Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Stalen kozijnen passen altijd

Stalen kozijnen passen altijd

Stalen kozijnen zijn steeds meer in opmars, een interessante concurrent van houten en kunststof kozijnen. Dit heeft staal vooral te danken aan de karakteristieke uitstraling die in iedere interieurstijl past. Wil jij meer te weten komen over stalen kozijnen en inspiratie op doen door prachtige voorbeelden? Scroll dan vooral verder.

Het verhaal van stalen kozijnen

Tot halverwege de jaren 60 waren stalen kozijnen zeer populair, mede omdat ze veel langer meegingen dan houten kozijnen. Hadden houten kozijnen toentertijd een levensduur van 10 tot 15 jaar, stalen kozijnen gingen met gemak 50 jaar of langer mee. Toch nam de populariteit van stalen kozijnen met de jaren af, dit was te danken aan goedkopere materialen die op de markt kwamen zoals kunststof.

Waarom kiezen voor stalen kozijnen?

Kozijnen zijn een langetermijninvestering, het is dan zeker interessant om de voor- en nadelen van stalen kozijnen tegen elkaar af te zetten.

OptieGemiddelde meerprijs
Geveldoorbraak€ 3.000
Stucwerk€ 1.000
Elektra€ 450
Centrale verwarming (incl. radiator)€ 1.000
Aftimmerwerk€ 300

Heeft staal niet een hele slechte isolatiewaarde?

Staal is een hele goede geleider van warmte en kou, wat niet ten goede komt aan de isolatie van de woning. Vroeger was dit dan ook een puntje van kritiek op stalen kozijnen. Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor gevonden, zoals de meest voorkomende techniek: koudebrugonderbreking. De binnen- en buitenzijde van het stalen kozijn raken elkaar niet aan waardoor ze niet kunnen geleiden en daarmee een goede isolatie bieden. De meeste stalen kozijnen zijn hiervan voorzien, maar dubbel checken kan nooit kwaad want je hebt namelijk ook stalen kozijnen voor binnen waar isolatie niet noodzakelijk is.

Ook een belangrijke vraag: wat kost een stalen kozijn?

Gemiddeld betaal je voor stalen kozijnen € 1.000 – € 1.200 per m2, dit is inclusief hr++ glas, montage en btw. Ten opzichte van houten, kunststof en aluminium kozijnen zit deze prijs in de hoogste range, maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug, kijk zelf maar.

Praktische informatie: check

Tijd voor inspiratie!

Stalen kozijnen als scheidingswand

Stalen kozijnen 1
Stalen binnendeuren ter vervanging van deurposten

Stalen kozijnen 2
Stalen buitenkozijnen voor ramen

Stalen kozijnen 3
Stalen buitenkozijnen voor deuren

Stalen kozijnen 4

 

Bronnen afbeeldingen: PinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterest