtegels die allemaal in vorm, grootte, dikte en structuur verschillen. De vorm van deze natuurtegels is verkregen door het splijten van gelaagd gesteente. Flagstones kosten gemiddeld tussen de € 25 en € 40 per m2.

Grote tuintegels

Wil je echt meedoen met de bestrating trend? Kies dan voor grote tegels. Vroeger hadden mensen graag kleine tegels in de tuin, maar tegenwoordig wordt er juist vaker voor grote tegels gekozen. Dat grote tegels zo populair zijn komt omdat ze een prachtige sfeer aan de tuin geven, vooral als je een moderne tuin hebt. Daarnaast heb je weinig tegels nodig voordat je tuin vol ligt met een mooie bestrating. Grote tuintegels kosten gemiddeld tussen de € 20 en € 50 per m2.

bestrating trends

Cementtegels

Wil je liever wat meer kleur in je tuin? Ga dan voor cementtegels in vrolijke kleuren en met mooie patronen. De tuinen hebben met de mooie kleuren en patronen een marokkaanse of portugese uitstraling. In deze prachtige tuin wordt gebruik gemaakt van veel kleur, water en beplanting. Kleuren die goed passen bij deze tuin zijn terracotta tinten gecombineerd met indigo of hemels blauw, limoengroen en kormijnrood. Deze stijl is in je tuin is door middel van tuintegels makkelijk te bereiken. Cementtegels kosten gemiddeld tussen de € 60 en € 100 per m2.

bestrating trend: cementtegel

Keramische tegels

Het aanbod in keramische tegels wordt steeds groter en dat is niet voor niets! Keramische tegels zijn keihard, hebben de uitstraling van natuursteen, maar hebben ook hele praktische eigenschappen waardoor ze ontzettend lang mee gaan. Keramische tegels zijn krasbestendig, kleurvast, vorstbestendig, maatvast, antislip, zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Niet gek dus dat keramische tegels zo populair zijn! Keramische tegels bootsen de natuurlijke tegels perfect na, ze hebben bijvoorbeeld een houtlook of juist marmer of leisteen. De prijzen van keramische tegels zijn erg varierend, dit komt doordat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. keramische tegels kosten gemiddeld tussen de € 20 en € 75 per m2.

bestrating trend: keramisch

Geïnspireerd door de trends?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze bestrating trends? Meer informatie vind je op: bestraten prijzen. Zo weet je precies hoeveel het jou gaat kosten als je besluit zo’n trendy bestrating aan te laten leggen!

One thought on “Bestrating trends 2015

  1. Wat gaaf! Ik ben zelf weg van die Portugese vloertegels, maar ik had nog niet eerder gezien dat die ook buiten gelegd konden worden. Staat erg tof, en is misschien toch iets minder gewaagd dan bijvoorbeeld binnen zo’n vloer leggen. Kunnen de cementtegels wel tegen de invloeden van het Nederlandse weer?

Comments are closed.