Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Zonneboiler combi

Zonneboiler combi

Minimale kosten
€ 4.400
Gemiddelde kosten
€ 5.750
Maximale kosten
€ 7.100
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.060 - € 6.785

Een zonneboiler combi verbruikt minder energie waardoor je minder CO2 uitstoot en je dus bespaart op de energiekosten bij grotere huishoudens. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier alles over hoe een zonneboiler combi werkt, wat de prijzen zijn, en welke mogelijkheden en subsidies er zijn.


Hoe werkt een zonneboiler combi?

Een zonneboiler combi bestaat uit een gewone zonneboiler met daarbij een geïntegreerde cv-ketel. Het voordeel: je sluit niet alleen het water voor douche en kraan hierop aan, maar ook je centrale verwarming.

In de collectoren die op het dak liggen, stroomt een vloeistof (een combinatie van water en antivries) dat het zonlicht verwarmt. De warme vloeistof stroomt daarna naar het voorraadvat en verwarmt het water dat hierin zit. Dit water is hierna te gebruiken voor de douche, kraan of verwarming. De geïntegreerde cv springt bij als er niet voldoende zonlicht is en zorgt dat het water altijd op de juiste temperatuur blijft.

Wat kost een zonneboiler combi?

De gemiddelde prijs van een zonneboiler combi is € 5.750. De zonneboiler combi prijs is samengesteld uit de kosten van de zonneboiler combi en de installatie. Extra’s zoals plaatsing op een plat dak en extra zonnecollectoren hebben daarnaast invloed op de kosten van de warmteboiler.

Grootte huishoudenGemiddelde zonneboiler combi prijsInstallatiekostenMaterialen
4 personen€ 3.400 – € 4.400€ 1.000 – € 1.100– 200 liter voorraadvat
– 2 – 3 zonnecollectoren
5 – 6 personen€ 3.700 – € 5.300€ 1.100 – € 1.200– 300 liter voorraadvat
– 3 – 4 zonnecollectoren
7 – 8 personen€ 4.900 – € 5.800€1.200 – € 1.300– 400 liter voorraadvat
– 4 zonnecollectoren
Extra installatiekosten
Gemiddelde prijs Materialen
Plaatsing op een plat dak€ 50 extra per zonnecollector– Houder voor zonnecollector

Houd er bij het vergelijken rekening mee dat een zonneboiler combi prijs hoger ligt dan de prijs van een gewone zonneboiler. Dit komt door de geïntegreerde brander, waardoor je geen externe cv ketel meer nodig hebt.

Prijsverschil plat dak

Het plaatsen van de zonnecollectoren op een plat dak kost zo’n € 50 extra per zonnecollector. De vakspecialist plaatst de collectoren dan in een schuine hoek voor maximaal rendement. Dit is bij een schuin dak niet het geval, omdat de collectoren al in een hellende positie worden geplaatst.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Voorbeeld van een zonneboiler combi

Opbouw van de zonneboiler combi prijs

De prijs van een zonneboiler combi is opgebouwd uit de materiaalkosten en installatiekosten. Hoewel de prijzen per aanbieder flink uiteen lopen, bestaat de zonneboiler combi prijs voor het grootste deel uit materiaalkosten. Voor de installatie van een zonneboiler combi in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen is het handig om de offertes voor zonnepanelen en zonneboiler combi’s te vergelijken. De verhouding ziet er ongeveer als volgt uit.

Kostenoverzicht Zonneboilercombi prijs

Welke keuzes bepalen de prijs van een zonneboiler combi?

De keuzes die je maakt tijdens het kopen van een zonneboiler combi beïnvloeden de zonneboiler combi prijs aanzienlijk.

Keuze 1: Kopen of leasen?

Hoeveel budget maak je vrij wanneer je een zonneboiler combi koopt? Een zonneboiler combi prijs is een flinke investering het is daarom ook mogelijk om deze te huren of leasen. Onderhoud is bij deze deals vaak inbegrepen. Je least al vanaf € 90 per maand. Na de leaseperiode van 60 maanden ben je in de meeste gevallen eigenaar van de zonneboiler combi.

Zonneboiler combi prijs: kopen of leasen? Gemiddelde kostenGemiddelde totale kosten (exclusief onderhoud)
Kopen€ 4.400 – € 6.100€ 4.400 – € 6.100
Leasen€ 90 per maand€ 5.400 – € 7.500

Keuze 2: Bedenk op welke manier je wilt verwarmen

Je behaalt het meeste rendement van je zonneboiler combi als de cv-ketel niet bij hoeft te springen. Bij het gebruik van veel en heel warm water is de zonneboiler combi niet in staat om dit op de juist temperatuur te krijgen en ondersteunt de cv-ketel bij het verwarmen. Deze ketel werkt niet op zonne energie en is daarom niet zuinig en kostenefficiënt. Bedenk daarom op welke manier je wilt verwarmen.

Lage temperatuurverwarming zoals vloer- en wandverwarming is ideaal voor een zonneboiler combi, de cv-ketel hoeft vrijwel niet bij te springen. Je bespaart om deze manier gemiddeld € 160 tot € 180.

Keuze 3: Soort zonnecollector

De zonneboiler combi prijs hangt ook af van het soort collector dat je kiest. De plaat met een buizensysteem bevindt zich op het dak en vangt de zonnewarmte op om hiermee vervolgens het water in het boilervat op te warmen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een plaat collector, of een vacuümbuis collector. Daarnaast kun je kiezen voor collectoren met een grotere afmeting of meerdere collectoren naast elkaar voor het opvangen van extra zonlicht.

Soort zonnecollectorKosten per zonnecollector (exclusief installatie)Gemiddelde besparing per jaar
Vlakke plaat zonnecollector€ 550€ 65
Vacuümbuis zonnecollector€ 750€ 85

Is er subsidie op een zonneboiler combi?

In bepaalde gevallen is het mogelijk om subsidie te krijgen op de aankoop van je zonneboiler combi. Deze ISDE-subsidie van de Rijksoverheid vraag je maximaal 24 maanden na de installatie aan. Controleer van te voren of je in aanmerking komt voor deze subsidie en welke zonneboiler combi’s goedgekeurd zijn.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zonneboiler combi?

Gemiddeld kost een zonneboiler combi € 5.750 inclusief montage. De kosten hangen af van het verbruik van je huishouden.

Kun je met een zonneboiler combi je huis verwarmen?

Een zonneboiler combi combineert een gewone zonneboiler met een geïntegreerde cv-ketel. Je verwarmt hierdoor niet alleen water, maar kunt de zonneboiler combi ook gebruiken voor je centrale verwarming.

Is er subsidie voor een zonneboiler combi?

Het is mogelijk om subsidie te ontvangen voor de installatie van een zonneboiler. Je moet hiervoor wel voldoen aan de voorwaarden. Alle informatie over subsidie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Homedeal bespaartips

Laat meerdere systemen tegelijk plaatsen

Willen je buren ook een zonneboilercombi of zonnepanelen kopen, onderzoek dan niet alleen of er een kwantum korting wordt gegeven op de aanschaf van meerdere boilers, maar ook op de installatie ervan. De prijs van een zonnepanelen installateur en de prijs van de zonneboilercombi’s valt hierdoor een stuk lager uit.

Weet wat je bespaart

Dankzij de zonneboilercombi bespaar je jaarlijks al snel 100m³ tot 300m³ aan gas. Dit is ongeveer 50% van de energie voor de opwarming van het gebruikswater. Een elektrische zonneboilercombi levert zo jaarlijks een gemiddelde besparing van € 65 tot € 200 op. Deze besparing is zelfs groter bij meer warm waterverbruik. Bovendien is de verwachting dat de gasprijs in de toekomst flink gaat stijgen, waardoor je met jouw zonneboilercombi nog meer bespaart.

Ga voor een ervaren installateur

Het is verstandig de installatie van een zonneboilercombi over te laten aan een ervaren specialist. Iemand die beschikt over de juiste kennis en materialen om de zonneboilercombi en vakkundig te plaatsen, zodat eventuele problemen worden voorkomen. Zij hebben de kennis en ervaring om de zonneboilercombi op een goede plaats te installeren waarbij kwaliteit voorop staat.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden