Vind de beste gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevel reinigen

Gevel reinigen

Indien je in bezit bent van een woning dan is het noodzakelijk om eens per een aantal jaar de gevel te laten reinigen. Dit is niet alleen om het aanzicht van het huis mooi te houden, maar draagt ook bij aan het vaste onderhoud van het huis. Lees hier snel meer over de verschillende manieren, extra opties en de voordelen van gevelreiniging.

Gevel reinigen: de kosten

De gevel van je woning staat bloot aan algengroei, weer, wind en luchtvervuiling. Door je gevel te reinigen laat je je woning er weer als nieuw uitzien. De gevel laat je reinigen door een gerenommeerde specialist. Deze heeft de benodigde apparatuur en kennis om de gevel er weer als nieuw te laten uitzien. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het reinigen. Hieronder vind je een overzicht van verschillende types reiniging met daarbij de gemiddelde prijs per vierkante meter. Deze prijzen zijn inclusief arbeid en btw weergeven.

Type gevelreinigingGem. kosten per m2, incl. arbeidskosten en btwWerking
Gevel stoomreinigen€ 5 Het water wordt verhit tot 150 graden celcius en lost als het ware de vervuiling aan de gevel op.
Chemisch gevel reinigen€ 10 Chemisch middel wordt middels een borstel op de gevel aangebracht. Na de inwerking ervan wordt de gevel gereinigd met een hogedrukreiniger.
Gevel zandstralen€ 15 Een straalmiddel wordt met een hogedrukreiniger tegen de gevel aangespoten waardoor het vuil van de gevel af vliegt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je meer prijsinformatie over het reinigen van je gevel? Bekijk de prijsgids: Kosten gevelreiniging.

Gevel reinigen: zelf doen of uitbesteden?

Ben je in het bezit van een hogedrukreiniger, dan is het mogelijk om de gevel zelf te reinigen. Toch wordt het sterk aangeraden om het reinigen van je gevel uit te besteden aan een erkend specialist. Deze heeft de kennis en het materiaal om de gevel van je huis er weer als nieuw uit te laten zien. In het overzicht hieronder vind je een vergelijking tussen het zelf uitvoeren van gevelreiniging of het uitbesteden ervan.

Zelf de gevel reinigenGevel reinigen uitbesteden
Meestal iets lagere totaalkosten dan kosten voor het uitbesteden.Meestal hogere kosten dan het zelf doen (afhankelijk van de materialen waarover je reeds beschikt).
Het kost jezelf tijd.Het kost jezelf geen tijd.
Het is gevaarlijk om zelf op hoogte te werken.Voor jezelf veiliger, omdat er op hoogte wordt gewerkt. De specialist is een professional en weet wat hij doet.
Meestal beschik je zelf niet over alle materialen om zelf de gevel te kunnen reinigen.De specialist heeft alle benodigde materialen en middelen voor de gevelreiniging.

Gevel reinigen

Tips voor gevelreiniging

Naast gevelreiniging biedt de specialist meer opties om de gevel te beschermen of te herstellen. Deze aanvullende opties voor gevel reinigen staan hieronder weergeven:

1. Impregneren van de gevel

Door de gevel te impregneren voorkom je dat de gevel beschadigd raakt. Het impregneren zorgt ervoor dat water niet meer door de muur wordt opgenomen. De stenen zetten hierdoor niet uit en de voegen brokkelen minder snel af.  

2. Gevelrenovatie

Is de gevel dermate beschadigd dat de gevel reinigen zinloos is? Dan kies je voor gevelrenovatie. Dit doe je wanneer voegen zijn afgebrokkeld of wanneer er grote scheuren in de muren zitten.

3. Voegwerk vervangen

De voegen in je gevel zijn de verbindende stukken tussen de stenen. Door de loop van jaren verslijten ze en is het aan te raden om ze te vervangen. Er zijn verschillende soorten voegen. De verschillende voegen met de bijhorende prijzen per m2 zijn te vinden in voegen vervangen.

De voordelen van de gevel reinigen

In de meeste gevallen wordt over gevelreiniging gedacht dat het alleen toegepast wordt om het aanzicht van het huis fraai en netjes te houden. Dat is zeker zo, maar het reinigen van de gevel biedt naast het opfleuren van het huis nog meer voordelen:

  • Gevelreiniging biedt bescherming voor zowel de buiten- als binnenmuur.
  • Impregneren houdt plantengroei, vocht en schimmel buiten de deur.
  • Laat de waarde van het huis stijgen, omdat het onderdeel is van onderhoud.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden