1 miljoen projecten verricht

7x dakramen waar je nog niet aan hebt gedacht

Haal jij nog niet het optimale uit je zolder omdat het weinige licht je ervan weerhoudt er een prachtige leefruimte van te maken? Wellicht doen onderstaande dakramen je van gedachte veranderen. Wat licht wel niet met een ruimte kan doen, let’s get inspired.

Ga voor meerdere dakramen

Waarom is het zo dat we vaak maar voor 1 dakraampje gaan? Plaats horizontaal en verticaal meerdere ramen naast elkaar, maak van je donkere zolder een luchtige ruimte.

Dakramen zolder 1

Ga voor meerdere dakramen + mini balkon

Wil jij er wel een stapje bovenop doen? Er zijn dakramen op de markt waarbij je het raam in 2 delen kan openklappen. Hierdoor krijg je een klein balkonnetje in je kamer waar je heerlijk in het zonnetje geniet.

Dakramen zolder 2

Ga voor meerdere dakramen + een echt balkon

Er bestaat natuurlijk altijd een overtreffende trap. Bij deze zolderkamer is gekozen om ook daadwerkelijk een balkon te laten aanleggen. Je ziet dat het zolderraam in dit geval naar boven en opzij klapt waardoor je een doorgang krijgt waar je makkelijk onderdoor loopt.

Dakramen zolder 3

Ga voor een mega dakraam

Dit is nog eens optimaal lichtinval, een mega dakraam. Dit is wel een flink project, maar dan heb je ook wat. Een schuifraam is zelfs mogelijk waardoor je zolderkamer zelf het balkon is.

Dakramen zolder 4

Ga voor dakramen in het plafond

Dakramen zitten meestal op ooghoogte, maar het is ook een idee om de nok van je dak te vervangen door ramen. Hierdoor heb je niet op 1 plek lichtinval maar over de gehele lengte van je zolderkamer.

Dakramen zolder 5

Ga voor een volledig glazen zijwand

Nog een alternatieve plaats voor glas is om de buitenmuur te vervangen voor een groot raam. Dit geeft je meer dan genoeg licht in de kamer én een prachtig uitzicht.

Dakramen zolder 6

Ga voor een compleet glazen dak

Het toppunt van lichtinval is uiteraard het gehele dak van glas. Minder ideaal voor je privacy, wel optimaal lichtinval en zeg zelf, onderstaande zolderkamer voelt toch als een super inspirerende plek?

Dakramen zolder 7
Jeuken je handen al om je zolder aan te pakken en er een inspirerende plek van te maken? Als je meer wilt weten over het verbouwen van je zolder, bekijk dan onze prijsgids: Zolder verbouwen kosten.

Gerelateerde artikelen:

Glazen deuren

Stalen kozijnen passen altijd

Glazen buitenmuur als levend schilderij

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest,