Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Glas glas zonnepanelen

Glas glas zonnepanelen

Glas op glas zonnepanelen combineren duurzaamheid met efficiëntie, en hoewel de glas glas zonnepanelen prijs hoger kan zijn, bieden ze op de lange termijn aanzienlijke voordelen. In deze gids duiken we dieper in wat deze panelen zo speciaal maakt en waarom ze een waardevolle investering zijn voor een groenere toekomst.

Wat zijn glas glas zonnepanelen?

Glas glas zonnepanelen zijn een type zonnepaneel waarbij zowel de voor- als achterzijde uit een glaslaag bestaat. In tegenstelling tot traditionele panelen, die vaak een glazen voorkant en een kunststof achterkant hebben, bieden glas glas panelen een verhoogde duurzaamheid en efficiëntie.

Werking van een glas glas zonnepaneel

Deze panelen zijn zo ontworpen dat ze optimaal gebruik maken van het invallende zonlicht. Door de glazen achterzijde wordt het licht dat door het paneel gaat, gereflecteerd en opnieuw gebruikt. Dit zorgt voor een hogere energieopbrengst. Bovendien beschermt de dubbele glasconstructie de zonnecellen beter tegen externe invloeden zoals vocht, wat de levensduur van het paneel verlengt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Glas glas zonnepanelen

De voor- en nadelen van glas op glas zonnepanelen

Glas glas panelen bieden tal van voordelen die ze onderscheiden van andere soorten panelen:

  • Hogere efficiëntie: dankzij de dubbele glasconstructie kunnen deze panelen meer zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit. De extra opbrengst schommelt tussen de 5 en 25%.
  • Langere levensduur: de robuuste constructie beschermt de zonnecellen beter tegen externe factoren, wat resulteert in een langere levensduur van het paneel.
  • Betere temperatuurtolerantie: deze panelen presteren beter onder extreme temperatuurcondities, wat ze ideaal maakt voor diverse klimaten.
  • Minder degradatie: glas glas panelen vertonen over de jaren heen minder vermogensverlies in vergelijking met andere typen.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen aan deze panelen verbonden:

  • Hogere initiële kosten: de aanschafprijs van glas op glas panelen ligt vaak hoger dan die van glas folie panelen. Echter, gezien de langere levensduur en hogere efficiëntie, kan deze investering op de lange termijn lonend zijn.
  • Zwaarder gewicht: door de dubbele glasconstructie zijn deze panelen vaak zwaarder, wat extra aandacht vereist bij de installatie.

Het is essentieel om zowel de voor- als nadelen in overweging te nemen wanneer je besluit welk type zonnepaneel het beste bij jouw behoeften past. Onze deskundige vakspecialisten kunnen je adviseren over de beste keuze voor jouw situatie.

Wat is het verschil tussen glas glas en glas folie panelen?

Terwijl glas op glas panelen aan beide zijden uit een glaslaag bestaan, hebben glas folie panelen een combinatie van een glaslaag aan de voorkant en een folie aan de achterkant. Deze keuze in materialen heeft directe gevolgen voor de duurzaamheid en prestaties van de panelen.

Prestatieverschillen

Glas glas zonnepanelen hebben over het algemeen een hogere efficiëntie en energieopbrengst dan hun glas folie tegenhangers. Dit komt door de reflectie van het licht binnen het paneel, wat resulteert in een betere benutting van het invallende zonlicht.

Levensduur en duurzaamheid

Dankzij de dubbele glasconstructie zijn glas op glas zonnepanelen beter bestand tegen externe factoren zoals vocht en temperatuurschommelingen. Dit betekent dat ze vaak een langere levensduur hebben en minder vatbaar zijn voor slijtage in vergelijking met glas-folie panelen.

Kies ik het beste voor glas glas of glas folie panelen?

De keuze tussen deze twee typen panelen hangt sterk af van jouw persoonlijke voorkeuren en budget. Panelen met een dubbele glasconstructie staan bekend om hun hogere efficiëntie en duurzaamheid, wat kan resulteren in een betere energieopbrengst en een langere levensduur. Echter, ze zijn vaak duurder dan hun glas-folie tegenhangers.

Aan de andere kant zijn panelen met een folie achterkant voordeliger bij aanschaf, maar kunnen op termijn minder rendement bieden.

Het is belangrijk om jouw energiebehoeften en budget in balans te brengen. Onze vakspecialisten helpen je graag bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Wat is de prijs van glas glas zonnepanelen?

De prijs van glas glas zonnepanelen ligt gemiddeld 20% hoger dan glas folie panelen. Voor glas glas panelen zonder frame ligt de prijs ongeveer 30 á 50% hoger. De prijs wordt beïnvloed door de kwaliteit van de gebruikte materialen, het merk van het paneel, en de capaciteit. Hoewel ze in eerste instantie duurder kunnen zijn dan glas-folie panelen, is het belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Door de langere levensduur en hogere efficiëntie van glas glas panelen, kun je op de lange termijn besparen op energiekosten en onderhoud.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een glas glas zonnepaneel?

Een glas glas paneel met frame kost gemiddeld € 850 incl. installatie en zonder frame ben je € 950 kwijt incl. installatie. De prijs van glas glas zonnepanelen met frame ligt gemiddeld 20% hoger dan glas folie panelen en zonder frame betaal je gemiddeld 30-50% meer.

Wat is het verschil tussen glas glas en glas folie zonnepanelen?

Glas glas zonnepanelen hebben zowel aan de voor- als achterzijde een glaslaag, wat zorgt voor een hogere duurzaamheid en efficiëntie. Glas folie zonnepanelen daarentegen hebben een glazen voorkant en een folie achterkant. Dit verschil in opbouw kan invloed hebben op de levensduur, prestaties en prijs van de panelen.

Wat is de meeropbrengst van glas glas zonnepanelen?

Een glas op glas paneel produceert gemiddeld 5 tot 25% meer energie dan een glas folie paneel.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden