Homedeal.nl Inspiratie Tuin Onder de warme zon koken in je buitenkeuken

Onder de warme zon koken in je buitenkeuken

buitenkeuken

Koken doen we allemaal, maar wat als het buiten warmer wordt? Je vrienden zitten allemaal lekker buiten met een glaasje wijn of bier en jij bent binnen aan het koken. Nu mis je alle gesprekken en gezelligheid. Het is dan ook niet voor niets dat de barbecue heel snel aangezet wordt op een warme dag. Ten eerste kan de vrouw lekker gaan zitten en zorgt de man voor het vlees en ten tweede mis je nu beide niks. Ben jij het type dat het liefst de hele zomer gaat barbecueën? Dan is een buitenkeuken iets voor jou.

Buitenkeukens kopen of maken

Een buitenkeuken is niet alleen handig voor de gezelligheid, maar zorgt ook voor sfeer in je tuin. Je hebt buitenkeukens die precies op een keuken lijken, en buitenkeukens gebaseerd op een barbecue. Je koopt buitenkeukens kant-en-klaar, maar je kan natuurlijk ook zelf aan de slag met het ontwerp van een buitenkeuken. Hierdoor maak je de buitenkeuken precies op maat en past hij in jouw tuinstijl.

Er zijn veel bedrijven waarbij je onderdelen voor een buitenkeuken kan bestellen. Wij geven je als tip mee te beginnen met de aanschaf van een grill of fornuis en dat je vanuit daar de buitenkeuken gaat bouwen, zodat alles netjes afgewerkt wordt. Heb je geen zin om alles zelf te bouwen? Dan zijn er genoeg bedrijven die je daar een handje bij willen helpen. Denk eraan dat je de grill of het fornuis kan afsluiten in verband met regen. De levensduur van je buitenkeuken is hierdoor een stuk langer. Een andere optie is om je buitenkeuken onder een afdak te plaatsen. Niet alleen de grill of het fornuis is nu beschermt, maar ook het keukenblad.

Een hardhouten buitenkeuken is het meest populair, omdat de buitenkeuken hierdoor een natuurlijke uitstraling heeft. Heb je je buitenkeuken liever in een kleurtje? Verf het hout met houtverf en geef je buitenkeuken in een handomdraai een nieuwe look. Je kan ervoor kiezen om alles van hout te doen, maar een aanrechtblad van steen is nog veiliger.

Buitenkeuken

 

Kosten buitenkeuken

Afhankelijk van hoe groot en geavanceerd je een buitenkeuken wilt, heb je voor gemiddeld € 1.500 al een luxe buitenkeuken. Kastjes, het soort fornuis, materiaal als hout of steen en een kraan beïnvloeden het meeste de prijs voor een buitenkeuken. Vooral een grill of fornuis beïnvloed de totaalprijs. Deze prijzen lopen uiteen van € 200 tot € 2.000

Buitenkeuken

 

Heb jij al een gave buitenkeuken? Maak dan een foto en deel deze met ons via Facebook.

Gerelateerde artikelen: