Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Bifacial zonnepanelen

Bifacial zonnepanelen

Bifacial zonnepanelen zijn innovatieve panelen die aan beide zijden zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit. In dit artikel duik je dieper in deze geavanceerde technologie, ontdek je de voordelen, de kosten en waarom bifacial zonnepanelen kopen mogelijk een slimme investering voor jou kan zijn. Of je nu overweegt ze te installeren of gewoon nieuwsgierig bent, hier vind je alle essentiële informatie.

Wat zijn bifacial zonnepanelen?

Bifacial zonnepanelen onderscheiden zich van traditionele zonnepanelen doordat ze aan beide zijden zonnecellen hebben. Hierdoor kunnen ze niet alleen het directe zonlicht van boven opvangen, maar ook het gereflecteerde licht van onderen.

De technologie achter bifacial zonnepanelen is niet nieuw. Al in de vroege stadia van zonne-energieonderzoek werd het potentieel van tweezijdige zonnecellen erkend. Door de jaren heen hebben technologische vooruitgang en onderzoek de efficiëntie en betaalbaarheid van deze zonnepanelen verbeterd, waardoor het kopen van bifacial zonnepanelen nu naast commerciële installaties ook interessant kan zijn voor huishoudens.

Bifacial zonnepanelen

Wat zijn de voor- en nadelen van een bifacial zonnepaneel?

Als je overweegt om bifacial zonnepanelen te kopen is het belangrijk om de voor- en nadelen van deze panelen te weten. Laten we deze eens nader bekijken.

Voordelen

  • Positie: bifacial panelen zijn uniek in hun plaatsingsflexibiliteit. Ze kunnen op diverse manieren worden geïnstalleerd, zoals schuin op je dak of zelfs verticaal als afrastering, dankzij hun 360-graden lichtopname.
  • Hogere energieopbrengst: door hun tweezijdige werking kunnen deze panelen meer licht opvangen, wat leidt tot een hogere energieopbrengst.
  • Duurzaamheid: deze zonnepanelen zijn over het algemeen robuuster en beter bestand tegen schade door weersomstandigheden, wat ze een duurzamere keuze maakt.
  • Langere garantie: vanwege hun duurzaamheid bieden fabrikanten vaak een langere garantie op bifacial zonnepanelen.

Nadelen

  • De prijs: hoewel ze tal van voordelen bieden, zijn deze zonnepanelen duurder in aanschaf dan traditionele kristallijne zonnepanelen.
  • Plaatsingsbeperkingen: voor een optimale energieopbrengst is het ideaal om deze zonnepanelen op een platte ondergrond te plaatsen, bij voorkeur een witte of zilverkleurige. Dit kan een beperking zijn voor mensen met schuine daken.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is de prijs van een bifacial zonnepaneel?

Met een gemiddelde prijs die hoger ligt dan traditionelere soorten panelen, vereisen bifacial zonnepanelen specifieke installatie en onderhoud. Gemiddeld gezien ligt de prijs tussen de € 730 en € 1.150 per paneel, inclusief omvormer, installatie en met het 0% btw tarief.

Installatie en onderhoud van bifacial zonnepanelen

Het kiezen van de juiste zonnepanelen is slechts de eerste stap. Een correcte installatie en onderhoud zijn cruciaal om het maximale uit je investering te halen. Hier is wat je moet weten over de installatie en het onderhoud van bifacial panelen.

Installatie

Bifacial panelen vereisen specifieke montagesystemen om hun unieke ontwerp en functionaliteit te ondersteunen. Het is essentieel om ze op de juiste hoogte en hoek te plaatsen om de maximale hoeveelheid zonlicht op te vangen.

Onderhoud

Omdat bifacial panelen aan beide zijden licht opvangen, is het van vitaal belang om beide zijden schoon te houden. Vuil en afzettingen kunnen de efficiëntie van de panelen verminderen.

Het installeren en onderhouden van bifacial zonnepanelen kan in het begin misschien wat moeilijk lijken, maar met de juiste kennis en ondersteuning van een vakspecialist wordt het een naadloos proces.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden