Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Omvormer zonnepanelen prijs

Omvormer zonnepanelen prijs

Minimale kosten
€ 100
Gemiddelde kosten
€ 1.400
Maximale kosten
€ 4.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 800 - € 2.000

Als je overweegt zonnepanelen te installeren, is het belangrijk dat je begrijpt hoe de omvormer zonnepanelen prijs tot stand komt. Deze omvormer is cruciaal voor het omzetten van zonne-energie naar stroom die je in huis kunt gebruiken. In dit artikel duik je dieper in de kosten van de zonnepanelen omvormer en krijg je inzicht in hoe je de beste waarde voor je geld kunt krijgen.

Wat is de prijs van een omvormer voor zonnepanelen?

De gemiddelde prijs voor een omvormer voor zonnepanelen ligt tussen de € 800 en € 1.400 voor een geheel systeem, afhankelijk van verschillende factoren. Dit prijsverschil kan te maken hebben met de capaciteit en het merk van de omvormer. Bekijk de gemiddelde kosten van de omvormer types voor zonnepanelen in onderstaand overzicht:

Omvormer zonnepanelen prijs
Type omvormerGemiddelde kosten incl. installatie en btw
Micro omvormer€ 100 - € 250 per stuk
String omvormer€ 800 - € 1.500 voor een zonnepanelensysteem
Hybride omvormer€ 1.000 - € 4.500 voor een zonnepanelensysteem
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe is de prijs van een omvormer voor zonnepanelen opgebouwd?

De kosten van een omvormer voor zonnepanelen zijn opgebouwd uit een aantal elementen:

Productie

De prijs die je betaalt voor een zonnepanelen omvormer hangt onder andere af van hoe deze is gemaakt. Net als bij andere producten kosten materialen en arbeid geld. Als een zonnepanelen omvormer bijvoorbeeld van hoogwaardige materialen gemaakt is, kan dit de kosten verhogen. Het is goed om hier rekening mee te houden bij je keuze.

Merk

Bij het kiezen van een omvormer speelt het merk vaak een grote rol. Bekende merken kunnen soms wat duurder zijn, maar ze bieden vaak ook extra zekerheid. Denk bijvoorbeeld aan een langere garantie of betere klantenservice. Het is slim om je hierin te verdiepen. Zo weet je zeker dat je investeert in kwaliteit en betrouwbaarheid.

Installatie

Naast de aanschaf van de omvormer zelf, zijn er ook kosten verbonden aan de installatie. Een vakspecialist kan ervoor zorgen dat de omvormer correct en veilig wordt geïnstalleerd. Ook kunnen er in de toekomst servicekosten zijn, bijvoorbeeld voor onderhoud of reparaties. Het is handig om hier vooraf rekening mee te houden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een omvormer voor zonnepanelen?

Er zijn een aantal factoren die de prijs van zonnepanelen beïnvloeden. Bekijk hieronder welke dat zijn en waar je rekening mee moet houden.

Factor 1: soort omvormer

Er zijn verschillende soorten omvormers beschikbaar, elk met hun eigen prijskaartje.

Stringomvormers

Stringomvormers zijn de meest voorkomende soort en worden vaak gebruikt voor grotere zonnepaneelinstallaties. Ze verbinden een hele reeks zonnepanelen en zetten de opgewekte stroom om. Gemiddelde prijs van deze zonnepanelen omvormer ligt tussen de € 800 en € 1.500.

Micro-omvormers

Micro-omvormers worden per paneel geïnstalleerd, wat ze ideaal maakt voor kleinere installaties of daken met schaduw. Ze zorgen ervoor dat elk paneel afzonderlijk optimaal presteert. De gemiddelde kosten voor micro-omvormers liggen tussen de € 100 en € 250 per stuk.

Hybride omvormers

Hybride omvormers combineren de functies van string- en batterijomvormers, waardoor ze geschikt zijn voor zonnepaneelinstallaties met energieopslag. De gemiddelde prijs voor deze zonnepanelen omvormer ligt tussen de € 1.000 en € 4.500.

Met deze informatie kun je beter inschatten welk type omvormer het beste bij je past en wat de verwachte kosten zijn.

Factor 2: technologie van de omvormer

De technologie achter zonnepanelen en omvormers blijft zich ontwikkelen. Nieuwere technologieën kunnen soms wat duurder zijn, maar ze kunnen ook efficiënter en duurzamer zijn. Dit betekent dat je op de lange termijn misschien minder betaalt voor je energie. Het is dus slim om je goed te informeren over de nieuwste technologieën voordat je een keuze maakt.

Factor 3: productievolume en schaalvoordelen

Hoe meer omvormers er worden geproduceerd, hoe goedkoper ze vaak per stuk worden. Dit komt door schaalvoordelen. Als fabrikanten in grote hoeveelheden kunnen inkopen en produceren, kunnen ze kosten besparen. En die besparing zie je soms terug in de prijs. Als je dus kiest voor een populaire type omvormer, merk of model, kan dit invloed hebben op wat je uiteindelijk betaalt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een omvormer voor zonnepanelen?

De kosten van een omvormer voor zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van het type, het merk en waar je het koopt. Gemiddeld ligt de prijs van een zonnepanelen omvormer tussen de € 800 en € 1.400. Het is altijd een goed idee om verschillende offertes te vergelijken en te kijken welke het beste bij jouw situatie past.

Wat kost een omvormer voor 2 panelen?

Voor kleinere installaties, zoals die met 2 panelen, kun je overwegen om micro-omvormers te gebruiken. De prijs van deze zonnepanelen omvormer ligt gemiddeld tussen de € 100 en € 250 per stuk. Het totale kostenplaatje hangt ook af van de installatiekosten en eventuele extra benodigdheden.

Wat is de beste omvormer voor zonnepanelen?

De “beste” omvormer hangt af van jouw specifieke behoeften. Er zijn verschillende soorten omvormers, elk met hun eigen voordelen. Het is belangrijk om te kijken naar de capaciteit, efficiëntie, garantie en beoordelingen van andere gebruikers. Een vakspecialist van Homedeal kan je ook adviseren over de beste keuze voor jouw situatie.

Bespaartips Homedeal

Bespaar op de voorrijkosten

Lokale vakspecialisten hebben vaak een diepgaande kennis van de specifieke behoeften en omstandigheden in jouw regio. Door voor een lokale zonnepanelenspecialist te kiezen profiteer je daarnaast van geen of lagere voorrijkosten. Bovendien kan een lokale vakspecialist je vaak sneller van dienst zijn bij onderhoud of problemen.

Kwantumkorting

Samen kopen kan leiden tot flinke kwantumkortingen. Overweeg om samen met buren of vrienden omvormers in bulk aan te schaffen. Vakspecialisten geven vaak korting bij grotere bestellingen.

Profiteer van subsidies of leningen

De overheid stimuleert vaak duurzame initiatieven, zoals de installatie van zonnepanelen. Check met de Energiesubsidiewijzer of er subsidies of andere financiële voordelen beschikbaar zijn die je kunt benutten.

Vergelijk zonnepanelen offertes

Door offertes van verschillende vakspecialisten op Homedeal te vergelijken, krijg je een duidelijk beeld van de marktprijzen en kun je de beste deal kiezen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden