Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Buitenmuur stucen

Buitenmuur stucen

Minimale kosten
€ 250
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 980 - € 1.420

Als je jouw woning een andere uitstraling wil geven is je buitenmuur stucen een goede optie. Voor elk type woning is er een geschikte afwerking; verschillende kleuren en soorten buiten stucwerk. Ben jij benieuwd naar de buiten stucwerk prijs per m2 en de voor- en nadelen van een buitenmuur stucen? Lees dan vooral verder.

Buiten stucwerk prijs per m2

Buitenstucwerk kost gemiddeld € 25 tot € 80 per m2. De kosten van een buitenmuur stucen verschillen en zijn afhankelijk van jouw wensen en de te stucen oppervlakte. De kosten van buiten stucwerk ligt bij het stucen van de buitenmuur hoger dan het stucen van de binnenmuren vanwege hogere kwaliteitseisen. Als je de buitengevel laat stucen, dan moet de stuclaag waterbestendig of waterafstotend zijn.

Dienst stukadoorGemiddelde prijzen (incl. btw, arbeid en materiaal)
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 – € 25 per m²
Schuurwerk€ 15 – € 25 per m²
Gepleisterde plintPrijsindicatie mogelijk bij het aanvragen van een offerte
Kosten stukadoor€ 35 – € 50 per uur

Buitenmuur stucen prijs per m2

Het is mogelijk om een stukadoor in te huren per uur of per m2. Wil je een klein oppervlak laten stucen? Dan is het slim om de stukadoor per uur in te huren. Bij grotere projecten is het moeilijk in te schatten hoelang een stukadoor bezig is aan het project. Daarom wordt hier meestal een bedrag per m2 afgesproken. Een stukadoor kost gemiddeld tussen de € 25 en € 80 per m2.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Buitenmuur stucen

Soorten buiten stucwerk

Bij het stucen van de buitenmuur wordt er meestal een keuze gemaakt uit 3 stucsoorten:

  • Fijn schuurwerk
  • Spachtelputz
  • Pleisterwerk

Fijn schuurwerk

Kies je voor een afwerking die in één keer klaar is? Kies dan voor fijn schuurwerk. Een schuurwerk laag verschilt van 3 mm tot aan 1 cm dik. Wanneer de stukadoor de laag aangebracht heeft, wordt de laag afgeschuurd met een sponsje zodat er een mooi effect ontstaat en het een waterafstotende pleister creëert.

Spachtelputz

Spachtelputz kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het is wel belangrijk bij het stucen van de buitenmuur, om gebruik te maken van buitenkwaliteit. Door gebruik te maken van deze stucsoort heb je lang plezier van het resultaat, spachtelputz is kras- en stootvast en kan je gemakkelijk schoon houden met een hogedrukreiniger.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is een gebonden stuclaag van glad cement. Cement is materiaal dat goed tegen vocht kan. Een pleisterlaag die wordt aangebracht kan je na zijn uitharding nog afgedicht met een buiten muurverf.

Prijsvoorbeelden van een buitenmuur stucen

Bekijk onderstaand 3 prijsvoorbeelden zodat je een betere inschatting kan maken wat de kosten zijn voor het stucen van je buitenmuren.

Spachtelputz

Het meest gekozen werk is het stucen met spachtelputz. Spachtelputz is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden en qua uitstraling is er van alles mogelijk. Denk bij buitenmuren met een oppervlakte van in totaal 150 m2 aan een prijs van gemiddeld € 2.400 voor het hele project, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Schuurwerk

Wil je een unieke uitstraling aan jouw woning geven? Maak dan gebruik van schuurwerk. Schuurwerk is een pleistersoort die alleen gebruikt kan worden wanneer de ondergrond goed voorbehandeld is. Voor een oppervlakte van 150 m2 kom je op een gemiddelde prijs van € 3.000 uit, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Projecten combineren

Kies je voor spachtelputz bij het stucen van jouw huis en laat je tegelijkertijd meer stucwerk projecten uitvoeren door de stukadoor? Dan kan dat schelen in de kosten per m2. Denk hierbij aan de goedkoopste kosten in de tabel. Voor een oppervlakte van 250 m2 betaal je gemiddeld € 3.000, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

buiten stucwerk

Buitenmuur stucen: voor en nadelen

Denk je erover om je buitengevel te stucen? Dat is een grote stap! Het kan je huis mooier maken, maar er zijn ook dingen waar je op moet letten. We hebben alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je makkelijker beslissen of stucwerk op je buitenmuur iets voor jou is.

Buitenmuur stucen voordelen

Als je denkt aan stucwerk op je buitenmuur, zijn er een paar belangrijke voordelen die je zeker moet overwegen:

  • Esthetische waarde: stucwerk kan de uitstraling van je huis aanzienlijk verbeteren. Het biedt een strakke, afgewerkte look die de algehele esthetiek van je woning kan verhogen.
  • Bescherming tegen weersinvloeden: een goed aangebrachte stuclaag biedt een extra beschermingslaag tegen regen, wind en zelfs temperatuurschommelingen.
  • Energie-efficiëntie:geloof het of niet, stucwerk kan ook bijdragen aan de isolatie van je huis, wat kan resulteren in lagere energierekeningen op de lange termijn.

Buitenmuur stucen nadelen

Maar voordat je de beslissing neemt, zijn er ook enkele nadelen van een buitenmuur stucen die je in overweging moet nemen:

  • Kosten: hoogwaardig stucwerk kan een flinke investering zijn. De kosten kunnen oplopen, afhankelijk van de complexiteit van het werk en het gekozen materiaal.
  • Onderhoud: stucwerk kan gevoelig zijn voor scheuren en beschadigingen, vooral in gebieden met veel temperatuurschommelingen. Regelmatig onderhoud is vereist om het er goed uit te laten zien.
  • Professionele Installatie: dit is meestal geen doe-het-zelf project. Voor het beste resultaat is het aan te raden om een vakspecialist in te huren om je buitengevel te stucen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Neem deze overwegingen mee bij een buitenmuur stucen

Ga je jouw buitengevel laten stucen? Bekijk enkele punten om mee te nemen tijdens dit project. Zo zorg je voor het beste resultaat.

Versteviging tegen scheuren

Ondanks dat buiten stucwerk een betere kwaliteit heeft dan het stucen van een binnenmuur, is er kans op scheuren. Een vakspecialist herstelt dergelijke scheuren door gaas aan te brengen, ingebed tussen twee lagen stucwerk. Het gaas houdt de lagen bij elkaar wanneer er spanning op het stucwerk komt te staan. Voorkom scheuren door direct deze versteviging toe te passen bij het stucen.

Gevelisolatie

Het isoleren van de gevel scheelt niet alleen op de energiekosten, maar het geluid van buiten wordt ook gedempt. Bij gevelisolatie aan de buitenzijde wordt de gevel van isolatiemateriaal voorzien en daarna bedekt met afwerkingsmateriaal, bijvoorbeeld stucwerk. Bij een woning waar spouwmuurisolatie geen mogelijkheid is, is dit een goede optie om te overwegen.

Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten voor buitengevelisolatie.

WoningtypeGemiddelde kosten
Appartement (25 m2)€ 2.500 – € 3.250
Tussenwoning (50 m2)€ 5.000 – € 6.500
Hoekwoning / 2-onder-1-kap (100 m2)€ 10.000 – € 13.000
Vrijstaande woning (180 m2)€ 18.000 – € 23.400

Vergunning voor buitenmuur stucen

Vergeet niet om te informeren bij de gemeente voor een vergunning wanneer je de buitengevel wilt laten stucen. Wanneer je de gevel in oude staat terug wilt brengen, hoef je geen vergunning aan te vragen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een buitenmuur stucen?

Gemiddeld kost stucwerk op je buitenmuur € 25 tot € 80 per m2. Voor een prijsindicatie voor jouw specifieke situatie vraag je gratis en vrijblijvend een offerte op.

Kun je een bakstenen muur stucen?

Stukadoors hebben ervaring met het stucen van allerlei soorten buitenmuren. Ook bakstenen muren kunnen met stucwerk een glad uiterlijk krijgen.

Is buiten stucwerk waterdicht?

Voor buiten stucwerk gebruiken vakspecialisten bij het stucen een specifiek materiaal dat bestand is tegen water. Zo is jouw buitenmuur na het stucen bestand tegen regenval.

Homedeal bespaartips

Laag btw-tarief

Voor woningen ouder dan 2 jaar geldt het lage btw-tarief van 9%. Op het stucwerk project bespaar je zo vele kosten waardoor je een lekker zakcentje overhoudt.

Help zelf mee

Ben jij handig en vind je het leuk om de stukadoor een handje te helpen? Dat is erg verstandig omdat je hierdoor kosten bespaart. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag gaan met het afplakken van de meubels en het schoonmaken van de muren. Dit scheelt werk voor de stukadoor en die uren hoeft hij niet mee te rekenen in de kosten. Overleg wel van te voren wat je zelf op je kunt nemen.

Voer werkzaamheden in één keer uit

Wanneer de stukadoor bezig is met het stucen van de buitenmuur en je wilt over een tijdje ook de binnenmuur laten stucen, dan is het slim om dit project tegelijk uit te laten voeren. Mogelijk kun je een mooie totaalprijs onderhandelen. De stukadoor is immers verzekerd van werk en omdat er een groot oppervlak gestuct moet worden, is het efficiënter werken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden