Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Hybride omvormer

Hybride omvormer

Een hybride omvormer voor zonnepanelen combineert de functies van zowel een traditionele als een batterij-omvormer, waardoor het mogelijk is om zonne-energie op te wekken en tegelijkertijd energie op te slaan voor later gebruik. Dit apparaat optimaliseert de energieproductie en vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. In dit artikel verkennen we de werking, kosten en voordelen van hybride omvormers, en bieden we inzicht in waarom het een slimme keuze kan zijn.

Wat is een hybride omvormer voor zonnepanelen?

Als je ooit hebt overwogen om zonne-energie in je huis te integreren, heb je misschien gehoord van een hybride omvormer voor zonnepanelen. Maar wat is het precies? Dit type omvormer is een apparaat dat zowel zonne-energie kan omzetten voor direct gebruik als overtollige energie kan opslaan in batterijen voor later. In tegenstelling tot de traditionele omvormers die alleen energie kunnen omzetten. Dit betekent dat je met hybride omvormers de energie die je overdag opwekt, bijvoorbeeld ook ‘s nachts kunt gebruiken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hybride omvormer

Hoe werkt een hybride omvormer voor zonnepanelen?

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt, vangen ze zonlicht op en zetten dit om in gelijkstroom (DC). Maar de apparaten in je huis hebben wisselstroom (AC) nodig. Hier komt de omvormer in beeld. De omvormer heeft de taak om de gelijkstroom om te zetten in wisselstroom, zodat je de opgewekte energie kunt gebruiken.

Zodra je zonnepanelen elektriciteit produceren, stuurt de hybride omvormer deze naar je apparaten of slaat het op in een batterij. Zo kan je de overtollige energie bewaren voor later.

Stel je voor dat je op een zonnige dag meer energie opwekt dan je nodig hebt. In plaats van deze energie te verspillen, slaat deze omvormer het op in de batterij. Wanneer het bewolkt is of ‘s nachts, kun je deze opgeslagen energie gebruiken.

Voordelen

Investeren in een hybride omvormer brengt tal van voordelen met zich mee, zowel op korte als op lange termijn. Hieronder hebben we enkele van de meest overtuigende redenen opgesomd waarom dit type omvormer een slimme keuze kan zijn voor jouw energiebehoeften:

  • Energie-efficiëntie en -besparing: door zonne-energie op te slaan die je niet direct gebruikt, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening.
  • Flexibiliteit in energiebeheer: je hebt meer controle over wanneer en hoe je je opgewekte energie gebruikt, wat leidt tot optimalisatie van je energieverbruik.
  • Vermindering van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet: je bent minder kwetsbaar voor stroomstoringen.

Wat kosten hybride omvormers?

De kosten van hybride omvormers zijn grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van de materialen. De prijs ligt ongeveer tussen de € 1.000 en € 4.000, inclusief 0% btw tarief en exclusief installatiekosten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is een hybride omvormer?

Dit is een apparaat dat zonne-energie kan omzetten voor direct gebruik en tegelijkertijd overtollige energie kan opslaan in batterijen voor later. Het combineert de functies van zowel een traditionele als een batterij-omvormer, waardoor het een essentieel onderdeel is voor een efficiënt zonne-energiesysteem.

Wat is het verschil tussen een gewone omvormer en een hybride omvormer?

Een gewone omvormer zet de gelijkstroom van je zonnepanelen om in wisselstroom voor je huis. Een hybride omvormer daarentegen kan zowel energie omzetten als opslaan. Dit betekent dat je de energie die je overdag opwekt, ‘s nachts of op bewolkte dagen kunt gebruiken.

Wat is het voordeel van een hybride omvormer voor zonnepanelen?

Het grootste voordeel is de mogelijkheid om zonne-energie op te slaan voor later gebruik. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en kunt besparen op je energierekening. Bovendien biedt het je de flexibiliteit om je energieverbruik te beheren en te optimaliseren.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden