Vind de beste zonnepanelen specialist
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Zonneboiler kopen

Zonneboiler kopen

Wil jij als je thuiskomt van het werk lekker genieten van een warme douche en ook besparen op je energierekening? Een zonneboiler kopen is hiervoor essentieel. Hoeveel kost een zonneboiler kopen en hoe werkt dit apparaat? Je leest het in dit artikel.

Wat kost een zonneboiler?

Zonnepanelen kopen vraagt om een flinke investering en een zonneboiler kopen maakt de totale kosten nog flink wat hoger. Toch is zijn zonnepanelen op je dak essentieel bij een zonneboiler kopen. De kosten van een zonneboiler zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de zonneboiler en het aantal zonnepanelen dat je wil of hebt. De zonnepanelen specialist vertelt je graag meer over welke zonneboiler past bij jouw zonnepanelen en watergebruik. Bekijk in onderstaand overzicht de gemiddelde prijzen die horen bij een zonneboiler kopen.

Soort zonneboilerGemiddelde prijzen
Boiler 100 liter, 1 collector€ 2.000 - € 2.600
Boiler 100 liter, 2 collectoren€ 2.800 - € 3.400
Boiler 200 liter, 2 collectoren€ 3.400 - € 3.800
Boiler 300 liter, 3 collectoren€ 4.800 - € 5.600

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Zonneboiler

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler lijkt in sommige aspecten op een zonnepaneel; ze maken beide gebruik van zonlicht. Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water mee te verwarmen en een zonnepaneel om energie op te wekken. Het water dat je met een zonneboiler opwarmt gebruik je voor tapwater, dus hiermee kook of douche je bijvoorbeeld. De zonneboiler bestaat uit de volgende 3 onderdelen:

  • Zonnecollector
  • Voorraadvat
  • Naverwarmer

Zonnecollector

De bovenste plaat van de zonneboiler heet de zonnecollector, dit is de plaat die het zonlicht opvangt. De zonnecollector bevat een buizensysteem met hierin een vloeistof. Dit buizensysteem loopt door tot in het voorraadvat van de zonneboiler. In de zonnecollector wordt de vloeistof opgewarmd en gebruikt om het water in het voorraadvat mee op te warmen. Het is mogelijk dat de vloeistof in het buizensysteem een temperatuur van tot wel 90 graden behaalt.

Voorraadvat

Zoals je net las, is een zonnecollector altijd aangesloten op een voorraadvat. Een andere naam voor een voorraadvat is de boiler en deze is gevuld met leidingwater. Een voorraadvat is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het grootste deel van de zonneboilers heeft een voorraadvat waar tussen de 80 en 300 liter water in kan.

Naverwarmer

Het is mogelijk om met de zonneboiler op bewolkte dagen ook nog warmte te leveren. Dit zal echter wel minder opleveren dan op zonnige dagen. Om deze reden zal de zonneboiler worden aangesloten op een naverwarmer. Dit is vaak je eigen cv-combiketel. Als het water in het voorraadvat niet warm genoeg is, zorgt de naverwarmer ervoor dat het alsnog wordt verwarmd tot de juiste temperatuur.

Soorten zonneboilers

Er zijn verschillende soorten zonneboilers te koop. De verschillende soorten zonneboilers die je kunt kopen zijn:

  • Compacte zonneboiler
  • Standaard zonneboiler
  • Cv-zonneboiler
  • Zonneboilercombi

Standaard zonneboiler

De standaard zonneboiler is de eenvoudigste zonneboiler. Deze bestaat uit een zonnecollector en een los voorraadvat die in de woning geplaatst wordt. Dit is de standaard keuze bij het kopen van een zonneboiler.

Soort zonneboilerInhoud van de zonneboiler
Standaard zonneboiler80-200 liter

Compacte zonneboiler

De compacte zonneboiler heeft als voordeel dat het geen los voorraadvat heeft zoals de standaard zonneboiler en vandaar de naam compacte zonneboiler. Dit komt doordat het voorraadvat en de zonnecollector geïntegreerd zijn. De watervoorraad wordt op het dak opgeslagen, houd er dus rekening mee dat het dak dit gewicht aankan.

