Vind de beste zonnepanelen specialist
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Zonneboiler prijzen

Zonneboiler prijzen

Minimale kosten
€ 2.000
Gemiddelde kosten
€ 3.250
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.665 - € 3.835

Of je nu begaan bent met het milieu of het liefst gewoon een zo laag mogelijke energierekening hebt, een zonneboiler is de juiste keuze. Hiermee verminder je de energie die gebruikt wordt voor warmte-opwekking. Dit is namelijk bijna de helft van het totale energieverbruik. Nu ben je natuurlijk benieuwd wat het gaat kosten. Homedeal heeft alle zonneboiler prijzen in een mooi overzicht geplaatst.

Wat kost een zonneboiler?

De zonneboiler prijzen starten vanaf € 2.000 per stuk, inclusief installatie. Hoe meer liters water je wilt verwarmen, hoe hoger de kosten. Een flink bedrag, maar door de besparing op je energierekening verdien je dit binnen 10 jaar terug. Bekijk onderstaand de zonneboiler kosten, inclusief installatie, per aantal liter:

Soort zonneboilerGemiddelde prijzen
Boiler 100 liter, 1 collector€2.000 - €2.600
Boiler 100 liter, 2 collectoren€2.800 - €3.400
Boiler 200 liter, 2 collectoren€3.400 - €3.800
Boiler 300 liter, 3 collectoren€4.800 - €5.600

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Zonneboiler

Zonneboiler prijzen: Prijsvoorbeelden

Goedkoopste

Je hebt een klein gezin en je vindt het milieu en je portemonnee erg belangrijk, maar je hebt geen budget voor een grote investering. Voor jouw huishouden is een kleine zonneboiler voldoende, dus is een boiler van 100 liter met 1 collector voldoende om het gasverbruik aanzienlijk te verminderen, namelijk met zo’n 100 m³ per jaar. Deze zonneboiler schaf je aan voor een bedrag van ongeveer € 2.000.

Meeste besparing

Je hebt een groot gezin dat veel warm water gebruikt: dochters die graag lang onder de douche staan en zonen die graag elke dag in bad gaan. Je vindt dat het gasverbruik te hoog is en probeert ook om milieubewust te zijn. Door een zonneboiler van 300 liter met 2 collectoren bespaar je 285 m³ aan gas en € 180 op de energierekening per jaar. De zonneboiler prijzen in dit geval liggen rond de € 4.800.

Weinig zon

Je hebt een elektrische boiler en de kosten daarvan zijn aan de hoge kant. Een elektrische boiler kost meer dan een boiler op gas. Om zoveel mogelijk kosten te besparen kies je voor een zonneboiler, maar je hebt niet zoveel zon op je dak. Dan is de 100 liter boiler met 2 collectoren een goede optie.  Dit kost rond de € 2.800 en ondanks de zonneboiler prijzen, bespaar je al gauw meer dan € 125 per jaar.

Hoe zijn de zonneboiler prijzen opgebouwd?

Kostenverdeling Zonneboiler prijzen

De kosten voor de aanschaf van een zonneboiler bestaan voor het grootste deel uit materiaalkosten. De zonneboiler prijzen verschillen vaak per zonneboiler specialist. Daarnaast verschillen de arbeidskosten per vakspecialist vaak.

Welke keuzes hebben invloed op de zonneboiler prijzen?

Als je een zonneboiler koopt, zijn er een aantal keuzes te maken die van invloed zijn op de zonneboiler prijzen. Hieronder lees je meer over de verschillende keuzes.

Keuze 1: Soort zonneboiler

In Nederland heb je de keuze uit grofweg 4 soorten zonneboilers, elk met eigen kenmerken. Bekijk hieronder de verschillende soorten en de bijbehorende kenmerken.

SoortKenmerk
StandaardLos opslagvat, 80 tot 200 liter
CompactGoed voor kleine ruimtes met gematigd warm water verbruik
CV-zonneboilerCV als na-verwarmer als de collector niet genoeg energie vangt
ZonneboilercombiGeschikt voor verwarming

Keuze 2: Soort zonnecollector

Je hebt de keuze tussen 2 soorten zonnecollectoren, namelijk een vlakke plaat zonnecollector of een vacuümbuis zonnecollector. Het rendement van de vacuümbuis zonnecollector is hoger dan die van de vlakke plaat zonnecollector. Dit is ook te zien in de prijs, want de vacuümbuis collector is ongeveer €250 duurder.

Keuze 3: Heb je het gaskeur NV label?

Heb je een cv-ketel waarop het gaskeur NZ-label (naverwarming zonneboilers) staat? Dan is het mogellijk om je cv-ketel gebruiken als naverwarming als je zonneboiler niet genoeg zon krijgt. Heb je deze niet, dan is het het overwegen waard om deze alsnog te plaatsen. Nieuwe cv-ketels zijn te verkrijgen vanaf ongeveer €1500 inclusief plaatsing.

Keuze 4: Plaats van aansluiten

Je kiest zelf welke apparaten en kranen je laat aansluiten op de zonneboiler. Wil je veel aansluiten, dan is het verstandig een grote zonneboiler te kiezen zodat je niet zonder warm water komt te zitten. Dit is natuurlijk wel van invloed op de totale zonneboiler prijs, het verschil tussen een kleine en een grote zonneboiler is ongeveer €3.000.

Keuze 5: Extra opties

Naast de noodzakelijk te maken keuzes, zijn er ook extra opties die je kan kiezen om nog meer te besparen op de energierekening:

Extra optieMeerpijsVoordeel
Plaatsing op plat dak€50 per collectorGoede helling van collectoren zorgt voor efficiëntere zonneboiler
Zonnepanelen€7.400 - €10.000Minder kosten voor elektriciteit

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal Bespaartips

Aansluiten op meest effectieve plek

Wil je zoveel mogelijk besparen met een zonneboiler op je gasverbruik of energierekening, overweeg dan welke aansluitingen de meeste besparing opleveren als de zonneboiler niet voldoende oplevert voor alle apparaten en kranen. Ga voor jezelf na wat het meeste warmwater verbruikt om de zonneboiler zo effectief mogelijk in te zetten.

De plaats van de collectoren

Om de zonneboiler zoveel mogelijk zon te laten vangen is het het best als de zonnepanelen op het zuiden gericht te zijn in een hoek tussen de 30 en 40 graden. Dit is in Nederland namelijk de beste hellingshoek om zonne-energie te vangen. De helling van het meest voorkomende dak in Nederland is ongeveer 45 graden.

Subsidie

Elke gemeente heeft zijn eigen regels en subsidies wat betreft zonneboilers. Vraag na bij je gemeente of ook jij voor subsidie in aanmerking komt of kijk op de energiesubsidiewijzer.

Zonneboiler huren of leasen

Wil je geen grote investering doen of heb je geen budget voor een zonneboiler? Bij veel energiemaatschappijen zijn de boilers te huur of te leasen. Onderhoud zit dan al vaak inbegrepen in de prijs. Huren kan al vanaf €15 per maand en leasen vanaf €45. Na de leaseperiode van meestal 60 maanden ben je de eigenaar van de zonneboiler.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden