5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

De beste stucwerk deals

timer

Ontvang offertes en bespaar tot 40%

Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Stukadoor prijzen

Gemiddelde kosten:
1.500
Dit project kost gemiddeld tussen:
1.230 - € 1.770
Minimale kosten:
300
Maximale kosten:
2.500

Wil je een stukadoor inhuren zodat je straks naar perfect gestucte wanden of plafonds kijkt in je huis? HomeDeal biedt je een overzicht van alle stukadoor prijzen zodat je een goed beeld hebt van wat het inhuren van een stukadoor je gaat kosten.

 

Kosten | Prijsvoorbeelden | Prijsopbouw | Keuzes | Bespaartips | Gratis offertes aanvragen

Wat kost een stukadoor?

Gemiddeld kost een stukadoor € 15 per m2. Kies je voor spackspuitwerk, dan schakel je een stukadoor in vanaf € 5 per m2. Hoe meer structuur in het stucwerk, hoe hoger de kosten. De meeste stukadoors hanteren een prijs per m2, maar een prijs per uur is ook mogelijk.

Zie onderstaande de gemiddelde stukadoor kosten, inclusief stucwerk.

Type stucwerkGemiddelde prijzen per m2 stucen,
incl. materiaal, loonkosten
Spackspuitwerk€ 5 - € 11
Behangklaar stucen€ 8 - € 15
Sausklaar stucen€ 9 - € 23
Sierpleister€ 12 - € 23
Plafond stucen€ 5 - € 23
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

wat kost een stucadoor

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je de gemiddelde prijzen per m2. Ben je benieuwd naar totaalprijzen voor stucwerk? Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden.

Voordeligste optie:
Heb je een ruimte die je niet heel vaak gebruikt, maar wil je wel dat die mooi gestuct is? Dan is spackspuitwerk een goede optie. Heb je een oppervlakte van 30 m2 dat je gestuct wilt hebben? Reken dan op een bedrag van gemiddeld € 300 voor het totale project.

Gemiddelde optie:
Wil je een sterke en egale muur die geschikt is om te sausen of verven? Dan laat je sausklaar stucwerk op je muur aanbrengen. Voor een oppervlakte van 100 m2 betaal je dan gemiddeld € 1.600.

Meest luxe optie:
Sierpleister geeft een bijzonder effect aan je muur door de korrelstructuur. Voor een oppervlakte van 100 m2 betaal je gemiddeld € 1.800.

Hoe is de prijs van een stukadoor opgebouwd?

De prijzen van een stukadoor zijn als volgt opgebouwd:

stukadoor prijzen

Welke keuzes bepalen de stukadoor prijzen?

Je hebt 5 keuzes te maken die invloed hebben op hoe hoog het totaalbedrag van een stukadoor, en daarmee jouw project, wordt.

Keuze 1: Wat voor soort stucwerk wil je?

In het kostenoverzicht is te zien dat er diverse soorten stucwerk mogelijk zijn die verschillende prijzen hebben. Onderstaand lees je er meer over.

Spackspuitwerk: Spackspuitwerk brengt een stukadoor als enige stucwerk machinaal aan waardoor het voordeliger is dan de andere manieren van stucwerk. Spackspuitwerk heeft altijd wit als basiskleur, maar je kan ook voor een kleur kiezen. Het voordeel van meteen voor kleur kiezen is dat je niet meer over het spuitwerk hoeft te schilderen en beschadigingen aan de muur vallen minder snel op doordat het spuitwerk door-en-door gekleurd is. De meeste stukadoors hanteren voor kleur een toeslag van € 2 per m2. Spackspuitwerk in wit kost gemiddeld tussen de € 5 en € 9 per m2 en spackspuitwerk in kleur kost gemiddeld tussen de € 7 en € 11 per m2.

Behangklaar en sausklaar stucen: Dit zijn 2 verschillende afwerkingen van stucwerk. Met sausklaar stucwerk stuct de stukadoor de muur helemaal egaal en strak waardoor de muur geschikt is om te schilderen of sausen. Sausklaar stucwerk is iets duurder dan behangklaar stucwerk omdat behangklaar stucwerk minder precies wordt gedaan dan sauswerk, waardoor het stucen de stukadoor minder tijd en moeite kost. Behangklaar stucwerk is geschikt om naderhand behang over te plakken, of sierpleister op aan te brengen. Dit type stucwerk is niet geschikt om te schilderen, omdat het er nog niet heel mooi uitziet en omdat de verf door de ruwheid minder goed hecht.

Sierpleister: Geef je liever meer structuur aan je muren dan kan je kiezen voor sierpleister. Er zijn 3 soorten sierpleisters beschikbaar die qua kosten dicht bij elkaar liggen. Voor welke structuur je gaat is dus vooral een kwestie van smaak. Rustiekputz is een sierpleister met een fijne korrelstructuur en heeft een korreldikte van 1,5 of 1,8 mm en kleine groefjes. Een andere sierpleister met korrelstructuur die momenteel erg populair is, is spachtelputz. De korreldikte van spachtelputz varieert van 1 mm tot 2,5 mm. Het sierpleister met de meest grove structuur is granol. Granol heeft groeven die variëren van 3 mm tot 4 mm.

Keuze 2: Wil je een wand of plafond laten stucen?

Er zit prijsverschil in het laten stucen van een wand of plafond. Dit komt omdat het plafond moeilijker bereikbaar is dan een wand. Het prijsverschil tussen het laten stucen van een wand of plafond is ongeveer € 5 per m2. Deze prijsverhoging geldt ook voor lastig te bereiken plekken.

Keuze 3: Hoe groot is het oppervlak dat de stukadoor moet stucen?

De prijs per m2 wordt mede bepaald door de grootte van het oppervlak dat de stukadoor gaat stucen. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Het is namelijk voor de stukadoor efficiënter is om grotere oppervlaktes in één keer te stucen.

Keuze 4: Wil je de prijs van de stukadoor per uur of per m2 berekenen?

Je hebt ook de mogelijkheid om de stukadoor per uur in te huren. Een stukadoor kost tussen de € 20 en € 60 per uur, de prijs hiervan is afhankelijk van hoe ervaren de stukadoor is en wat voor materialen hij gebruikt. Dit komt eigenlijk alleen voor als je een klein oppervlak wilt laten stucen waarbij je van te voren in kan schatten hoelang de stukadoor bezig is. Bij grote projecten is dit lastiger, waardoor je niet precies weet wat je uiteindelijk moet betalen. Het is dan handiger om van te voren een vast bedrag per m2 af te spreken.

Keuze 5: Extra opties

De volgende opties zijn extra en dus niet voor iedereen noodzakelijk. Bekijk of de opties voor jouw project nodig zijn.

DienstGemiddelde prijs incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Starttarief€ 290 - € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.

Vind de beste deal

Dus wat kost een stukadoor? Doordat stukadoors allemaal andere prijzen hanteren is het verstandig om offertes te vergelijken. Door offertes te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op je stukadoor! De offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend en regel je snel en makkelijk via HomeDeal. Je ontvangt al binnen 48 uur tot wel 6 offertes van stukadoors bij jou in de buurt. Vraag hier je offertes aan en geniet al heel snel van een mooi afgewerkte wand.

HomeDeal bespaartips

Laat de werkzaamheden in één keer uitvoeren

Ben je van plan om meerdere ruimtes in je woning te laten stucen? Dan is het verstandig om deze werkzaamheden in één keer uit te laten voeren. Als de werkzaamheden in één opdracht worden verwerkt dan daalt de prijs per m2, omdat het voor een stukadoor efficiënter is om een groot oppervlak te stucen. Daarnaast bespaar je ook op kosten zoals voorrijkosten.

Lager btw-tarief

Voor huizen ouder dan 2 jaar geldt momenteel een btw-verlaging van 21% naar 6% voor het stucwerk project. Is jouw huis ouder dan 2 jaar en laat je een stukadoor bijvoorbeeld een oppervlak van 70 m2 van sierpleister voorzien dan betaal je maar € 79 aan btw in plaats van € 279.

Doe zelf voorbereidend werk

Je bespaart geld door zelf werk voor te bereiden. Je kan bijvoorbeeld de ruimtes waar gestuct gaat worden afplakken en naderhand de rommel opruimen, zodat je de stukadoor hiervoor niet hoeft te betalen.