Soort zonneboilerInhoud van de zonneboiler
Compacte zonneboiler70-170 liter

Cv-zonneboiler

Bij de cv-zonneboiler loopt de leiding van de cv-ketel door het voorraadvat van de zonneboiler. Hier wordt de zonneboiler een soort voorverwarmer van de cv-ketel. Bij deze boiler kan je dus naast het verwarmen van het water, ook besparen op stookkosten voor de verwarming.

Soorten zonneboilerInhoud van de zonneboiler
Cv-zonneboiler110-300 liter

Zonneboilercombi

De keuze voor de zonneboilercombi is de beste keuze als je de zonneboiler wilt gebruiken voor het leveren van tapwater en voor het verwarmen van je woning. De warmte in de zonneboiler wordt gebruikt voor de centrale verwarming en voor het opwarmen van het tapwater. Deze zonneboiler is het meest geschikt voor lage temperatuur verwarming, hierbij moet je denken aan vloer- of wandverwarming.

Soort zonneboilerInhoud van de zonneboiler
ZonneboilercombiOngeveer 250 liter

Waarom overstappen op een zonneboiler?

1. Bespaar geld

Door een zonneboiler te kopen en te gebruiken bespaar je tot wel 45% op de energiekosten voor het warme water. Deze besparing hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de zonneboiler, warm waterverbruik en manier waarop je nu je water opwarmt.

2. Verhoging van de woningwaarde

Door het kopen van een zonneboiler en deze ook te gaan plaatsen, zal je woning in waarde stijgen. Dit komt doordat de aanwezigheid van een zonneboiler aantoont dat je woning energiezuiniger is en dat heeft positieve consequenties voor de woningwaarde.

3. Veel subsidiemogelijkheden

Nederland stimuleert het kopen van zonneboilers door subsidies en leningen te verstrekken. Het is dus voor bijna iedereen mogelijk om zonneboilers te kopen. Kijk op de Energiesubsidiewijzer van de Rijksoverheid of er een subsidie of een lening voor jou mogelijk is.

4. Verbeteren van het milieu

Door gebruik te maken van zonneboilers is er minder CO2 uitstoot. Wanneer je dus overstapt op het gebruik maken van zonneboilers dan draag je bij aan een betere toekomst voor iedereen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Tips bij een zonneboiler kopen

Voordat je een zonnepanelen specialist inschakelt en overgaat op een zonneboiler kopen, is het handig om goed geïnformeerd te zijn. Waar moet je op letten bij een zonneboiler kopen? Lees hier een aantal handige tips.

Vraag meerdere offertes op

Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen voordat je een zonneboiler koopt. Nadat je de offertes binnen hebt, start je met het vergelijken. Let hierbij niet alleen op de totaalprijs, maar ook wat er in de prijs is inbegrepen en of er nog bijkomende kosten zijn. Zo kies je makkelijk voor de vakspecialist die het best bij jouw project past en maak je een goed overwogen besluit.

Ga voor een ervaren vakspecialist

Het installeren van een zonneboiler en zonnepanelen is een specialistische klus waar veel kennis voor nodig is. Daarom is het goed om voor een ervaren zonnepanelen installateur te kiezen. Naast de ervaring is het ook goed om te letten op keurmerken, zoals het keurmerk Zonnekeur. Zo weet je zeker dat de vakspecialist is getest op kwaliteit en kennis.

Let op kwantumkorting

Hebben de buren ook interesse in een zonneboiler kopen? Door meerdere zonneboilers te kopen in een keer, ontvang je vaak kwantumkorting. Hierdoor bespaar je op de zonneboiler prijs en geniet je samen met je buren van de voordelen van een zonneboiler.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden